Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
"De ha jól sejtem ez nem fog gondot okozni, ha nem használok HDPC-s tartalmat."
Alapvetően nincs olyan, hogy HDCP-s tartalom, a HDCP-t a lejátszóprogram (ill.annak utasítására a videokártya) teszi rá az adatfolyamra. Olyan programot kell használni, ami nem akar ilyen marhaságokkal szórakozni.
-
sb
veterán
Kérdés:
Az olcsóbb 880 lapokon nincs HDCP (van amelyiken HDMI sincs, csak 1 DVI, bár ugye azon is lehetne HDCP...). De ha jól sejtem ez nem fog gondot okozni, ha nem használok HDPC-s tartalmat. Blu-ray-t nem tervezek, csak mvk-k, esetleg normál DVD-k lejátszása fog menni.Más: Még mindig dilemmában vagyok a házzal, és ami hozzá kapcsolódik.
Eredetileg ugye mATX lap+proci lett volna a terv, vmi nagyobb házban, normál 5.25 ODD-vel. (Hogy tálcás legyen és ne kézzel kelljen húzogatni.)
De most ott tartok, hogy házból csak 15-20k-sak vannak, amik jól is néznek ki. Ellenben paneltápos mATX ház nincs. A nagyobb 350-400W-os tápoktól meg tartok zajra. Amúgy is böszme nagyok, fogyasztásban is rá lehet számolni +10W-ot biztos.
ITX-ből (mondjuk egy Ion laphoz, ami minimálisan drágább, mint az mATX verzió) viszont van normális kis, paneltápos, olcsó (10k) ház. Cserébe a nagy ODD ugrik.A konkrét kérdés: milyenek ezek a mATX házba zsúfolt nagy tápok? van valakinek tapasztalata ezekről?
-
Osibaa
senior tag
2,5 literes házak: Universal M350, LC-Power 1340mi
4-5 literes házak: Modecom Feel 202 vagy 302, LC-Power 1320mi vagy 1360mi, J&W Minix MX-0x, Silverstone LC12, ViaLAN EPC2, CFI A6719Ezek mind 1 HDD-t, slim ODD-t fogadnak, 60-150W külső vagy FlexATX táp van bennük. A külső tápos megoldások is mehetnek 24/7-ben, amennyi hőt termel az AC/DC tégla, azt le tudja adni passzívan hűtéssel is.
-
Ciripke
tag
válasz
Bitlisz
üzenetére
Igen, igazad lehet, ennek télleg Windows-os driver kellhet...
akkor pedig nem tudom lejátszani az image-ben tárolt filmeket, azt ha jól tudom csak az XBMC kezeli.Amúgy is elég kicsi a választék, azt gondoltam, hogy több lehetőség közül választhatok, de úgy látom, hogy elég kevesen érdeklődnek ilyen mindent bele megoldás után. Pedig sztem lenne értelme, mégegy dobozzal kevesebb a TV-alatt...
Sztem átgondolom a dolgot megint, de lehet, hogy akkor az erősítő kimarad a konfigból.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Ciripke
üzenetére
Érdekes, én nem találtam...
A 7.1-es csak előerősítőt (vonalkimenet végfokra) tartalmaz. Az 5.1-esben van 100W-os végfok.Ahogy utána olvastam van azért ár negatívuma: 100W az az 5 csatorna maximuma (tehát max ~20W lehet csatornánként, ja és aktív SUB kell, annak van a lapon egy lila RCA), tesztben meg is említik, hogy ez nem túl sok, viszont egész jó a hangja ("Our general reaction to the Maui PC amp was.... Wow!"). Hangfalkábelt nem kell túlzásba vinni mert nem sok hely van neki.
PAP-ot nem tudja (DTS-HD/DDTrueHD), de gondolom a lejátszóprogramban LPCM-re állítva ok lehet. Jó a hatásfoka, de igénybevétel esetén számolni kell a plusz fogyasztással (én legalább +120W-ot adnék hozzá), valamint melegedni is fog egy kicsit (szellős ház).Itt a legutolsó kommentet érdemes elolvasni (sok lap hamar megdöglik...), az MSI megoldása helyett konkrétan ezt ajánlja.
Sajna ez az erősítő csak ezzel a lappal megy.
Szerintem csak Windows (win7 ajánlott, inkább a 32bites, driver?) alatt fog menni, a pendrájvos XBMC az ugye linux, szal ezzel az felejtős.
-
Osibaa
senior tag
válasz
bnorci71
üzenetére
Szia!
A Bitlisz által leírtakhoz mellé pár kiegészítő infó:
- Asrock ION lap teljesítménye: [link]
- hűtési megoldások: [link]"Az megoldható, hogy pl a notin böngészek, de a letöltéseket a HTPC végzi?"
Én ugyanígy használom. Az én megoldásom erre, hogy a HTPC-n van egy megosztott könyvtár, aminek a linkje ki van rakva a laptopon az asztalra. Ebbe dobom bele a laptopon a .torrent fájlt, a HTPC-n pedig a uTorrentben be van állítva, hogy ha a fenti könyvtárban talál .torrent fájlt, akkor kezdje el a letöltését. A letöltéseket utána a laptopon WebUI-n keresztül tudom menedzselni (kitörölni, megnézni hogy áll, stb). Ha pedig valamit a HTPC-n kell állítani VNC-t használok rá, de ez ritka (pl. Win Update).
Billentyűzet és egér így a HTPC-hez egyáltalán nem kell (VNC), a HTPC-n folyamatosan az XBMC megy, a letöltések pedig a háttérben futnak. -
W.
tag
Hali, légyszi segítsetek! Építek egy htpc-t, és ahhoz keresnék olyan ház/táp kombót, ami megbízható, olcsó, és jó. Kb 15 ezrem lenne az 2 dologra, remélem tudtok valami tutit. Előre is köszönöm!
-
Ciripke
tag
válasz
Bitlisz
üzenetére
Szia!
Ksznöm a gyors válaszodat!
De lehet kapni!
[link]Csak nem értem, hogy miért olcsóbb az 7.1, mint az 5.1.
Egyébként jobban tetszene egy olyan megoldás, ahol nem része az alaplapnak az erősítő, mert így később cserélhetném újabbra, jobbra. (vannak ilyen hangkártyák?)
Szeretném, ha már a mostaniban is lenne pl:. DTS,stb...
A logitech Harmony már megvan, ha ez összejön akkor a TV+UPC settopbox (amit sajna nem tudok lecserélni)+az erősítős HTPC már nem olyan sok kütyü.Még annyit, hogy winyó nem megy majd bele(csak gy USB az XBMC-nek), mert egy NAS-ról szedi majd az adatot, és talán oda is menti a tv-ből felvett dolgokat, ha meg tudom csinálni. (még nemtom,h hogyan.)
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Ciripke
üzenetére
Sajnos már nem lehet kapni: MSI Media Live DIVA (vagy ebben lévő MSI 4140 (D2Audio DAE-3 chipes) erősítő-hangkártya. (egy teszt)
Logitech Z-5500, de gondolom a hangfalak már megvannak.
Távirányítók számának csökkentésére: Logitech Harmony...
Innentől barkácsolós:
Esetleg 5.1/7.1 analóg kimenetes hangkártya (vagy az alaplapról), plusz ilyesmi erősítők:
Tripath, D class: 1, 2, vagy olcsón kicsit (~8-10ezerből itthon is van). Érdemes olyat választani ami DC 12V-a megy és egy izmosabb tápot tenni a PC-be. Nameg egy 6 csatornás poti sem árthat. Ez egy hasonló projekt.
Persze a végeredmény "lehet" hogy nem lesz audiofil
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Épp HTPC építésén törtem a fejem, mikor elszállt a SONY 5.1-es házimozi erősítőm...
Arra gondoltam, hogy kombinálnám a kettőt, már csak a távirányítók számának a csökkentése érdekében is...
Működhet ez a dolog? Milyen lehetőségeket tudnátok ajánlani?Előre is köszönöm a segítséget!
üdv: C.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
bnorci71
üzenetére
Szerintem teljesen jó arra amit akarsz.
Ha nem linuxoltál win7-et javaslok. Van beépített remote desktop, de rakhatsz rá távvezérlő programot is (ajánlott), pl vnc, teamviewer, logmein...stb. Mellesleg a utorrentnek van un. WEB UI-ja, vagy itt ez a weboldalon keresztüli távirányító is. -
bnorci71
addikt
Szasztok!
szerintetek egy Asrock A330ION lap köré lehetne építeni HTPC-t mai elboldogul FULLHD anyagokkal .mkv, BD rip anyagok dobnék bele 2x1Gb Ram+2TB HDD+esetleg DVD író ebbe az esetbe a dvd játékos nyugdíjba vonulhatna+ távirányító és bele az egész egy LC Power Case-1360MI Mini-ITX LC75ITX 75W külső tápos házba.
Játék szempontból nem kell tudnia semmit a gépnek. Médiacenter+NAS kiszolgálás+Torrent kiszolgálás lenne a feladata. A csapásirány a kis áramfogyasztás 7/24 működés hangtalanság. Gondolom ehhez a gyári prociventit cserélni kellEgy ilyen gépre milyen oprendszer kell? Az megoldható, hogy pl a notin böngészek, de a letöltéseket a HTPC végzi?
-
Bitlisz
aktív tag
-
N_A_S
veterán
válasz
Bitlisz
üzenetére
A HTPC a TV alatt helyezkedne el közvetlenül. Legalábbis ez az eredeti elképzelés. Ezért én spec kihagynám a TV-tunert a gépből. Már csak azért is mert másik 2 PC-be van (lesz) 2 Tuner. Egy Winfast TV 2000XP Expert-tel már rendelkezem (tesóm gépében van). Magamnak egy ilyet tervezek venni: Gigabyte U8300
Az a bajom, hogy ha a NAS-on lenne a TV tuner, akkor mindenki ugyanazt a csatornát tudná nézni hálózatban + a távirányítóval se tud mindenki csatornát váltani.
Szerk:
A konfig ez lenne:
Ház: Gigabyte GZ-PB + 400W táp
Alaplap: Gigabyte GA-K8NF-9 (megvan)
Processzor: Athlon 64 3200+ (megvan)
Memória: 1GB DDR 400 (megvan)
Videókártya: Gigabyte 8400GSLAN:
Alaplapi gigabites, de ehhez be kéne húzni egy UTP-t a hálószobába.
Vagy N-WiFiKérdés:
Ez a konfig így okés?
Erre kellene raknom egy Ubuntut + XBMC, stb... -
Bitlisz
aktív tag
PM ment.
De lehet a HTPC-t is NAS-ként használni. Én spec ezt teszem (Nagy vonalakban: Atom+ION-os masina 7db HDD-vel, Ubuntu 10.04, XBMC, Transmission Torrent, JDownloader...stb. De nap mint nap alakítok rajta picit. Most épp a egy USB DVB-T tunert próbálok rászegelni, de ez csak kölcsibe van. Elvileg ilyen lenne. Meglátjuk mit tud vele kezdeni.) -
N_A_S
veterán
válasz
Bitlisz
üzenetére
N-es wifivel kapcsolatban igazad van.NG mixedbe a max amit eltudtam érni az 130mbps. N-Only -val megy 300-on, így viszont telefonnal nem tudok rámenni a wifimre. Nem vagyok teljesen tisztában azzal hogy mi is valójában a NAS. A HTPC-t pl nem lehetne NAS-ként használni, vagy akármelyik PC-t ami a routerre csatlakozik. Ez a 3G-s modem dolog érdekelne, hogy hogyan hoztad össze. Akár PM-ben is jöhet...

-
sb
veterán
A proc nálam magasabb feszen megy (1.4V), de mint írtam mértem ennél kisebb feszen is, ill 3 maggal, ráadásul a procit fullra terhelve prime-al (nem játékkal), és az nem adott ilyen különbséget. Egyedül az órajel volt nagyobb, 3.7ghz... bár a fesznek sokkal többet kellene számítania, de talán mégis az órajel dobta meg...
A 460-am meg szintén alapfeszen megy, ami ráadásul kisebb, tuning hasonló, de kicsit az is kisebb. 0.987V/820/1037
-
sb
veterán
Az terhelve elég kevésnek tűnik. Bár nyilván erősen órajel és feszfüggő a dolog.
Nálam Phenom II X4 + GTX460 van. Mindkettő tuningolva, így játékban 270-280W megvan.
De a vga tuning nélkül sem eszik csak 10-20W-tal kevesebbet, tehát a procinál lehet különbség, ott viszont fura, hogy ekkora.1.36V 3.7GHz prime95-ben maga megeszik 200W-ot, és 3 maggal is 180-at, szóval nem látom hol a különbség... talán mind az órajelben?

(Idle meg jobb fogyasztás. 2x2GB DDR2 + 2HDD-vel, minden más nélkül... plussz idle szintén alulfeszelve 65W-ot mértem.)
-
madgie
titán
válasz
Bitlisz
üzenetére
Otthon van a fogyimérő, inkább annak hiszek, mint a grafikonoknak

Phenom II X3 720, 4 giga ramos, GTX 460-as gép okos beállításokkal (alulfeszelt idle-ben) 85 wattot eszik nyugalmi állapotban, illetve letöltés közben, átlag játékokkal terhelve 160-180 watt, rommá terhelve (Furmark+Prime95) 240-245W. És egy 380-as Antec eteti, szinte hang nélkül (sajnos a VGA-nak van hangja, de elég friss hús még, nem találok rá olyan utángyártott hűtést, ami elférne a HTPC házban)CPU ügyben nekem a Scythe Mini Ninja jól bevált, de biztos van ezer hasonlóan jó (és esetleg olcsóbb) megoldás.
-
Bitlisz
aktív tag
Én spec max a ráírt teljesítmény a felével szoktam számolni egy tápnál.
Nem is ajánlott többel folyamatosan terhelni, és így nem lesz túl meleg.
GPU fogyasztás , CPU fogyasztás lista. Egy másik GPU.
A CPU kb 95-144 W-ot eszik (gondolom az alaplapi dolgokkal együtt), a friss játékra használhatóak azért legalább kb 70-100W körül esznek (ezek max 100-150W-ot), plusz a HDD-k, ODD...(ezekre azért jó 5-10W/db-ot számolni) stb.
De igazad van, ha nem nagy fogyasztású a GPU (pl.:HD5770 vagy e felett), akkor elég lesz
Hűtőnek nekem elég halk a gyári ventije is.
De ami támogatja a 1156 procifoglalatot, és a házba belefér (ha lapos ház, akkor vigyázni a magas hőcsövesekre), lehetőleg cserélhető ventis legyen (látszik, ha egyedi van rajta). Halk, maxon (papíron) 25dB alatti hanggal (teljes fordulaton), de közelebb a 20-hoz. És lehetőleg minnél nagyobb ventis (12cm az ideális). Esetleg olyat ami hátra felé fújja ki a levegőt a házból, nem lefelé a lapra.
Konkrétat inkább nem ajánlanék. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Gergoe 007
üzenetére
HTPC-nek ok, max a procira tegyél vmi halk hűtőt (a táp elég halknak tűnik).
De mai játékokra kell a külön kártya, ekkor viszont a táp kevés lehet.
Játékra a memória is kevés (pláne mivel ebből vesz le az integrált VGA), 2x2GB ajánlott. -
Gergoe 007
csendes tag
Szeretnék az alábbi konfigról valami vélaményezést kapni, mennyire jó ez HTPC-hez ?
Alaplap Asus Asus P7H55-M s1156
CPU s1156 Core i3-530 2,93GHz
RAM 2X KingMax 1GB 1066MHz DDR2
Táp ZM360B-APS
Bluray LG BH10LS30Mennyire felel meg ez a kritériumnak hogy gond nélkül full HD illetve Bluray tartalmakat lejátszon ?
Halk legyen , és esetleg alkalmanként azért még a jelenlegi játékok is menjenek rajta ?
ahoz hogy a fenti dolgokat tudja kell-e külön venni hozzá videókártyát illetve nem kevés-e a táp ?
Javaslataitokat előre is köszönöm .
G -
Bitlisz
aktív tag
Ezt a NAS dolgot nem ide kéne. De ha már ide írtad. Szerintem ez kevés a NAS dologhoz (nagyon lassú az USB-n keresztül az írás/olvasás sebessége. Torrentezni csak óvatosan, és elég kevés a memória is.). Egy router harmatgyenge mint "NAS". Nekem is pont ilyen routerem van, de nem rakok rá DD-WRT-t mert tudtommal még mindig nem ok az N-es WiFije. Viszont cégben 3G-s modemmel összehoztam, amolyan kisegítő backup netnek ok...
-
Khelben
nagyúr
válasz
bnorci71
üzenetére
ASROCK 880GMH/USB3 R2.0 18175
Semptron 140 8313
Kingston DDR3 1333 2GB 7838
FSP 350APN 6638Össz 40964.- plusz HDD-k
Nekem ez volt a tervem. Házat nem terveztem hozzá, mert be akartam építeni a könyvespolcba (optikai meghajtót nem használok már régóta). Ez jó NAS-nak (gigabites lan, raid), jó médialejátszónak, torrentnek, viszonylag keveset fogyaszt és még a WoW is elmegy rajta

Azért írom múltidőben, mert most kicsit meginogtam és kacsintgatok az xbox és a kinect felé...
-
bnorci71
addikt
Szasztok!
magam se tudom mit akarok csak nézelődöm mi lenne a megfelelőbb a médiacenter/torrentkliens/hálózati tároló funkcióra

Segítsetek dönteni
Ami adott egy Samu C630 LCD+ Genius HT5.1 erre kellene rávarázsolni a HD anyagokat. A tv-nek médialejátszó funkciója így egy mobil vinyóról is "elboldogul" akár a HD anyaggal is, de az 5.1 kiaknázásához szükséges lenne egy 5.1 dekóderre ez ~20e a torrentkliens/NAS funkció viszont így még megoldatlan ehhez egy NAS ház kellene ~24e
A médiaplayerek is szóba jöhetnek ebbe viszont nem igen találtam 5.1 analóg kimenetest
így a MP ~40e de lehet több is ha olyat szeretnék amibe a HDD beépíthatő+ dekoder 20e
és amiért ide írtam
a HTPC a legnagyobb kompatibilitással ez rendelkezne hisz mindent tud a kérdés csak az ha az alábbi funkciók lennének lényegesek mi az BestBuy konfig amit ajánlanátokköszönöm előre is a segítséget

-
zeix
senior tag
Látom neked is Thermaltake/VFD-s házikód van.
Én most fogok hozzájutni egy Thermaltake Bach/VFD házhoz.
Milyen frontendet használsz?
Remélem XBMC-t és tudsz segíteni a VFD beállításában
.
A MedianHD nekem átláthatatlan. Vagy már megszoktam az XBMC-t.
Esetleg eventghost-ot használsz hozzá, akkor az mégjobb lenne.
Üdv:Z.
-
hbbalint
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Gondolatban összeraktam egy HTPC-t, megvettem ill. megrendeltem hozzá mindent:
Foxconn DH839 ház
ASROCK A785GMH/128M alaplap
Athlon X2 235e
2×1GB DDR2
(HDD, DVD...)A 12.046 Ft-ért megrenelt alaplapról ma kederült, hogy nincs raktáron, MSI 785GTM-E45-öt tudnak adni helyette 16.359 Ft (vagy vissza a pénzt). Mivel elég nagy az árkülönbözet új alaplapot kezdtem keresni, ASROCK A785GMH/128M-et nemigazán találtam sehol jó áron.
Ez szerintetek jó lehet? (13.590 Ft)
Vagy van másik javaslat? Max 14-15ezerig mennék el egy mikroATX alapapért, amin van HDMI kimenet és elbír a HD tartalmakkal és fogadja a fenti procit.Köszi
-
N_A_S
veterán
válasz
Bitlisz
üzenetére
Faca.
Viszont OSX nem komálja a TurboCache-t ahogy elnézem ezért lehet 512MB DDR2-es változat lesz. Hang meg marad vagy az alaplapi, vagy SB Live! 5.1
Bár ezeket nem tudom hogy fogom összehozni még a meglévő Samsung hangrendszerrel. De majd ha kész a gép akkor foglalkozok ilyen apróságokkal. Egyelőre gyűjtöm az infokat + próbálok összerakni egy gépet.Ez a NAS érdekelne viszont. A NAS tulojdanoképpen csak hálózati fájlmegosztás, nem? A tisztán látás miatt: van egy ilyen routerem: TP-Link WR1043ND (PH! topik)
Ma raktam rá a DD-WRT-t. Services-nál van egy olyan fűl hogy NAS, itt meg van most osztva egy USB Pendrive amit automountol a router. Mindegyik gép látja.
Itt egy Demo hogy lásd mit tud.
-
Bitlisz
aktív tag
Az az igazság, hogy 1x valamikor beállítgattam, de nem volt időm rá, szal most azt nem használom (de majd tuti fogom
, most a TV tunerrel sz.rakodok majd egyet).
De van egy port.hu-s plugin is. Azt valahol a kiegészítőkben kell engedélyezni.
Majd a könytárra ahol a filmek vannak beállítani ezt a port.hu-s scrappert.
Amit meg nem szed le arra annó az Ember Media Managert használtam, manuálisan PC-ről (win7 alól hálón keresztül, mivel nekem egy ubuntu-n fut az xbmc, amit nas-ként is használok)Szerintem annak a HDMI-jén max úgy jön ki hang, max ha rákötöd az alaplapi SPDIF-et.
kb mint itt. -
N_A_S
veterán
Nagyon állat az XBMC.

Bitlisz
Neked sikerült beállítani hogy a borítókat megjelenítse xvid filmeknél? Melyik forrást ajánlod?Más:
8400GS HDMI-n keresztül szerintetek jön hang is? Specifikációkban nem találtam erről infot, ráadásúl a TV-Out-ra azt írja hogy nincs, és a HDMI-ről semmi info.Szerk:
Angol nyelvű oldal szerint viszi GV-N84STC.512I -
-
X@b3e
addikt
válasz
Bitlisz
üzenetére
Alapbeállításokkal ez a codec csomag is akadozva játsza le az 1080p-t.
Nem segített az 512Mb az IGP-nek sem.A távirányítónál pedig nem lehet esetleg vmi prioritás-gond? Mert ha nyomva tartom, akkor egy idő után "észreveszi" a jelet a gép. Csak nem tudom, hol lehetne ilyen mintavételezési beállításokat módosítani

-
Bitlisz
aktív tag
XBMC-t ki ne hagyd, elvileg mindent visz alapból (nem kell kodekekkel bajlódni), de ez un. médiacenter prgram.
Ez meg egy kodek csomag, amit ajánlok:
http://shark007.net/win7codecs.html
Ezzel akár a Windows Mediaplayer is visz mindent. -
X@b3e
addikt
válasz
Enszuke
üzenetére
Nekem CoreAVC nélkül diavetítés van, azért raktam fel még pluszban.
stevve Igen, a 780G-n néznem, és néztem CCP-vel, anno Vistán. Már upgradeltem 7-re, és azóta csak most néztem 1080p-t, mint kiderült, nem jó a beálltás hozzá (720-al nem volt gond). Mivel HTPC, és iMon VFD-vel használom, front end a win7 media centere, ezért nem jó nekem a MP-HC.
Megnézem, mennyi memet kap az igp. Amúgy legutóbb az ffdshow video configban kellet néhány codecet átállítani a sikerhez, de most ez sem segített.Osibaa megnézem az ffdshow-t is. Az asztali i7 konfig izomból viszi, azzal nincs gondom, pedig ott is a K-Lite fut. Igaz, ott valóban a MP-HC az alapértelmezett lejátszó.
Bitlisz még nem volt hozzá szerencsém, ha lesz rá idöm, ránézek.
Más, pár hónapja szarakodik az iMon VFD távom is
Konkrétan rohadt érzéketlen lett. Elemcsere volt, de semmi. A navi gombot ha fel és balra húzom, villog a táv, hogy érzi, de nem türténik semmi. És a gombolat is tövig körmözöm, mire észleli a nyamvadt gép. Másnak volt esetleg ilyen gondja? Arra gondoltam, hogy talán a vevö része nem smakkol, de pontosan nem tudom, hogy mi veszi a jelét, biztos a kijelzöje környékén lehet. Vagy lehet ez sw-s hiba / win probléma is tán, nem tudom ... -
N_A_S
veterán
Tisztába vagyok vele. Írtam hogy volt már egyszer egy Silverstontek LC14M házam. AZ is iMON VFD-s volt. Még annó 68K-ért vettem.
Sima PC házba szeretném de nem találtam fekvőt a nagykerben, ezért lesz ez a Giga (ez a legolcsóbb), ezért is kell az iMON. A DTK Computers-nél lehet kapni. De valószínűleg használtan vadászok majd egyet. Nem biztos hogy kell a VFD, lehet hogy valami olcsóbb is megteszi (Inside / Mini).
Nagyon a 84GS felé hajlok (OSX miatt), ennek majd utána nézek hogy viszi e hangot is. Kösz hogy figyelmeztettél.

Rakok egy SB Live! 5.1 -et is a konfigba, csak ez lemaradt a felsorolásból.
Szerk:
Már utána is néztem
dabadab 
-
Joshi
titán
Ja hogy sima PC házba akarod rakni a cuccot, így azért olcsóbban ki lehet jönni az biztos. A geforce 210 HDMI-n keresztül átviszi a hangot is míg a 8400 nem biztos.
Az iMON VFD önmagában 20-25k de nem is nagyon lehet kapni, általában HTPC házhoz adják. Én azért írtam 50-60k-t mert egy valamire való HTPC ház iMON-nal ~40k-ba van.
-
N_A_S
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Üdv Balinov!
Igen GB-ben mert az van a nagykerben

PCIE 2.0
Feljebb linkeltem a típust. Azért lenne jó a 8400GS mert arról tudom hogy Hackintosh kompatibilis, és ha valami gáz lenne a jövendőbeli OSX-emen akkor rápróbálhatnék azzal a VGA-val is. 210nek még annyira nem olvastam utána, de az OSX86 userek 70% használ 84GS-t.

-
Balinov
titán
Udv N_A_S, VGA-nal inkabb a GF210-re szavaznek. Valahol par oldalnyival visszabb ebben a topikban emlitettek, hogy a 84GS-bol csak a PCIE 2.0-s verzio bir a megfelelo videogyorsitasi kepessegekkel, mig a "sima" PCIE nem. Szoval ez lehet lutri, mig a 210-es biztosan az. Jobb az ilyenben biztosra menni.
Latom GB-ben gondolkodsz, mint marka. Itt nezz korul, pontosan melyik tipus is az, amit kiszemeltel
udv
B. -
N_A_S
veterán
Ami kell hogy össze lehessen kötni a gépet a TV-vel:
Ház 5.310 Ft (Gigabyte GZ-PB)
VGA 5340 Ft (Gigabyte 8400GS)
Vezeték nélküli egér + bill 3.800 Ft (Gigabyte)
+ WiFi adapter 3.440 Ft (TP-Link)
+ iMON VFDAz adapterből egy van itthon és nincs folyamatos használatban. Tehát a bölcsőt rádugom a gépre, a stick meg mehet a noti és gép között. Az iMON VFD meg későbbre tervezem.
~ 15K -ból megvan az alap
Szerk:
Gigabyte nVIDIA 210 5.920 FtEz is beleférhet végülis
-
Joshi
titán
Ha nem szeretnél sokat költeni a projektre akkor én mindenképpen egy Média Lejátszót javasolnék olyan ~30k környékén. Ezek is megbirkóznak minden HD és egyéb formátummal ráadásul hálózati csatlakoztatási lehetőség is van Youtube-al megspékelve.
Az a gond hogy amiket felsoroltál meghaladja az 50-60k-t, persze ha hajlandóak vagytok ennyit költeni rá akkor megoldható. Nekem egy Thermaltake Mozart házam van amihez jár egy iMON VFD, nagyon bevált és jól működik. A házat használtan vettem de karcmentesen 28k-ért, a videókártyát pedig 10k-ért. Videókártya fronton én egy Geforce 210-et ajánlanék mert nagyon olcsó és a hardveres gyorsítás is gond nélkül működik. Ettől függetlenül vehetsz más kártyát is csak az a fontos hogy lehetőleg új széria legyen. -
N_A_S
veterán
Megvan amit kerestem!

Erre gondoltam: iMON
-
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy HTPC-t. Pontosabban egy meglévő konfigot átalakítani.
Az ötlet onnan jött hogy fater vett egy Samsung LCD TV-t a napokban, és nézelődtem HD Boxok után. 20K alatt nem nagyon lehet kapni, ezért úgy döntöttem, hogy a mostani gépét alakítanám át!A konfig a következő:
Biostar GeForce 6100-M9 mATX, integrált GeForce 6100 VGA
Athlon 64 3200+
1GB DDR 400
Seagate 120GB SATA HDD
Optiarc SATA DVD-RW
Hiper 425WEz a konfig elég HD filmek lejátszására, netezni, stb... max még egy VGA-t kell bele venni, amin van HDMI csatlakozó.
Régebben volt nekem egy Silverstone LC14M házam, ezért tudom hogy ezek kb annyival tudnak többet, hogy bele van építve egy LCD kijelző + távkapcs, de ezt lehet külön is kapni.
A kérdésem:
Melyik gyártó készít ilyen előlapi paneleket amiket a SilverStone házakba építenek?
Fontos lenne hogy az előlapon legyen memóriakártya olvasó is. Ebből mit ajánlotok?
Házra is kérnék ötleteket.Én első körben ezekre gondoltam:
Gigabyte GZ-M1
Gigabyte Luxo X140Összefoglalva, ami kell:
Ház
Előlapi panel + távirányító
Előlapi memória kártya olvasó
Vezeték nélküli bill+egér
Wifi
VideókártyaTV-Tunert fölöslegesnek tartom, mert alapból TV-re lesz rádugva, de ha tudtok olyan tunert aminek programozható a távirányítója akkor hajlok arra az ötletre is.
Egyéb ötletek, véleményeket is szívesen meghallgatok
Előre is köszönöm!

-
sb
veterán
Nálam megy 10m-es HDMI kábellel (vmi noname 1.3-as) rendesen.
-
Osibaa
senior tag
Ha stevve tanácsa ellenére is vétózod az MPC-HC-t, akkor codec packnek az ffdshow-t javasolom, úgy hogy minden más codec packet leszedsz előtte. Miután mindkét géped (ami az adatlapodon szerepel) képes DXVA-n keresztül a HD filmek lejátszására, ráadásul AMD-sek, így a CoreAVC egyébként sem ideális választás a számodra.
ffdshow-t ha kipróbálod, akkor egy menüben tudod jelölgetni, hogy milyen típusú dekódereket kapcsolsz be; elég azt bekapcsolni, amit használsz, így nem kavar be más progikba. Ha a DXVA-t is szeretnéd kihasználni, azt egy külön menüpontban tudod bekapcsolni, szerintem érdemes.
Emellett rengeteg más funkcióval rendelkezik (deinterlace, zajszűrés, audio mixer, stb), amit vagy használsz, vagy nem - általában nincs szükség rájuk, ne zavarjon a sok-sok menüpontot.
-
Ha a 780G-n nézed, akkor:
- CoreAVC + K-Lite körülményes
- minden codec pack gonosz - CCCP is
- MPC-HC-t azért javasoljuk, mert azzal nem kell trükközni semmit. Megy és kész. se codec pack, se semmi más.
- nézd meg, mennyi memóriát kap az IGP. 256-tal több 1080p is akadozhat. -
Gergoe 007
csendes tag
Üdvözletem !

Tudnátok-e segíteni nekem a következőkben ...
A ház most a legfőbb kérdés ugyanis amit kinéztem magamnak - Thermaltake DH101 VF7001BNS kicsit drága és mindennek a tetejében sehol se lehet megnézni és bővebb infót kapni róla...
Tegnap próbálkoztam a forgalmazónál de semmivel se tudtak engem felvilágosítani...
Érdekelne hogy mit jelent pl az úgynevezett Média kit benne mennyivel tud ez többet mint amelyik nincs ezzel felszerelve ? Az ár külömbözet kb 20 E HUF ami szerintem nem kevés...
El lehet-e érni hogy az LCD- je standby módban tudjon úgy funkcionálni mint pl egy dvd felvevőnél vagy videónál hogy az órát jelezze ki.
esetleg tv adásnál kiírja hogy melyik csatornán van...Amennyiben tudtok más ehhez hasonló paraméterekkel rendelkező házat javasolni úgy azt is megköszönném .
Üdv:
G -
X@b3e
addikt
A baj az azzal az 1. HSZ-el, h úgy indul, h végy egy MP-HC-ot. De én nem azt használom, a Win7 MEdia Centere megy a HTPC-n. Azon laggolnak az 1080-as tartalmak, egy K-Lite + CoreAVC kombón. Egyszer már beállítottam, de már sajna nem tudom hogyan pontosan. Akkor asszem CCCP pack volt, és azzal kellett trükközni vmit.
-
Khelben
nagyúr
Szerintetek ez mit szólna fullhd videóhoz, nas-nak és egy kis játékhoz?
foxconn g41s-k (gigabit lan, spdif koax out, 1 nagy és egy kicsi pci-e, majdnem mini-itx méret)
celeron 430 1,8GHz, 35W
2 GB Kingmax DDR2 (ez megvan, ezért kell DDR2-es lap)
FSP 350APN
Sapphire HD4350 256Mb DDR233ezerből lehet jobb htpc-t kihozni?
-
Khelben
nagyúr
válasz
Rider74
üzenetére
http://ipon.hu/webshop/product/_asrock_880gmh_usb3_r2.0/162020
Hdmi, optikai hang, usb3, esata, gigabites lan, raid vezérlő, mi kell még?

Én is ezzel szemezek, csak még nem döntöttem el, hogy tényleg kell-e nekem htpc vagy elég a jelenlegi wdtv lejátszó. -
Rider74
tag
Sziasztok!
Intel vonalon gondolkodtam, de sajnos Geforce9300 chipsettel egyszerűen nem kapható ATX-es alaplap.Úgy tűnik elaludtam a témában..
A meglévő E2180-at elcseréltem egy 235E procira, ez lenne a kiindulási alap.
Milyen Atx lap az ajánlott, HTPC-ben gondolkodva, filmek lejátszása, és internet a cél semmi extra...
Néztem az alaplapokat, 785G chipsettel de szinte már alig lehet kapni ezt a chipsetet is....
Maradt a 880G de melyiket?
Ezt néztem ki M4A88T-M, de örömmel várok értelmes a javaslatokat.
Az erősítőn már csak optikai bemenet szabad, tehát ez mindenképpen kell rá, ill. a táp és a ház adott, egy foxconn slim ház egy FSP táppal ( 250W)
Ár kb 20k. ennyit szánnék rá... -
zeix
senior tag
-
zsola32
őstag
lassan összeáll a második htpc gépem, ha kész lesz, dobok képeket.
-
X@b3e
addikt
Valaki segítsen pls. egy akadásmentes 1080p codec konfiguráció beállításhoz, mert már a 'szom kivan. Akármit disabledelek meg enabledelek, akad vaze. Nem értem, hogy nincs olyan codec pack, ami gyárilag be lenne ilyen használatra konfigolva, nem egyedi igény ez sztem.

-
Nudlee
aktív tag
válasz
Gergoe 007
üzenetére
-
Gergoe 007
csendes tag
Köszönöm a választ ...nem tudom , mivel a TV csak az mpeg2 ismeri így nem tudja kezelni a mpeg4 jelet és mivel az a terv hogy építek egy htpc-t így szerintem ha veszek bele egy digitáls tv kártyát akkor ott kellene dekódolnom a jelet...
Amúgy pont az a cél hogy ne legyen annyi kütyü a TV körül ezért 1 kütyüvel váltanám ki a többit... Nameg ha a TV hez van csatlkoztatva a conax akkor nem tudok adott esetben a fizetős részről rögzíteni adást a HDD-re...szóval szerintem a gépnek kellene valahogy dekódolni a jeleket. -
Nudlee
aktív tag
válasz
Gergoe 007
üzenetére
Üdv!
Valami ilyen kütyü kellene hozzá (HTPC -hez).
Én személy szerint inkább egy conax modult vennék a TV -be. -
Gergoe 007
csendes tag
...nameg a másik kérdés , mi kell ahhoz hogy elő tudjak fizetni a mindig TV-re (az előfizetős extrára) ? spec kártya vagy ház vagy minek kell hogy legyen a gépben ?
-
Keresztapper
senior tag
A #8281-re valaki esetleg tud valamit mondani? Vagy ne türelmetlenkedjek?
-
kiiso
tag
válasz
Gergoe 007
üzenetére
Hali, nem vagyok expert, de szerintem i3 kell neki, na meg 1.4es hdmi-t tudó videokártya.
Ez a konfig szerintem kb jó lenne:
ASUS ENGT430 (20k)
GIGABYTE GA-H55N-USB3 (24k)
INTEL Core i3-530 2.93Ghz (25k)
+ 4gb ram
+hdd
stb...
Ha vmi hülyeséget írtam, Osibaa remélem kijavít.

-
Gergoe 007
csendes tag
Jó reggelt

A kérdésem a következő lenne szerintetek a HTPC hez milyen config lenne az optimális a 3d bluray tartalmak lejátszásához ? Tanács/Javaslat ?
Előre is köszönöm.
Üdv:
G -
sb
veterán
Pontosan.
Nálunk is szülőknél CRT van, minden visz egy Yamada DVD lejátszó... de ha ez kevés (hdd, lan kezelés miatt pl) akkor egy akármilyen olcsó player megteszi.HD-hez kell komolyabb cucc, oda meg TV is kell. Viszont cserébe sokkal jobb lesz az élmény.
Tudom, hogy nem feltétlen ide való, de hátha:
XBMC-hez milyen scrapert használtok sorozatokhoz? (vagy milyen könvtár struktúrában?) Szenvedek vele, mert nem igazán akarja felismerni/berendezni az újakat.. pedig a régieket vhogy belőttem jól, változó könyvtár struktúrából is szépen felépítette a médiatárat. (A port.hu-s film scraperrel szintén nincs semmi gond, rekurzívan végignézi szépen a megadott könyvtárba kerülő új filmeket.) -
Osibaa
senior tag
válasz
torcsrent
üzenetére
Erre a kérdésre leginkább a Hardverapró tud válasszal szolgálni.

-
tothl
addikt
Szerintem a 70-82" -s profi képcsöves TV -k fölött már eljárt az idő. A legújabb is több éves, a képcsövek egyrészt öregszenek, másrészt a HD tartalom annyival jobb egy közepes minőségű lcd -n is, hogy elmondani nem lehet. Márpedig mi másért építene az ember egy ilyen komoly gépet ?
A sima sd anyagokkal meg elboldogul bármi filléres vacak is már. -
torcsrent
tag
AM3 X2 235e 45W érdekel valakit?
-
sb
veterán
Pedig épp arról beszélek, hogy MEGÉRNÉ digitálisra váltani.
Ok, hogy van egy profi, akármilyen CRT TV a családban, de ha már HTPC-ben, digitális adásban, digitális tartalmakban és HD-ben gondolkodik az ember akkor a TV is elengedhetetlen szerintem. Ezt próbáltam leírni.Egyszerűen nincs értelme HD-vel meg a többivel foglalkozni emellett. Annyival rosszabb szerintem egy TV-out-os megoldás képügyileg.
Akkor (nem is olcsó, mert kb. 50-60k az alja) HTPC helyett előbb gyűjtenék egy LCD TV-re...
Ez számomra olyan mintha lett volna egy 10 éves kazettás lejátszód és most vennél mellé vmi über lejátszót... de bedugnád annak a jack bemenetére és továbbra is az prünytögne.
szerk: Vagy pl szó volt itt LED-es TV-ről... na arra meg főleg nem várnék. Egy nagyságrendnyi ugrás használatban és minőségben a CRT-LCD váltás (már ha HD és digitális tartalomról van szó). Erre meg az LCD-LED LCD váltás olyan kevéssé dobja már meg, hogy emiatt felesleges várni.
-
zeix
senior tag
Na igen, ez tényleg sajnálatos,
akartam venni egy 5670-es kártyát és nincsen rajta svideo kimenet.
Egy 100Hz-es síkképcsöves tv-nk van.
Én sem rohanok lecserélni egy lcd-re.
Ha vennék abból is csak ledeset vennék. Viszont még nem engedhetem meg magamnak...
Alternatívának kitaláltam, hogy veszek egy 9800GT kártyát, gyorsabb mint a HD5670 és van rajta svideo
A másik: a HD4850 bitang erős kártya, itt a hardveraprón 15-18 körül mozog az ára, ezen is van svideo.
Nem kell 230-at ráköltenem, hogy nézhessem tv-n a filmeket.
Plusz a Wii emulátor is vígan eldöcög ezzel a kártyával. -
atesss
addikt
Az első bekezdésben teljesen egyetértek.
Csak akkor legyen rajta TV-Out !
Nekem az sem baj, ha csak pl. érintkezőként van az alaplapon (mondjuk itt az árnyékolás problémás lehet), csak legyen valahogy.
Azért elég nagy kibaszás amit csinálnak a videókártya gyártók a TV-Out elhagyásával, és most nem csak a HTPC-re / integrált VGA-kra gondolok. Pl. az 5000-s Atiban már elméleti lehetőség sincs a TV-Outra.
Lehet mondani, hogy nyugaton persze nem az a helyzet mint nálunk, ott mindenkinek LCD-je / Plazmája van már. De én ezt kétlem, aki vett pl. egy 70-82" profi képcsöves TV-t, az ott se hinném hogy rögtön rohan lecserélni.
"Mert én nem erőltetném, ha nem muszáj. " Hát sajnos jelenleg muszáj.
Legalábbis nekem nincs sajnos más ötletem.
"Még ha most nincs is digit bemenetes TV-tek, előbb-utóbb gondolom várható, hogy lesz."
Hát sajnos 1-1,5 éven belül nem valószinű hogy lesz rá pénzünk.
Főleg hogy ide elég nagy kellene, 100cm fölötti. Szart meg nem akarok venni.
Illetve esetleg olcsón igen (de akkor is csak kicsit), de mikor várható, hogy 50e alá csökken egy 82cm-s használt pl. Samsung B630, B550 (remélem jól rémlenek a nevek) ára ?És a HD álltalában egy nagyobb CRT TV-n is egy kicsit azért jobb minőségű.
Meg néha gépen nézem meg, ott meg kell a 720p. -
atesss
addikt
Ez tényleg működik így !

De hogy mekkora hülye vagyok hogy erre nem jöttem rá.
Ezer hála
Csak majd a felvevő programot rá kell venni, hogy ugyanígy fel tudjon ébreszteni, és a felvétel végeztével visszarakni készenlétbe.
Meg azt is meg kell oldanom, hogy a HD4670-em Rivatunerrel leszabályozott ventilátora a készenlétből így felébredés után álljon vissza az előtte lévő (leszabályzott) értékre.
Beállítottam már a Rivatunerben, és ha a bekapcsológombbal hozom vissza készenlétből, akkor működik is, de ha feladatütemezőből indított feladatra ébred fel, akkor meg nem megy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

így a MP ~40e de lehet több is ha olyat szeretnék amibe a HDD beépíthatő+ dekoder 20e
a HTPC a legnagyobb kompatibilitással ez rendelkezne hisz mindent tud a kérdés csak az ha az alábbi funkciók lennének lényegesek mi az BestBuy konfig amit ajánlanátok

Konkrétan rohadt érzéketlen lett. Elemcsere volt, de semmi. A navi gombot ha fel és balra húzom, villog a táv, hogy érzi, de nem türténik semmi. És a gombolat is tövig körmözöm, mire észleli a nyamvadt gép. Másnak volt esetleg ilyen gondja? Arra gondoltam, hogy talán a vevö része nem smakkol, de pontosan nem tudom, hogy mi veszi a jelét, biztos a kijelzöje környékén lehet. Vagy lehet ez sw-s hiba / win probléma is tán, nem tudom ...
dabadab