- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
buest456 #14992 üzenetére
ellentmondásba kerültél, ha komoly filmes látványról van szó, akkor világítani kell
a "mozi feeling" nagyobbrészt egyébként se a kamerától és optikától lesz (persze számít az is), hanem világítástól, kameramozgástól, látványtól, vágástól.ha hajlandó vagy beletenni az időt és energiát, nevetséges pénzekért kaphatsz egy használt canon 5d2-t, magic lanternnel raw-ba is tudsz vele forgatni, és belefér mellé pár manuális fix obi.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
buest456
újonc
válasz
Gyöször #14990 üzenetére
Őszintén, komoly videókat akarok csinálni. Mint egy film, olyat. Ami nem telefonos felvétel, nem amatőr. Noncs tapasztalatom kamerák terén, de hamar bele tanulok, ez fix. Igazából erre kell egyenlőre csak, hogy olyan kis filmeket gyártsak, ami egy mozi feelinget ad, ami nem amatőr.
-
Gyöször
senior tag
válasz
buest456 #14989 üzenetére
Most egy 100assal olcsóbb a fotoplusnál a hc x 1500 panasonic kamera, de így is 550e. Nem tudom mire kell pontosan, illetve van-e kézikamerával tapasztalatod korábbról. Én szeretem az enyémben, hogy van rajta egy tekerő amivel vészhelyet esetén oda tudom tekerni a fókuszt ahová szeretném. De lehet van valami érintős megoldás a sony ax43on, azon kívül, hogy az enyém is tudja, hogy a képernyőre koppintok. Sötétebb témáknál szokott baj lenni az autofokusszal.
A canont nemtom én kihagynám, 4kban 25 fps a max, de a 300ezres választéknál nem tudom mivel nyújtana _neked_ többet a hc x 1500? Kipróbálhatod a fotoplusnál.
Hurcolni jobb egy kisebbet.Szerintem nézz tesztvideókat, olyanokat amiben elmondják miért jó a drága hcx1500, és hogy az neked kell-e. Pld az a 10 bites színrögzítés biztosan jó dolog, de én ehhez kevés vagyok. Pedig már a kis akciókamerám is tudja, de még csak most kóstolgatom.
Többiek is ha hozzászólnak az nem lenne baj, de mesélj róla, mik a tervek vele?
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
buest456
újonc
Sziasztok! Segítsetek! Profikamerát keresek, komolyabb kisfilmek felvételéhez. Minőségi illeve szerkezthető felvételeket szeretnék csinálni.
iPhone 16 pro-ban is gondolkodom, de annak az árából már talán profi/félprofi kamera kijönne. Köszönöm a segítségeket! -
ssarosi
tag
Canon HV-20 vagy 30 vagy 40-es videókamerát keresek. Családi felvételeim egy része még nincs számítógépen, csak kazettán. HD-ben készültek a felvételek, sima DV nem jó. Kölcsön, bérbe (ha valaki nem akarná eladni), vagy megvenném.
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz
L_ajos #14982 üzenetére
Rajta leszek. Valamivel be kell járatni majd a nagyvasat. Bencénél láttam, hogy Mezőtúr után Szolnok felé 3 kis állomás is volt, majd azokat is fel akarom keresni. Vannak arra olyan utak és falvak, ahol még soha nem jártam és nekem 30 kmen belül van.
-
Gyöször
senior tag
válasz
L_ajos #14980 üzenetére
Néha feldob a youtube és láttalak már, az túlzás, hogy szoktalak nézni, mert ritkán nézek vonatos videót. De nagyjából egy égtájon lakunk, ha tavaszra összerakom a motorom lehet elmegyek feléd és ha még ennyi ha után is ez idáig összejöhet, akkor akár csinálhatunk is egy HDR-PJ810 vs AX43 sony összehasonlító tesztet
-
L_ajos
őstag
válasz
Gyöször #14979 üzenetére
Szia!
Esti felvételekkel nem nagyon foglalkozom. - pedig pontosan tudom hogy az a nap mozgalmasabb része a vasúton.
Mindenképpen írok róla. Elvileg még ebben az évben kézhez vehetem.Van oldalam melyen 9 éve veszem fel a témákat, itt találod: [Vasútbarát]
És amint tudom, már jön is vele az újabb tartalom
PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
Gyöször
senior tag
válasz
L_ajos #14978 üzenetére
Igen, a tz100 egy kiskompakt, de nem ajánlottam, csak felhoztam mint panasonic márkatermék és annak (számomra) túlbonyolított menürendszere. Mindent IS be lehet állítani benne, csak nekem ehhez rövid az agyam úgynézki.
Mint ajánlás az 2 kameráról volt, a sony ax43 meg a pana elfelejtettem nevű.
Kíváncsi vagyok a véleményedre. Láthatjuk majd valahol viszont a gördülő tonnákról készült felvételeid?
Megtennéd, hogy 1-2 hónap használat után, ha már kezded kitapasztalni a gépet, írsz róla egy pár soros véleményt, megfelelőségi nyilatkozatot?
Rikárinál néztem, hogy valami sonyval videózott este vonatot. Azért este ne számíts lélegzetelállítóan ragyogó felvételekre. Este az enyémnek még a fókusz megtalálása is problémás lehet .. de ez egy 1/3.95 colos érzékelő.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
L_ajos
őstag
Köszi. - de fényképező NEM játszik!
Igazából most egy Panasonic HC-VXF1 ls egy Sony FDR-AX43A között vacillálok.
Néztem sok teszt videót, nem nagyok a szememnek a különbségek.
Vasút videózáshoz kellene. 100%--ban csak arra használnám.
-
Gyöször
senior tag
válasz
L_ajos #14974 üzenetére
Futólag ránéztem, a Panasonic HC-VX3E most árcsökkent 265re a digitcamnál, meg a sony ax43 van a piacon 287ért. Mindkettő 1/2,5" érzékelős, papíron szerintem jobbnak tűnik a pana, nagyobb látószög pld. Csak nekem van egy TZ100am, annak annyira bonyolult számomra a menüje, hogy most karácsonykor is kb 5 percet vártak rám a fa mellett mosolyogva, mert időzítő helyett valami másra nyomtam és videózni kezdett fotó módban. Nem tudom mit sikerült, mert biztosan jó gombot nyomtam a készüléken. Mert van külön fotó és külön videó gomb, elöször azt hittem a videó gombot nyomkodom, pedig összetéveszthetetlen. Valami 4K foto beállításra mehettem rá az önkioldó helyett. Na mindegy kb 5 éve megvan a gép azóta problémás számomra a használata. Ez én vagyok és én valszeg nem veszek panát soha semmiből.
Nekem egy régi sony pj810 kamerám van, gondolkoztam már rajta, hogy venni kellene valami újabbat. Végülis egy akciókamera lett belőle, mert túrázni egyszerűbb magammal vinni, zoomoláshoz meg TZ100. Nekem az a tapasztalatom, hogy általában a sony "megveszi" a szemem a teltebb színeivel. Mindig is szerettem a sony kamerám, nem veszek el a beállításaiban, kinyitom és kamerázok és felvétel készül, használható. Kicsi az érzékelő, nem túl jó kamera ez, de amit szerettem volna azt mindig sikerült megörökíteni.
Kellene nézned sok tesztvideót, én úgy látom hogy a sony ma is teltebb színekkel működik, és az autofókusza is sokkal nagyobb biztonsággal teszi a dolgát, valamint gyorsabban is mint a mai panáké.
Nekem a tz100ban pld folyamatosan jojózik az af videózáskor, szinte használhatatlan. De ez csak egy kicsi fényképezö.
Szóval nem tudom levenni a válladról a döntést. 2 alternatíva van, abból kell válogatni. Legalább nem 5 mint régen.Kíváncsivagyok mi lesz nálad a befutó!
-
L_ajos
őstag
Sziasztok.
Jelenleg mi a piacon 300k alatt a legelfogadhatóbb 4K kézi kamera?
Ami még szempont legyen hogy normális képeket is tudjon készíteni.
Ami még fontos: nagy zoom tartomány ( min. 20x optikai ) és nem vLogolni kell.Köszi az 5leteket!
-
venge
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki a csoportban Blackmagic-et?
Szemezgetek a 6K-val, meg a 6K Pro-val, és érdekelne olyan embernek a véleménye, aki használt már ilyen kamerát!
Nagyon szimpatikus, hogy Canon obikkal működik a szerkezet, mert korábban Canon géppel fotóztam, így van egy jópár objektîvem hozzá!
Köszi -
Gyöször
senior tag
válasz
freelanced #14971 üzenetére
Én most szokom át handycamról action camra túrázáshoz. Mást nem tudok erről mondani.
-
freelanced
addikt
Üdv,
Természetfotózáshoz keresek videókamerát, főleg mozgóképek (ebben lehet túrázás, egyéb kinti tevékenységek), illetve a tájról felvételek a cél, ha esztétikus (háttérmosás) az előny. Miképp lehet ezt, akár használtan, legolcsóbban esztétikusan művelni?
KöszönömGentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Héraklész
tag
válasz
qnadam #14969 üzenetére
Családi videózásra otthon és túrázás, kirándulás közben.
Jó minőségre törekszem, mert nem vagyok megelégedve egy telefon minőségével (mozgásmegjelenítés, tömörítés, kicsi szenzorból adódó zaj).
A fényképezőgépeket nem szeretem, mert nem ergonomikusak videózáshoz. De ha nincs más...
Konvertálgatni, utólag szoftverrel bíbelődni semmiképpen nem szeretnék. -
Héraklész
tag
Megéri manapság kamkordert venni? Vagy ezt a vonalat nem igazán fejlesztik a cégek és mindenképpen egy MILC fotómasina ajánlott?
Úgy 2-300 ezer Ft-ra gondoltam, nagyon maximum fél millió.
-
FerNandor
őstag
átmentem másikba
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
flash-
veterán
Panasonic V770 kamera mikrofon beállitásában tud valaki segiteni?
van ilyen hogy [FELV. BEÁLL.] # [MIKROFON SZINT] # kívánt beállítás
Felvételkészítés közben állítani lehet a beépített mikrofonok és a külső mikrofoncsatlakozó
bemeneti szintjét.
[AUTO]: Működésbe lép az AGC, és a felvétel szintje automatikusan beállítódik.
[BEÁLLÍT ] +AGC ON: Itt állítható be a kívánt felvételi szint. Aktiválódik az AGC és
mérséklődik a hangok torzulása.
[BEÁLLÍT ] +AGC OFF: Itt állítható be a kívánt felvételi szint. A hangok rögzítése
természetes minőségben történik.ha erősitőn keresztül kapott hangot rögzit a képre akkor a fentiek közül melyiket érdemes használni?
illetve a kivánt felvételi szint az melyik álláson az alap, az optimális? -
ha valaki esetleg ilyenekben van, fb marketplace-en árulnak egy v770-et 30 pénzért.
hanyas vagy, te disznó?
-
Gyöször
senior tag
válasz
RetroAnalóg #14961 üzenetére
Talán csak kipróbáltam a keresőmet, de sohasem használtam. Illetve arra, hogy ha nem akarom, hogy látszódjon be van kapcsolva akkor azt kihúzom, ajtó becsuk kamera megy. Tehát ez a hiány nem egy érvágás. Jó gép? Ha valamikor újat kell vennem ez szóbajöhet nekem. De remélem nem kell.
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
Gyöször #14960 üzenetére
Nekem pont egy Panasonic HC-VX1 típusú camcorderem van. Annak ellenére, hogy nincsen keresője, nagyon jó gép. Még éjszakai videózásra is igen jó. A mikrofonja lepett meg leginkább. Voltak már JVC és Sony camcordereim is, azokhoz kellett külön mikrofon, hogy egyáltalán értékelhető hangminőség legyen, mert a beépített mikrofonjuk pocsék volt. VX1-nek a saját mikrofonja is értékelhető. (Persze a külön mikrofon nyilván még jobb).
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
Szia! Bocs a késői válaszért, kiment a topik abból amit figyelek. Van valami anyagi keret elképzelés? Annyiból jó, hogy építkezéskor, kertészkedéskor esetleg autószereléskor is van fény tehát nem kell a legdrágább kamerát ajánlani. Esetleg egy kis kínai "játék" akciókamera is megteszi mint nekem a xiaomi yi. Veszel valami olcsó állványt, vagy barkácsolsz valamit amin megáll és mehet.
Ezek a rendes kézikamerák árai úgy elszálltak -most nézem- hogy ami kb 60at ha ér az jelenleg 100 és 60ezres korában sem igazán volt való semmire (sony cx405 vagy 240re gondolok).
Pana hc vx1 alatt nem mernék kipróbálni semmit saját használatra. Az meg 250.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
ArGa
csendes tag
YouTube barkácsolós videók készítéséhez keresek kamerát. Mit ajánlanátok?
Autószereléseimet, házépítést, kertépítést stb szeretném felrakni és ezzel segíteni -
Rodoc
friss újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Az lenne a problémám, hogy vásároltam egy Panasonic HC-VX1EP típusú kamerát, amivel maximálisan elégedett vagyok. Rendeltem hozzá egy utángyártott VW-VBT 380-as akkumulátort. A probléma az, hogy ezzel az akksival 1 perc után a kamera kikapcsol. Van erre megoldás vagy tényleg csak eredeti akkuval használható a kamera?
Köszönöm szépen a válaszokat! -
sonaj0203
aktív tag
válasz
qnadam #14950 üzenetére
Értem, én de MIÉÉÉRT?
Győzzék le az okos tudományukkal a fizikai akadályokat.
Nekem szükségem van a sötétben is látó fullframe képességeire, a nagy átfogású obijektívre pl. 28-480 mer már megszoktam, hogy ne kelljen cserélgetni, de ha úgy tetszik legyen levehető is, a zoom gombra, hogy ne a baszom nehéz optikát kelljen tekergetni videózás közben
, a gyors megbízható auto fókuszra, a kiváló stabilizátorra, az elforgatható kijelzőre stb. Úgyhogy találják fel, de gyorsan ezeket egy gépben megvalósítva.
Szóljatok, ha van ilyen gép, vagy hasonlót összetudnék rakni.
Várom az ötleteket.[ Szerkesztve ]
Van úúgy, hogy nem úgy van.
-
bubuska10
senior tag
Sziasztok! Bocs hogy ebbe a topikba is beteszem, de a webkamerás nagyon nem pörög és szükségem lenne egy megnyugtató válaszra gyorsan.
Be is offolom inkább, tudom h nem ez a legjobb hely - esetleges válasz után törölhető is!
Home office miatt szükségem lenne egy webkamerára. Nem akarok sokat költeni rá (nem érdemlik meg
), és találtam egy pár FullHD-set 4-5 ezer Ft-ért (egy ismert oldalon), amit megrendelnék. Az ilyen elszaladt összegek világában, szerintetek létezik, hogy ilyen relatíve olcsón lehet venni "megbízható" FHD kamerát? Nagyon szépen köszi a segítséget!
-
sonaj0203
aktív tag
válasz
bobace #14948 üzenetére
Panasonic fz-2000 minden elvárásodnak megfelel.
Tapasztalatból mondom, teremben is megállja a helyét, telefonról is irányítható, szuper obi 28-480, élőben is közvetítettem már vele.Ráadásul lehet az enyém eladó lesz, mert nagyobbra váltottam.
Ha létezne egy ilyen gép full frame szenzorral, akkor arra váltottam volna.[ Szerkesztve ]
Van úúgy, hogy nem úgy van.
-
bobace
addikt
Sziasztok,
szeretnék kamerát vásárolni, aminek az alábbiakat kellene tudni:
- mesterséges megvilágítás mellett is jó képminőség
- éles kép a széleken is, jó fókuszkövetés
- élő közvetítés kb 8 méter távolságból (színpad) széles látószögben HDMI kapcsolaton
- irányítás telefonról/gépről
- optikai zoom használata miatt telefonok kiesnek
- keret: 300e körül.
Hogy ehhez digitális videókamera szükséges-e, vagy pl egy MILC gép. Jó kérdés! Remélem él annyir a topik, hogy tud valaki ajánlani valamit.Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
Seci
tag
Sziasztok!
Ismerősöm pedikűrős, lábápoló!
[link] Ilyen videókat szeretne ő is készíteni jó minőségben a munkáiról.
Ehhez keres fejkamerát amin van HDMI kimenet.
Előre is köszönöm a segítséget! -
válasz
huppancs89 #14939 üzenetére
már amelyiken.
de angliában is a 25p/50i van használatban (meg ha nem tévébe kerül az anyag, igazából azzal sincs nagy baj, ha 30/60 lesz). az meg, hogy az analóg kompozit színátvitel milyen rendszerű, manapság már nem igazán releváns.hanyas vagy, te disznó?
-
Nergalos
aktív tag
válasz
huppancs89 #14939 üzenetére
Ááá köszi! Nem túl aktív ez a topik. Köszi a választ mégegyszer!
-
Nergalos
aktív tag
Esetleg ha valaki tudna válaszolni megköszönöm..
-
Nergalos
aktív tag
Sziasztok, nézegettem kamerákat angol oldalakon is és jelentősen olcsóbban is találtam az itthoniakhoz képest. Kérdésem, hogy érdemes onnan vásárolni vagy van valami pl.(pal-secam-ntsc) különbség ami miatt nem tudom itthon teljesen használni?
köszönöm előre is!
pl. Itthon: hc-vx1ep—- angliában hc-vx1eg vagy vx1eb
Egy betű az eltérés de nem szeretnék rászabni😀 -
Gyöször
senior tag
válasz
qnadam #14932 üzenetére
Nekem a pj810emmel van tapasztalatom, ki is hajítanám az ablakon ha ennyire használhatatlan lenne ahogy flash leírja. Az se mai gyerek. Asszony kezébe nyomom és videó lesz akkoris. előtte 1 hónapig volt cx240 azt visszaküldtem mert rizsa volt a kép szobában. De nem jojózott se a fókusz se a fény.
Van egy pana fényképezőm, tz100 az elég fejvakargatós, sosem azt csinálja amit én akarok. Pld ha vakuzok akkor simán beállít sötétben 1/8 záridőt és elmosódott lesz. Igaz fényes, de toszhatom. Ha vakus a dolog mindig át kell tekernem, hogy záridö 1/50. De ez nem ide téma, csak ez volt az első egyben az utolsó pana termékem. Egyszerűen nem nekem írták a szoftverét. Itt a 770nél más lesz, szerintem valami hiba ez nem feature.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Ottó58
senior tag
válasz
Nergalos #14929 üzenetére
Szia!
Valóban nem sokban térnek el egymástól paramétereikben, talán a Pana fényerősebb obival rendelkezik, de nem számottevően.
A SoNY és a Pana színvilága kicsit eltérő, ha ez nem zavar, de én az elsőt választanám, mégpedig a kereső miatt, sokszor jól jön. -és a cserélhető akku is fontos (tartalék töltött).
A 4k sok tárhelyet igényel.
Full HD-ben is nagyon szép felvételt lehet készíteni, ezért máig is a Pana 920 3Mos kamerám tartottam meg.
Sajnos már elérhető áron csak használtban van 3CCD-s kamera.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
Nergalos
aktív tag
Sziasztok, kérlek segítsetek a következőben: családi felvételeket (ovi, suli, nyaralás, túrázás,stb) szeretnék készíteni jó minőségben FHD vagy 4k-ban. Erre a következő kamerákat találtam de a nagy különbségeket nem látom. Szerintetek melyik lenne a legjobb részemre?
-Sony FDR-AX53
-Sony FDR-AX43
-Panasonic HC-VX1EP
-Panasonic HC-VX980Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Panasonic v770 üzemmódjaiban tud valaki segíteni?
olyannak kellene beállítani valami használható automatikus módra a kamerát aki nem ért ilyenekhez.szóval beltérben lenne használva közepesen megvilágitott helyen.
az auto móddal az a baj hogy hiába csak egy embert vesz a kamera folyamatosan akár másodpercenként többször is ugrál a fényerő látványosan pedig semmi változás nincs a képen fényerőben csak max az hogy az emberünk aki a képen van az gesztikulál.(gondolom azért változik állandóan a fényerő mert váltogat automatikusan a téma módok között leglaábbis a képen ez látható hogy hol gyergyába vált hol portréba stb.stb,eleve nem értem attól hogy autó miért a módok között vált miért nem csak a fényerőt állítja automatikusan ha kell mint egy telefon)portré mód jó lenne de sok esetben az pedig elég sötét képet vesz fel.főleg ha távolítok. ha belezoomolok egy emberbe akkor javul a dolog.
gyertya mód: ha egy emberre van a kamera irányítva akkor 80% ban eltalálja a fényerőt de különben meg azon is sötét ha távolítok és egyszerre több embert kell venni.
nincs olyan mód ami mindig belövi a nagyjából jó fényerőt? nyilván nem kell hogy tűpontos legyen de ahogy most van az így eléggé gyenge.
nem hiszem el hogy nem lehet olyan módba rakni hogy a ráálitom egy emberre akkor is a szemre nagyjából jó fényerőt lője be és a távolítok akkor pedig állítsa hozzá (jelen esetben pont hogy felfelé kellene vennie a fényerőt nem pedig lefele. oké van az ablakokból egy kis ellenfény,ami a témára szűrődik meg világit az ablak, lehet az a baj? akkor azt hogy lehet kiküszöbölni?)
vagy bugos a kamera,esetleg kellene egy fw frissités? gyári van rajta de nem is tudom hogy kellene fw frissités rá...legalább úgy működne mint egy mobil.az sem váltogatja másodpercenként a fényerőt.
[ Szerkesztve ]
-
Gameralda
csendes tag
válasz
huppancs89 #14920 üzenetére
Köszönöm a segítséget és megfogadom a tanácsot! Nem szenvedek gagyi kamerákkal, inkább egyből olyat veszek, amivel sokáig elégedett lehetek. Az iPhone 13 Pro minősége tökéletes lenne nekem. 170k-s keretbe belefér egy hasonló képességű kompakt kamera? Ha igen, melyik a leginkább ajánlott?
[ Szerkesztve ]
"A sikerhez vezető legrövidebb út az, amelyiken elindulsz." - Ronil Caine
-
Gameralda
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy kamerát közeli (10-30 cm) videók készítéséhez. Fontos, hogy 1080p-ben, 60 FPS-sel éles képet rögzítsen. 30k-t szánnék rá, de nem baj, ha olcsóbb.
Előre is köszönöm a javaslatokat!
[ Szerkesztve ]
"A sikerhez vezető legrövidebb út az, amelyiken elindulsz." - Ronil Caine
-
válasz
flash- #14917 üzenetére
tizenéve vettem egy akkor tizenötezres velbon statívot, de jó pár éve alig használom, amióta megvan a nagy manfrotto. azóta kicsit már ereszti az olajat
de működik. kicsi kamerák alá egész rendben van, egyszer kényszerből egy sony z7 alá került, ott azért már nagyon óvatosan kellett hozzányúlni, mert nagyon nem ehhez a súlyhoz van méretezve. mondjuk inkább a lábak nem voltak vele stabilak.
hanyas vagy, te disznó?
-
válasz
flash- #14915 üzenetére
kicsi kamerához egy velbon ph-358 fej pl egész jó lehet, az alá nem mennék. nekem egy hasonló velbon nevetségesen hosszú idő óta nem hajlandó tönkremenni.
de még ezzel se lehet előre-hátra tologatni a kamerát, hogy a súlypontja alá kerüljön, ellensúly sincs, szóval nagyon fapad.
hanyas vagy, te disznó?
-
flash-
veterán
válasz
qnadam #14914 üzenetére
érem. akkor hát bármi más fejet keresek ami megbízható.
ilyen helyett keresek valami stabilabbat.
hát amig működött jó volt de elég hamar elkezdett lötyögni a vízszintes számozással ellátott gyűrű felett.tesztek szerint ez elég jó. hát nekem nem vállt be meg aztán amikor meghúzom oldalt a tekerőt közbe is állítódik ... nem tudod úgy meghúzni hogy stabilan tartson nameg ha nem tartod addig sem kellene másznia gondolom fel - le..
olyan kellene amivel ilyen problémákkal nem szembesülök.[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
videókamera gömbfejben mi az ajánlott?
(az ebay-os kinai fluid-es már lötyög)
valamit tudtok ajánlani ami stabil semmi nagy dolog nem kell tudjon fel le forogni meg jobbra balraheti 1-2x lenne használva, ennyit tegyen meg rendesen relative hosszú élettartammal
[ Szerkesztve ]
-
MrRL19
senior tag
Csaó Sziasztok !
Lehet nem a legjobb helyre írok ( ha van jobb topik kérném link)
Keresek olyan készüléket amivel sport meccseket (foci,tenisz)tudok felvenni (állványról).
Mit keressek pontosan amivel lehető legjobb választás lenne ?
fényképezőgép,sportkam,kamera?
teló : Samu s10, Xiaomi redmi note 10-11pro van kézben.
Árban 50-70k (használt is) gondolkodtam max amit rá szánnék , vagy egyszerűbb telot használni ?[ Szerkesztve ]
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
Sziasztok!
Kamera vásárlásban kellene nekem pár jótanács. Nyaralni megyünk, gondoltam, hogy meglepem magam egy videókamerával. Kinéztem a Panasonic HC-VX980-as típust, elég jókat írnak róla, az ára is jó (200 eFt).
Amikor a harmadik bolt is azt mondta, hogy sajnos nem kapható a típus, akkor kezdtem kicsit elkeseredni, hogy ha nem kapható, akkor minek reklámozzák
Naszóval valami hasonló kaliberű kamera kellene nekem, tudjon 4K de legalább UHD felbontást, legyen legalább 20-25x optikai zoomja ami egy elfogadható széles látószögből indul, boldoguljon kevés fényben is, OIS természetesen kellene, legyen távirányítható, fél kilónál azért legyen könnyebb és persze a 200 eFt határt ne lépje túl.
Létezik ilyen kamera?
Vagy mi a javaslat a felsorolt igényeim kielégítésére?
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
cousin333
addikt
válasz
CrabJamBB #14902 üzenetére
Én a helyedben elgondolkoznék egy képminőségre kihegyezett akciókamerában, például Insta360 One RS (az 1" verzió!) vagy pl. Sony DSC RX0 II. Ezeknek nagy méretű érzékelőjük van,a stabilizálás is részben megoldott, de egy mobilos gimballal tovább javítható. Esetleg egy DJI Pocket 2.
"We spared no expense"
-
válasz
CrabJamBB #14904 üzenetére
erre én inkább valami milcet néznék, kevés fényben azokkal sokkal jobban jártok, ennyiért talán egy széles meg egy teleobi is kijön a váz mellé. a szaktopikban valószínűleg ennél konkrétabbat is tudnak mondani
de akár egy sony zv-1 is opció lehet, vagy valamelyik rx sorozatú gép.
"klasszikus" videókamerával bónusz probléma lehet, hogy a legtöbb gimbalra szerintem kinyitott kijelzővel nem lehet feltenni, a külső monitor viszont plusz pénz, plusz akksi, plusz nyűg.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
CrabJamBB
lelkes újonc
válasz
qnadam #14903 üzenetére
Szia qnadam!
Köszönöm hogy válaszoltál!
Kb 80%-ban azt szeretnénk rögzíteni vele, hogy ülünk ketten a kamera előtt, és zenéről dumálunk
. Egészen konkrétan ez a szituáció: https://www.youtube.com/watch?v=1p-MwEAyaK8
A kezdetektől a mobiltelefonjaink kameráját használjuk, és szeretnénk végre fejlődni egy kicsit.A maradék 20%-ot drum cover videók felvétele jelentené, (az is zárt térben történne), valamint az sem ártana, ha akkor is tudnánk forgatni, ha koncertre megyünk (ehhez a részéhez kéne a stabilizátor).
Ha valami infóra szükséged van még, jelezd és írom is!
[ Szerkesztve ]
-
CrabJamBB
lelkes újonc
Sziasztok!
Youtube-videókhoz és vlogoláshoz keresek nem kimondottan profi, de azért 4k kamerát.
https://bit.ly/3nREZZN Ezt néztem ki, jók róla a vélemények az árukeresőn, és nagyjából ez a 2-300k a max keret is rá. Ti mit gondoltok?
Valamint jó volna hozzá egy stabilizátor is, milyet ajánlotok?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NBA és kosárlabda topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest