- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Egy ilyen vásárlását tervezem win alapú HTPC (XBMC) és letöltő gép építésére.
Szerintem megfelel a célnak. Megerősítenétek ebben?
[link] -
Vladi
nagyúr
válasz
Enszuke #9994 üzenetére
Holnap után, meg 3 nap múlva a duál córodból is kifogy a szufla, kár ezen pattogni.
nekem nv 8200 van rávarrva az alaplapra. Na az se mai cucc. Mégis teljesen jó.
3d? Ne viccelj már. A tévém csak 720p-t tud, annál nagyobb film nem kell. Sőt sok esetben az avi és hd között alig látom a különbséget. Egy p3 is megoldaná ezt a feladatot. Tv-t meg nem nagyon akarok még 2-3 (4-5 akármennyi) évig venni.
Értem, hogy te a cpu izomerejére szavazol, te véleményed tiszteletben tartom. De ez nem az egyedüli üdvözítő módszer. Másnak lehet más technológia válik be hosszú távon, mint pl nekem is.
-
spongyadani1
csendes tag
Igen
megcsináltam a leírtak alapján a playercorefactory.xml modot de rákattintok egyéb lejátszóval(c gombal előhozom a mnüt) rányomok de nem játsza le, viszont az alap lejátszóval igen.
?? -
zodo
nagyúr
Igaz nem nagyon kerestem de nincs valami új ház a piacon?
Kizárólag fekvő atx méret érdekelne.
Táppal vagy nélküle az lényegtelen csak 40k alatt vagy környékén legyen.Alaplap és proci párost mit ajánlanátok hogy néhanapján egy kis játék is beleférjen a mostaniak közül?
-
Tomix24
addikt
válasz
Enszuke #9994 üzenetére
3D? Melyikre gondolsz? Side by Side megy. Field-Sequential 3D megy. Ez a filmek(kalóz) 99%-át fedi.
Amihez 1.4 HDMI kellene, vagyis a teljes 3d Blu-ray lemez, az nem lejátszható.A HD mozifilmek 24p-sek, mind. Nyugodt szívvel ajánlanál egy olyan platformot,ahol ez nem megoldott, azért mert te megszoktad hogy 23.976Fps helyett 60Fps-el játszod le?
Az erő nem minden.
-
Joshi
titán
válasz
spongyadani1 #9988 üzenetére
-
Sharky__
csendes tag
Hihu!
HTPC építésén gondolkodok. Adott egy processzor mint lehetséges játékos ( jelenleg ez van az asztali gépemben )
-Intel® Core™ i3-530
Szerintetek érdemes e ehez a procihoz néznem lapot, v válasszak vmilyen kpl. lapot ( pl.: Asus E35M1-M ) inkább? Fogyasztás terén mekkora lehet a különbség ?
Amire szeretném használni:
- probléma mentes mindenfajta médialejátszás
-adattárolás 2db HDD raid
-NAS funkciók
-torrent
-webserver -
spongyadani1
csendes tag
SZiasztok
Winxp alatt használom a legujabb 10.1es XBMC-t. Az a problémám hogy nem haználja a DXVA-t és 80%-on megy a procim. Be lehetne vhogy állítani hogy Media player classic-home cinemát használja mkv fájlokhoz vagy esetleg XBMC-én belül vhiogy a DXVA aktiválni.Ja és ha vki tudja akkor légyszi ne angol fórumhoz irányítson mert ott találtam vmit(playercorefactory.xml átírása) de nem sikerült vagy láma vok hozzá vagy szar az angolom....vagy MINDKETTŐ!!
légyszi vki segítsen, amugy tetszik az XBMC naon.. -
zeix
senior tag
Az MPC-HC tud már tömörített állományból (rar) lejátszani?
-
stev65
tag
Én HTPC-hez ilyen billentyűt használok, nagyon bevált és a mérete is megfelelő.(1 cm vékony!)
Trust Thinity Wireless Entertainment 17452 billentyũzet
-
törölt tag
Szerintem marad a PC megoldás.
A következő dolgokra gondoltam hardver és felhasználás szintjén:
- alacsony fogyasztás (folyamatos üzem lenne)
- XBMC akadás mentesen vigye a H264 FullHD filmeket (VGA gyorsítással)
- torrent kliens mehessen rajta
- XBMC-hez tökéletesen használható távkapcsolóEzt szeretném természetesen a legolcsóbban kihozni.
Az Atom+ION kombóhoz mit szóltok? -
zsola32
őstag
válasz
CharlieDrop #9976 üzenetére
codegen mx31-a2 házikója pl. ilyen
-
-
Joshi
titán
válasz
Enszuke #9971 üzenetére
Ez nagyon sok mindentől függ főleg attól hogy mire is akarjuk használni a htpc-t, ha csak filmnézésre akkor jómagam nem is vennék htpc-t arra már bőven jó egy 30-50k-s média lejátszó is.
Egyébként az általad leírt megoldások tényleg csak filmnézésre jók sőt a tablet még arra sem. -
Vladi
nagyúr
válasz
CharlieDrop #9969 üzenetére
Először alaposan gondold át, hogy mire is szánod. Plusz merre akarod fejleszteni idővel.
Utána lehet számolgatni, ötletelni. 30k-tól a csillagos égig. -
Joshi
titán
válasz
#68216320 #9966 üzenetére
Elég nehéz kérdés ugyanis jó lenne tudni hogy mennyi pénzt szeretnél erre a célra költeni.
A legolcsóbban valamilyen régebbi micro atx-es AMD-és alaplappal lehet kijönni, amibe megy egy kis fogyasztású Athlon X2 plusz egy geforce210 körüli kártya. Erre még rájön egy ház+táp+távirányító nagyjából ennyi. Persze ha van valami alkatrészed elfekvőben az még csökkentheti a kiadásaidat, vagy használtan az előbb felsorolt alkatrészek fillérekből kihozhatók. Tulajdonképpen a házat kell megvenned újonnan. Aztán vannak a készen megvásárolható htpc-k de amik jók azok nagyon drágák viszont nem kell vele szórakázni. -
törölt tag
Na, eldőlt, kell egy HTPC itthonra.
Sajnos semmi ötletem nincs hogyan induljak neki.
Egy gyárit javasoltok, vagy egy saját összeállítást. Nekem picit az utóbbi jobban tetszene, viszont ötlet is kellene, hogy milyen alkatrészekből legyen. -
-
Salvador20
őstag
A bluetoothos egér akadozhat amiatt, mert ő 2.1-es, a gépben pedig 3-as verziószámú van? USB-s egér minden gond nélkül megy, a BT-s szaggat istentelenül? Bocs, hogy itt kérdezem, de ha már itt kezdtem bele a htpc-be
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #9957 üzenetére
Más.
Az XBMC beállításait lehet (akár manuálisan) exportálni/importálni? -
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #9955 üzenetére
Így szép az élet...
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #9949 üzenetére
Szvsz legegyszerűbben úgy hogy belepróbálsz egy másik kártyát (és/vagy a tunert is kipróbálhatod egy másik gépben).
buca84!
[link] -
Salvador20
őstag
Ja meg még valami. űazt hogyan tudom megnézni, hogy a pci express foglalata működik-e az alaplapnak? Mert raktam bele egy tv tunert (Lifeview not only tv trio) és nem hajlandó fölismerni, de még azt se látom eszközkezelőben, hogy lenne pci-ex
-
zsola32
őstag
válasz
Salvador20 #9945 üzenetére
szia
amit leírtál, az a médiatár mód.
a port.hu scrappert kell beállítani és már megy is.... -
Salvador20
őstag
válasz
dabadab #9942 üzenetére
Az érdekelne még, hogy láttam egy videóban, hogy úgy van megcsinálva, sztem az xbmc, hogy a filmek olyanok,mint a tokok, egymás mellett vannak és a képeiket lapozod, amikor megállsz egynél, arra kiírja az infokat meg asszem trailert is játszik a filmből. Az mi lehet valami plug-in?
-
buca84
őstag
válasz
Salvador20 #9936 üzenetére
http://support.amd.com/us/Pages/AMDSupportHub.aspx
Desktop Graphics
Radeon HD Series
Radeon HD 6xxx Series PCIeSzerk.
Ahogy nézem már nem is kell. -
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #9937 üzenetére
A 100%-os procit nem írtad... Ha beletúrsz az XBMC-be ott is be lehet állítani a DXVA-t.
Próbáld ki, most már érdekel.
-
Joshi
titán
válasz
Salvador20 #9932 üzenetére
Én XBMC alatt is az MPC-HC lejátszót használom mert szerintem és mások szerint is a jelenlegi legjobb alternatíva HD filmek lejátszására. Ha esetleg még nem tudnád akkor itt egy kis ismertető hogy kell használni az XBMC alatt más külső lejátszót. Természetesen bármilyen lejátszó használható csak az elérési utakat kell pontosan megadni a leírtak alapján.
Az MPC-HC legújabb verziója innen tölthető le. -
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #9932 üzenetére
És csak XBMC alatt szaggatnak azok a videók vagy más lejátszóval is?
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #9930 üzenetére
No és hogy muzsikál?
-
Salvador20
őstag
végül,mire írtál már megvettem a brazos alapút, mert jelen pillanatban több helyre is írtam és mindenhol azt írták az ultrára, hogy 2-3 hét, mire beszerzik, ez meg hétfőre itt van
Az utolsó mondatod/kérdésedre válaszolva végülis jobb lesz nekem egy pc,ami néha médialejátszó, mondjuk fölrakok egy xbmc-t. Nem tudom, hogy kell használni, de majd rájövök, meg amugy is régen is szerettem gépet szerelni. Azért is megpróbálom fölrakni rá az ultra os-t, hogy életképes-e vele, de sztem a sok driver miatt halott lesz a dolog.
A 8 giga ramot módosítottam 4-re, így néz ki a konfig:
1 db ASUS E35M1-I DELUXE
1 db KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz KIT
1 db KOLINK 1*Molex=>2*SATA Y tápkábel átalakító
1 db LIFEVIEW Analóg DVB-T+S tuner PCI-e LV83ATS
1 db OEM SATA adatkábel, 0.5m
1 db SAMSUNG SH-S222AB/BEBE Fekete SATA
1 db THERMALTAKE Element Q VL52021N2ED 200W
2 db WD 500GB Caviar Black 7200rpm 32MB SATA3 WD5002AALXVan egy kis kétségem, ugyanis nem látom, hogy a chipset tudna RAID 0-át, létezik, hogy ennek nincs ilyenje? Pont ezért vettem 2 db caviar blacket
mod: ja,nem tágogatja, fantasztikus, akkor még egy email, örülni fognak nekem az iponnál
-
sanp
tag
válasz
Salvador20 #9928 üzenetére
Szerintem túl sokat gondolkozol rajta.
Egyértelműen vedd meg az Xtreamer Ultra-t ha el tudod fogadni a kissé olajradiátorszerű dizájnt valamint vegyél hozzá kötelezően egy 8-12GB 2.5" SSD-t amire a gyárilag adott 8GB USB tartalmát tükrözd át. Ezzel lesz egy gyors és reszponzív rendszered, kapsz supportot, software frissítéseket, csomó extra ajándékot, jó deal szerintem, ráadásul az egész koncepciót HTPC témára hegyezték ki (azaz nem kell végigszopni a sok apró dolgot amiket még nem is ismersz hogy probléma lesz, pedig az lesz)
A processzor teljesítményével ne foglalkozz, az AMD és az Intel rendszer is egyformán döglassú mindennapi használatra, ezen egyedül SSD-vel lehet segíteni, ezek inkább célalkalmazásokra valók GPU támogatással.
Mondjuk a Brazos konfignál nem is értem a 8GB ramot, tökéletesen értelmetlen és kihasználatlan marad, bőven nem ez a szűk keresztmetszet, 4 is sok bele, de ez ma már a minimum szokott lenni.A fő kérdés az hogy olyan HTPC-t szeretnél ami olyan mint egy média lejtászó, azaz set-top-box közeli élményt nyújt de egy PC flexibilitásával rendelkezik vagy egy általánosabb PC-t szeretnél amin néha fut csak HTPC frontend?
-
Salvador20
őstag
Még most sem tudom eldönteni, hogy mit vegyek, kérlek tanácsoljatok valamit.
Xtreamer Ultra:
előnyei számomra:
-Kész rendszer
-sok extra
hátrány:
-intel úgy hallottam gyengébb
-wint még telepíteni kell
-nincs benne vinyóEgy amd gépet összerakni (ASUS E35M1-I DELUXE, 8 giga kingmax, valamilyen ház, 500gb merevlemez, esetleg optikai meghajtó, esetleg tv tuner az egy pci-e helyre)
előnyei:
"jővőbiztos", usb3, sata 6gbit
-van benne wifi
-azt mondják az amd jobb ebben a kategóriában
hátrányai:
-nincs telepített rendszer (ultraos nekem kifejezetten tetszik azt gondolom erre a rendszerre nem lehet ráhúzni)
-kell vennem billentyűzetet, egeret, esetleg távirányítót
-kicsit drágábbra jön ki ezek miattTi mit ajánlotok ez alapján, melyiket vegyem, vagy miben módosítsam, ha a második megoldás lenne a nyerő?
-
kilozsul
aktív tag
Fene tudja... Én az előző htpc konfigon már kipróbáltam minden elképzelhető dolgot, de mindig voltak gondjaim a lejátszással. Hol kisebb, hol nagyobb... Amióta megvettem ezt az ion-os konfigot, minden megy akadás mentesen, elsőre, bármiféle beállításbogarászás nélkül...
Előtte (Ati HD3200+win7) csak szívtam mindennel, pedig kipróbáltam az összes beállítást, catalystot, +videkóarit, stb...
-
Viktoár
addikt
Köszi,már elolvastam mielőtt nekiálltam a gépet összevadászni.
Minden be van állítva,faszán megy is az mpc-hc vagy bármelyik program,kivéve az xbmc.
A jelenség az ha gyorsítva (2x-es sebességel) játszom a filmet akkor lejátsza,de ha normal sebességgel próbálom,egyből megáll a kép vagy csak fekete a képernyő és a kurzot akadozva mozog a képernyőn..Nem fagy meg mert a gombokra reagál az xbmc csak nem játsza le a filmeket.(avi,dvd,hd,semmit)
2 napig telepítettem,driverekkel szarakodtam,állítgattam mindent de az xbmc nem akar működni.Áttettem a vga-t egy másik (amd chipsetes) lapba és elsőre ment minden ahogy kell,nem kellett állítanom semmit.
Persze mindez csak marhaság és kitaláltam mert unatkozok.
-
Imifej
senior tag
Az XBMC-vel lehet pl. full HD MKV filmeket nézni, vagy csak nekem nem látja ezeket a file-kat?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Melyik lenne jobb választás egy htpc-be és miért?
1. Sapphire HD5450 512mb ddr2
2. Asus GeForce 210 1gb ddr2 -
canniball
nagyúr
XBMC-hez (ha számít: Brazoson) tudtok valami beállítást (vagy külső programot) ami javítja az alacsonyabb felbontású videók minőségét? Eddig AC Ryan Minin "moziztam" és nem is értettem mire ez a nagy hype a HD körül amikor pl. egy DVD is bőven nézhető, most viszont csúnyán pixeles lett Al Bundy feje...
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Összeraktam egy gépet filmezésre.A konfig
Lap: ASRock N68PV-GS
Proci: AMD X2 3800+
VGA: Sapphire HD 5450
Ram: 2x1gb kingston 800mhz
HDD: WD 500Gb Green
Táp: FSP 300WA rendszer Win 7 ultimate 64bit.
A problémám hogy xbmc -ben megállnak a filmek (avi,dvd) az első pár másodperc után és akad az egér kurzor.Ha belepörgetek akkor meg felgyorsul majd utána ugyanúgy megáll.Kell hozzá valami kodek pakk vagy egyéb okosság?A win mediaplayer normálisan játsza,tehát az xbmc-vel lehet valami gond.Ötlet? -
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20 #9901 üzenetére
megvan, 2-es, hosszú volt a reklámszöveg, meguntam, hát a végefelé írták
-
Salvador20
őstag
hello!
Az Xtreamer Ultrájának milyen sata csatakozója van 3 avagy 2-es? Nem találtam erre vonatkozó információt az oldalukon
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- bambano: Bambanő háza tája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X380 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest