- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolien
csendes tag
Bumm.
-
Zolien
csendes tag
Sziasztok, "halozati lejatszot", valojaban egy HTPC-t tervezek, de csak audio celokra. Kijelzore is szuksegem lenne az albumboritok megjelenitesehez. Egy 7"-os digitalis kepkeretet gondoltam beepiteni, de hogy a vezerlese hogy lenne megoldva, arrol lovesem sincs - ebben kernem a segitsegeteket. Ha van olcsobb/mas otlet kijelzore, johet. Gondolkodom alternativakent LCD vagy pontmatrix kijelzesben is, itt ertelemszeruen eloado - cim jatszana csak. Bar ehhez gondolom jobban el kellene merulnom a PIC-programozas vilagaban... vagy hogy is van ez? Minden mas eleme, terve mar kesz, csak ez a franya kijelzo, itt akadtam el. Elsodleges cel tehat, egy PC kepe ugy 7"-on, Foobarral szerelve - minel olcsobban, barkacsolas ha van a dologban az direkt jo, taviranyitokent uzemelo PDA-t, etc. viszont ne ajanljatok mert nem jon be az ilyen. Szerintem egy kijelzonek a keszulekben a helye.
-
tome.jr
addikt
válasz
Enszuke #7195 üzenetére
Köszi
De úgy nézem, hogy nem lenne elég csatlakozó rajta. A VGA-nak is kellene egy 6 pines. Az az 1 db SATA meg nagyon karcsú, abból is kellene vagy 3 db. Valószínű maradok az SFX-nél aztán majd meglátjuk mennyire lesz hangos. Bár olvastam róla egy tesztet és ott azt írták, hogy ez a gyári standard megoldáshoz képest halkabb valamivel.
Our contact at SilverStone sent us an e-mail explaining that this power supply we reviewed and that comes inside SG05 is a little bit different from the standard FSP300-60GHS:
Lower acoustics across all loading conditions
SilverStone specific cable definition (type and length)
Different +12V distribution through connectors to better support medium high-end graphics cards -
zodo
nagyúr
válasz
tome.jr #7193 üzenetére
Ehhez bizony kevésnek találom a külső tápok bármelyikét is.
Lehet, hogy elegendő, de én nem bíznám rájuk és nem is olcsó mulatság.
Jobban jársz az Sfx tápok valamelyikével.
Azt hittem valami Ion-os, halk kis gépet akarsz összerakni.
Gts 250-et nem ismerem, de a Hd 5770-et igen és attól biztosan nem lesz hangosabb az Sfx táp, nyugodtam megveheted. -
válasz
csupahatos #7177 üzenetére
Ha jól tudom, nem lehet, csak ilyen "szett" jelegű csomagban árulják. [link]
luy78: mi nem tetszik a iMedianHD lejátszó szoftverben? iMon UltraBay-t használok az iMedianHD-vel már vagy 4 éve és eddig teljesen jó. Egy hiányossága van (jelenleg): nem kezeli a TV-tuner kártyát... Ezért is raktam át a másik gépembe a tuner-t.
-
zodo
nagyúr
válasz
tome.jr #7184 üzenetére
Háát, talán a tápos vagy a Mini-Itx topikban keres rá az "SFX"-re.
"Kifejezetten halk" az nem tudom nálad mit jelent. Ezek a tápok a méretűk miatt igen zsúfoltak és a 8 cm-es venti szinte hozzáér a belsőségekhez.
Nagyon kicsiny ezen tápokból a kínálat , de talán egy SilenX 400W-os moduláris SFX -et ajánlanék.
Gyártó szerint:
" Pro power supplies start up at about 10dBA and run at 14dBA when under half load. Under peak load, the power supplies generate about 18dBA. "Esetleg a Chieftec DPS-300 néven álcázott Delta tápot szokták még ajánlani.
Ilyet lehet találni, például itt.Konkrétan az SG05-ös házról megkérdezheted toldy-t (Mini-Itx topikban keresd), neki mégis csak volt egy ilyen háza. Biztosan segít neked a táp kérdésben.
-
zodo
nagyúr
válasz
tome.jr #7182 üzenetére
Gondolom a gyártó oldalán láttad, hogy csak a " 19 dBA minimum " szerepel.
Mini-Itx topikban többször szoba került már a házikó, de még senki nem vett, így csak a saját Delta Sfx 300-omról tudom mondani, hogy a 8cm-es venti ellenére nem vészes a hangja, bár nem halk, de ne eget verő süvítésre gondolj.
kb. annyira lehet hangos terhelés alatt, mint a régi HD 4670 DDR4-es karim terhelve.
Ami igen halk a HD5750-hez képest.
Szerintem, max. 40dB lehet terhelve ez a kis táp a gyártói Min. 19-hez képest. -
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a Silverstone SG05 házzal? Konkrétan az érdekelne mennyire hangos a tápja.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Létezik esetleg olyan htpc ház, amibe be lehetne tenni i7 cuccot hd4870-el és 14cm ventis táppal jó hűtés mellett?
-
zodo
nagyúr
válasz
csupahatos #7177 üzenetére
Konkrétan nem tudom milyen az iMon kijelzője, de lehet kapni sok hasonlót.
pl.: Linkvagy találhatsz ( ha nem értenél hozzá ) vezérléssel együtt is.
-
csupahatos
csendes tag
Egy hozzászólás erejéig had térjek vissza a kijelzőkérdésre...
IMONhoz hasonló kijelzőt lehet kapni önmagában is, távírányító nélkül??? -
luy78
tag
Hello! Bekapcsolás tényleg nem ment volna.. De biztos okoskodtunk volna rá valami megoldást
Nekem TV+Házimozi+Műholdvevő+WD-TV megy Logitech 525-tel. Qrva jó.. Igaz programoztam pár órát, de megérte.. Ezek a csoportosított parancsok nagyon sokat segítenek. Ha összeáll a HTPC, akkor a WD helyére ugrik be, és az IMON távját is ki szeretném váltani. XBMC-hez elég gáz távot belőni, még teljesen nem is sikerült(hangsáv és feliratváltás). De ha sikerül szereznem egy megfelelő műholdvevőkártyát, akkor úgyis MediaPortal lesz. Majd kiderül..
-
jayjay
tag
Szerintem meg ezerszer jobb az Imon, mint bármilyen más távirányító.Ha a szoftver nem is tetszik-van jobb is(XBMC)-de evvel be is tudod kapcsolni a gépet és még pár extra dolog.Ez egy infrával nem fog menni
.A kijelzőre nem tudok reagálni, de amint látom ez sokaknak fontos.Minek is a kijelző?Mit akarsz megjeleníteni rajta?A filmet, amit nézel, vagy az equalizert ahogy mozog.Szerintem teljesen felesleges, de ez csak az én véleményem.Ha jól tudom a Logitech távirányítókkal ki lehet váltani az Imonos cuccokat, ami nekem is jó lenne.TV, UPC , HI-FI, Sz.gép egy távval.
-
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
A Lidl-ben 2e Ft-ért akciós távirányítóra nézzetek rá. Van benne Media Center kompatibilis rész is. Ezen kívül max. 150 gomb funkcióját meg tudja tanulni a meglévő távirányítótól, az előre programozott funkciókat felülírva.
-
csupahatos
csendes tag
Teljesen jogos amit mondasz, de például nálam a hűtőn is van egy kis lcd kijelző; és nem azért mert anélkül sz.rabb lenne, hanem mert jobban néz ki
nMEDIAPC HTPC-6000B szintén egy jó vásárnak tűnik, de ez végképp hiánycikk a hazai piacon. Sőt az EUban sem nagyon találtam. Valaki tudna segíteni, hogy lehetne ilyenhez hozzájutni?
-
luy78
tag
Sziasztok.. Bocs, hogy beledumálok egy kcisit a kijelzőtémába...
Szóval én a 7végén keltettem életre htpcmet, IMONos kijelzővel, és távval.
IMON médialejátszó szoftvere semmit sem ér, más programok meg elég nehezen akarnak együttműködni vele. Ha filmet nézel normál távolságból, a ház kijelzőjéből annyit látsz, hogy valami világít... Részemről bánom, hogy ilyen házat vettem, elég lett volna egy eccerű infravevő, és a Logitech távom megoldotta volna a problémát.
Üdv!Luy
-
csupahatos
csendes tag
válasz
kalasnikov #7162 üzenetére
Utánanéztem, és sajna ami kijelzőnek tűnik a képen csak egy botítás, ami gondolom a későbbi DVDmeghajtó helyét takarja. Így máris érthetőbb az árfekvése
Lehet h ez nálam is kizáró ok lesz...
-
Teljesen jó az, amit ajánlottál, én csak próbáltam kiterjeszteni a kört.
A Core i3 procikról is van "helyi" teszt linklve a GMA HD-t elnagyoltan bemutató bejegyzésemben.
Becache:
Igen, elég valószínű, hogy valami nem kap elég kraftot, ha a 400-assal elindul. Próbáld a memóriát lejjebb venni. A CPU-t kár alulfeszelni, mert az egyébként sem eszik túl sokat és nam érdemes "gyengíteni" sem az alacsonyabb fesszel. Esetleg, ha több HDD van benne, azokból vegyél ki. -
Becache
csendes tag
Sziasztok !
Vettem egy Zotac ion itx D-E-t és egy mode com feel 302-t (96w-os a táp).
Csak simán a gép nem kapcsol be, ventillátor felpörög, de képet már nem ad, ha ugyanezt egy külső 400W-os táppal indítom be, akkor meg vígan elindul. Lehet az a gond, hogy 1066Mhz-es ramnál csak akkor indul be, ha nagy táp van rajta, 800Mhz-es meg beindulna a 96W-os táppal is ? -
Szerintem érdemesebb lenne AMD vonalon már a 785G-t ajánlani, mert bár megy a 780G-vel is a gyorsítás, abban régebbi UVD van. Így is van a full bitstreaminggel driver oldali gond (ModeMPEG2_VLD), legalább legyen hardveresen rendben.
Ráadásul hamarosan elterjednek az újabbak is.
Egyébiránt lehet ajánlani szerintem az Intel Core i3 alapú rendszereket is, mert jók, csak persze még jóval drágábbak (
) , mint az AMD-k. Az integrált GMA HD is jól teljesít.
-
zodo
nagyúr
válasz
KubanitoS #7163 üzenetére
Igaz, hogy nem vagyok jártas a témában, de band1103 ajánlata nem jó neked ?
GIGABYTE GA-M85M-US2H => 16.494Ft
AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz AM3 BOX => 14.100Ft
Memória és a vinyó, szabadon választott. Olyat veszel, amilyet akarsz.
pl.:
KINGSTON 2048Mb DDR2 800Mhz KIT => 12.863Ft
SAMSUNG 250GB 7200rpm 16MB => 10.063FtAlaplapból is szinte bármilyet vehetsz ( ,de majd megköveznek, ha tévedek ) , ami minimum nVidia GeForce 8200 chipset-es vagy a másik oldalról 780G -el rendelkezik.
-
h65535
tag
Akit érdekel, privátban megkereshet. Egy hetes sincs a konfiguráció.
Asrock A330ION alaplap
2db DDR3 2GB 1333MHz Apacer Hűtőbordás 3év garanciával
Gigabyte MIB T5140 házban
HDD és optikai meghajtó nincs a rendszerben. -
KubanitoS
veterán
válasz
csupahatos #7152 üzenetére
Szeretnék megkérni valakit, aki a témában járatos, hogy a fenti házzal állítson össze egy komplett HTPC rendszert (mellékelt árakkal), mivel marhára gőzöm sincs az egészről és legalább lenne rálátásom, mégis mi a jó. A cél továbbra is az 1080-as HD filmek lejátszása. köszi
-
kalasnikov
tag
válasz
Én is hasonló fázisban vagyok. Nem tűnik rossznak ez a ház. De ebben tuti van LCD kijelző? Ha nincs, az nálam kizáró ok...
-
zsola32
őstag
nem tudtam beállítani a vinyót sajnos
segítsetek legyetek szívesek
-
jodamester
tag
Azért rohadt idegesítő, primitív hibák vannak az xbmc-ben (ennek ellenére azt használom
)
live verzió pendriveon 9.04, ha nem buherálod meg akkor: alvó üzemmód nem megy, X jel a képernyő közepén, wifi nem megy, gyakori lefagyások. A szomorú az, hogy ezek a problémák ugyanúgy megvannak a legújabb verzióban, csak arra nem működik a régi buhera.
Szépen viszi az mkv-kat az oké, de alvó üzemmód nélkül viszont nuku kényelem. -
zsola32
őstag
Sziasztok
feltettem az XBMC LIVE verziót egy penre.
végre megkaptam amit vártam, nagyságrendekkel szebbb kép, minden formátumon.
az atomos gépen megy rendesen az 1080p is. a Popcorn-hoz tudok hasonlítani, win alatt gyengébb képet kaptam (sd-hd), a Live partiban van vele.közben kitaláltam, hogy viszem a plazmába a képet.
analógra állítva a hangot, kijön a plazmán. (szerencsére)
digitális hang is megy rendesen, optikai kábellel csatlakozik az erölködőhöz.
kis fejtörést követően rájöttem, hogy optimalizáljam az XBMC képét a plazma képernyőjéhez.
AZ USB-s adattárolókat is teljesen jól felismeri, lejátszik róla mindent.win xp volt a gépen. ezt a vinyót átszerelem egy e-sata rackba, innentől mindkét rendszerrel zökkenőmentes lesz a gép.
azon gondolkodom közben, lehet hogy be kellene építeni egy vinyót a számítógépbe is.
(vajon látni fogja az XBMC?)amit még nem tudok és szeretném a segítségeteket:
új scrappers beintegrálása (szmore fórumtárs munkáját szeretném beintegrálni)
köszönöm a segítséget
-
quby
őstag
válasz
A saját tapasztalatom az hogy a vezeték nélküli billentyüzetet utálni fogod. Legalábbis én nem tudom hogy hová tegyem ,nagy (akármilyen kicsi is) sok helyet foglal. Sztem egy logitec harmony jó megoldás, az kiváltja a többi távot is. Most erre pályázok. A bill meg legyen ott valahol a tetjén vagy eldugva. Jelenleg egy régi tuner távjával irányitom a gépet (igy nekem 6 db van ugyhogy én nyertem
) és a bill csak akkor van hasznáva ha már "ég a ház"
-
chesterboy
tag
válasz
csupahatos #7156 üzenetére
igazabol semmit, csak amit a gugli kidob. Azt irjak 1 nemet oldalon hogy hangosabb a tap mint a beepitett 60mm-es venti.
1x5,25, 1x3,5-s hely van benne
-
csupahatos
csendes tag
válasz
chesterboy #7155 üzenetére
Tudsz erről a házról vmit? Mennyire hangos, milyen a táp benne, stb...??? Csak mert a hasonló házak kétszer ennyibe kerülnek és ez gyanus
Ezúton köszönöm a többieknek is a segítséget!!!
-
chesterboy
tag
válasz
Itt is lehet kapni, es egy picivel olcsobb. MS-Tech MC-700 Az osztrakoknal eleg sok helyen kapni.
Billentyuzetet meg itt tudsz venni, csak varni kell ra 1 par napot. Billentyuzet -
dabadab
titán
válasz
band1103 #7153 üzenetére
"Csak a Dolby TrueHD témához tudok szólni. Ez olyan magas minőségű hanganyag amihez nem csak a 1.3-as HDMI a követelmény hanem az is hogy a hw képes legyen PAP-ot is szolgáltatni."
Igazából a Dolby TrueHD egyáltalán nem különleges minőségű, pont ugyanazt tudja, mint az LPCM 7.1, csak kevesebb helyet foglal a lemezen. Éppen ezért tulajdonképpen az a legegyszerűbb megoldás, ha az ember a DTHD-t a gépen kitömöríti és eleve azt küldi ki, a PS3 is ezt csinálja, így az embernek nem kell annyit küzdenie a kiadók paranoiájával. (Az Ion tudja az LPCM 7.1-et, amúgy nem vagyok képben.)
-
band1103
őstag
válasz
Csak a Dolby TrueHD témához tudok szólni. Ez olyan magas minőségű hanganyag amihez nem csak a 1.3-as HDMI a követelmény hanem az is hogy a hw képes legyen PAP-ot is szolgáltatni. Amennyiben a hw nem PAP képes úgy nem képes a TrueHD-t magát kiküldeni hanem lebutítja a hanganyagot és úgy küldi csak ki. VGA-k közül egyedül a HD5xxx széria képes PAP támogatásra. Ezért a HD5450-es jó választás.
Bár van még PAP támogatás az Intel GMA HD-ban is így tehát a CPU-t és GPU-t egybe tokozó Core i3 és i5 modellekben is. -
csupahatos
csendes tag
Sziasztok!
HTPC építését tervezem, néhány dilemma megoldásásban kérném a segítségeteket.
Legnagyobb gondom a ház kiválasztásásval van. Hosszas keresgélés után akadtam rá [link] erre a házra, de a gyártó leírásán kívül semmi érdemlegeset nem tudok róla. Ár-érték aránya és külseje (lakkfekete fényezés,diszkrét kijelző) idális lenne, viszont gyanus hogy sehol máshol nem árulják, senki sem teszteli stb. Esetleg valakinek van róla infója???
Második kérdéses pont a videokártya. 1080p-s, Dolby TrueHD filmeket szeretnék lejátszani, ezért fontos a 1.3-as HDMI kimenet. Sok helyen olvastam, hogy elegendő az integrált videokártya, ennek ellenére gondolkodom egy DirectX11-re épült AMD HD 5450 kártyán. Hosszú távon érdemes erre pénzt és energiát fordítani, vagy maradjak az integrált mellett?
Végül a távírányítás... Jelenleg 4 darab sorakozik a nappaliba, uh a HTPChez nem akarok egy 5.-et. Helyette valamilyen vezeték nélküli multimédiás billentyűzetre gondoltam, amire ígyis-úgyis szükség van. Fontos lenne még a billentyűzetbe épített "egér", valamint az egyszerű külső. Ha ismertek a leírásnak megfelelőt kérlek jelezzétek.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
band1103
őstag
válasz
chesterboy #7150 üzenetére
1 infó nem szavatos a linkelt oldalon. Nem Purevideo-t tud hanem PurevideoHD-t és ez nem mindegy.
-
chesterboy
tag
Újabb szépség a Zotac műhelyéből. ZOTAC ZBOX HD-ID11
-
dabadab
titán
Drága, nincs benne wear leveling (legalábbis azoknak a tapasztalata alapján, akik ipari környezetben használták), installnál macerás lehet, mert XBMC Live HDD-nek látja (és így HDD-s installt nyom rá, nem flashre optmalizáltat), sebességben nem hoz semmi extrát ráadásul pl. az ionos lapokon nincs is IDE csatlakozó.
-
dabadab
titán
"Ha már így előkerültél, szerinted melyik megoldás jobb: xbmc live"
Így van
"A live mennyire testre szabható?"
Teljesen, tulajdonképpen egy tök sima Ubuntu, csak már nem kell kicsontozni, nem kell a LIRC beállításával, swap kiiktatásával meg hasonló dolgokkal tökölődni, hanem megy elsőre aztán onnan lehet alakítani (az egyik Live most éppen wireless AP-ként is üzemel pl).
ATA-CF-től szerintem tartsd magad távol, az USB pendrive sokkal jobb megoldás. (Been there, done that.)
-
Vladi
nagyúr
(#7142) band1103
Sikerült laptopomon Fedora 12 memfogyasztását 80 mega alá levinni. Ezzel nem lesz gond. Azért az meglep, hogy hd film ennyit kér.
(#7143) dabadab:
Legközelebb egy durvább hd lejátszás közben nem néznél rá ssh top kombóval, hogy mennyi memóriát kér?
Ha már így előkerültél, szerinted melyik megoldás jobb: xbmc live vagy egy kicsontozott rendszerre felügyeskedni az xbmc-t? A live mennyire testre szabható?
Egyébként az egész cucc valszeg egy ata-cf meghajtóra kerül majd, úgyhogy swapolás kizárva.(#7144) Mercutio_ :
Van már egy fekvő házam hozzá, elég szűkös, úgyhogy még méricskélni kell. Nekem gyanús, hogy alul jön a tápkábel a tápból.
Egybéként köszi a válaszokat és segítséget. Ha készül a cucc majd beszámolok.
-
band1103
őstag
Egy átlagos HD 180-210 MB-ot "eszik" Ellenben egyes full HD filmek (magas bitrátával és különleges paraméterekkel kódolt BD forrás) megeszik akár 240-285 MB-ot is az IGP ramjából. Tudom mit beszélek de az is igaz hogy mindezek w7 alatt. Nem tudom hogy Linux alatt mi a helyzet memóriafogyasztás terén de ha a os.-nek elég 500MB is akkor tényleg elég lehet összesen 1 GB.
-
Vladi
nagyúr
-
band1103
őstag
Tetszik ez a lap
. Arra amire akarod elég lesz. Viszont mivel le kell venni a rendszermemóriából legalább 256MB -ot (ajánlott 320MB-ot) az IGP számra ezért én ajánlom hogy legyen benne inkább 2x1GB ram és akkor mindenre elég lesz amire akarod.
Tetszik ez a cpu és ezzel az igp-vel nem lesz olyan HD videó tartalom amit ne tudna lejátszani linux vagy w7 alatt. Bár én inkább megvárnám az AM3-as Athlon II 160u-ost a maga 20W-ával 1800MHz-en 1MB L2-vel. Bár egymagos de csak csupán filmnézésre e mellé az igp mellé még ez is elég.
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Azt hiszem beköszöntött nálam is a hd korszak. Mire felépült p3-as htpc-m rájöttem, hogy az avi filmek 82 cm-en.... ocsmányak.
dvd oké, de méret miatt már mindegy, ha hd.
Úgyhogy építkezésbe fogtam. Némi megerősítést szeretnék. Ahogy olvastam a 8200-as nv chipek képesek hardveres kódolásra és elbánnak a hd filmekkel kicsi prociterhelés mellett. Ráadásul linux alatt is működik a dolog. Na nekem pont ez kellene.
Ilyen lapot néztem ki. Plusz 1 G ram. Plusz egy amd sempron LE-1xxx-es proci. Ez elég lenne alá?
-
zsola32
őstag
sziasztok
ma feltettem pen-re az XBMC-Live verziót
kihúztam a rendszervinyót amin a win volt.felrakta magát a progi és el is indult sikeresen.
ezek után rákötöttem egy USB-s vinyót, tele hd tartalmakkal. (NTFS)
ezt is megtalálta a rendszer és láss csodát, az 1080p-s filmeket is vitte mint a vajat. (usb-ről)a hangkimenetet beállítottam, optikai kábelen kiment a dts hang is.
amire nem jöttem rá:
cd lemezt nem ismerte fel
és ami a legfájóbb, plazmára nem tudom kitenni a képet.
(hdmi-n keresztül csatlakozik a géphez - panasonic)a gépem (zozac ion 330)
segítsetek ez ügyben legyetek szívesek.
dabadab-nak teljes mértékben igazat adok "most már"
gördülékeny nagyon a progi és mintha egy erőmű lenne a kis zotaczenéket, képeket és a filmek tartalommegadását még nem állítgattam.
lehet hogy rosszúl láttam, de ha jól gondolom be kell állítani a netkapcsolatot.....de ez lehet hogy nem így van.
ha beépítek a zotac-ba egy fix vinyót, médiatartalmakkal NTFS-re formázva, akkor gépinduláskor azonnal látja a LIVE a lemezt?köszönöm a válaszokat
-
válasz
zsola32 #7123 üzenetére
Szia!
Én is XBMC-t használok otthon, de nekem soha nem volt gondom 1080p-s filmek lejátszásánál. Milyen CPU-d van? Az sokat számít a fullHD filmeknél, nekem egy "true" E6600-as csücsül a konfigomban és egy HD 4850. A verziója xbmc-9.11-rc1 ez egy béta és állítólag nagyon instabil, de nálam még 1x sem fagyott le vagy csinált volna rendellenességet.
Üdv,
Vik -
zsola32
őstag
szia
feltettem a MediaPortal progit.végigmentek a telepítési folyamatok. a videókat nem jeleníti meg, hdd-ről, csak a két DVD meghajtót látja. van egy konfigurációs pont, winből lehet infítani, ott is próbáltam beállítani, mire ezt írja ki: "no video folders specified"
a hőmérsékletet legalább kijelzi...
hol ronthattam el....köszi
-
luy78
tag
válasz
band1103 #7125 üzenetére
SZia!
Linuxozni nem szeretnék/nem is értek hozzá. Felraktam egy win7-et, és az IMON HD szoftvert... Hát.... nem áll fel a .... tőle.Olyat szeretnék, ami kezeli az mkv filemket hang és feliratválasztási lehetőséggel, dvd-iso fileokat, divxet, blue ray-t vinyóról.... meg ugye az IMON kijelzője és távirányítója adott....
Szóval erre keresek szoftvert..
Üdv!Luy
-
luy78
tag
Sziasztok!
Tegnap összeraktam a HTPCmet:
ASUS M4A785TD-M EVO
X2 250
2 GB DDR3 1333
1 TB Samsung F1
Chieftec HT-01B Távval, meg kijelzővel.Szóval ma szeretnék rá valami orprendszert telepíteni.
Erre várnék ötleteket, javaslatokat, hogy mit érdemes.
Először is Xp vagy Win7?
Aztán: XBMC Mediaportal, vagy az IMON saját cucca?Fogalmam sincs, mit tegyek fel....
Üdv!
Luy -
zsola32
őstag
köszi a választ
a htpc-m már megvan. (zotac ion a széria 2 gb ram) sőt popcornom is van, azt elég jól ismerem.
azért kérdeztelek a progiról, mert jelenleg win xp és xbmc van a gépen.
a wint nem akarnám leszanálni a gépről, mert netezésre, szövegszerkesztésre is használom a masinát.az xbmc is nagyon tuti, de a hd tartalmaknál azért van mit csiszolni. a 720p-s tartalmakkal megbírkózik a masina, de az 1080p már akad (xbmc!)
ki fogom próbálni az általad használt progit is.
xbmc alatt nagyon tetszett a médiatartalom megjelenítése, Szmore fórumtárs jóvoltából, magyarított lett az egész.
hétvégéig felteszem a progit, kíváncsi vagyok.
(írtam már korábban, ha nem találok más megoldást, két rendszer lesz a gépen. e-satáról megy majd a win xp, a számítógépben lesz egy fix vinyó a tartalmaknak és penről meg indítható lesz az xbmc live)
egyébként lehet hogy nagy sületlenséget írok, de a popcornnak hd tartalmaknál szebbek illetve kevésbé szétesősek a fekete - sötét színei.
mpc-hc progival ment a teszt. mondjuk azért az is hozzátartozik, hogy a fínombeállításokkal csak biz. mértékik foglalkoztam ezidáig.
-
dni
őstag
válasz
zsola32 #7119 üzenetére
Igen, természetesen bármilyen képi vagy hang anyaggal megbirkózik. Én a dxva támogatással is rendelkező SAF codecet használom hozzá. A filmek katalogizálásához, magyar film információk automatikus letöltéshez a Moving Pictures plugint érdemes használni, a sorozatokhoz pedig a My TVSeriest, csak hogy a legkedveltebbeket említsem. Mostani kedvenc skinem pedig a Maya.
Ha hadilábon állsz az angollal, akkor egy másik, magyar oldalon is számtalan információhoz juthatsz a témában.
Mindent összevetve én biztos, h a HTPC-t választanám a mai elérhető megoldások közül, a határtalan lehetőségeknek köszönhetően. Kb. 3 éve kezdtem ezzel a témával komolyabban foglalkozni, sokszor felmerült bennem az előforduló bonyodalmak hatására, h áttérjek egy Popcornra, vagy valami hasonló eszközre, de valami mindig hiányzott belőlük és a másik táborban sem felhőtlen az élet ha az ember nem elégszik meg a teljesen alap funkciókkal.
mod.: részletes hardver ajánló minden esetre: [link]
-
band1103
őstag
Már írta hogy a BD anyagból csak a filmet játssza le de a menüvel nem tud mit kezdeni.
"Jelenleg MP-t használok, amihez elérhető az ArcSoft TMT3 pluginja)"
Ezt légyszi fejtsd ki. MP az a windows saját media player-e? Azt a plugin-t nem lehet működésre bírni az MPC-HC-ban? Ez a plugin fizetős vagy ingyen letölthető?
-
band1103
őstag
válasz
KubanitoS #7106 üzenetére
Minőségi táppal és sima PC házzal továbbá csupán DVD-RW-vel 60-70 ezerből kijössz ezzel a vassal:
AMD Athlon II X2 240; 2GB RAM; GA-M85M-US2H (rev. 1.3); 250GB HDD;
W7-el mindent visz.
De ha fontos a fogyasztás akkor ION+330-as atom is kijön ennyiből. Zotac vagy ASRock. -
KubanitoS
veterán
válasz
dabadab #7107 üzenetére
Valszeg akkor maradok az asztali blu-ray lejátszónál vagy azoknál a Western Digiat / Asus izéknél.
Vagy veszek egy mezei asztali gépet 50-60 ezerért, ami gond nélkül viszi a full hd-t. A fenti megoldások közül mindegyik a töredéke a 110 ezer forintnak, számomra ennyit nem ér az egész HTPC dolog.
-
dabadab
titán
válasz
KubanitoS #7106 üzenetére
"Ennyi pénzért már más megoldást találnék."
Micsodát? Csak azért kérdezem, mert nem ennyi pénzért, hanem úgy általában nehezebbre esik ennél jobbat elképzelnem: XBMC-nél jobbat nem láttam SW fronton, ennél gyengébb gépen nem fut el, erősebb meg tulajdonképpen felesleges neki, csak plusz fogyasztás, ami meleggel meg zajjal jár.
"Ismertek valami jó boltot, ahol viszonylag nagy választék van gyárilag összerakott HTPC-kből?"
Nem, sőt, igazán gyárilag összerakott (úgy, hogy tényleg komplett rendszert adnak, nem csak HW-t, hanem megfelelő SW-t is) normális HTPC-ről sem tudok.
-
KubanitoS
veterán
Köszönöm a válaszokat, hallottam már az általad javasolt készülékekről, nem is rosszak, csak attól félek, ha jön egy "hülye" kódolású mkv fájl, akkor lehet, hogy le sem tudják játszani vagy szaggatni fog a hang (éppen ezért gondolkodom PCben). Ráadásul nincs bennük optikai meghajtó sem, ennyi erővel szerintem akkor inkább kellene vennem egy rendes asztali Blu-ray lejátszót usb bemenettel.
Egyébként ezek a készülékek hogy viselkednek, ha az mkv fájl mellett egy külön mappában van a hundub? Okoz nekik problémát?
Az itt javasolt komplett HTPC biztosan jó, de nekem egyszerűen nagyon drága. Ennyi pénzért már más megoldást találnék. Ismertek valami jó boltot, ahol viszonylag nagy választék van gyárilag összerakott HTPC-kből?
-
dabadab
titán
válasz
KubanitoS #7102 üzenetére
"Ti mit vennétek a helyemben?"
Én vennék v összeraknék vmi PC-t Atom + Ion alapon, aztán XBMC-t rá, de nekem mondjuk ez a mániám, a Tim által emlegetett médialejátszók is teljesen használhatók.
Ami probléma, az a konkrét BR lemezek lejátszása, a médialejátszókban kb egyikben sincs optikai meghatjó, ionos PC-ből lehet ugyan ilyet találni (pl a szépnevű ASROCK Nettop ION 330 Home Theater BluRay), de a HTPC szoftverek egyelőre elég alapkivitelben támogatják a BR lejátszást: a filmet magát viszik, a menüt viszont nem. -
Tim82
félisten
válasz
KubanitoS #7102 üzenetére
Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de a kívánt feature-ket olyan médialejátszók is tudják, mint a WDTV és az Asus O!Play (vagy hogy is kell írni
). Mindezt már 30 ezer HUF alatt, így ha tényleg csak ennyire kell, felesleges venni/összerakni HTPC-t, ugyanis így sokkal olcsóbban kijössz. Mindkét lejátszónak van a PH!-n topikja, utána tudsz nézni. (én most nem, munkába menet Opera Miniről kicsit nehézkes
)
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Blu-ray lejátszót szeretnék kiváltani egy HTPC-vel, csak az a gond, hogy ezekhez a gépekhez abszolút nem értek. Az lenne a lényeg, hogy 1080-as HD filmeket gond nélkül tudjak nézni az LCD Tvmen. Távirányító, USB bemenet és Wifi sem jönne rosszul.
Mivel teljesen sötétben tapogatózom ebben a témában, itt várnék javaslatot, mégis mit érdemes megvenni, esetleg van-e valamilyen best buy. Ti mit vennétek a helyemben?
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Még mindig az Ismerős gépén ügyködöm és már csak a házat kellene kiválasztania.
Ezért lenne egy kérdésem a házakkal kapcsolatban.
Az olyan házak kijelzőjét amihez gyárilag nem adnak távirányítót, milyen távirányítóval lehetne vezérelni, ha egyáltalán lehet ?mint pl.: Thermaltake VF7000BNS DH101
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest