Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PoNR
csendes tag
Úgy lenne kerek a történet, ha hidegen is be lehetne kapcsolni.
Az IR-nek ilyen kellene: [link]
Az általad elmondottak miatt az alaplapi USB lenne tán a megoldás.
Az USB-nek meg ilyen van: [link]
Mint említettem én elektronikában finoman szólva sem vagyok otthon. Nem tudom pl, hogy USB-nél mi az a Vcc, továbbá remek, hogy mindkettő 5V, de az áramerősség pl jó? Próbálok majd még googlizni a témában, de most sajna nem sok időm van rá. Ha vkinek van használható ötlete azt megköszönöm. -
zodo
nagyúr
Remélhetőleg a következő még jobb lesz.
Olvastam ahogy szoktam, végéről visszafelé lapozva.
Valakinek ajánlottad az SG05-öt és a mini-itx topikot, toldy és magam említésével, mint esetleges segítségnyújtó. Amúgy nem magamra keresek, hanem rád a google-al.Főként filmekhez (gondolom HD is) , zene hallgatás és netezésre. Esetleg irodai progik.
Lapnak: ASROCK A330ION
Házak: LCPOWER LC-1320mi 75W (mert kicsit szeretne)
Gondolom 2GB ram elég hozzá
+ egy 2,5-ös vinyó (ha nem lenne neki, de talán már vett magának külső vinyót) -
zodo
nagyúr
Erre tévedtem. Köszi, hogy itt is promózod a galériámat.
USB aljzat még esélyes lehet, teljes gépkikapcsolás alatt is, ha nem tévedek.
Nálam, pl. ha kikapcsoltam a gépet még akkor is ad áramot.Szerk: Tegnap este már olvasgattam a topikban, mert lehet, hogy a főnököm mégsem laptopot vesz magának és akkor nem árt felkészültnek lennem.
Össze is válogattam az ajánlásaidból egy egész olcsó konfigot. -
PoNR
csendes tag
Lusta voltam és nem kerestem rá.
Nagyjából választ nyertek a kérdéseim, viszont rájöttem, hogy nem jó nekem a Deluxe, mivel a ház lcd+ir vevőjének kell áram (power on-hoz), az alaplapi áramcsatlakozón keresztül. Így ezt elveszteném, mert gondolom semmi olyan csatlakozó nincs az alaplapon, ami kikapcsolt állapotban is ad áramot. Szóval marad a normál + pico.
-
PoNR
csendes tag
Akkor tán még én is meg tudom oldani. Köszönöm a segítséget. Most már a hardver aránylag tiszta, mehetek át szoftver vonalra (és kezdhetem gyűjteni a pénzt).
Illetve talán még egy: Szóval úgy gondolod, hogy 2 HDD még ha 5400 is, elég hangos hogy halható legyen egy csendes környezetben? Megoldás, ha mondjuk a OS HDD az 2,5-ös, míg a RAID az 3,5-ös? Vagy így is hangos? A RAID szerintem csak szekvenciálisan olvasna(kép/videó nézegetés), szóval tán nem kéne hangosnak lennie, bár nem tudom. -
PoNR
csendes tag
Nem írtam, hogy LP kell. A Silverstone házat csak azért linkeltem be, mivel az majdnem megfelelt az igényeimnek, csak hát ugye ahogy te is mondtad 3 HDD soha nem fog beleférni. Találtam viszont egyet ami nagyon ígéretes (minden benne van ami kell: 3hdd, IR, noPSU), ezzel már csak egy baj van, hogy nem tudom bele lehet e mókolni vhogy mini-ITX alaplapot. Íme: [link] , innen is a HE-02B.
A Gigabyte is jól néz ki, de ha a HTPC-NAS kombó mellett döntök, akkor a Chieftec jobban fedi az igényeket. -
szabi__memo
nagyúr
Jaja, az tényleg gáz. Nem igaz h nem lehet kicsit csinálni. És úgy látom sokan nem tudnak :S
Egyébként tud valaki infót szolgáltatni arról, hogy mi a fogyasztása az ION2-es Asus deluxe alaplapnak? Érdekelne jobb-e mint a sima ION-os! Elvileg jobbnak kéne lennie, nem? Gondolom az nvidia chip csak akkor kapcsol be pl filmejátszás megy, nem? Igy lenne logikus, egyéb esetben meg az integrál intel 'pörög'. Vagy hogy van ez, ki tudja?
-
Igen befér a hűtő a házba. 500-as fordulaton a laptopvinyó hangosabb volt, mint a venti.
Most 4GB-os SSD van benne, így teljesen hangtalan.Mivel nem játszom már, ezért lecserélem a "játszós" gépemet egy punditra. Megnézem a fogyasztást és azt hogy, milyen hangos a beépített 200W-os táp, meg a hozzá adott procihűtő. Ha elviselhető akkor átveszi az ION helyét.
-
Keresztapper
senior tag
Legalább 2 HDD hely kellene, mert az FTP-n olyan adatok is lennének, amik miatt fontos lenne a biztonság, így raid-ben lennének...
Az ODD egyelőre nem annyira fontos, de később azért tervezem, mert ha már HTPC, akkor játszon le akár egy sima CD-t, vagy akár egy BD-t is.
A távolság változó. A nappali kb 5m széles és 8 hosszú. A TV és egyebek a hosszabbik oldal közepé vannak, a kanapé meg ezekkel szemben, így nem túl messze, de mivel én pl. alig látok
, eléggé közelről szoktam nézni a TV-t.
De mi az összefüggés a HDD-k és a távolság közt? A seek-elés közbeni zaja talán nem anyira lesz zavaró...
-
Keresztapper
senior tag
Szia!
Először is köszönöm, hogy válaszoltál.
A házra azért esett a választás, mert eddig csak olyan HTPC házakat láttam, amik vagy randák, vagy megfizethetetlenek voltak, vagy csak 1 HDD és 1 ODD fért beléjük. Másrészről meg arra is gondoltam, hogy, mivel az alaplap passzív hűtésű, a nagyobb "légtérben" jobb lenne a hőelvezetés.
Viszont, ha tudsz hasonló stílusú házat ajánlani, azt is szívesen veszem.
Amúgy a később beépítendő ODD (kéksugár
) miatt, no meg a HDMI kábel miatt is közel kellene lennie a TV-hez. A routertől lesz csak messze.
Kössz még egyszer!
-
sb
veterán
Köszi, végignéztem őket, de egyik sem igazán bejövős.
Aerocool egyáltalán nem.
Cooler Master Elite 100-ba elrendezésre tetszik, külsőre nem annyira, de a gond az, hogy mATX lap mellé nem fér be a 3.5-ös hdd.
ThermalTake SD 200 és Antec drága.Talán ahogy néztem, Modecom Feel 105-ös házat még kapni 205-ös helyett...
Még egy gond lesz, hogy mATX házakba elég nagy tápokat adnak, szvsz egy 100-120W körüli paneltáp bőven elég lenne.
-
GerykO
aktív tag
Köszi!
Apropó bár nem ide tartozik raid 0+1? Vagy menjek inkább vele a megfelelő fórumba?
hati: Azt tudom, hogy nehezen bővíthető. De ez olyan gép amit ősszerakok, beüzemelek, és menjen, míg el nem költözöm. Viszont a torrent mellett családi képeket+videókat is tartanék rajta, meg hát ugye minden telepítő és egyéb nyalánkság, amit a többi gép hálózaton érhetne el, és ezt egy raid1-re szivesebben bízom, mint egy sima notivinyóra, de hogy azért lassú se legyen jön a raid0. (asszem ez a raid0+1, ennek biza még utána kell járnom) Ezért is fontos a 7/24-es működés, ha bármelyik gép nyúlna adathoz legyen hova. De változatlanul érdekelne a routeres megoldásod, de épp most olvasom a cikket róla.
-
hati
addikt
Arra figyelj, hogy az atomos alaplapokat nehéz kártyával bővíteni. Amúgy az ION-os megoldást javaslom Neked, ha ennyire fontos, hogy a géped 7/24-ben menjen. Nálam a felvételeket a htpc készenlétből felkelve csinálja, majd egy adott idle time után, megy magától ismét készenlétbe.
-
thomasa
senior tag
Igazából majd a diablo3-at szeretném megvenni hozzá, ha kijön
erre szerintem valami silent-es vga kártya is jó lesz. De úgy tudom, hogy a corei3 cpu-knak van egy fajtája amiben van integrált vga chip is, kezdetnek ez is megtenné, hogy beinduljon a config mert az alaplapon van hdmi, ami nekem kell a htpc-skedéshez. Lehe, hogy mégis csak a SSD mellett döntök, a legtöbb lejátszáshoz használt média tartalom NAS-on van, gigabittel gyorsan elérhető.
-
pH03N1xM
tag
En is sokaig DXVA fan voltam, egesz addig, amig az orultbe nem kergetett a jopar rosszul enkodolt video, amibe beletort a foga a videokartyanak. Nekem eleg volt par sec hiba egy videoban h. felhuzzam magam, azota DXVA kilove, dolgozzon a proci izombol. Azota nincsenek hibas framek (atinal jellemzoen fekete makroblokkok)/zold szemet (intel integralt videonal) tamadasa. CUDAval nincs tapasztalatom, de ati/inteles dxva-val eppen eleg, h. ignoraljam. Laptopom atijan meg elmegy par hiba, de ha 2.5m-es vetitett kepatlon mindenfele kriszkrasz szemet van, az azert egy pottyet sok nekem, hazimozi erzesnek durr, betesz egy lapattal.
-
törölt tag
Még nem, először szeretném végre kitalálni, milyen lapot és procit is szeretnék. A következőkről neked mi a véleményed:
"Azt vegyük figyelembe, hogy egy atomos gép esetében a nagyfelbontású videókat csak a GPU segítségével tudjuk majd lejátszani, amihez szoftveres támogatás is szükséges – ez Windows alatt nagyon megköti a kezünket a HTPC szoftver kiválasztásánál....Továbbá egy megfelelően kicsinosított kezelőfelület, bár működni fog Atom processzorral, eléggé belassulhat.....a bővítési lehetőség csak USB-n keresztül adott!"
Továbbá, az tetszik ebben a deluxe lapban, hogy van hozzá táp, wifi, bluetooth, (távirányító lehet cserére szorulna), viszont majdnem két éves. Nem lehet, hogy a jövőre nézve, jobb lenne a gyorsabb proci és jobb GPU!? (AT5IONT-I)
Basszus, minél többet foglalkozom az alkatrészekkel annál több kérdés merül fel. Nem egyszerű. Nem, gondoltam, hogy ilyen szofisztikált egy rendszert összerakni. Atom lap mellet, azonban jó lenne vmi kicsi és csinos házikó.
-
pH03N1xM
tag
Pont ezeket neztem, lehet a h. 100x100 nem fer be (a hdd beepito keretbe megy), de lemerem pontosan. Most valami egyszeru 92-es van benne, de az mindenkeppen cserelve lesz, ha mas nem jon ossze (es amit irtal az nem fer be), akkor megprobalom atrendezni a HDDket, hogy a 92mm-es 25os beferjen, de kizarolag ott is max 1000 rpm a megcelzott fordulat. (scythenek van ilyen, azt preferalom). Elnezve a HDD beepito keret fenykepeit, van esely, hogy beferjen a 100-as... jo lenne
Esetleg van itt valakinek tapasztalata scythe zipang2-vel? Kb. ez az egyetlen normalis alternativa az alacsony cpu hutok kozott, ugylatom. (noha idegesito h. a gyari 140es ventije csak 3 pines...)
-
törölt tag
Tudnál esetleg ilyen lapokat ajánlani? a CUDÁS és nvidiás vonalat támogatom...
Valószínűleg igazad van, csak azért néztem az MSI-t mert gondoltam jó lenne az usb 3, hiszen kitudja mi jön, és nem szeretnék egy darabig új HTPC-t építeni ha már egyszer beruházok. Nézegettem az i3-akat, most van asszem vmi új i3 560 talán aminek szintén 75 w a fogyasztása, és 3 GHZ felett van, csak nem sok az a 75 W?? Bár ahogy néztem itt is sokan használnak i3as procikat.
Végülis, ha enyire bonyolult, léehet nemkell az a 7.1. egyelőre ilyen veszély nem fenyeget, csak tényleg olyan gépet szeretnék, amivel elvagyok egy darabig...
Köszi a helpet!
Apropó ti hol veszitek ezeket a cuccokat? Van vmi jó bolt, vagy innen-onnan szeditek össze a dolgokat?
Üdv. -
törölt tag
Hát, elméletben sokkal többre nem. Ami viszont valoszínü esetleg webbongeszes, netradio skype, torrent, emiatt ugye fileok kicsomagolasa, dvd iras, talan office nagyon ritkan.
Fekete hazat szeretnek, a meret es hogy fekvo vagy allao gyakorlatilag mindegy. Valojaban fekvo micro atxet szerettem volna de ilyen 50 korulieket lattam azt pedig sokallom. :S
Egyelore analogban lesz erositore kotve 5.1, de kesobb kitudja ezert jo lenne ha 7.1et is tudna hatha.A hazat semmikeppen se szeretnem ha tul nagy lenne max 2 winyo lesz benne, de sokaig biztos csak egy.
Amiket kesobb szeretnek meg a gepbe az tv tuner, wifi adapter, blu ray lejatszo(akar iro egyszer). Apropo van olyan haz amiben gyarilag van kartyaolvaso? Az is hasznos lenne.
Koszi a segitseget!
Ja amugy meg semmi nincs meg belole. -
Természetesen mesélek, de a jelenlegi állapotban még csak tervek vannak a HTPC konfigjáról. Még az is lehet, hogy egy elavultabb rendszer lesz belőle és nem 920-as CPU. Amúgy az én XBMC verzióm az 9.11-es és abban sincs DXVA, de nem is kell, mert egy 4 éves CPU-val tökéletesen fut és nem akad sehol semmi, nem megy fel 35% fölé a CPU usage 1080p filmek alatt sem.
-
Ami a ventillációt illeti, nem kétfilléres ventikből állítom össze a rendszert, még a gyári Silverstone ventik is le lesznek cserélve. A CPU-n meg Zalman fog majd csücsülni és minden ventirács le lesz csavarozva, hogy mégjobban minimalizáljam a zajt, plussz még az összes venti le lesz szabályozva minimumra. Az LC16 és az LC20 nem éppen egy kis házikó, tehát a légáramlással sem lesz gond így. Amúgy pont ehhez hasonló az asztali gépem is, ahol 8 venti forog minimumon és szinte semmit sem hallani, még a filmek halk jeleneteinél se. Ráadásul, nyáron sem kell majd aggódni, mert pont odafúj a légkondi beltéri egysége. Esztétikailag is korrekt lesz, mert hasonlítani fog az erősítőmre, méretben is majdnem detto.
Üdv,
Vik -
zsola32
őstag
éppen ezen a házon gondolkodom - Lian Li Q08.
a Zotac egy Lian Li PC-C37B Muse házban tekereg.
járt a házhoz 2 HDD venti. mivel a gépben csak egy vinyó van a másikat befogtam a Zotac hűtésére.egyébként nem is a ház a problémám, hanem az alaplap.
a szempontok amiknek meg kellene felelni a rendszeremnek 2 de lehet hogy 3 gépet igényelne.
a Zotac ami most van igazi lejátszó masina, XBMC live verzióval - Bitlisz fórumtárs segített a telepítésben. Ha Ő nem segít......ezt a masinát lehetne összehozni úgy hogy 4 vinyót vigyen egyszerre - persze maradna az XBMC Live.
ekkor nem kellene a NAS.
a második gépet szeretném böngészésre, szövegszerkesztésre stb. használni.
ez a gép fajlagosan sokat menne, tehát fontos a fogyasztás. (op. rendszer Win lenne)a két ketyerét össze kellene kötni, hogy lássák egymást.
a harmadik gép akkor játszik, ha a Zotac-ba nem pakolom bele a vinyókat, vagy a második gép egy erősebb masina lenne.
szóval nagy a dilemma.
és akkor az is érne egy misét ha 2 gépem van, a másodikra melyik win-t teszem fel.
xp-m van természetesen saját jogtiszta, de látom a határait, egyre nehezebb beállítani rajta az új kütyüket.
a win7-et nem ismerem és durrom sincs hogy muzsikál egy ION-os gépben.
ha jól akkor bőven elég lenne kettő ION-os masina. az egyik LIVE + a vinyók a másik meg böngészni, szöveget szerkeszteni. -
Oldmobil
aktív tag
Hahó!
Az Asrock nekem is bevált itt egy cikk egy A330ION-ra épülő HTPC építésről. A DDR3 meg abból szempontból nem akkora hátrány, hogy kicsivel kevesebbet fogyaszt, mint a DDR2. -
zsola32
őstag
felkeltette a figyelmem ez az alaplap és a fogyasztása.
szerinted a GigaByte GA-H55M-S2H i3 procival elvinné a filmeket (720p-1080p)?
a vga ha jól néztem integrált, jótékonyan hat a fogyasztásra és max. 1 rendszervinyót tennék bele.
mert ha megfelene a célra, akkor a jelenlegi ION-os gépemből csinálnék egy NAS-t.
köszi
-
zeix
senior tag
Nincs mit!
Én belefutottam abba a hibába, hogy a HID eszközt akartam frissíteni, természetesen nem működött.
A HID eszközöknél kell megkeresni azt az USB beviteli eszközt,
aminek ez a hardver ID-je:
USB\VID_073A&PID_2230
Ezt kell a letöltött driver.inf fájllal frissíteni.
Ezek után PC REMOTE néven fog szerepelni az eszköz.
EG-ba be kell másolni a plugint (nekem a 2-es verzió vált be).
Ezek után be kell tanítani az XBMC-hez a távot és kész.Jelenleg fókuszálási problémák vannak.
link -
zeix
senior tag
Ha csak egy megjelenítőt használsz amin fut egy frontend, akkor nem is kell.
Ha 2db megjelenítőd van és egyszerre akarod használni mindkettőt , akkor jönnek a gondok.Az éppen aktív ablakot elkezdi vezérelni, ha megnyomsz valamit a távon.
Az XBMC meg hallgat.
Ha EG-vel hozzárendelsz egy gombot az XBMC-hez, akkor két dolgot fog csinálni egyszerre.Erre találták ki ezt.
Így levannak tiltva az eredeti funkciók.
Azt rendelsz a gombhoz amit akarsz. -
Khelben
nagyúr
Maradok a kettőnél. Onnan indult az ötlet, hogy szerettem volna egy NAS-t, de a normálisak 50-60ezertől indulnak hdd nélkül. Akkor már inkább egy htpc ugyanennyiért, legalább azt másra is tudom használni... Viszont a háznál most megakadtam. A nagytáposak nem tetszenek, a kicsikbe meg nem tudom beletenni a tuner kártyát.
-
zeix
senior tag
-extended mód
-az xbmc-t alap beállításokkal használom (sztem teljes képernyő)
ez jelenik meg az elsődleges kijelzőn (TV)
-az összes ikont a másodlagos kijelzőre tettem
ezeknek a programoknak az ablakméretét úgy állítottam be, hogy a teljes képernyőt elfoglaja (nem maximalizált)
ez nagyon fontos, mert ha maximalizálod és úgy zárod be, akkor az elsődlegesen fog megnyílni
így kikapcsolás után is a másodlagos kijelzőn nyílik meg
-a tálcát (win7) egyszerűen áthelyeztem az egérrel a másodlagos kijelzőre -
tcsoka
csendes tag
Szia, epp most probalgatom az xbmc-t, vegulis nem lenne rossz, es talaltam egy olyan skint ami hasonlito a meedio chrome skinjehez es teteszene, de egyket dologra nem birok rajonni, pl a skinnel talahato screenshotok kozul van olayn amit nem birok megtalalni a progiban, ez az aoen skin amit probalgatok, ez tetszene, es van ez a screen, mindjart csatolom amit fogalmam sincs hogy lehet elocsalni es kicsit furcsa nekem a library mod megjelenitese is, azert sztem az a meedioban sokkal pofasabb volt bizonyos skinekkel. Ha tudsz par otlettel segiteni, orulnek, vagy ha ismeros vagy ebben az aeon skinben barmi segitseg jol jonne.
-
Az érdekes...
Van a linklet tesztben is szereplő ASUS EPU-x Engine progi, meg egy ASUS Cool''n''Quiet Utility az Asus oldalán, az alaplap letöltései között a Utilities résznél. Ezek közül az elsőben vannak beállított fogyasztási sémák, amiket lehet variálni. Ott kell beállítani, hogy ne akarjon annyira spórolni a CPU-val. Ha ez mégis hatástalan lenne valamiért, akkor a másodikban is lehet állítgatni profilokat, ha jól emlékszem.
gurabli:
Jó ez a lépésköz, csak el kell kezdeni lejjebb léptetni és tesztelni, hogy 1-2 lépés után még stabil-e a rendszer.. -
gurabli
őstag
Igazából nem gond a DDR3-as ram, két 1GB-os kerül majd bele. Ha 1333Mhz ramot veszek, az jó lesz? Ha jól tudom, ez tud alacsonyabb frekvencián is dolgozni, nem?
Most nézegettem az EVO lap leírását, és a kézikönyvben nem látom a lehetőséget a CPU alulfesz állítására, de lehet csak én nem tudom, hogy mit kell keresni. Ránéznétek, mert nem szeretném, hogy utána derüljön ki, hogy valóban nem is lehet állítani. Köszönöm
-
Nekem a tesztben DXVA mellett akadt, mert valami pár száz MHz-en ment a CPU és azért kellett volna némi erő a megjelenítéshez. Egy másik lapnál egy nem DXVA-s filmnél nem kapcsolt fel. Na ott nagyon akadt. Eddig 3 ilyen Asus került a kezembe, de ez nyilván elenyésző.
Az alulfeszelés ezek szerint a 785G sajátossága lehet. Nekem nem ilyen lapom van, gondolom azért nem ütközik a C'n'Q-val.
-
gurabli
őstag
Ha megkérhetlek, nézzétek meg a haverod lapján, hogy működik e rendesen ez a dolog, mert ilyen lapot szeretnék venni. Meg úgy eleve rákérdezhetsz, hogy elégedett e a lappal, esetleg mit hiányol belőle?
Hogy hogyan kell tesztelni, azt sajnos nem tudom, talán valaki segít itt. -
gurabli
őstag
Ismételten köszönöm a részletes választ
A HTPC-s lapot most nem is nagyon lehet kapni sehol, ezért nem is erőltetem tovább, drága is, a távirányító sem kell és semmi különbség nincs a Pro változathoz képest, kivéve a két aranyozott RCA (amit nem fogok használni) és a külön audio rész (pl. külön táp csatlakozó az audiohoz, DTS Surround Sensation UltraPC, stb ), és hogy a PRO-n nincs firewire (nem értem miért, de igazából nem is kell). Ha jól látom, még maga lap is ugyanaz, mint a PRO, éppen semmi különbség nincs.
A DDR2 ram most jobb, mert van is itthon.
Nem valószínű, de azért megkérdem: ha ez a CPU kerülne bele: AMD Mobile Sempron 140 ? Jóval gyengébb az II X2 240-nél, de lehet, hogy a Sempron is elég lenne? Vagy maradjak a 240-nél...
Szóval. ha az Asus Pro lapot választom, jól választok?
-
gurabli
őstag
Ezeket a lapokat nézegettem:
Persze a HTPC Asus lap tűnik a legjobb választásnak, de a legdrágább is. A hozzá adott távirányító nem kell. Kérdés, melyik a legjobb választás. Igazából itt mindegyik lap AMD 785G/SB710 chipsetre épül. Más chipsettet nem érdemes megnézni?
Akár a Gigabyte lap vagy pl. a másik két Asus is jó választás lehet, nem sok különbséget látok köztük, de ha ti tudtok valami számottevő különbségről, akkor szóljatok
Persze biztos van még sok más lap is, ha szerintetek van BestBuy választás, akkor melyik lehet az? -
gurabli
őstag
Ismét köszönet a válaszokért!
Annyiban módosulni látszik a választás, hogy nem a DDR3-as Gigabyte lap, hanem ugyanaz a lap, csak DD2-es memóriával lesz a befutó, nincs nagy jelentősége HTPC-be, hogy DDR2 vagy 3, itthon meg van két 1GB-os DDR2 feleslegben. Vagy a két lap között van más különbség is? Persze lehet, hogy még az Asus lesz, igazán nem tudok dönteni.
HDD téren tanácstalan lettem. Az ideális biztos, hogy a 2,5" lenne, de sok helyet szeretnék (és nem akarok külön NAS-t), ezért jó a 1,5TB 3,5", na meg árban is jó. A Hitachi állítólag nagyon hangos és melegszik, a Samsung meg nem jó (azt nem tudom, hogy miért). Nem szeretnék 5,400-ast, félek, hogy nagyon lassítaná a gép működését. A házba egy lemez fér el csak.
A WD Green 7200rpm 1,5TB nagyon rossz választás? De miért? Vagy van Blue sorozat is, arról nem sokat tudok. -
Az a baj, hogy lecserélték a régi bandát már régen és néha olyanokat írnak, mondanak, amit nem tudnak, ezért kitalálják, szerintük vagy a szponzorok szerint hogy kellene lennie...
"H55+core i3 és 785G+athlon 240e platformokat néznek házimozi közben"
Ilyet találni kemény dió
-
6thsense
csendes tag
Igen , nem kcisit vesztem el , nem most foglalkozom először pc-kkel nehogy félreértsetek, csak ez a vga kérdés sose érdekelt nagyon, főleg az IGP-vel ne mfoglalkoztam semmit.
Meg tudod, bennem vanho gy minnél többet hozzak ki abból a kevés pénzből ami amúgy is vanSzóval amd chipsettel sem járok rosszul ?! Most ez a bizonyos esetekben jobb? ha mondjuk arról beszélünk hogy 10 filmből mondjuk ( persze hd ) 3 akad amd-n, 1-2 nvidia-n? És mondjuk az akadás kiküszöbölésére egy másik "release" letöltése megoldás lehet-e?
-
Bitlisz
aktív tag
SPDIF-en bármelyik max 2 csatorna PCM (min 16/48kHz vagy max 24/96) vagy DTS / DolbyDigital, mert ez szabvány szerinti.
HDMI-n nagy az összevisszaság:
Integrált:
ATI 780G (HD 3200): 2 csatorna PCM
ATI 785G (HD 4200): 2 csatorna PCM vagy DTS / DolbyDigital (AC3), elvileg ígérték a 7.1 LPCM-et de mégsem támogatja
AMD 790GX (HD 3300): 2 csatorna PCM vagy DTS / DolbyDigital
ATI tudtommal csak külön kártyával hajlandó ennél többre, de akkor a HD54xx-től kezdve akár 7.1 LPCM vagy DTS-HD / DDTrueHD átengedés is lehetséges.
ATI HD 43xx/45xx széria max 2 csatorna PCM vagy DTS / DolbyDigital.
HD46xx felett 7.1 LPCM is.Integrált:
nVidia 8200: akár 7.1 ch LPCM vagy DTS / DolbyDigital
nVidia 8300: akár 7.1 ch LPCM vagy DTS / DolbyDigital
nVidia 9300: akár 7.1 ch LPCM vagy DTS / DolbyDigital
nVidia 9400: akár 7.1 ch LPCM vagy DTS / DolbyDigital
tehát max 7.1 LPCM van, kártyákról nem tudom, de a GT2xx széria is max ezt tudja.Intel G41/G43/G45: akár 7.1 ch LPCM vagy DTS / DolbyDigital (G35
)
Intel H55/H57/Q57 + Core i3/i5/i7 integrált VGA-ja ki tud küldeni mindenféle hangformátumot, akár DTS-HD MA / DDTrueHD-t is.A 7.1 LPCM nem okoz semmiféle minőségromlást a DTS-HD MA / DDTrueHD-hez képest, max a szemet gyönyörködteti, hogy ki van írva az erőlködőn a MASTER AUDIO
Igaz sok erősítő nem tud (tér) korrekciót végrehajtani ezen (nem is nagyon kell). -
6thsense
csendes tag
A hdd-s dologban én voltam az érthetetlen, bocsi emiatt !
Na most jól összekavarodtam megint, van aki azt mondja hogy ez az amd 785 nagyon jó, most meg azt modnod hogy az nvidia chipset jobb?Ez azért jó mert most akkor megint nem tudom mi legyen .....
Olyan tudású és áru lap mint az amd chipset-es, esetleg tudnál ajánlani?
-
6thsense
csendes tag
Azért döntöttem úgy ,mert ahogy nézelődtem az integrált vga-s dolgok közt ( azt megbeszéltük hogy htpc-be jobb e za megoldás ) láttam hogy ez a 780-785-ös mad chipset ami ugye hd 3200 és hd 4200-a lvan szerelve nagyon kevésbé fűt, iletve talán jkobb telejsítményt mutat mint a hasonló árú intel vga-val szerelt lapok !
Azért pont ez a lap ,mert alapból giga-t akartam már, és ez eléggé fel van szerelve minden földi jóval, ott van d-sub és dvi a monitoromnak, hdmi is van rajta ami jó dolog, ott van optikai kimenet 8 csatis hangnak, elvileg 24bit/192 khz feldolgozás és mintavétel illetve 108 db SNR ! a site-on is írják hogy blu-ray és hd dvd hangformátumokat támogat
illetve van sok usb, firewire hátul is és azelső kivezetésem is rátudom kötni az usb-kkel és audio kivezetésekkel együtt, van hely a wireless kártáymnak és a tv tunernak is.Nagyjából ezek miatt választottam ezt a lapot, a procit láttam hogy itt a topikbasn is sokan javasolták ,mert marha kevés az energiafelvétele, gondolom így kevésbé is fűt -> halkabban lehet hűteni és még ígyis gyorsabb mint az e 2180
-
6thsense
csendes tag
köszi széepn az infókat !
Teljes mértékben egyetértek veled !
Most a helyzet hogy én kinéztem néhány dolgot:http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3447#sp
Mégpedig ezt a hd4200-as integrált vga-val és 8 csatornás elég jó minőségűá hangkártyával szerelt dolgot - persze optikán
Meg néztem beele amd 5050e cpu-t is
Így az alaplap-cpu-vga-hang meglenne oldva , elméletben ez a chipset alig fűt egy kicsit, vga-val együtt sem, a 80 fokos vga kikerül, a proci is 45w TDP tehát az se fűt igazán.
Az 500-as és 320-as hddm mellé dobok egy 40 gigásat is ,és lesz elméltileg wd 1T green is, melette marad a 160 gb-s wd systemnek, iottis eltűnik egy kis hő !
Na mit mondasz? -
Tim82
félisten
Ha már PCI, akkor inkább Sparkle 8400GS, az biztosan tud CUDA-t is.
-
Tim82
félisten
se videokártyát nem fogsz találni AGP-vel, ami támogatná.
AGP/ATI vonalon kapásból fel tudok sorolni elég sok olyan kártyát, amelyik támogatja a DXVA-t. Lehet kapni ugyanis HD2400 Pro-t, HD2600 Pro-t, HD2600XT-t, HD3450-et, HD3650-et, HD3850-et és HD4650-et (!) is AGP-s kivitelben. (Mintha lenne amúgy HD4350 és HD4550 is, de ezekben nem vagyok biztos.) Nyilván drágábbak, mint PCI-E társaik, de akár újonnan is elérhetőek kereskedelmi forgalomban, illetve használtan.
Nvidia-vonalon persze nem ez a helyzet, a 7950GT volt tudtommal az utolsó AGP-s Nvidia VGA.
-
sari70
csendes tag
Mit szolsz ehhez a konfighoz?
Chieftec HT-01SL-300W ezüst HIFI ház(IMON modullal)
ASUS M4A785G HTPC/RC alaplap
AMD Athlon-II 250 X2 AM3 Box processzor
Sapphire HD5570 1GB DDR3 PCIe videokártya
Samsung 1TB 7200RPM 32MB SATAII merevlemez
Geil DDR2 4Gb 1066Mhz Dual Chennel Kit memoria
AverTV Satelite Trinity Tv kártya
Samsung Super Writemaster DVD íróMinden HD film s játék tökéletesen megy rajta
-
Coccer
tag
Sebaj,
Közben átgondoltam, nem lenne rossz, némi kompromisszummal.
Viszont amire az antec hatására "felfigyeltem", az összes thermatake házikóban a táp a proci "felett" van, míg az antec a másik végébe teszi azt.
A fusion remote max méretileg nagyon jó volna, viszont szemből nem olyan csábító, mint az általad linkelt.
A TT-ből a Mozart (vc4001sns) megfelelő volna minden szempontból, de ott meg a táp elhelyezése a problémásabb nekem.
Ahogy látom kompromisszum kötése lesz erre a megoldás.
A low profillal megbírkóznék, de ott a proci hűtő magasságára is figyelni kell, a mostani TT Blue OrbII meg nem volna elég egy négymagosra valszeg.
Megoldás:
- Antec rem. black: finnyásság a magasságokra
- Rem. max: esztétikailag nekem már túl "brutális", magas szemből (kis dizájn még ráfért volna
- TT Mozart: táp elhelyezésLáttál esetleg még más gyártónak "alul" tápos verzióját?
Köszi a segítséget,
Cocc
-
Coccer
tag
-
Coccer
tag
Helló,
Köszönöm a választ és ama csodás linket, amibe rögtön bele is szerettem!
Különös tekintettel arra, hogy sokáig az ő terméküket favorizáltam. Tényleg szépen mutat. Egy rövid megfontolás után rá is ugrom szerintem....
A mérete nem dominál annyira (de az antec még ebben is "csinoska"), mert az erősítő elvileg jövő héten kerül haza, állványom még nincs. Ez a következő pár nap talán elég lesz arra is, így legrosszabb esetben olyan asztalt választok neki.
Na megyek még nézegetem kicsit a linket!
Üdv.,
Cocc
-
atesss
addikt
Miért, a "tailor-made" mit jelent ?
De egyébként nem pont ezekre gondoltam, hanem csak ilyen hőcsöves hűtőmodulokra, teljesen mindegy, hogy milyen gyártótól, csak valami olyan, amit lehet itthon kapni.
Vagy ha más nem, esetleg Ebay-ról beszerezhetően.
Mi az ilyen tipusú hűtőmoduloknak az összefoglaló, univerzális neve ? (pl. amit google, vagy ebay keresőszónak tudok használni) -
fraba
aktív tag
Nem a videókártyán keresztül szeretném etetni a kicsikét jellel. Mint említettem, a belső hálózaton keresztül - UTP kábelen keresztül - streamelné a TV az anyagot a gép vinyójáról, és jeleníteni még azt, a kijelzőn. Még hangkábel sem kell. Tisztában vagyok vele, hogy nem elég a P1-P4, de nem is a hagyományos módon akarom üzemeltetni a dolgot. Konkrétan arra gondoltam, hogy a TV-t tartó állvány hátára felcsavarozok egy alaplapot memóriástól, processzorostól, meg egy vinyót, meg egy tápot és kész. A TV-vel nyílván össze lenne kötve a videókártya, és úgy használnám a TV-t, mint egy megjelenítőt. De csak arra az esetre, ha a letöltéseket kell managelni. Ilyen boxokat nem terveztem vásárolni, mivel a TV tartó konzolon lesz a gép elhelyezve, senki semmit sem látna belőle. Erre viszont akár egy P2 is elég lenne (ha leszámítjuk, hogy az meg nem kezeli az 1TB-os vinyót) .Szóval a hely, és a "szépség" nem akadály. A két legfontosabb tényező, a fogyasztás, és a zaj. Természetesen az egész ára sem elhanyagolandó, de ha azon múlik egy ötöst még rá lehet dobni a végösszegre, hogy minimalizáljuk e tényezőket. V@terán néztem alaplapot, olyan 10k körül p4es 2,x GHz-es rammal, hűtővel szereltet lehet kapni. Már csak egy vinyó kell bele ~18-20 k, és már csak drótozni kell
. Bár ez valószínűleg zajosabb lesz, és többet fog fogyasztani. De kérdés, hogy mennyivel?! o.O
Vélemény? -
Joshi
titán
A táp ennyit vesz fel, egy mezei HD Média Player sokkal kevesebbet fogyaszt. Tényleg egy Asus O!Play Air HDP-R3 szerű kütyü mennyit fogyaszthat terhelve?
Egyébként a geforce 210 nagyon jól sikerült HD kártya, nagyon keveset fogyaszt és szinte teljesen leveszi a terhet a prociról. Gondolom ez az oka az aránylag "alacsony" fogyasztásnak ráadásul én ezzel játszottam amíg nem volt meg az "új" kártya.Az ASROCK A780GXH/128M topikban régebben már tesztelték a fogyasztást, az alábbi hozzászólásokban nézelődj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest