- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
Ez a legolcsóbb lap jelenleg az Országban:
ASROCK H61M-ITX |
H61M-ITX S1155 H61 MITX VGA DVI HDMI SATA 6 GB/S U3
18.200 Ft
[link]Legolcsóbb bele való Proci beépített VGA-val:
INTEL CM8062301046304 |
PENTIUM DUAL CORE G620 2.6GHZ SKT1155 3MB CACHE TRAY
15 990 Ft
[link]34000Ft! 70%-al drágábban kapok egy Intel platformot, és másra nem jó, mint a torrent, és a netezés? A fogyasztás meg majdnem annyi mint a Brazos-nál?
24P? akinek nincs rá igénye ok, de akinek van az fizet hogy ne legyen?
játékra, legyen az Flash, vagy bármi, az Intel alkalmatlan ilyen árszinten pl
-
Tonyo
őstag
Nekem is ez a véleményem, a plussz vga feledésbe merült, pedig valljuk be szükség van rá ha
látjuk a 24p hiányából fakadó reccenést. Nem beszélve arról, hogy búcsút mondhatunk a kis méretű háztól, ha még pakolunk bele vga-t.Más: Az ssd akkor is megtartja előnyét, ha csak a rendszer van azon és a torrenteket pl, egy külső hdd-ről seedeli? Mondjuk olyat még nem láttam aki ssd-re mentett volna..
MZperX75: Ha nem állítasz prioritást akkor akadnak a dolgok?
-
-
python1
veterán
Na most ezzel a hsz-szel közelebb vittél a megoldáshoz,brazos most már nagyon mozgatja a fantáziámat most ott tartok,hogy 80%-ban az lesz canniball kolléga segítségével sikerült kiválasztani a megfelelő lapot(Asus E35M1-M Pro)személyében.
Na még annyi,hogy akkor ssd-vel érdemesebb hajtani,vagy hdd-elég hozzá igazából sebesség nem érdekel csak a minőség,boot idő sem számít.
-
varmi2
nagyúr
2 szerepe lesz, 1: mint htpc, film lejátszás hdmi-n kersztül egy lcd tv-n. 2: közben egy másik asztalon a monitoron net+ torrent futtatás.
Azt meg lehet oldani, hogy pl xbmc menne a filmlejátszás, és a hdmi vinné a hangot a tv-hez, közben az alaplapi hangkarin meg menne mondjuk a winamp? A két hang teljesen független lenne egymástól, erre van esély? -
v.attis
őstag
De igen, az van a gépen, de az a helyzet, hogy van időm bőven a vásárlásíg, úgyértem hónapok múlva invesztálok. Addíg van időm tesztelni, hogy mi-hogy működik. Egyetlen befektetésem egy távirányító lesz. Ezért feltettem a live-ot egy külön partícióra, hogy lássam mennyire jó nekem. Így már jó előre kiszűrhetem a hibákat, megkereshetem a megoldásokat és nem akkor kell kínlódni, ha már ott figyel a gép a tévéasztalban. Rögtön bele is futottam az első hibába: partíciók! A win nem látja az ext3-at, az xbmc nem akarja autómatikusan mountolni az ntfs-t. Ez most gond, kérdés, hogy ha külön gépen lesznek ezek a partíciók, akkor hálózatban gond lesz-e? Szeretném mindkét irányban látni a partíciókat, tehát a gépről elérni a htpc-t és a htpc-ről lejátszani a gépen levő tartalmat.
És, hogy miért nem win alá teszem az xbmc-t a htpc-n? Egyik nyomós ok az idő: 9mp alatt indul a kopasz xbmc live. Ez azért nagyon csábító. Másik ok: minek? Nem akarok netezni, meg ilyesmi, nekem csak médialejátszásra kell.
Ha minden kötél szakad akkor marad a win-es megoldás.Írhatna valaki konkrét példát, hogy Ő hogyan oldotta meg. Tehát a gépen win 7, a htpc-n xbmc live csupán és mindkét irányban megvalósított hálózati elérés.
-
madgie
titán
Max fogyasztás? Te furmark+prime95-tel használod a gépet? Mit csinál egy HTPC a nap 24 órájából minimum 20-ban? Tölt magának. Mit fogyaszt ilyenkor? Az idle fogyasztást. Akkor miről beszélünk?
Egyébként igen, DXVA mellett 5-10%-on megy filmlejátszás közben a proci, maximum. És nem, nem ezért vettem erős procit, sőt, filmlejátszásra nem is használom a PC-t, arra ott van a médialejátszóm, ami vinyóval együtt vagy 10 wattot kajál, nem kell mindig buherálni és jól lejátszik mindent.
-
-
canniball
nagyúr
Hja, akkor csak szégyelld magad!
Csicsóka!
"Pontosan! Csak másold bele és szerkeszd."
És akkor ha jól értem innentől ezt fogja használni, nem a globalt, nem kell beállítani semmit igaz?"...nem azonnal kikapcsolja a gépet, hanem dobja fel a shutdown menu-t."
Ez minden távrángatóval működik? Nekem egy ilyen teszkógazdaságos van (ilyen mánüellel), ha megnyomom a ki/bekapcsoló gombot nem kérdez semmit csak lelövi a gépet. De teszi ezt program-függetlenül. Állítgatni sem kellett rajta semmit, rádugtam a gépre, mondtam neki hogy mukodj! és mukodik. Szóval ilyen körülmények között vajon meg lehet-e piszkálni a ki/bekapcs. gomb által küldött parancsra végrehajtott feladatot? -
canniball
nagyúr
-
Bitlisz
aktív tag
Nálam ION-on az XBMC automatikusan váltja a képfrissítést és Win7 alatt tökéletes a 24p.
Ugyanezt megoldottam anno Linuxon is.
Amd-s VGA-t semmiképp nem ajánlok (még mindig) Linuxra.Nemtom mi a titka, de gondolom jót tesz neki a Dual Channel vagy DDR3 (persze legjobb együtt), 512MB dedikált RAM VGA-nak, csak a HDMI kimenet van használva (nem 2 kijelző egyszerre), új driverek, új XBMC...stb
Esetleg az Aero-t is ki lehet kapcsolni, felesleges.Ja és TotalMediaTheater is fszan viszin a BR-eket 24p-ben (menüvel).
-
Csicsóka
őstag
Van vmi árulás Nvidia téren, mert NV GT 210-en megy a 24p rendesen Linux alatt. Nem megy viszont sem ezen, sem GF 8200-on ezen a PVR-es XBMC-n a hálózaton streamelt TV. Intel VGA-n meg tökéletes ugyan azon a vason.
Szóval, az NV sem a régi már...
Persze az Intelnek is megvan a 24p nyűgje, ha jól tudom. -
Bitlisz
aktív tag
Ami késik nem múlik, már többen ráizgultak, de még nincs kézzelfogható eredmény (videóra):
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=84194&page=7
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=878123&page=3
Bár van valami zenelejátszó szervernek már jó. -
sb
veterán
Ha kikapcsolom a film fps-hez hozzáigazított képfrissítést, akkor nincs frame drop.
Tehát ha:
- A 23.976 fps filmet hozzáigazított frissítésen (gondolom a TV csak kerek 24Hz-et tud, ezt ugye pontosan nem lehet beállítani az XBMC-n belül) játszom le akkor randomra frame-eket dobál el.
- Ha 60Hz-en megy a TV, akkor nincs frame drop, cserébe a pulldown miatt van némi periodikus akadás.
- Ha 60Hz-en megy a TV és a lejátszást igazítom a frissítéshez XBMC-n belül, akkor szintén nincs frame drop, de ritkán, kb. 20 percenként van egy 3-4mp-es szaggató rész a filmben.Szóval egyik sem az igazi, és nyilván, mivel tud 24Hz-et a TV, azzal lenne jó használni drop és lagmentesen.
Kipróbáltam az is, hogy mindkét szinkronizálás be volt kapcsolva, vagyis a TV 24Hz-en ment, a lejátszás pedig hozzáigazítja a 23.976-ot plusszban, de ez sem segített.
Akinek megy a 24p lejátszás gond nélkül annak hogyan? 24Hz-en megy a TV/monitor?
-
GerykO
aktív tag
Mennyit fogyaszt alulfeszelve, az a kétmagosított szerkezet? És boltban vettél egy smpront, és ment a mod? Amúgy meg tudod nézni mennyit számít, kiveszel egy memóriát a kettőből, és állítgatod az időzítést, de számold bele, hogy ezen keresztül kommunikál a cpu, és a gpu rész, és mind a kettő ezen keresztül éri el a memóriát, szerintem ez az Achilles-ina az architektúrának, persze egy c-50-es APUnál nincs már akkora jelentősége...
-
GerykO
aktív tag
Már meg nem mondom ki, de valaki Brazos klubban írta, hogy sokat számít, akár kitörmörítésnél, meg ha a cpu+gpu load van egyszerre, mert a 64bites single memóriavezérlő kicsit soványka. Fogyasztásban is számít, mert ugyanazt a sebességet kb 1,3V-ról már tudja... Nem akartam feleslegesen drágítani a gépét, elhiheted. De a vinyó pedig sokkal halkabb.
Meg volt egy ilyen kitétele is: "Ami fontos lenne, hogy az 50gigás bluray tartalmakat is teljesen szépen, akadozás mentesen játssza le vinyoról HD hangokkal együtt."
Azért ide kelleni fog. -
GerykO
aktív tag
1683 MHz-t sikerült kisajtolni, több oldal tesztjeiben is ez az eredmény volt. Ezzel a memóriát ugyan 1333MHz felett tudták használni, de 83MHz-et még a pentium I-en is lehetett emelni.
Én arra tippelnék, hogy maga a lap felépítése miatt nem lehet okés valami, vagy esetleg az UEFI ami nem az igazi még az Asrock lapokon, ugyanis eléggé gyorsan megjelentek vele a piacon, és úgy látszik, a tuning és a stabilitás kárára. PowerLED müködési zavar, meg amiket még a Brazos klubban leírtak tapasztalatokat a tulajok. De az Asus, illetve MSI lapok tesztjében sem voltak igazán emelhetők az órajelek, de lehet a korai teszterek épp antituning példányokat fogtak ki. Míg a Gigabyte lap tesztje nem jött ki, már épp azon agyaltam, hogy ennyire nem hagytak semmit az architektúrában.
Bár ami még lehet, hogy elég komoly szelektálás van a legyártott APU-k közt, és az Asrock azért adja 25 alatt, míg a többi gyártó 35 felett, de ebbe pedig az Asus, és MSI eredményei nem passzolnak.
Azért még kivárok egy kicsit, aztán majd kiderül. -
-
dabadab
titán
Nalam nem kockasodik (szinten Ion, XBMC Live-val, vagyis linuxos). Ha pause vagy gyorstekeres utan kockasodik, az egyaltalan nem normalis, seeknel (amikor ugrik egyet a videoban) is csak akkor, ha valami nem stimmel a file-lal, mert rendes esetben keyframe-re kellene ugrania.
-
Bitlisz
aktív tag
A HD3200 csak UVD.
Én spec pont ezzel szívtam (utolsó asztali gépem volt, ami ilyen univerzális használatra ment 20m HDMI-n a tvhez), és tudtommal még a 128MB sideport memória sem ért sokat.
Az integrált HD4200-estől (785G, meg az egész HD4xxx széria) már ok lehet (bár az UVD2.2 leírásában is az mpeg4/vc-1 kompatibilitás növeléséről írnak), de én mindenesetre most is min UVD2.2/3-t vennék (inkább a 3-as).Ezt a TV alatt (esetleg hálóban) sok HD-s dolgot én sem ajánlom (bár most 2 haver is aki így kezdi...).
Ráadásul 3-4 winyó felett szerintem jól szellőző, tágas ház kell (én 6-7-et próbáltam erőltetni...). -
Jag
senior tag
Pláne, ha "csóróéknál" a nappali egyben hálószoba is.
Én meg ritka szar alvó vagyok, nem bírom ha zümmög a cucc.
Az ION-t sokszor elfelejtem kikapcsolni, annyira halk. Igaz, van rajta egy kis hűtésmod'.Meg egyébként is, egy HTPC szerintem legyen a lehető legkisebb, driszkét és csendes.
A gardróbba zöröghet a NAS 2TB vinyóval, ahogy akar. :-) -
Bitlisz
aktív tag
AMD esetén az új kártyák (UVD2 kompatibilis) és új driver (10.4 -től) elvileg megoldja az esetleges gondot. Ha meg nem, akkor be kell szerezni egy másik release-t a videóból
Az általam már belinkelt Brazos tesztben írták, hogy miben marad el (ami UVD3 ugye).
Nem sok, de mégis alul maradt az egyszerű ION-al szemben.ION-nál a FullHD gyorsításhoz mindenképp kell a Dual Channel. Hogy ezzel valami gond lenne, arról nem hallottam. De az biztos (mert észrevettem), hogy nem dualban, Linux alatt még jól játszik ilyen anyagot (XBMC Live 10.10), de Win7 alatt már nem (Home Premium 32bit/64bit).
Mellesleg a laptopomban nekem is ATI (HD5730) GPU van, Intel i5 procival, a médialejátszó ION (meg egy tablet is van ilyen), a "NAS" meg Atom D525.
Már csak egy VIA nano-t meg valami Tegra cuccot kéne valahonnan összevakarni... -
anti22
tag
Fentebb nézd meg a #8771 hozzászólásban a linkelt videót.Egyébként ha öszvér htpc lesz akkor nem sajnálok beletenni egy combosabb tápot.Sapphire HD5770 kártyához is 450wattos tápot ajánl hivatalosan a gyártó.Crossfirex-nél már 600wattos a minimum amit ajánlanak.Nem kizárt hogy én is teszek még egyet majd a gépbe ha már ez kevés volna magában a jövőbeli dx11 játékokhoz.Illetve ha már 15k-ért hozzám vágják.Akkor legalább nem kell új tápot vennem már.Egyébként csak névlegesen 720w a gigabyte 720w superb.Valójában csak 600 watt állandó és 720 watt rövid ideig terhelhető.Ja egyébként 80+ os fajta.És nagyon csendes.
-
-
Bitlisz
aktív tag
-
okiman
tag
HDMI kábel ügyben: Ezek szerint az itt fórumozó szakik, a Wire World-nél jobban értenek a HDMI kábelekhez(ami érdekes, mert Ők kábelgyártásból élnek):
http://www.wireworldcable.com/not_ones_and_zeros.html
A html címe Not just 1'S and 0's még szabad fordításban is csak annyi, hogy "Nem csak 1-es és 0" De ha rosszul értelmezem v. fordítom a cikket, vagy ez csak a gyártó parasztvakítása és belemagyarázása vagy csak marketingduma. Kérlek titeket jelezzétek.
Üdv: Oki -
Joshi
titán
Igen próbáltam az XBMC-vel is de én az oldalirányú pásztázásnál jelentkező enyhe szaggatásra gondolok amikor a PullDown működik. Engem idegesít de nagyon, az MPCHC esetében ilyen nincs viszont az EVR-ek nem igazán működnek hibátlanul. Most az EVR Sync-et használom mert én azt érzem folyamatosnak és nem mellékesen sokkal természetesebb képet ad az MPCHC mint az XBMC beépített lejátszója. Végül is ízlések és pofonok ezzel nincs semmi gond, ki kell próbálni ha jó az adott lejátszó és beállítás akkor azt kell használni.
-
zeix
senior tag
Helló!
Most én bajlódom a sorozatokkal.
Nálam meg sem jelenik a médiatár módban a TV műsorok mappa.
Ugyanúgy csináltam mindent ahogy Ti.
Semmilyen tartalmat nem jelenít meg róluk.
Könyvtárszerkezet:
Sorozatok/Vészhelyzet/Vészhelyzet13x01.avi
így vannak elnevezve
a sorozatok mappa van megadva
Dhrama RC2Tudtok segíteni?
-
Nálam így van beállítva. Még a nyelvet átállítottam magyarra, a scraper beállításainál.
.
Most keres éppen, és ez a végeredmény:
Ahogy írtam is, így nekem sem ismerte fel, csak miután minden sorozatnak csináltam könyvtárat, pl:
Gilmore girls
Top gearEbbe aztán már áthelyezheted a meglévő fájlokat/könyvtárakat.
-
Nekem így néz ki a könyvtárszerkezet:
Elég volt a sorozatok mappára megadni a TVDB scrapert, a többit automatikusan megcsinálta. Talán két kivétel volt, azoknak külön be kellet írnom a címét a film információnál, mert nem találta meg abban a formában. PL.:
CSI.NY.The.Complete.S06.HDTV.HUN.ENG.XviD-KSN helyett CSI New York
Ezek után már akármilyen elnevezésű fájlt beömleszthetek(akár könyvtárral együtt is), csak legyen benne a nevében az S01E01 vagy 1x01 vagy 101 stb.. formátum, ami alapján felismeri a részeket.Két gépen is így működik:
1.
XBMC Dharma béta2 van feltelepítve, egy 4GB-os ssdre, és hálózatról nfs megosztáson keresztül nézem a filmeket.
2.
Win7 xbmc dharma rc1, és samba hálózati megosztáson keresztül nézem a filmeket. -
GerykO
aktív tag
Akkor megpróbálom értelmesen leírni. A konfig ide vágó részei:
2500+ Barton @ 3200+
2x1 GB Infineon DDR400
Gainward 6600/128M @ AGP //DVI, D-SUB, TV-out, van egy DVI-->D-SUB átalakító és a két
kijelző analóg módon van rákötve(DVI-HDMI, 2x30Hz
váltottsoros megjelenítést produkált egyedül is, ami
használhatatlan)
LG L1740BQ //1280x1024, ezt használom főként, leginkább már csak
munkára
Sharp LC-32SA1EA //1366x768, ha ügyfél/munkatárs jön, prezentációs céllal
használom, vagy filmet nézek rajtaNa mármost, ha film megy a tv-n, és mellette dolgozok, az nem nyerő, mert akad emelt órajelekkel is (GPU/MEM: 300/500@450/675). A következő problémáim vannak extended tesktop mellett, ha a kijelzők natív felbontását használom, akkor az egyik, vagy a másik kijelzőn torzult képarány fogad/mintha ugyanazt a felbontást kapná mégiscsak/. Ha felcserélem a kijelzőket/másik kimenetre kötöm/, akkor pedig torzulás mentes a kép, csak a másodlagos kijelzőn nem jelenik meg a teljes kép/értsd úgy, hogy jobbra/balra csúszik a kép ha az asztal szélére huzom az egeret, vagy fel/le csúszik a kép, mintha itt is ugyanazt a felbontást eröltetné/. Egy esetben működik okésan a dolog, ha mindkét kijelző 1024x768as felbontást kap, viszont ebben az esetben ugye a két fekete függőleges csík ott figyel a tv-n. Kipróbáltam a gyári drivert, kipróbáltam a legújabbat, kipróbáltam melette ~8 másikat amit az elmúlt években töltöttem le, még a legújabb a leghasználhatóbb. Egyik sem nyújt megoldást erre. Kínomban kipróbáltam egy ATI 9600as kártyával is, azzal semmi gond nem volt. Az ATI-t mindenki szídja, hogy nem tudnak drivert írni, az nVidia a király. Kérdem én, akkor ez most miért van fordítva? Valószínű az a progi segíteni fog amit linkeltek, meg az is tetszik, hogy programozható, hogy melyik progi melyik kijelzőre nyíljon, de miért nem megy ez alapból, ha a konkurencia meg tudja oldani?
Ja hardvert nem fogok cserélni, mert a nemsoká egy laptop/tablet lesz az új fejlesztésem, ami egyező felbontás miatt már tuti nem akadékoskodik majd.
Csak kíváncsi voltam, hogy egyedi eset-e, vagyis csak ezek a hardverek nem szeretik egymást, vagy más is szív-e vele, mert úgy választok majd mGPU-t. -
GerykO
aktív tag
Én is extended desktopot használnék, de a monitorom 1280x1024-es felbontással bír, tv pedig 1366x768.
Ergó ez kiesett, ha ugyanazt a felbontást használom, akkor vagy itt vagy ott, de torz a kép. Fejlődőtt egy kicsit mára a driver, de még mindig ott tartunk, hogy váltogatnom kell az elsődleges kijelzőt, attól fűggően, hogy melyik kijelzőt használnám. Aztán ha a kimeneteket felcserélem, akkor pedig az egyik vagy a másik kijelzőn nem jelenik meg a teljes kép, de ha a odahúzom az egeret, olyan mint ha scrolloznék
Csak az egyiken vízszintesen, a másikon függőlegesen
Különböző felbontásokban, pedig nem hajlandó normálisan működni. Az ATI, miért tudta a kijelzőkezelést már kb. nagyon régóta normálisan megoldani? Van valamilyen alternatív program amivel ez orvosolható, mint anno a powerstrip, ami a különböző felbontásoknál megoldotta a képfrissítést?
(crt mellett igencsak hasznos volt
)
-
GerykO
aktív tag
Hmmm.
Ismét megérte olvasni a topicot. Később még hasznos lesz.
Emlékszem én annak idején mennyit szoptam a dvi-->hdmi átalakítóval, nem is sikerült értelmesen összekötni a gépet a tévével. Gainward 6600 (agp-s), Sharp LC-32SA1EA. A hiba amit produkált, hogy hdmi-n keresztűl, váltottsoros 2x30Hz-es frissítéssel adta le a képet, gyakorlatilag használhatatlan volt, a videókártya driverben széttúrtam minden beállítási lehetőséget, kipróbáltam kb. 13 drivert, mind ugyanezt produkálta, így arra a következtetésre jutottam, hogy nem szeretik egymást. Volt még egy ATI kártyám, azzal ment minden frankón (WTF?).
Illetve lenne egy olyan kérdésem, hogy nVidiánál, hogy a francban lehet aszinkron felbontásban használni a két kimenetet? Mert ebben az esetben, vagy a monitoron, vagy a tv-n csúszkál a kép. (17" monitor d-subbal van rákötve, a tv pedig dvi-->d-sub átalakítóval). A tv-n akkor van lehetőségem a 1360x768, és a 1024x768 felbontáson kívül a 800x600at használni, ha átalakító nélkül van összekötve(nem sűrűn használom, de jó lenne). Aztán, ha a kijelzőket felcserélem, egyiket sem ismeri fel, viszont ha csak egy kijelző van rákötve bárhova köthetem(WTF?). Újabb nV kártyák is dobnak ilyesmi anomáliákat?(ATI mellett simán megy két különböző felbontásban, kimenettől függetlenül is)
Ötletet várok, mi lehet a hiba oka. -
dabadab
titán
"Hogy minél egyszerűbben, hdd-ről, hálón elérhető módon legyen meg minden adat. (az iso itt bukik meg, az nem játszik)"
Lehet, hogy felreertek valamit, de az .iso-t is hdd-rol, halon, egyszeru modon el lehet erni, en ilyen formaban tartom a DVD-gyujtemenyemet, az XBMC gond nelkul kezeli oket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged