-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
thomasa #8146 üzenetére
Nekem a laptopban SSD van, a HTPC-ben pedig HDD. A legfőbb különbség, hogy az SSD sokkal gyorsabban tölti be a dolgokat (op.rendszer, alkalmazások) és végez fájlműveleteket, így komfortosabb használni a laptopot. A HTPC-ben ez kevésbé számít, ha egyszer betöltött a rendszer, akkor nálam megy hetekig, illetve alkalmazásokat se kell betölteni, az XBMC fut folyamatosan. Játéknál mondjuk egy 2,5" HDD lehet kényelmetlen, ha sokat használja a lapozófájlt a gép, ez megintcsak attól függ mivel játszol.
A gép hangosságát szerintem a videokártya fogja meghatározni, csak ezután jön a CPU hűtés - utóbbiban már elég széles a kínálat ahhoz, hogy csendeset találj. Szerintem egy játékra alkalmas gép léghűtéssel sosem lesz elég csendes, vagy aránytalanul sok lóvét kell rákölteni; ezt be kell vállalnod, ha házasítod a HTPC-t a játékos konfiggal.
-
Osibaa
senior tag
válasz
thomasa #8142 üzenetére
Szia!
Úgy tűnt a RAM kérdéses, a HTPC funkciókhoz elég a 2 GB, játékhoz pedig attól függ ugye mivel játszol.
SSD szerintem jó, ha a torrentezést nem ezen a gépen intézed, ha mégis, akkor a folyamatos írás miatt inkább a 2,5" HDD-t javasolom.
Háznak én is az SG05-öt tudom javasolni, kétslotos vidikártyához ez a legjobb (egy slotosnál a Codegen MX-31 is játszik).Képek az SG05-ről: [link]. Ha kérdés lenne a házzal kapcsolatban, akkor a Mini-ITX topikban zodo és toldy is tud segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest