-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
#75490304 #8074 üzenetére
Mikori az az írás, amit bemásoltál? Ugyanis van igazság abban, amit mond, de a szoftveres támogatás sokat fejlődött, már minden valamirevaló program rendelkezik DXVA támogatással és munkára tudja fogni a chipsetet a HD lejátszásban.
Azt írtad XBMC-t fogsz használni, ezt tapasztalatból tudom, hogy nem lassú Atommal. Más HTPC frontendeket én nem használtam, talán azokra utalhatott a szerző.Az ION-ról tudni kell, hogy az ION1 jobban sikerült, mint az ION2. Erről többször beszéltünk (elég visszaolvasnod 50-100 hsz-t), dióhéjban annyi, hogy az ION1 egy chipset IGP-vel, az ION2 pedig egy "videokártya", ahol a szokásos 16x PCI-E csatorna helyett 1x-es áll csak rendelkezésre, ami elég soványka. (A mini-ITX topikban ma kezdte el egy srác tesztelni 1080p-s videókkal, hogy mit bír az ION2, mire elég az 1x PCI-E, meglátjuk.)
"Nem lehet, hogy a jövőre nézve, jobb lenne a gyorsabb proci és jobb GPU!?"
Nincs számottevő különbség a kettő között teljesítményben, gondolod pont ennyi fog hiányozni bármihez?
Ha a jövőre gondolva szeretnél teljesítményben erősebb konfigot, akkor még mindig visszatérhetsz az eredeti koncepcióhoz (pl. GF8200 + AMD proci).
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest