Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola32
őstag
szia
nekem is kb. ez a konfigom van
én tennék bele még 2 giga ramot. nálam 4 gigával elég pengén fut a rendszer.
nem gondolkodtál egy "gyorsabb vinyóban"?
teszteltek itt a prohardveren 500 gigás vinyókat, a seagate volt a befutó.
vettem én is egyet, meg vagyok vele elégedve.arra készüljél, hogy a procihűtő irdatlan hangos és terhelésre változtatja egy kissé a hangját. (i3 550) tesómnak 540-es van, az is ugyenzt csinálja dettóban
ezt bizti le kell cserélni.
fentebb írtam, hogy vettem egy Noctua hűtőt, neki kell a 125 mmm magasság.
(a Noctua oldalán találsz egy listát, hogy mely deszkákhoz jó a hűtő, ha jól emlékszem az N-es lapra is be lehet szerelni)"win7 homepremium élményindex": h55M usb3, 4 giga, integrált vga, i3 550 proci, seagate 500 gb:
proci: 6.9
memória: 7.3
vga: 4.9
játékra szolgáló vga: 5.2
elsődleges merevlemez: 5.9az xbmc nagyon tuti rajta, a filmek is természetesen.
még valami: az alaplapi füzetben ez olvasható: (h55 M)
két digitális kimentre egyszerre nem teszi ki a képet a vga kártya.
ez így nem igaz. kiteszi mindkettőre (pölö klónozás) de az xbmc-ben nézett hd tartalom már azért néha beakad.az usb3 is nagyon jó, nagyobb tartalmakat 100-1120 megával tudsz másolni.
gondolom számít a vinyó is sokat, szerintem az általad belinkelt samu vinyó nem tud ennyit.
szerintem jól választottál.
-
Sziasztok!
Melyiket a jobb választás HTPC-re?
ASUS AT3N7A-I
ASRock A330ION -
Robaj
addikt
Ezeket néztem ki:
Alaplap: Gigabyte GA-H55N-USB3
Proci: Intel Core i3-540
Memória: 2Gb DDR3 1333mhz
Vinyó: Samsung 500Gb 16mb Eco-green 5400rpm
Ház + táp: FOXCONN DH 153B (200W-os táppal)
Hűtő: lesz egy venti + procihűtő is le lesz cserélve valami csendesebbreEzek jók lesznek, vagy van olcsóbb / ár-érték arányban jobb alternatíva?
Ez kb. br. 90-100-ból jönne ki -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Bitlisz
üzenetére
Közben kiderült, hogy az alábbi probléma IP cím ütközés miatt lehetett:
"Érdekes módon a hálózati dolgok is jobban mennek win alól (linux alatt sokat teker ha belépek valahova, pedig a "szerver" is linuxos)."
Mivel a win is kiirta, hogy IP cím ütközés. Hogy ezt hogy hozta össze a router, az még nem világos (volt vagy 100 cím amit kioszthat, és a gépekre fix cím volt a dhpc kiosztásra beírva). -
zsola32
őstag
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
zsola32
üzenetére
Amúgy pengén ment egy meglehetősen gagyi pendrive-ról a cucc. Nálam a hálózati téma is lehet szegelés igényelt volna.
És nem biztos, hogy neked kijönne ez lenne a hátrány az XBMC Live-al ami nekem.
Szerintem a SATA meghajtók becsatolása.A 2GB elég kell, hogy legyen. Persze a 2db egyforma rammal kicsit kedvezőbb a Dual Channel miatt (ha támogatja). A DDR3 még jobb hatással lehet a videókártya teljesítményre.
Ja és igen, az 512MB ajánlott a FullHD miatt.
Enszuke (ismételt) javaslatára a "sata port multiplier"-nek utánanéztem, és jó megoldás lehet. Az alaplapi vezérlőnek AHCI kompatibilisnek kell lennie (és ez a BIOS-ban bekapcsolva), plusz, ha SIL3124 vagy SIL 3132 van, akkor ki lehet építeni ennek vezérlőjével is a RAID-eket köteteket.
Nekem belső kéne, pl ez jó is lehet 20 rugóért. Ez is +4 Portot jelentene (-1, + 5)
De nem tudom milyen hátrányai lehetnek egy ilyen használatának, de elvileg nem jelentene észrevehető változást a sebességben. -
Jag
senior tag
válasz
zsola32
üzenetére
Nekem is annyi van, biztos nem amiatt volt gond. Sőt, 1gigával is megy, ha kell.
Van ION-ra optimalizált XBMC, ha esetleg azt választanád. -
zsola32
őstag
nálam fontos volt a fekvő ház, ami belepasszol egy házimozi rendszerbe.
én egy silverstone Lc20 házat szemeltem ki erre a feladatra.
az i3 proci hűtőt kidobtam és vettem helyette egy Noctua NH-U9B SE2 hűtőt.
125 mili magas, tehát a silverstone 135 milis magasságába elfér.
a hűtőhöz jár két venti is, amiket 1000rpm/7.9 db-re le lehet folytani. (bőven elég az i3-nak)(van a dobozban két spagó melyek be vannak állítva bizonyos kimenő volt-ra)
tettem a házba még 2db 92 milis Noiseblocker hűtőt, amit a megmaradt procihűtő spagóval szabályoztam vissza.
a tápom hangtalan (seasonic x400)szóval a végére összeállt a htpc gép valahogy.
a jézuska meg hozott egy silverstone 3,5-ös belső kártyabeolvasót, ami meg azért érdekes mert van rajta 5 illetve 12 voltos csati.
természetsen kábelt is adtak hozzá, így ha rackot dobok a gépre, nem kell a tápjával szarakodni.a másik gép egyszerűbb, mivel ION-os.
a hűtőbordára szereltem egy Noiseblocker 8 decibeles hűtőt, oszt szeva.
külső tápos, így szinte hangtalan.
a ház amiben van, rezgéselnyelős megoldással van szerelve, így elég jól mossa a HDD-k hangját. -
okiman
tag
válasz
zsola32
üzenetére
Én pusztán a szubjektív véleményemet írtam le és azt, hogy mit tapasztaltam.
Más: nálam egyedul 1 250 Gb vinyó van a házban az is 2-be particionálva 50giga bőven elég a rendszernek ez a system, a maradék hely pedig a sorozatok és DVD-ről felmásolt koncertek lelőhelye. 1 ICY BOX-ban van 2db 250Gb vinyó ez külső tápos USB-s szintén sorozatoknak, és van 1 szintén külső tápos MyBook 1TB a HD-nek. Nekem szerencsére ez a kombó elég halk. Ventiből a házban mint írtam a táphűtő kivételével 1db van, ez a procihűtés ami a házon keresztül szívja a levegőt. A képen szereplő gép nem az enyém, a pirossal jelölt tömb a proci és házhűtés ( szerencsére a passzív videokártya is a levegő útjában van )

-
zsola32
őstag
válasz
Bitlisz
üzenetére
pont ma akartam kipróbálni az Ion-on a Live 10.0 pendrive megoldást.
akkor lehet hogy hanyagolom és köszönöm hogy Te letesztelted.jo gép a kis Zotac, rákerestem amit belinkeltél.
szerintem és is pakolok a gépbe még 2 giga ramot
most már csak arra keresem a választ, hogy a két gép közül melyekin mit fogok csinálni.
(két gépem van, egy ION-os és egy I3-as ketyere)
az egyiket csak médialejátszóként használnám a másikkat meg pörgetném napi nyolc órákat
ha az ION-ban gondolkodom, akkor 3 sata csatim van - és akkor nincs dvd olvasóm. az I3-as lapon 7 sata csati van, ezzel jobban járnék ha ö lenne a médiamindenes.
az bizti, amilyek gép sokat megy abba nem jó bepakolni a vinyókat.
ami még a win7+XBMC mellett szól, hogy mindkét masinát így rá tudom kötni monitorra illetve plazmára is.
-
zsola32
őstag
(ION-os deszkáról beszélünk, 2 giga rammal)
feltelepítette magát a win7 és utána első újraindításkor befagyott, akkoriban feltettem még1x, ugyenzt csinálta.
mondjuk akkor egy sata I-es 7 éves 80 gigás vinyóra próbáltam feltenni, most meg találtam a szekrényben egy új 1terrásat. (lehet hogy a jézuska elfelejtette berakni a fa alá....)
a memóriára gyanakodtam még, de ez mostanra megdőlt, elég neki a 2 giga.
ha tennék bele még 2 gigát és 512-re állítanám a vga memóriát gondolom azért simábban menne...szerintetek?
(win7 home premium 32 bit oprendszerről írtam)
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
zsola32
üzenetére
Én most állok át win7+xbmc-re (a régi HTPC+szervert elkülönítem, mivel hangos volt a 7db HDD, ráadásul több is kéne bele
)
ZOTAC ZBOX HD-ND02
+2x 2GB DDR3 RAM (ebből 512 megy a vga-ra)
+40GB Intel X25-V SSD (igen, ez lehet túlzás, de halk, és nem melegszik, és sebességben is sokat dobhat rajta)
+Hama MCE Remote, ilyen:
Szinte minden ok vele egyből (talán egyedül az infó gomb nem műxik, de megoldható, viszont tudja ébreszteni alvásból a gépet), de van ennél jobb is. Ezt a távírcsit ajánlom xbmc-re: HA-IR01SV, mert ez valódi MCE távircsi, nem billentyűkombinációkat küld (ha még lehet szerezni)
Bár nálam elmegy a másik is, úgyis a Harmony fogja átvenni a szerepét.Előbb a linuxot (XBMC Live usb-ről) próbáltam, majd a win7 ultimate xbmc-vel.
Azt kell hogy mondjam, a win7-es nyert. Azon alapból megy minden (még a HD MOV-jaim is), míg linux alatt több szegelés kell neki (nálam a többcsatornás hangnál keveri a csatornákat), és eddigi tapasztalatok alapján jobb ha csak az XBMC megy a grafikus felület helyett (X elindítása helyett, kb mint a live)
Érdekes módon a hálózati dolgok is jobban mennek win alól (linux alatt sokat teker ha belépek valahova, pedig a "szerver" is linuxos).Az új szerver meg egy sima atom procis lap 2x2gb ram + nagy ház passzív táppal (120W PicoPSU), meg a 4portos SATA-RAID kártya (majd bepróbálok egy másodiknak egy ilyen 2portos PCI flex riser témát is, de lehet nem megy...)
-
zsola32
őstag
más
tavaly vettem egy Zotac ION-os masinát, 2 giga rammal.
akkoriban az istennek sem tudtam feltenni rá a WIN7-et.tegnap még aludtak a gyerkőcök, ismét megpróbáltam, ezúttal sikerrel.
elég zökkenőmentesen indul rajta az op.rendszer.
telepítettem az XBMC 10.0-t.első blikkre úgy tűnik, menni fog, plazmán ma fogom tesztelni. (720p-1080p)
van Valakinek tapasztalata ION+WIN+XBMC csapatról? (köszi)
belenéztem a BIOS-ba, úgy láttam hogy a memóriából 256 mb-ot foglal le a vga kártya.
szerintetek van értelme 512-re felnyomni?
(XBMC LIVE tekintetében is kérdezném)Boldog új évet mindenkinek
-
zsola32
őstag
szerintem a HTPC építésnél fontosabb szempont, hogy a ketyere csöndes legyen, mint hogy a végére milyen spagót akasztasz.
8000 vagy 30000
mert ugye, ha jól gondolm nem a spájzban lesz a vas.
ha ezt a kérdést letisztáztuk, utána jön a küllem.
van aki szerverszobának építi, van aki 2-3 vinyót tesz bele és van aki csak a minimális hardvert szeretné beépíteni.
persze itti s lehet finomítani.
ha pölö pendrájvról megy a ketyere és usb-s vinyóról dolgozol és még külső tápos is a kicsike, már nyert ügyed van.
aztán érdekes még a hűtés kérdése is...milyen ventik, hány venti, mennyi kakaót kapjon és a procihűtő csak a hab a tortán.ezek szerintem mind fontosabb dolgok, mint egy digitális kábelen rágódni, egy adott szegmens felett
egyébként itt mindenre meg lehet kapni a választ, szerencsére vannak nagyon nagy tudású emberkék a fórumon....
az Ő segítségükkel raktam és is össze a gépeimet és nem csalódtam.
-
zhagyma
őstag
" ... olcsó és drága HDMI kábeleket 2 órán keresztül ugyanazzal a 10 perces jelenettel...
..."Az emberi szem úgye a legkiválóbb műszer, ami 2 órán keresztűl meresztve is felfedezi azt az óránként 1 db bithibát, amit egy tisztességes HDMI kábelnek tudnia kell. Szóval megemelem a kalapom a vakteszt hívők előtt, de ha nem haragszol Én maradnék a műszereknél és így hetekig nézhetem / számlálhatom a keletkező hibákat. Az egészben az a szép, hogy még ott sem kell lennem ...

-
Joshi
titán
Én úgy tudom hogy 2-3m-ig túl nagy különbség nincs kábel és kábel között(HDMI), de 3m fölött már lehet jelveszteség hiába digitális a jelfolyam. Az én véleményem az hogy 6-8k-t megér kiadni egy minőségibb kábelért, a 20-30k az már nekem is erős de akinek telik rá és van rá igénye az vegye meg. Amúgy a témának van külön topikja.

-
okiman
tag
Óké rendben... tapasztalatom teljesen szubjektív. Bocs hogy hozzászóltam a témához nem tudtam, hogy házimozi professzorok is jelen lesznek akik teszteltek már olcsó és drága HDMI kábeleket 2 órán keresztül ugyanazzal a 10 perces jelenettel...

-
zhagyma
őstag
Egy HDMI kábel akkor HDMI kábel, ha egy ilyen teszten átmegy: [link]. Ezután értelmetlen vitatkozni a minőségről digitális remdszer esetén. A kínaiaknak az a szerencséjük, hogy a 1920x1080p@60Hz-ig HDMI jelek (single-link: HDMI1.0, 165MHz) mérések szerint 2-3 méterig a szögesdróton is átmennek (szimmetrikus jelátvitel csavart érpáron sűrűszövésű árnyékolással). Gondolom arra felé nem foglalkoznak minőségbiztosítással az olcsó szegmensben.
Például egy összehasonlító mérés: [link] -
sb
veterán
Ezt soha, de soha nem értettem meg.
Digitális jelen hogy segíthet BÁRMILYEN kábelminőség? Az vagy 0 vagy 1. Vagy átmegy vagy nem. Ha nem akkor torzul a kép... de nem úgy, hogy elhalványodik a piros és nézhetem a fakó színeket....Tök mind1 milyen a szigetelés, ellenállás, stb.. ha átmegy a végén a 0 vagy 1. Ha meg nem megy át (gyk. képtelenség megkülönböztetni a 0-át az 1-től) akkor meg vége a képnek... vagy digitális, durva hiba lesz.
Szóval ki tudnád ezt fejteni, hogy mitől lesz jobb egy aranyozott több tízezres kábel, mint egy sima, aminek a végén mondjuk tökéletesen ugyanaz a bitfolyam jön ki?
Vagy van erről valami értelmes teszt? Nem szubjektívre gondolok, hanem olyanra, ami bit szinten megnézni. -
okiman
tag
válasz
zsola32
üzenetére
Van arról is tapasztalat. Autohifivel foglalkozom másodállásban. Van viszonyítási alap bőven. Interconnectre: Cordial gitárkábelt használok ezüst forrasztással Furtech végekkel. Hangra Cordial Koax-ot. De van itthon Van den Hul, Goertz, Monster Cable sajnos csak 1m darabok tesztre és kölcsön. Connection-ról, Cordial-ról tudok nyilatkozni. -
okiman
tag
válasz
Enszuke
üzenetére
+80Gb HDD. Nézd! Tőlem a gép kb 3m re van, a hangját nem igazán hallom leginkább azért, mert nincs neki köszönhető a barominagy procihűtésnek. Fogyasztás? Hidd el ha ez érdekelne nem lenne 3 gép itthon. Letöltésre úgyis a noti megy és így még nem volt több a villanyszámlám 2500 ft-nál. Ha a plazma meg a Dell megy akkor meg lesz olyan 3000 ft. Téged érekelne? Kábeltéma: Házimozi Kiállításra telepítettünk HTPC-s rendszert: Kábel és kábel között márpedig van különbség, de te ha úgy tartja kedved kösd össze "rozsdás szögesdróttal". Ha már lehetőségem van rá, inkább 1 drágább kábelt használok. Fórumtársi Üdvözlettel: Oki
-
hati
addikt
Hát pont a digitális technikában a kábel minőségének nem sok köze van a képhez. Vagy megy vagy nem. Az analog D-SUB kábelnél lehetnek árnyékok, szellemképek. Ugyan ez vonatkozik az analog hangra is. Ott számít, a digitális hangnál már nem. Ha van hang adott kábelen, akkor egy sokkal drágábban is ugyan olyan lesz. Drágább (digitális) kábelt akkor érdemes venni, ha nagy a távolság avyg sok a zaj és az olcsóval már nem lehet átvinni a jelet. Szerintem.
-
-
okiman
tag
Joshi fórumtárs bekérdezett 1 olyan témába amiről úgy látom kevés szó esik. ezek pedig a kábelek. Mivel több ismerősöm foglalkozik hobbi és szakmai szinten High-End házimozival, ezért van lehetőségem kábeleket tesztelni, sokmilliós rendszereken, vagy véleményeket hallani ezektől az emberektől. Szerencsére hallottam már szólni JBL Synthesist SIM 2 vetítővel párosítva, és REVEL hangcuccot szintén SIM 2 vel. Jómagam szűkös anyagi kereteimen belül próbálok minnél jobb minőséget kihozni ésszerű határokon belül. Ez a sok szakmai beszélgetés miatt szerencsére elég problémamentesen sikerül ( Nem kell feleslegesen költenem cuccokra mert már van tesztvélemény és így tudom mi az amit meg szabad venni és mi az amit nem.
Lássuk hát a kábelkérdést:
Ha az ember HTPC-t épít, még 1 egyszerűbb config is benne van kb 50000 Ft-ba, ennél csak feljebb mehet és ez már talán lejátsza a 1080p-t a TV meg 80000-től indul mérettől és minőségtől függően. Kérdésem: Ha már elköltünk utánnajárással 1ütt 100-200-300e Ft-ot erre a hobbira, akkor ne már 1 Tesco-s aranyozottnak mondott csicsa micsa kínai kábellel kössük össze. Ennyi erővel venni kell 1 ASUS O Play-t( ami 1 nagyon jó kis kütyü, már ha az ember nem akar HTPC-vel szórakozni ) azt csak beköti az ember és nincs gond ( cserébe bizonyos határok közé van szorítva : fejlesztés képminőség stb ) Jó minőségű kábelt szakboltban érdemes csináltatn és (vagy) gyártatni pld KÁCSA AUDIO. Ezeknek a kábeleknek az ára (HDMI 2méter ) 5000Ft-tól indul és lehet akár 30-35e Ft is ld az igazán tutibaró Nordost WyreWizard HDMI-t. Sokan most azt mondják a kábel az csak 1 drót a jel továbbítására nem kell annyira túlmisztifikálni. Igen ez igaz DE... hogyan megy át az a jel 1ik hardvare-ből a másikba? Mennyi a jelveszteség? Milyen a kábel ellenállása? Milyen anyagú a szigetelése? Milyen tisztaságú a réz? Milyen minőségű a csatlakozó? Milyen irányban fonták a kábelt? Éssatöbbiéssatöbbistbsstbstb. Ha kicsit többet költünk erre a komponensre, már 1 kis ráfordítással is Szebb képet kaphatunk. Csak el kell menni 1 szakboltba és 1 olcsó HDMI-t összedugni 1 rendszerrel és utána 1 jobb minőségű kábellel. Ha ugyanazon a rendszeren ugyanazt a felbontású filmrészletet nézzük akkor garantáltan látható a különbség. Erre a legtöbb szakboltban van lehetőség.
Köszönöm,hogy elolvastátok ezt a kis agymenést.
Oki -
okiman
tag
Ha igényetek lenne olcsó HTPC alapra, akkor nálam elérhető. Több db is van!:
A gép: DELL GX 745
Proci: C2D E6300 1.86 GHz
Ram: 1 Giga Ram ( +5e még 1 Gigát tudok adni )
Táp: 305W OEM DELL
Optikai: DVD+-RW (NEC vagy Optiarc )
Lan: Giga
Kép és Hang: alaplapi ( külön VGA-nak és hangártyának való slot van benne )Saját vélemény: Mivel én is 1 ilyet hajtok, ezért tapasztaltam előnyeit és hátrányait:
Előnyök: Halk (1db 12cm prociventi mely a házon át húzza a levegőt + 1 8cm venti a tápban, 1szerű bios, 1szerűen konfigolható, kompakt kinézet.)
Hátrányok: Álló ház
Ár: Szüzen telepítés nélkül billentyűzettel és egérrel 40e + 17" DELL monitor 10eBővebb info mailban: okiman1977@gmail.com
-
sb
veterán
Bőven. Ion+1HDD olyan 30-40 (max 50, táp hatásfoktól is függ)W-ot fogyaszthat maxon.
-
-
sb
veterán
Pásztázásnál én is erre gondoltam, én nem látok semmiféle szaggatást.
Pulldown-t a TV-m csinál, 24Hz-ből 120-at 5:5-tel, tehát elvileg ott sem tehet bele szaggatást, mivel egész számú többszöröse, nincs frame drop vagy ismétlés.
Egyedül abból eredhet, hogy a 23.976fps 24Hz-en van lejátszva, de erre írtam a másik menüpontot, ami lehet, hogy megszünteti.
Bár mondom, én emellett sem láttam semmit. (Csak 23.976-ot 60Hz-re kirakva láttam csak enyhe szaggatást.)
A te TV-d 100/120Hz-es? -
Jag
senior tag
válasz
siryeti
üzenetére
Nagyon csodálkoznék, ha a te konfigodon bármiféle hibát, csíkozást látnál.
Én most megnéztem jópár dúrva HD fimet és semmi féle akadással, csíkozással nem találkoztam. Direkt "lewarázsoltam" egy Blu-ray filmet is a teszt kedvéért. :-) (Szrek.: Mrámint egy eredeti, nem kódolt, majdnem 50GB-os verziót.)
Annyi van nálam, hogy ha beletekerek, akkor kb. 2-3 mp-ig kicsit akad, mire összeszedi magát, de én egy ION-on nézem, ráaádsul hálózatról.Egyébként megoldható a kérdésed.
-
siryeti
tag
Szia, új dilettáns kérdés.
Tény hogy nem nagyon értem, és valószínűleg nem is nagyon látnám ezeket az oldalirányú pásztázós evr sync-es dolgokat, de ki szeretném próbálni valahogy tanácsod szerint a lejátszókat htpc építés nélkül egyenlőre a tv-n.
Az a feltehetőleg hülye gondolat jutott eszembe hogy csekély beruházással a jelenlegi fő gépemet kötném össze hdmi kábellel a tv-vel, de ehhez kb 10m kábel kellene.
Ehhez kapcsolódó kérdéseim:
Ezt hogy tudom kivitelezni?
Samsung Le32c650 tv-hez lenne csatlakoztatva,
a gépem Phenom2 x4 945, VGA asus ati hd5750.
Egyebek között kérdéseim hogy jelveszteség vagy egyéb probléma adódna-e a kábelhossz miatt?
Lehet olyat csinálni az adott konfiggal hogy miközben főgépen monitoron netezek, addig a tv-n lehessen filmet nézni vele fullhd-ben, vagy szintúgy netezni???
Nagyon köszönöm a türelmeteket előre is!
-
Joshi
titán
Igen próbáltam az XBMC-vel is de én az oldalirányú pásztázásnál jelentkező enyhe szaggatásra gondolok amikor a PullDown működik. Engem idegesít de nagyon, az MPCHC esetében ilyen nincs viszont az EVR-ek nem igazán működnek hibátlanul. Most az EVR Sync-et használom mert én azt érzem folyamatosnak és nem mellékesen sokkal természetesebb képet ad az MPCHC mint az XBMC beépített lejátszója. Végül is ízlések és pofonok ezzel nincs semmi gond, ki kell próbálni ha jó az adott lejátszó és beállítás akkor azt kell használni.

-
sb
veterán
Az XBMC-ben van kijelzőhöz és képhez szinkronizálás is.
- Előbbi adott frissítésbe kapcsolja a kijelzőt (23,976 és 24fps=24Hz , 25fps= 50Hz, 30fps=60Hz)
- Utóbbi meg ha jól tudom a frissítéshez igazítja a lejátszást. Tehát szerintem ez oldaná meg a 23.976 - 24 problémát azzal, hogy 24fps-sel, kicsit gyorsítva játszaná le a filmet, a hangot hozzákorrigálva.Ki kellene próbálni, hogy megoldja-e a gondot...
Már ha van egyáltalán gond, eddig én nem próbáltam, csak a kijelző szinkront használom (annyi kiegészítéssel, hogy a TV 100/120Hz-es, tehát elvileg a 24fps-ből 5:5 pulldown-nal 120 lesz, az 50-ből 100, a 30/60-ból szintén 120) és bevallom, nem láttam még semmilyen problémát szabad szemmel ebből a kis eltérésből. Gyönyörű folyamatosak a lassú pásztázó mozgások is, pedig elég érzékeny vagyok mindenféle akadozásokra.
Nem lehet, hogy nem is látszik, csak az mpc-hc vonalakon?

-
z0d1AK
nagyúr
A Asus Pundit P6-P7H55E-ről tud valaki valamit? Mennyire használható?
-
bunnyhu
senior tag
Én RII mini keyboard-ot használok, mobilomhoz is meg a htpc-hez is. Akkora mint egy távirányító de tapipad és billentyűzet is, szerintem htpc-hez a legjobb ami létezik, én kb. fél évig nézegettem mit vegyek, infra bigyót, rendes nagy wireless billt, de igazából nekem egyik se tetszett. Kis kütyüt akartam ami elfér bárhol a kanapé körül, de kompromisszum mentes. Haveromnak bill+egér kombója van, de a paplanon egerezni eléggé szívás, a nagy billentyű meg útba van állandóan neki.
Ha érdekel keress rá a nevemre a hirdetéseknél - nem akarok reklámot benyomni ide -
Robaj
addikt
Hát igen, az árat nem tudom belőni. Tudom, h. 20-ból esélytelen összerakni egy ilyen.
Inkább várok pár hónapot, de inkább legyen halk stb.
Viszont ne legyen 200 se.
Valahol arany középút
A genius most is így megy, hangkártya jack -> RCAVan benne erősítő.
Panelba, a 26nm-es kis szobába teljesen jó.
Ár érték arányban ez a legjobb választás 5.1-nek. A kövi kategória 70 körül kezdődik. Persze az már szebben szól.
25 körül szerintem ez a legjobb, gagyi műanyag helyett fa pl. -
Joshi
titán
Valami közelebbit mondhatnál gondolok itt az árra, nagyon széles a skála viszont az ár bekorlátozna némi képp. Az 5.1-es hangot illetően szerintem a mostani alaplapi integrált hangkártyák mind kiadnak 5.1-es analóg hangot csak erősíteni kell. Arra kell figyelni hogy az alaplapi csatlakozók 3.5-es sztereó csatik amihez valószínű kell venni átalakítót mondjuk RCA-ra.
A Genius 5050-be van erősítő? Jól szól, érdemes ilyen szettet venni?
Nekem sajna még nincs hangrendszerem de ha 25k környékén lehetne venni valamit akkor elsőre inkább ilyet vennék. -
Robaj
addikt
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni.
Tervezek venni egy plazma TV-t, nagyrészt filmnézésre.
Van jelenleg egy Genius 5050 hangfalam.
Ebből következően, egy olyan HTPC kellene, ami 5.1-en kirakja a hangot a geniusra, valamint HDMI csatlakozó, amivel a TV-re lehet a képet kirakni.Olvasgattam már utána a témának, de igazából túl sok a lehetőség

- nvidia 8200
- ion2
- egyben vett cuccAz a baj, h. nem tudom, h. mi viszi el szaggatás nélkül az 1080p-s MKV fájlokat, teszteket pedig "rég"-ről találtam:
pl: http://prohardver.hu/teszt/hardverajanlasok_a_hd_korszakhoz_2/a_tobbi_komponens.htmlSzóval ami kellene:ű
- vigye az 1080P-s cuccokat
- ház, valami minőségi, picike de azért ne legyen 50.000
, thermaltake BACH pl, csak nem tudom a led-je kikapcsolható-e, van-e olcsóbb?
- m-ATX alaplap (akár lehet integrált proci és / vagy GPU)
- processzor (i3?, amd-ből low poweres?)
- táp, akár lehet külső, konnektorba csatlakoztatható is
- legyen rajta HDMI, USB, 5.1-es kimenet, WIFI
- winxp vagy win7, nem fontos a win7
- videókártya (passzív lenne az ideális, akár integrált a is jó, de lehet low-profile is)
- a lehető leghalkabbat szeretném összerakni -> passzív CPU, GPU, TÁP -> elég a belső 12-es venti? - férjen el a ház hátuljában
- 2,5"-os merevlemezt + 2G memóriát + DVD írót raknék bele
- távirányítóm már van
Igazából látszik, hogy nagyon sok kérdőjel van még a dologban.

-
Joshi
titán
Hát pont ez a probléma hogy nagyon sok mindentől függ, én egy LG 50PK250-es plazmán nézek filmeket de ott adódnak gondok és ahogy a HD film lejátszás topikot olvasom elég gyakoriak az ilyen jellegű problémák. Egyébként könnyen meg tudod nézni az MPCHC-val ha filmlejátszás közben nyomsz egy Ctrl+J kombit akkor a piros vonalnak egyenesnek kell lennie. EVR Egyedinél a zöld vonal közelít a piroshoz és amikor eléri akkor van az a bizonyos akadás, az EVR Sync-nél a két vonal párhuzamosan fut viszot sokaknál nem működik megfelelően. Biztosan TV-től is függ ugyanis az olcsóbb kategóriákban trükköznek a gyártók a szinkronizációval kapcsolatban (PullDown).
Az tuti hogy BD-re én külön lejátszót fogok venni ha eljön az ideje, sajnos még számomra nem érkezett el ez az idő.siryeti: figyelj ahogy már korábban is írtam neked jobb választás egy HTPC, mert amiket felsoroltál arra egy média lejátszó nem képes. De szóba jöhet egy torrent klienses Nas+BD lejátszó igaz utóbbiból valami minőségi. De ha rám hallgatsz és vannak elfekvőbe PC alkatrészeid akkor elsőre összedobsz egy HTPC-t és tapasztalatokat szerzel.

-
-
Joshi
titán
Ha működik a DXVA akkor is "marad" egy kis akadás ami leginkább a 24fps-es filmeknél fordul elő a 23.976 képkocka és a 24.000Hz különbségéből adódóan. A legjobb lejátszó az MPCHC de sajnos pont ezt a részét már nem fejlesztik tovább holott nagy szükség lenne rá mert elég bugos. EVR Egyéni vagy EVR Sync lehetőségek közül választhatunk de előzőnél a fenti probléma játszik utóbbi meg meglehetősen szeszélyesen működik. Egyébként jó kis lejátszó.

siryeti: csak XBMC-t használni nem célszerű, én is XBMC+MPCHC-t használok mivel a beépített lejátszója elég gagyi.
-
siryeti
tag
Na igen , az árban nem akarok azért elszállni.
Néztem én is gyönyörű házakat de annak más volt az árfekvése.
Az atomos rendszerből is inkább a kétmagos felelne meg nekem, az meg már....
Néztem eminent7080+2tb winyó, szinte mindent tudna ami kell, kis kompromisszumokkal.
Xbmc nem jó progi? -
Joshi
titán
válasz
siryeti
üzenetére
A te helyzeted más, neked inkább a HTPC a jobb választás mert sok mindenre szeretnéd használni. Én egy Atom-os rendszert el tudnék képzelni jó nagy design-os házzal és távirányítóval, ami akár a szoba dísze is lehetne. A gond itt is az hogy ha normális cuccokból akarod összehozni akkor az sem lesz olcsó mulatság.

-
siryeti
tag
Nézegettem médialejátszókat is de nekem olyan valami kellene amiben legalább 2tb hely van, de lassan az is kevésnek tűnik.
Vagy nézzek valami NAS-félét és mellé médialejátszót?
Az már úgy megint drágább mulatság.
Gondoltam hogy lehetnek gondok a beállításokkal, sok fórumot végignéztem már és azok után döntöttem hogy nem tudok dönteni a médialejátszók között.
-
Joshi
titán
Nekem AMD X2-es HTPC-m van egy nvidia 210-es kártyával, de ha újra kellene kezdeni akkor nem biztos hogy HTPC-t raknék össze. Ha még is akkor csak is ion alapokra építkeznék ami viszont nagyon drága. Hogy miért? Azért mert Blu-Ray-re sokkal jobb egy asztali lejátszó, 50k-ért már márkás darabot lehet kapni, de ha az ember áldoz rá 60-80k-t akkor már mkv-t is viszi. A nem szabványos mkv nem probléma ugyan is olyat nem kell letölteni, minden filmből van 3-4 féle release úgy hogy van miből válogatni. HTPC-n is vannak gondok leginkább a film képkocka és a kijelző frissítési frekvencia szinkronizációjával kapcsolatosan, nehéz belőni úgy hogy minden téren hibátlan legyen. A másik dolog hogy HTPC-t sokat kell babrálni hogy használható lejátszónk legyen, mondjuk valaki szeret vele játszadozni de én meguntam. Lejátszók terén se vagyunk elhalmozva, BD-re gyakorlatilag csak a Total Media Theatre 3 van ami használható de nincsenek tőle elragadtatva. Szóval van hiányosság rendesen.
Nem akarok elbizonytalanítani senkit de HTPC-n is adódnak gondok ez biztos.
-
thoger
csendes tag
Boldog karácsonyt, sziasztok mindenkinek!
Örülök hogy ilyen szépen lementek az árak, most a ti segítségeteket kérném. Htpc-t akarok építeni lehetőleg mini-itx alapra. Egyetlen egy cél van: eredeti bluray filmeket lejátszani. (nah meg netán fullhd-mkv) Hogyan hozhatnám ki csak magát az alapdolgokat (proci-alap-vidkari) legolcsóbban? Ajánljatok valamit. Köszönöm előre is.
-
siryeti
tag
Sziasztok , Htpc-t építenék építtetnék 80-100000ft körül, a lényeg hogy nyikkanás nélkül vigye a fullhd-s filmeket, bármilyen formátumot.
Kritériumok: 2db 3.5 desktop winyó elférjen benne, egész nap mehessen rajta torrent, meg esetlegesen filmnézés közben, meg asszonynak be tudjam magyarázni hogy nézd milyen halk, keveset is fogyaszt, mehet 24-be!
Aerocool m40 házat nézegettem, de jó lenne midi ház is, hifi állványba lenne üveg mögé, de azért ne legyen túl hangos.
Athlon x2-t néztem integrált VGA-val, egyenlőre csak fullhd tvre lenne kötve de később lenne hozzá erősítő meg hangfalak is.
Samsung Le32c650 tévé lenne a partnere.
Várom a javaslatokat, előre is köszönöm!!! -
GabN73
addikt
Helló!
Magyarországon ZOTAC H55-ITX WiFi -t hol lehetne beszerezni?
Filmnézésre tökéletes,ugyebár a H55-ös chipek HDMI-n keresztül már kenik a true HD-t.
Photoshop,FL9 és társai,néha videószerkesztés.Ezekre használnám.Kapna 4 gb ramot,esetleg ha szüksége lenne rá akkor 8-at.
Mindez egy LG 32LD450 TV-re kötve.

-
Jag
senior tag
válasz
szakalistvan
üzenetére
Sztem egy ilyennel sokkal jobban jár.
Kisebb, kevesebbet fogyaszt.
Van rajta optika és HDMI is. -
szakalistvan
senior tag
Akinek készül az erősítőjén csak S/PDIF hangbemenet van analóg nincs és mindenből újat akar,használt szóba sem jöhet.Szóval az alaplap adot mert nem találtam mást amin HDMI és optika is van. LG1156-ban van de ahhoz 25K egy proci.
A többi mehetne használtan PL E2140,1giga ram,160as vinyó,valami barebone ház táppal,dvd olvasóval. -
Jag
senior tag
válasz
szakalistvan
üzenetére
Csak filmnézésre én nem raknék össze ekkora cuccot.
-
szakalistvan
senior tag
Sziasztok!
Összeraktam egy konfigot megbízásból,pár darab feltétel volt csak,olcsó legyen + S/PDIF kimenet,valamint HDMI.
Szóval a konfig:ASUS P5G41T-M
2GB DDR3
Samsung F3 5400rpm 500GB
Dualcore Celeron E3400
Gigabyte GZ M1 ház
FSP 350-APN
DVD író
Wireless bill + egér
~ 71 K
Csak filmnézésre lesz használva.Vélemény?

-
z0d1AK
nagyúr
Milyen HTPC alaplapot tudnátok ajánlani, ami használható, 20 alatt van, Core i3-as megy bele, és ha nem muszáj, akkor nem Asrock?
-
X@b3e
addikt
Behalt a Soundgraph iMon VFD-m távirányítóján pár gomb. Illetve érzéketlenek. Világit a jelzés, hogy adnak jelet, de a gép csak nagyon nehezen veszi.
Lehetne helyettesiteni a Logitech Harmony 300 esetleg 600 távjával? Jó az HTPC-hez? -
okiman
tag
Üdv az Uraknak és Hölgyeknek!
Mivel hébe-hóba beesik hozzám 1 pár cucc én ezekből építettem HTPC-t:
DELL GX745 Core 2 Duo 1.86 GHz:
Állóházas kompakt gép. nagy előnye, hogy a táp 8cm ventijén kívül csak 1db venti dolgozik a házban, ez pedig a prociventillátor, ami 12cm és jó nagy hűtőborda van mögötte, ja és teljesen zajtalanul lassan forog. A táp Dell OEM 305W két vinyóval még elboldogul,de a 3.-at nem szereti. Raktam bele 4Gb RAM-ot amit a Win7 32 bit ugye nem használ ki, de inkább több legyen benne mint kevesebb. Hangkártyám 1 SB Audigy SE, ami 1 Genius 5.1 rendszeren keresztül továbbítja a hangot, Én szerintem nagyon jó minőségben. Videokártyám: Radeon HD 5450 1Gb Sapphire passzív. Erre a felhasználásra több mint elég. Távirny: Speedlink infrás távirányító.
Saját benyomásaim: Mivel nekem az XBMC nem jött be ( izlések és pofonok ) ezért a Win7 Media centerét használom, annak minden nyűgjével együtt. Persze ha az ember rászán nem kevés időt akkor ezt is meg lehet úgy túrni, hogy használható ( még azt is meg merem kockáztatni, hogy jobb ) legyen mint az XBMC.
Amit a Media Centerben használok:
MyMovies a borítók és háttérképek miatt, ebből kivágom az angol történetleírást és helyettesítem a port-os leírással.
Media Control: A több nyelvű HD-k és feliratok kezelése miatt van rá szükség, mivel az a fránya media player nem támogat 1 pár dolgot. De sajnos csak Shark007 kodek alatt működik és még nem jöttem rá, hogy K-lite alatt hogyan. (Itt jegyzem meg, azért használok kodeket mert inkább az dolgozzon, mint, hogy kodek nélkül dobálja a hibaüziket.
Movie Browser: nekem ez jött be legjobban.
Legszivesebben BS playerrel vagy MPC-HC-val játszanám le a filmjeimet, de még nem tudtam együttműködésre bírni a MC-el, a registrybe belenyúlni meg nem igazán merek.
Arcsoft Total Media Theatre 3 a blue ray-hez.( ezt is be kellene még applikálnom a MC-be szintén registry-s vagy MyMovies kredites történet )
Megjelenítő: LG50PK350 plazma, 1 nagyon fontos hozzávalóval ami a Wireworld Island 5 HDMI 2m-es kábele.
Ha csak a HTPC-t nézzük az kb 70000 Ft-ból megvan, ezért a pénzért van 1 teljes értékű gépem, amivel még akár játszani is tudok, de ha angol filmre rakok rá szinkront ( mkvmerge.gui ) akkor arra is tudom használni, meg netre és a stb.stb.
Amit szívesen fogadnék: Vélemények a rendszeremmel kapcsolatban, az általam még nem megoldott problémák megoldásában segítség.
Köszönöm, hogy elolvastátok.
Oki
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Enszuke
üzenetére
Ár/méret/teljesítmény számít. A jelenlegihez képest nem kéne visszább fejlődni.
-
z0d1AK
nagyúr
Két HTPC között vacilálok.
- Acer Asipre X3950 (Intel Corei3-540 (3.06GHz 4MB L2 cache, 1066MHz FSB) / Intel H57 Express Chipset / 1x2GB DDR3 / 640GB 7200RPM SATA / ATI HD 5450 512MB / DVD-RW drive /Multi-in-1 kártyaolvasó/ 9USB /USB Multimedia keyboard and optical mouse / Gigabit LAN, wireless (b/g) / Windows 7 Home Premium / 1 év PNR (100 x 265x 371 mm)) kb 130 ezer, demó, kiállított darab
- ASRock NetTop CORE-100HT (Intel Core i3-350M CPU, Intel HM55, 4GB/1066Mhz DDR3, 500 GB SATA HDD, Slim DVD Super Multi RW, 7.1HD Audio, Integrált , D-Sub+HDMI, 2xUSB3.0, 6xUSB2.0, 1xeSATA, Gbit LAN, 90W tápegység,távirányító, WiFi "N" tip) új, kb 130 ezer ftMelyik volna a jobb választás? A jelenlegi gépem válthatná, mely az adatlapomon található. Elsősorban net megy a gépen, office, néha photoshop, kisebb programok.
-
GerykO
aktív tag
Mégegy kérdés, AMR slotba létezik-e tv-tuner, vagy LAN, vagy WLAN kártya?
-
GerykO
aktív tag
Halihó!
Egy hülye kérdés fogalmazódott meg bennem. Tegyük fel van egy központi sz.gép, amiben vagy egy dual-hybrid tv-tuner. Tudom-e a tuner képét a hálozaton keresztül más gépre eljuttatni? Illetve, mivel dual, tudok-e hálozati sugárzás mellett más adót nézni?
-
oxay
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel egy Antec Fusion Black ház, vagy egy ebbe épített HTPC itt megtalálja.
Üdv,
-
uszilard
tag
Itt meg van egy piros pontom a házért

Bocs az offért.Üdv:
Szil -
uszilard
tag
-
sb
veterán
válasz
balage25
üzenetére
Csak annyit a témához, hogy 1 éve én is ezt hallottam, hogy problémás az ATI DXVA támogatása. A most összerakott ATI IGP-s konfiggal viszont eddig nem találkoztam problémával. Az összerakás előtt én is dilemmáztam emiatt, de a logout-os DXVA leírás alapján már mennie kellett mindennek. A leírás alapján a DXVA2, ill. az utóbbi 1 évben lévő Catalyst javítások megoldották elvileg a problémákat... és úgy tűnik tényleg így van.
Mondjuk sok filmet nem néztem rajta, csak a meglévőkből 5-10db-ba belenéztem, de azokkal nem volt gond. -
Davzone
senior tag
válasz
Davzone
üzenetére
Sikerült minden!
Átirtam a mappaneveket,egész korrektül megtalálja,1-2őt kelett másra írnom pl csi new york helyett csi ny kelett!
Viszont olyan gondom van hogy ha van egy mappa amibe van sok almappa,minden évadnak egy,akk csak az első évadot találja meg,ha médiatár módba nézem.Fájlmódba bele tudok menni rendesen,viszont médiatár módban ha belemegyek a sorozatba ott vagy nincs semmi,mert nem találja,vagy csak az első évad szerepel és a többit valamiért nem tölti le.
A nevek ugyan olyanok,a mappanevek a sorozat mappáján belül season1 season2 season3 stb.
Ömlesztve kellene berakni vagy valami beállítás gondom van?
Szerepelnie kell az almappában is a sorozat nevének? -
Davzone
senior tag
válasz
balage25
üzenetére
Thx,felraktam ezt,a driverek mindenből a legujabbak,directx is.
Átneveztem pár mappát,angol címeket használok.
Elinditottam és elkezdett keresni.
Bones az első és most épp szedi le részenként az infókat,bár elég lassan csinálja de sebaj
Remélem minden passzolni fog!
Igentetszik ez a progi!
DXVA-t bekapcsoltam,mindjárt leis tesztelem! -
válasz
Davzone
üzenetére
Nekem is van ilyen lapom, minden tökéletesen megy. A recept a következő, ha már ragaszkodsz a windowshoz: nem kell semmilyen kodek se kodekpakk. MPC-HC és XBMC Dharma RC2 ajánlott, illetve a legfrissebb directx, és nvidia driver.
Ezekkel zökkenőmentes lesz az 1080p is.A dxva2-őt a videó beállításoknál találod.
-
Davzone
senior tag
válasz
balage25
üzenetére
HTPC,
Asus AT3IONT-I deluxe lap.
Atom 1.6 dualcore +nvidia Ion cuda.
2000re van overclockolva gyári profillal,4 giga 1333as rammal megy.win7 64bit.
bs playerrel nézek mkv-t core avc-val ami tud cuda-t használni.
Elbír egyszerre 2 1080as mkv-t is a gép ha a gpu dolgozik,viszont ebbe az xbmc-ben akad nagyon még egy is.Proci terhelés eléggé maximumon van!
Próbáltam rákeresni hogy kell beálitani a dxva-t se semmit se találtam.
Megpróbálom átírni a mappaneveket értelmezhetőre,remélem úgy jólesz,mert jelenleg a médiatár módban nem található semmi,pedig jólene ha frankón felismerné a dolgokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3667 100% Akkumulátor
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év teljeskörű gar.
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
)

Remélem minden passzolni fog!