Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Osibaa

senior tag

válasz 6thsense #7655 üzenetére

A beszámítást vágom, de minél több alkatrészt cserélsz, annál nagyobb lesz a különbség a beszámított ár és új cucc ára között.

Nézd, onnan indultunk, hogy legyen hűvösebb és halkabb. Sorrendben sztem úgy nézne ki, hogy először a 80 fokos videokártyát kellene kiiktatni a rendszerből. Ennek módja egy kisteljesítményű GPU, vagy egy IGP-s alaplap. Az eredménye pedig, hogy kikerül a kazán a gépből, csökken a fogyasztás és így valszeg a tápegység is visszavesz a hűtésből. Ha olyan chipsetet választasz (akár GPU, akár IGP), ami a HD lejátszást támogatja (pl. GF 9300), akkor további eredmény, hogy a procinak se kell dolgozni és az is hűvösebb (EIST), a proci hűtő halkabb lesz. :))

Ha az így kapott eredménnyel még nem vagy elégedett, akkor jöhet a HDD csere. Ha a 3 HDD-ből 2-t kiváltasz mondjuk egy 3,5" Green változatra, az biztos, hogy hűvösebb és halkabb lesz. Persze van ennél is jobb, az a 2,5" HDD. Neked kell eldöntened, hogy melyik legyen. Ha nincs a rezgéssel problémád, akkor sztem felesleges a gumiszalagokkal játszanod, a kerregés megmarad. :U

Ezután már nehéz tovább menni, mert a további cserék már költségesek és az eredmény is kevésbé lesz érezhető, kérdéses megéri-e. De ha eddig eljutsz, sztem már az is sokkal jobb, mint a mostani helyzet. :K

Új hozzászólás Aktív témák