Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Osibaa

senior tag

válasz #75490304 #8074 üzenetére

Mikori az az írás, amit bemásoltál? Ugyanis van igazság abban, amit mond, de a szoftveres támogatás sokat fejlődött, már minden valamirevaló program rendelkezik DXVA támogatással és munkára tudja fogni a chipsetet a HD lejátszásban.
    Azt írtad XBMC-t fogsz használni, ezt tapasztalatból tudom, hogy nem lassú Atommal. Más HTPC frontendeket én nem használtam, talán azokra utalhatott a szerző.

Az ION-ról tudni kell, hogy az ION1 jobban sikerült, mint az ION2. Erről többször beszéltünk (elég visszaolvasnod 50-100 hsz-t), dióhéjban annyi, hogy az ION1 egy chipset IGP-vel, az ION2 pedig egy "videokártya", ahol a szokásos 16x PCI-E csatorna helyett 1x-es áll csak rendelkezésre, ami elég soványka. (A mini-ITX topikban ma kezdte el egy srác tesztelni 1080p-s videókkal, hogy mit bír az ION2, mire elég az 1x PCI-E, meglátjuk.)

"Nem lehet, hogy a jövőre nézve, jobb lenne a gyorsabb proci és jobb GPU!?"

Nincs számottevő különbség a kettő között teljesítményben, gondolod pont ennyi fog hiányozni bármihez? :) Ha a jövőre gondolva szeretnél teljesítményben erősebb konfigot, akkor még mindig visszatérhetsz az eredeti koncepcióhoz (pl. GF8200 + AMD proci).

Új hozzászólás Aktív témák