- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitlisz
aktív tag
A hardveres HD video lejátszás valahogy nem olyan rugalmas rajta mint az nVidia megoldásain. (Sajna az ATI-nál még az Intelé is jobb a 4500MHD-n ami pl i3-as proccókban van). Persze ha kell a HD Audio bitstream passthrough akkor az ATI és Intel a jobb.
Az nVidián konkrétan nem megy ki a DTS-HD és DDTrueHD, csak LPCM.
De ez sokaknak mellékes. Az a sideport memória édeskevés...vagy létezik már 512Megával is?
Nekem spec mozizásra ION-os gép van, meg a laptopom ATI-val Blu-Ray lejátszásra. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
bosston #7295 üzenetére
Erre elég lehet az ilyen Atom+ION egybegép, kb ~70-75ezertől,
de ez egy a normál asztalitól drágább, viszont kisebb, kis fogyasztású...stbNormál asztalit meg ~60ezerből ki lehet hozni.
alaplap: ~10ezertől (én kihagynám az integrált VGA-t)
proc:AMD Athlon II X2 240... ~13ezertől (vagy tuning Sempron 140 ~8ezertől)
mem: 2GB DDR2-800 ~8ezer vagy 2GB DDR3-1066 ~10ezertől
video: nVidia GT210(GT218) ~10ezertől de low profilos passzívat
hdd: akár 8-10ezertől 3,5" - 2,5" /min250GB
dvdrw: ~3-5ezer
ház min 200-250W-os táppal: 10-15ezer, pl ez -
bosston
tag
Sziasztok!
Mivel döglődik a a gépem, gondolkozom mostanság egy PC építésén, és azért ebbe a topikba írok, mert az új gép fő profilja tulajdonképp a FullHD videók lejátszása volna.
Tehát a kérdésem annyi, hogy legolcsóbban mennyiből építhető egy olyan kisméretű, kis fogyasztású gépezet, ami képes az 1080p videók lejátszására (Windows 7 rendszeren), és további alapvetű feladatok ellátására, mint netezés és szövegszerkesztés.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Enszuke #7293 üzenetére
Nekem 20m hdmi-n is megy minden simán (kb 1,5éve kb13ezer Ft vol a kábel, de már nem is használom)
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
hétalvó #7289 üzenetére
Én már próbáltam egy ilyet, de az volt vagy 3-4éve, nevére sem emlékszem.
Viszont utána néztem és ez sem valami világmegváltó és mindig működő megoldás. Pedig ebben a tesztben a csúcskategóriát tesztelték.
Ez is nagyban függ a körülményektől, hogy a maximumot hozzuk ki belőle: 1 megszakítón belül legyen, kis távolság, jó minőségű vezetékezés/szerelés...zavarokra sem érzéketlen...stb. Ha minden ideális (de nem az 1 konnektorral odébb viszi a jelet) akkor is max 40-50Mbps-t tud ami tuti elég a 720p-s filmekre, viszont az 1080p-s filmekre nem 100%-os (arra ajánlott lenne a 60-80Mbps a pillanatnyi csúcsoknál).
Az ugye megint vicces, hogy a megadott Mbps szám mennyire csak megvezetés...a legtöbb "vezeték nélküli kapcsolat" csak kb a 20-30%-át tudja annak amit ráírtak. -
Iga007
tag
válasz
Bitlisz #7286 üzenetére
Nem nagyon értettem eddig sem, h minek ez a nagy erőlködés a WIFI-n keresztül HD video nézés ürügyén. Ha családi ház akkor egyszerűbb hálókábellel megoldani, mint szívni a födém / vastag fal / vasbeton / egyéb jel erősséget csökkentő tényezővel. TV fix helyen van, lejátszó fix helyen van, kábelek mennek oda, no bumm még 1 kábel...
Társasházban / panelban szerintem még rosszabb lehet normális jelet találni...
Azt megértem, h netezni éjszaka laptoppal / netbookkal kikocog az ember a konyhába nem zavarva a család többi tagját az alvásban, de HD video nézéshez minek erőltetik a WIFI-t nem értem... -
Bitlisz
aktív tag
válasz
szabi__memo #7281 üzenetére
HD filmezésre teljesen el kell felejteni a wifi-t.
Ezek a pendrájvos wifi cuccok vackok. A cserélhető antennások jobbak.
Ha egyáltalán N-es wifi. De amúgy is max 150Mbitet tudnak (nem 300-as N) aminek kb a fele igazi sávszél 2-3métere fal nélkül ideális irányítottsággal. Átlagosan jó esetben csak 30-40mbit marad...
Pláne így van, ha a másik oldal a laptop wifije (többnyire azok is max ilyen N lájtosak).Az 54Mbps-es ( G ) wifinél a 20Mbps-t csak nagyon ritkán haladja meg a vasól sebesség,
Nekem annó, többnyire 10-15 között mozgott a kisméretű lakáson belül jó eszközzel.Ha mindenképp meg akarjuk úszni a kábelt akkor kell mellé egy wifi-s router ami minimum 2 antennás és tudja a dupla csatornaszélességű átvitelt is (300Mbps, ha 2 antenna van az nem jelenti ezt). Ezek a routerek 15-20k-nál kezdődnek.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
hétalvó #7272 üzenetére
Kevesnek tünik ezen lejátszók wifije... bár nem wd-t teszteltek, hanem a hasonlóan jó asus o!playt, az értékelés mindent elmond..
Nem hiszem, hogy egy wd jobb lenne, bár azt sem tudom, hogy pl egy htpc-nél mit lehet várni ilyen téren. Azért szerintem többet. -
szmore84
csendes tag
Sziasztok!
Végre eljött az a pillanat amikor újra megy az xbmc scrapper
cím ahonnan letölthető:
http://szmore84.ath.cx/filminfo/xml/
bármilyen scrapperrel/film-el kapcsolatos hiba/észrevétel hunscrapper@gmail.com-ra irjatok (angol/magyar cím/imdb cim)
Jó filmezést!
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
jodamester #7277 üzenetére
...van akinek kell bele a winyó és így lehet korrektül összehasonlítani.
A gyártó oldalán látom én is hogy van benne 2GB RAM meg 250-es HDD...remélhetőleg ez nem potyog ki belőle mire ideér
Itt találtam.
így már korrekt árEgy kis Zotac video (a riporter csávó idiótán bólogat
...1:26-tól vannak a miniPC-k)
Nekem egyre jobban bejön az az ION "2"-es cucc...
Ennek a Giada-nak is van pár:
Giada Slim-N20
Giada Cube-DN23 -
Bitlisz
aktív tag
válasz
szabi__memo #7275 üzenetére
Egyenlőre csak az expansys-on láttam, de van 230-as atommal is.
Gondolom a régi már kifutó az új még nincs esete van... -
Bitlisz
aktív tag
válasz
gproject #7271 üzenetére
A pxmániás cuccban ha jól látom nincs memória (+6-7ezer) és winyó (+8-10ezer)., nameg a szállítás is vagy 3ezer. Tehát simán 65ezer a vége. Én elvből nem vásárolok tőlük sohatöbbet...pláne ha az adott terméket itthon nem forgalmazzák. Mérlegeld azt is, hogy ha gond van és vissza kell küldeni, visszafelé jóval drágább a fuvar. Pl amazonról vásárolva legalább egy részét térítik (nekem 1x volt ilyen Angliába 5ezer volt a fuvar amiből 1,5ezret térítettek...). Ennek ellenére gyakran vásárolok onnan. De nem 5-10%-os különbségek miatt. Van mikor 30-40 vagy 70%(!)-al is olcsóbb mint itthon vagy még (esetleg már) nem kapható.
Itthon ekörül van az Acer Aspire R3610 vagy Asrock ION 330...vagy Zotac MAG HD-ND01 (kinn ~250EUR-tól, Atom N330+ION + 1x2GB DDR2+160GB 2,5")
ami meg lesz nemsokára:
Zotac ZBOX SD-ID10 (~160EUR-tól Atom D510/NM10),
Zotac ZBOX HD-ID11 (kinn ~200EUR-tól, Atom D510/NM10 +ION2(GT218/512MB)). -
hétalvó
addikt
válasz
szabi__memo #7268 üzenetére
wd tw + buta samu, én most szálltam ki a htpc-mből egy asus oplay miatt.
ha valakinek kell van egy MCE távom eladó, 5k mondjuk. (MS táv + vevő) -
gproject
aktív tag
üdv!
A véleményetek érdekelne a erről a kicsikéről. Kinézetre nem egy asrock, de ár/érték arányban nagyon jónak találom. official site
Legszivesebben ugyanettől a gyártótól a slim szériából választanék, de azokat nem kapni itthon.
lcd tv mellé kellene média lejátszáshoz, torrentezéshez, internetezéshez -
Mercutio_
félisten
válasz
szabi__memo #7268 üzenetére
Ezt inkább a TV-s topicban tedd fel, ott nagyobb az esély válaszra.
-
Vladi
nagyúr
Szia!
Én egy ilyen lapra alapozok. A 8200-esben már van dekódoló csip, a lap meg félúton felém.
Ez 15k.Szereztem használtan egy LE-s szempront méghozzá 1640-et. Ez 5k volt postával hűtővel. 45 w maximum, de nem ez a fő erőforrás.
Hozzá szereztem 1 g ramot 4k-ért szintén használtan. Most járok ~ 20k-nál. Házam odd már van, arra nem költök. Így olcsón kijövök.
-
szabi__memo
nagyúr
MKV-képes samu tulajoktól kérdezném, hogy mennyire jó a tv lejátszási képessége?
Mindenféle bitrátájut visz, vagy nem és inkább htpc+buta samu a jobb választás?
DTS hiányt tudom, szóval nem ebből a szögből érdekel, csak a kép..
Köszi -
zhagyma
őstag
válasz
szabi__memo #7262 üzenetére
Bármelyik MCE kompatibilis távirányítóval csomagolt DVB-T tuner megteszi, mivel a felvétel a "sugárzott" digitális adás lemezre mentésével ki is merül. Az MPEG2/MPEG4 kódolás már megtörténik az adó oldalon. Ez ügyben egy digitális tunernek semmi dolga sincs.
-
zsigee
aktív tag
Hi!
Csak gyors észrevétel, hátha használható dolgot tudok írni. Aztán persze majd a hozzáértőktől megkapom a magamét...
Tehát, ha olcsóságot szeretnél: Egy HTPC ház nem éppen olcsó, de van egy típus, ami tényleg nem drága, ez a Point of View M (M2) Station. Szabvány ATX.Ez 10k körül mozog, és egyáltalán nem mondhatni csúnyának. Távirányító sajna nincs benne gyárilag, de ha utána nézel biztosan találsz valamit...(Erre nem tudok jelenleg alternatívát)
Lapra javaslok egy integrált vga-s lapocskát, hdmi kimenettel, 15-18k körül lehet már találni itt a ph-n, újonan picit több, főleg ha nvidia vonalat támogatsz.(XFX lapra gondolok pl, integrált 9300chipkészlet, ez megbírkozik az 1080p-vel->ja és maradhat mellé a 3ghz dualcore)
Ha Amd vonalat nézelakkor a 790-es chipkészlet környékén érdemes nézelődni(Asrockéknak van egy két olcsó lapja)
Mindkét alternatívánál vgat spórolsz.
A DXVA beállításra pedig van egy roppant egyszerű mód. Itt volt a PH-n egy írás róla, nagyon rendben szájbarágósan.
[link]
Persze ez xpre vonatkozik...
Röviden ennyi, én is ilyesmiben gondolkodok, mert sajna Antec, Silverston, vagy bármi komolyabb házat sajnos én sem tudok megvenni.
Remélem picit segített.
Üdv. -
szmore84
csendes tag
Bocs a duplaposztért
Csinálgattam egy kis oldalt a saját filmes adatbázisomnak.(Még feltöltés alatt)
Aki érez egy kis segítőkészséget (php, css) szivesen várom jelentkezését.
http://szmore84.ath.cx/filminfo/
-
szmore84
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szerver gondom még mindig nem oldódott meg, és mivel rajta volt az egész adatbázis,
egy új adatbázist töltök fel az adatokkal.Várom esetleg olyan jelentkezőket akiknek van olyan gépe ami 24/7 és ha adok egy programot azt tudják futtatni.Minél több jelentkező lenne annál gyorsabban újraindulhatna az xbmc-hez a scrapper.
kontakt cim : szmore@gmail.com
Üdvözlettel : szmore84
-
szabi__memo
nagyúr
-
GandC
tag
Sziasztok!
Vajon ez a billentyűzet+egér+távirányító kombó menne XBMC-vel?
Mert az van írva hogy media center billentyűzet, de ugye ennek ellenére bármi lehet.
Ha menne vele, akkor egy igazán jó vételnek számítana.Köszönöm:
GandC -
dabadab
titán
"ami viszont bosszantó az a HTPC bekapcsolása."
Ami viszont vigasztalo tud lenni, az az, hogy az esetek jo reszeben ez teljesen felesleges is. Ugyanis az MCE vevok (legalabbis a Pinnacle meg a Microsoft) sleepbol fel tudjak ebreszteni a gepet, ami raadasul sokkal gyorsabb, mint egy igazi boot. A dolog teljesen jol mukodik, a ket HTPC-m kozul egyiket sem lehet bekapcsolni, de ez az elmult haromnegyed evben semmilyen problemat nem okozott: ha aramot kapnak, bekapcsolnak, bebootolnak, aztan az XBMC x perc tetlenseg utan elkuldi oket sleepbe.
-
Be lehet kapcsolni a PC-t az iMon-nal... Ha már a kezedben lesz, majd meglátod, hogy ezt az alaplapi tápcsatik és a tápegység közé kell beszerelni: így tudták megoldani, hogy működjön oda-vissza.
Nem tudom, olcsóbb távírányító alatt mit értesz, de itt számold bele az árba a szoftvert is! Értelemszerűen azt is kifizettetik a vásárlóval... (Mondjuk én használom is...)
-
zsola32
őstag
nekem is van egy ilyen.
használható xbmc-vel.
bekapcsolni tényleg nem lehet. -
Joshi
titán
válasz
zsola32 #7248 üzenetére
Köszi a linket egész jónak ígérkezik a távirányító, de ami viszont bosszantó az a HTPC bekapcsolása. Vagyis a bekapcsolás hiánya legalább is ezt olvastam a hozzászólásokban. Valaki belinkelt egy maszek megoldást csak így már elég sokba kerülne a project.
Tényleg nehézkes a PC felélesztése ilyen távirányítóval? -
Joshi
titán
Némelyik HTPC házhoz létezik egy úgynevezett Media Lab-os kiegészítő amihez iMON szett jár, viszont akár 15k is lehet a többletköltség.
A kérdésem az lenne hogy megéri azt a plusz költséget az iMON szett vagy érdemesebb fillérekért venni egy MCE szettet?
Az MCE az gondolom a Media Center Edition-t jelenti, a távirányító mellé jár infra vevő? Esetleg létezik Bluetooth-os verzió? Hol lehet a legolcsóbban beszerezni?
Válaszokat előre is köszi. -
Sziasztok!
Vettem egy imon vfd-t.
Régebben mikor még Multi-Median-nak hívták a szoftvert, akkor tudta kezelni a videokamerát. Most imedian hd a neve, és nem találom benne a kamera kezelést. Nincs már benne, vagy csak én nem találom? Le lehet még tölteni valahonnan a Multi-median-t. Vagy tudtok olyan programot, ami tudja a kamerát, és lehet távirányítani?A cél az volna, ha tudnék videokameráról blu ray lemezre írni.
köszi
-
GandC
tag
chesterboy, iMaverick:
Köszi minden infótzsola32::
Működik az a cucc rendesen? Tudsz vele hangsávot, feliratsávot váltani? Ki/Be lehet kapcsolni vele a gépet?Köszönöm: GandC
-
zsola32
őstag
válasz
chesterboy #7242 üzenetére
"Unbranded MCE remote"
ezt itt az egyik kollégától a fórumon nagyon jó áron lehet venni.
(nekem is van egy ilyen) -
chesterboy
tag
a taviranyitok amik biztos hogy jok: XBMC Remote Control
-
A Soundgraph cég termékei között nézz szét. Olyan 10e körül lehet a távirányítójuk, ami ki-be kapcsolja a gépet. Én egy fokkal durvábbat vettem tőlük (22e-rt, de akkoriban ez újdonság volt, és valami 3db volt az egész országban: ezek közül is azt tudtam megvenni, amit a Hardveroc-on teszteltek! Fincsi!), az iMon UltraBay-t: ez távirányító és LCD kijelző egyben. Ha maradnál Win platformon, akkor tudom ajánlani a ketyeréhez járó szoftvert: iMedian (echte HTPC szoftver /Videó-Zene-Kép-Időjárás, stb./)
-
GandC
tag
válasz
iMaverick #7238 üzenetére
Hát úgy számoltam, hogy átlagban biztos nem fogom 3 óránál többet használni naponta.
GPU csere persze így is benne van, de hát azzal számoltam is.
Na még kicsit gondolkodom, hadd érjen a dolog, aztán döntökMeg persze még néznem kell egy távirányítót is. Valami jó példány kéne. Valamelyikőtök tudna egy olyan oldalt, ahol le van írva melyik távirányítókat tudja kezelni alapból az XBMC?
Ami fontos lenne: Kikapcs/Bekapcs, iránybillentyűk+enter, hangsáv/feliratsáv váltásaNéztem például ezt. Vajon jó lenne?
szerk.:
Most nézem itt, hogy lehet támogatná azt is ami most van. Egy ezer éves Pinnacle PCTV Pro serial portos vevője+távirányító. -
Ha tényleg csak 3 órát fogod használni, akkor felesleges az egész herce-hurca a gépcserével... Használd a mostani gépet, persze a VGA cserét akkor sem úszod meg...
Ezzel az áramfogyasztásos dilemmával nem régen találkoztam: megéri-e a felárat, ha kevesebbet fogyaszt? Konkrétan egy A és A+-os hűtő között vaciláltam (az A+-os 10eFt-tal drágább.) és ahogy számolgattuk az éves szintű fogyasztásuk közötti árkülönbséget, az jött ki, hogy kb. 8-9 év alatt térül meg a 10eFt... Viszont ebben az esetben "tartós" fogyasztási cikkről beszélhetünk, szóval tényleg megéri a többletberuházást. Viszont a PC már más téma. Ráadásul ki tudja, lehet hogy 4-5 év múlva az Atom 3.0 már visszatáplál az elektromos hálózatba, miközben GigaHD-s videót bicóból dekódolja...
-
GandC
tag
válasz
lorenzen #7227 üzenetére
Csináltam egy pár mérést, és arra jutottam, hogy a rendszer 1500Mhz-re levéve min 77W max 107W-ot fogyaszt egy S3 Virge kártyával és egy vinyóval. Tehát ehhez még hozzá jön egy GeForce 210, maximum 35W, viszont majd lejön belőle a vinyó. Tehát teljesen maxon járatva, az S3-tól eltekintve 145W-ot fogyasztana.
Dabadab cikke szerint egy ION-os gép 24W-ot fogyaszt max. A különbség 121W.
Elsőre soknak tűnhet, de napi 3 óra használattal, egy év alatt 6700 Ft-ot lehet spórolni vele.Ha a dabadab által írt árat nézzük akkor az IONos gép 55k, míg egy GeForce210 csak 11k + távirányító 7k, tehát a különbség 37k. Ez az összeg 5,5 év alatt térül meg kb, addigra meg úgyis minden elavul már. És ez a számítás teljes kakaóval van, ráadásul még 1200-on is járatható a CPU. Ha valamit elszámoltam, vagy ha valamelyik adat téves, szóljatok.
Szerintetek így is jobban megéri az IONos gép? Elég sokat gondolkodom a dolgon, mert ugye ha megveszem a 210-et és mégsem jön be, akkor semmit nem tudok vele csinálni: eladni nem lehet, másra meg nem jóViszont az ION, az meg elég drága, egy gyengébb desktop gép árával bír.
Köszönöm: GandC
ui.: Egyszer már csak veszek valamit és békén hagylak Titeket
-
Hát.. így konkrétan még nem találkoztam olyan helyzettel, ahol a DDR2 hátrány lett volna vagy valakinek amiatt lett volna gondja. A memória mérete viszont fontos. egy 256 MB-os kártya adott esetben elvérezhet komolyabb HD filmeknél, szóval szerintem inkább a méret a lényeg a memóriát illetően egy HTPC-be szánt VGA-nál. Persze az 1 GB meg már túlzás.
Bitlisz:
Jól mondod. A Core i3 procikat én is ajánlgatom, de sajnos ezek elég drágák jelenleg, pedig HTPC-be kiváló. Erős, keveset fogyaszt, HD hangsávokat is tud a GMA HD, szóval miden megvan, ami kell.. kivéve a jó ár. -
zsola32
őstag
én a Gigabyte MIB T5140 házat néztem a rendszerhez, külső tápos 60 w-os (néhol 65 W
-t írnak)
a tetejére rádobnám a monitort.Bővítőhelyek:
- 1 x 5,25" külső
- 1 x 3,5" külső
- 1 x 3,5" belsőTápegység:
- 60 W-os adapterVentilátor helyek:
- 1 db 60 mm-es hátlapiElőlapi kivezetések:
- 2 x USB, fejhallgató, mikrofonMéret (szé x ma x mé):
- 250 x 65 x 445 mmSzín:
- feketeEgyéb:
- mini ITX -
zsola32
őstag
tényleg jók az ION-os gépek.
azon gondolkodom, hogy eladom az a110-es popcorn-t és veszek még egy ION-os gépet.
a Bitlisz által leírt masina jó kis választás, én is úgy számoltam hogy 60ból kijönne.
(hdd nélkül, xbmc live pen-ről)mondjuk ami a popcorn mellett szól az az, hogy viszi a no DXVA filmeket is rendesen.
(ezidáig 3 ilyen filmmel találkoztam a "sok"ból)egyébként Bitlisz fórumtárs segítségével összejött nálam is XBMC Live ionon.
tuti kép és hang.
egy darabig működött egymás mellett a kép operációs rendszer, de a LIve verziót elraktam a fiókba. (persze a Bitlisz fórumtárs által beállított ninden paraméter megmaradt)a kényes része ott volt a rendszernek, hogy a plazmán akkor jelent meg a másik rendszer, ha kihúztam a momitorból a DVI kábelt.
biztos be lhet állítani valahogy, de nekem jelenleg szimpatikusabb az ION mint a popcorn, szóval nagy a dilemma.... -
Bitlisz
aktív tag
Szerintem is egy aktuális hardvert jobban megéri, pl Core i3-as proci, tudtommal nincs olyan HD anyag amivel nem bírkózna meg és van benne DXVA képes GPU is ami ráadásul tud bitstream passthrough-t (HD Audio HDMI-n).
Deszka meg 16-18ezertől van, pl ez, de persze érdemes lehet USB3.0-s vagy SATA 6GB-est választani, de azok már jóval drágábbak.
Ez meg egy jó kis ház: Sharkoon Rush Case táp nélkül ugyan. -
tlala
addikt
És HTPC-nél van olyan alkalmazás/helyzet, ahol előjön, hogy DDR2 vagy DDR3 van a videókártyán? (Azért kérdezem, mert nagy élvezettel olvasom cikkeidet, amelyekből kiderül, hogy mennyire értesz a téma apró, finom részleteihez is...)
Vagy egyszerűen arra gondolsz, hogy ha majd megszűnik nála ez az "átmeneti helyzet", akkor nyilván egy PC-be teszi a videókártyát? -
Ahogy a kolléga írja. Ezt szerintem is tekintsd átmeneti megoldásnak. Ha nem is Atomot, de sokkal kedvezőbb fogyasztású procit is lehet betenni egy HTPC-be és hosszú távon az kifizetődőbb.
"Ezt néztem ki. Vélemény?"
Ebből DDR3-mast sajnos ritkán lehet kapni és azok általában nem passzívak.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
lorenzen #7227 üzenetére
Jaigen, valóban.
És ez kicsit meg is drágítja, 2x1GB DDR3 kb 11-12ezer, de a 2GB-os modul is 11-től van.
Viszont gyorsabb lesz és jobb is a videónak (innen szedi le az ajánlott 512MB-ot), a 2db modul is ajánlott, mert a Dual Channel is jobb neki. -
lorenzen
aktív tag
Intel Pentium D Processor 915:
Thermal Design Power: 95W
Mennyire tudod lenyomni alul hajtással, 60-80 Wattra?
Ez még mindig nagyon messze van az Atomok 4 illetve 8 wattos fogyasztásától.A Pentium D processzor tökéletes átmeneti megoldás, de hosszú távon nem alternatívája az Atom-Ion megoldásnak. Hangosabb és sokat fogyaszt. A rengeteg többletteljesítményét meg nehezen tudod kihasználni.
#7226 Bitlisz:
Nem jó a DDR2 memória az Asrock A3300ion alaplapba, DDR3 való bele!
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
jodamester #7222 üzenetére
Egy ION-os komplett gép ízlés szerint összerakva kijöhet mindennel együtt kb 60-80-ból:
(épp egy kollégának írtam össze)
alaplap: ASRock A330ION ~27-30ezer
memória: 2x1GB DDR2-800 ~7-10 ezer vagy 1x2GB
Mini ház táppal: LC-POWER LC-1300mi (75W) 11-12ezer, de ebbe nem hiszem hogy fér OD olvasó.
persze kell hozzá még a HDD, távirányító esetleg DVD/BD olvasó...
DVD akár 3-4ezer-től, slim 7-8ezertől,
BD olvasó 23-ezertől, slimet inkább külföldről...
MCE Távírcsi van olcsón (PH, Vatera..stb csak XBMC Live-nél a Linux miatt odafigyelni mit támogat alapból, egyébként sokaknak szenvedés lesz beüzemelni!), akár 3-5ezerért de ez pl rádiós
HDD meg legalább egy tízes...de tanácsos 2,5"-os vagy 3,5"-ból 5400RPM-eset...vagy XBMC Live pendriveről, vagy SSDLehet kalkulálni.
-
GandC
tag
Köszi, akkor ez már lassan egy biztos pont.
És azért a 915 PentiumD 3ghz is jobb az atomnál, gondolnám én. Bár többet fogyaszt, de lehet downclockolni és az sem utolsó szempont, hogy ez "ingyen" van.
"..low profile, úgyhogy ha passzívat veszel, hangtalan az is."
Ezt néztem ki. Vélemény?Távirányítóból milyet? Olyan kéne nekem amivel az XBMC kompatibilis out-of-the-box és fel lehet vele kelteni alvó módból. Ilyenről írt dabadab is, ráadásul ő elég olcsón is vette, de sajnos iponnál már nem kapni. Valami ötlet?
Köszönöm: GandC -
-
GandC
tag
válasz
jodamester #7222 üzenetére
Igen, ezt tudom, de ház nem kéne... azt megoldom máshogy: olyan drágák, hogy feleslegesnek érzem. Lehet kicsit átlépném, de távirányítót remélhetőleg egy jó 7k-ból kapok és akkor jól vagyok.
band1103:
Azt mondod, hogy azzal a 10k-s 210-el + a jelenlegi lap,CPU párossal is olyan jól meglennék, mint egy ION+atom kombóval? Lehet kéne tennem egy próbát, elég sok az árkülönbség.
7600gt-től mennyire maradna el a 3D teljesítmény? Nincs esetleg valami összehasonlító teszt? (sajna elég "sok az idő" a kettő között..)
-
band1103
őstag
-
GandC
tag
Értem, köszönöm. És ha a jelenlegi gépemet használnám fel egy GeForce 210-el, kb mire számíthatok? Eléri egy ION-os lap + atom230 szintjét a multimédia teljesítménye? A gép határait a jelenlegi GeForce 7600gt-vel tudom, még némi játékra is jó. Egy GeForce 210 teljesítménye kb hol van ehhez képest?
A ház, hát igen, arra majd inkább kitalálok valamit."Kicsit" drágák ezek a HTPC házak.
RAM kell bele aztán annyi. Meggondolandó ezek szerint ez is.
-
Értem, akkor már egész "modern" az alaplapod.
PCI-E nV GeForce 210 már egész olcsón kapható. Nem is feltétlen a PureVideo HD a lényeg, hanem a CUDA, ami átveszi a feladatot, ha nem DXVA-s vagyis a PureVideo HD már nem dekódolja. A CUDA is a VGA-n dekódolja a filmet, így a CPU nem terhelődik meg nagyon.
A teljesen integrált gépek árait nem tudom, de annyi biztos, hogy egy VGA-nál drágább. Sajnos az ION-osak a legdrágábbak, pedig azok a legjobbak is. Szerintem 40 körül kezdődik egy ilyen és akkor még házba kell tenni.
Az előnyeit nagyjából fel is soroltad.
Halk, kicsi, hűvös (ha jó a ház), arra pont elég, amire kell és keveset fogyaszt.
-
GandC
tag
"Az a baj, hogy ha a processzor marad és a RAM is, akkor AGP-s kártya kell..."
Nem kell, az alaplap és a videokártya is PCI-Express.
A fogyasztás tényleg magasabb lenne, a hangosság már kevésbé, a procin jó a hűtő, az alaplapon nincs, GPU meg úgyis új kéne.
A másik baj ezzel a megoldással a mérete lenne: teljes méretű az alaplap (ATX), bár ha cserébe csak egy 15k-s GPU kéne, meg tudnék barátkozni vele. Amúgy a lap eléggé felszerelt: van rajta 4 sata, 7.1 analóg és digitális (optikai kimeneten) hang, elvinné még a régebbi, nem 1333mhz fsb-s C2D-ket is. Nincs benne integrált gpu, de ugye ott a PCI-Express."..a nem DXVA-s cuccokat az a Pentium nem biztos, hogy elviszi a hátán."
Ez a pentium már nem mai, ez tény. Az 1080p-s cuccokat csak az AVC speciális codec-kel viszi. Szóval tényleg valami ilyen PureVideo HD -vagy hogy is hívják- képes nV kártya kéne.A lényeg itt a filmezés lenne, meg egy kis net, mondjuk egy xfce asztalfelületen. Ez azt jelenti, hogy nekem az egybe cucc jobb lenne? Az a kicsit drágább mit jelent? (A dabadab által említett Zotac IONITX-C-t sajna nem tudom hol lehetne megvenni, illetve mennyiért..)
Illetve az egybe cuccnak mik az előnyei a méreten, a teljes hangtalanságon, és azon kívül, hogy nem kell bele külön videokártya? -
"pentium dualcore 3,0 ghz, asus p5ld2, 2gb ram, geforce 7600gt "
Az a baj, hogy ha a processzor marad és a RAM is, akkor AGP-s kártya kell, ami meg drágább. Ráadásul szerintem a fogyasztás, hangoskodás is nagyobb lenne. A másik oldalon viszont így egyelőre csak VGA kellene, ami lényegesen olcsóbb... jó kérdés. Ha most VGA lesz csak, akkor is érdemes már elkezdeni spórolni egy új CPU-lap-RAM szettre.
Viszont így mindenképp nV kártyát javaslok, mert a nem DXVA-s cuccokat az a Pentium nem biztos, hogy elviszi a hátán.
Az "egybe" cuccok is jók, csak azok kicsit drágábbak, mint a komponensekből összerakott cucc és általában filmezés+net és kifújt. HTPC-nek nagyon jók.
-
GandC
tag
A fő rendszer a linux lenne, és közben rájöttem már, hogy az XP-t valóban hanyagolom majd. Eléggé megtetszett ez az XBMC hogy még rarból is lejátszik.
Köszönöm az összeállítást, megnézem.jodamester: hát igaziból azért nem írtam árat, mert nem tudom mennyiből jöhet ki egy ilyen gép.. Mondjuk az alapján amit dabadab cikkében láttam, 60k-nál nem költenék rá többet, hiszen Ő is az alatt vette meg. Ráadásul így utána számolva a stevve által javasolt konfig is kb annyiból jön ki. Szóval mondjuk 60k-m van rá
zodo: Ezt már olvastam, de azért köszönöm
mindenkinek:
Itthon van egy pentium dualcore 3,0 ghz, asus p5ld2, 2gb ram, geforce 7600gt kombó gépem, nem tudom ebből fel lehetne-e valamit használni, mert akkor az csökkentené a költségeket, de ugye már nem egy mai darab a cucc. (esetleg a CPU-t, RAM-ot lehetne hasznosítani, hiszen ez a videokártya még nem képes hardwares dekódolásra, ha jól tudom.)Gondolkodtam olyan lapon is amit dabadab vett, (Zotac IONITX-C, külső táppal) de azt már sehol nem kapni.. Amúgy mi a vélemény az ilyen "egybe" cuccokról?
Köszönöm: GandC
-
XP-t ne rakj fel, mert az már most is elavult, hát még 1-2 év múlva (ezért biztosan sokan fognak ráncolt homlokkal nézni, de a következő mondat a magyarázat). a DXVA és az egész média rendszer megváltozott azóta a Win7-ben - minden előnyére - nem beszélve a szoftveres támogatásról.
Azért 1-2 év múlva remélhetőleg nem fogunk itt tartani.
Egyébként, ha olcsóság és alacsony fogyasztás kell, akkor az én ajánlatom: pl.: AMD Athlon II X2 240, 2 GB RAM, egy nVidia GeForce 210, FSP 350-es táp.
-
-
GandC
tag
Sziasztok!
HTPC építését tervezem és a segítségeteket szeretném kérni.
Linuxos XBMC-t tennék rá, esetleg egy XP-vel dualbootban
A fő cél, hogy minden filmet (bármilyen tömörítéssel) amivel találkozhatok lejátsszon akadás nélkül.
Egy halk vinyót és egy dvd-írót tennék bele.
Az elvárásaim a géppel szemben ezek lennének:
- minden filmet, amivel csak találkozhatok lejátsszon akadás nélkül, még egy jó pár évig (1080p készülékhez kapcsolnám)
- távirányító
- legalább egy e-sata port
- halk
- alacsony fogyasztás
- a távirányítóval gyorsan életre lehessen kelteni
Ajánlotok nekem valamilyen összeállítást, ami megfelelő lenne?
Ami kéne: táp, alaplap, CPU, RAM, videokártya. Lehet all-in-one rendszer is.
Egy designos ház ajánlatot is elfogadok, de abból azt hiszem barkácsolás lesz, az árukat elnézve.
Természetesen minél olcsóbban kéne, azért fordultam hozzátok.Előre is köszönöm:
GandC -
Bitlisz
aktív tag
válasz
csupahatos #7207 üzenetére
Esetleg ez?
Griffin PowerMate
vagy ezek:
Asus Xonar U1, de ez sztereo hangkártya
Contour Designs ShuttleXpress
de ezek is csak a tekerés miatt...
ilyen is van:
USB Slide Volume Controllervagy eszkabálsz: USB volume control with a PIC18F4550
-
csupahatos
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna segíteni abban, hogy lehet utólagosan hangerőszabályzót tenni egy HTPCre? Olyasmire gondolok, amit ha tekergetek, akkor a médialejátszó programban csökken/nő a hangerő. Milyen potméter és softver kell ehhez? Köszi előre a segítséget!
-
kotibor
tag
válasz
VincentVega! #7205 üzenetére
Köszönöm az ötleteket, utánanézek.
Az a baj, hogy a tesztek nem nagyon szólnak mellette, első ránézésre kicsit gyengén szerepel: Katt -
kotibor
tag
Sziasztok!
HTPC-be keresek (természetesen csöndes,alacsony magasságú) nagy teljesítményű, 775-ös cpu-hűtőt!
Most egy hatalmas CU-Zalman figyel rajta, de a következő procimhoz lehet kevés lesz.
Ki mit ajánl?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged