Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
janeszgol
üzenetére
A Samsungnál a Galaxy store-ban van egyedül.
A Xiaomival egyetértek. Az túl sok. Ezért is engedtem el." Az, hogy egy térképszoftverben az amúgy is odatett étterem mondjuk nagyobb ikont kap, nekem ez még belefér."
Kérdés megállnak e itt, vagy majd a térképhez csatolt AI, nem a legközelebbit ajánlja majd, hanem amelyik többet fizetett.
Vagy megjelenik e majd máik gyári alkalmazásban vagy sem.
Ez egy olyan ösvény, ahol elég sokáig el lehet menni.
Egyik cég sem szeretetszolgálat, mindegyik pénzből él, de a minden apróságért sokat elkérni dolognak az Apple a mestere.
nem vagyok ezen a téren optimista, de ne legyen igazam. -
Ricardo
titán
Itt egy újabb példa arra, hogy ez oda vissza játék.
Xiaomi-sodik az Apple?Hamarosan megjelenhetnek a reklámok az Apple Maps alkalmazásban
"Hiszen mindenki szereti a reklámokat, különösen egy gyári alkalmazásban, ugye?"
-
Navaren
aktív tag
Én pre-iOS 15 előtt nem szerettem pl. a dedikált oldalra kihelyezhető widgeteket, mert rendszeresen 'elfelejtették', miért is vannak ott, és annyit írtak ki, hogy 'open and refresh app to sync data', vagy valamilyen hasonló hibaüzenetet (sok real-time monitorozó app-ot használok/használtam) - ha az embernek meg amúgy is be kell lépni az app-ba, akkor kb. minek létezik, nem?
Widget anomáliák pedig még ma is vannak, igaz, gyáriakkal talán kevésbé.A másik példa a beállítások-menü katyvasz.
Elég sokáig elég logikus volt IOS settings, nagyrészt az OS-X-ből (vagy, macOS-ből) örökölt rendszerlogika alapján, amit ha megszoktál, akkor csukott szemmel elnavigáltál benne.
Manapság egy funkció beállítási lehetőségei nem 'ugyanott' vannak, ahol ösztönszerűen megtalálod őket.
Hanem lehetnek App-on belül, app-on kívül, a beállítások az app-hoz kapcsolódó almenüjében, vagy valahol egész máshol a beállításokban.
Igen, a Spotlight Search részben megoldja a dolgot, de legfeljebb iránytű lesz a katyvaszban, nem több.Ehhez jön még pl. a rengeteg, tényleg androidból örökölt tolókapcsoló, ami 'ezeréve van máshol és k*vagáz, hogy iOS-en nem volt', aztán most már lett, más beállításokat felülírandó - ha épp egyáltalán működik, ami az utóbbi jópár iOS verzióban egyáltalán nem adott, hogy maradéktalanul úgy van.
Írhatnék a bíllentyűzet(ek)ről is bővebben, de hosszú lenne.
Tudnék még hozni így 15 év iOS userként, de talán nem kellene jobban szétoffolni a topikot, és talán körvonalazódik, mikre gondolok
. -
Navaren
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Igen, ezt specifikusan írtam, hogy én sem bírom (nekem iPhone-om van, de számát sem tudom azon posztoknak, ahol arról beszélgettem topikokban, hogy ez a megszállott feature integrálás, hogy a droidos user jöjjön át és megtalálja itt is, amit amott megszokott mennyire kontraproduktív, miközben abszolút rendszerlogika - idegen, nem is beszélve a stabilitási anomáliáktól, amiket hoztak; mindegy), sőt, konkrétan zsákutcának látom.
De ez, a piac(?) által elvárt feature set integráció még Apple marketing cukormázzal leöntve sem ugyanaz, mint amikor kis túlzással persze, de pixel-pontosan lekoppintanak egy teljes interfészt/interfész elemet kinézetben és funkcionalitásban egyaránt, majd promózzák tovább saját, egyedi megoldásként (értsd: nem tudásában valami olyat, vagy olyasmit, hanem kvázi tökugyanazt).
És nem az iPhone koppintás fáj nekem (bár most a Xiaomi 17 Pro/Pro Max-okon még nekem is felszaladt a szemem párszor), egész más iparágban dolgoztam majd' egy évtizedet, és ott volt szerencsém ezt a kínai mentalitást/modellt trendszeresen megélni a konkurenciánál, és vérforralóan dühítő tud lenni - és egész biztos, hogy nem pusztán az ihletet adó cucc/márka iránti tiszteletből történt...
-
hapakj
őstag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
androidon elérhető funkciót úgy tálal az apple, hogy világelsőként próbálja eladni, mintha máshol még nem lett volna.
- Őszintén. Ki csinálja másként?El tudnál képzelni úgy egy eventet, hogy azt mondják, hogy a másik cég ezt már megcsinálta és hát nagyon megtetszett, szóval mi is megcsináltuk

Mikor egy kínai cég orrba szájba másolja az iPhone-t ők se így marketingelik

-
Atomgeszi
nagyúr
Nem tudom, hogy mi lett belőle.
Szerintem sokaknak inkább az nem tetszik, hogy minden évben rengeteg már évekkel ezelőtt androidon elérhető funkciót úgy tálal az apple, hogy világelsőként próbálja eladni, mintha máshol még nem lett volna. Vagy részben hasonló, vagy teljesen ugyanaz.Rengeteg ex barátnőnek iphoneja volt, és amikor mutattak valami új funkciót, hogy ez meg az van, akkor én csak így néztem, hogy ezeket már évek óta tudták androidon. De ő neki át volt mosva az agya, és nem, az nem lehet, mert az ájfon meg az ájfon.
Okkk
-
Navaren
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Igen, ezt is ismertem, meg az LG-s sztorit is.
Lett egyébként belőle valami?Mondom, távol álljon tőlem, hogy itt az Apple-t akarnám védeni, a kínai 'azért másol, mert tiszteleg előtte' legendát szerettem volna 'debunk-olni' a kommenttel, de itt szerinted egyébként ez tényleg ugyanaz?
Hogy talán a sarokból, 3 funkcióval rendelkező valami által 'inspirált' teljes multitasking/lock screen interfész funkció születése ugyanaz, mint az egészet feketén-fehéren, kvázi pixel-pontosan lekoppintott másolat, amit aztán 'egyedi innovációként' hirdet tovább promóciós anyagokban egy konkurens gyártó?Riccy: szerintem legyen is az összes szabadalomsértés kivizsgálva, erről (is) szól a kapitalizmus. Apple huncutságok is.
De az milyen gondolkodás, hogy 'oké a lopás, mert más is csinálja' ? -
Ricardo
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Azt is hozzátenném ehhez, hogy nem véletlenül indítottak már ellenük is szabadalmi pereket.
Az órájukkal kapcsolatos balhé nem is volt olyan régen.
A véroxigén mérés kapcsán.
[link]de előtte ha jól emlékszem az EkG miatt is belefutottak hasonlóba. Ot sem fizettek, csak haználták másét.
Összefoglalva. Egyik sem jobb a másiknál.
-
Navaren
aktív tag
"Mondjuk akkor legalább az Apple ad érte pénzt
".Na ez a lényeg.
Megvenni valamit és úgy implementálni a saját arzenálba, az egy dolog.Amit és ahogy Kína csinál viszont (és ez nem új dolog, és nem csak a telekommunikáció/informatika/járműtechnológia kapcsán van így), azt én egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehet még mindig nemzetközileg is legális.
Igen, a kínai kultúrában a másolás tradicionálisan az elismerés jele.
De biztosan nem úgy, ahogy üzletileg meg egyébként pl. itt kommunikálva van:
Az Apple egy ritka sz*rrágó cég, ami minden szolgáltatásból és szabadalomból az utolsó centet is megpróbálja kicsavarni/kifacsarni, és ott sz*rjanak érte sünt (és szerintem abszolút zsákutca, hogy népszerű droidos funkciók átvételével próbálnak átcsábítani droid-hoz szokott usereket magukhoz, saját rendszerintegritásuk és stabilitásuk kompromittálása árán is, de ez mellékes), de, mint ahogy ezt Johnny Ive is megmondta tizenéve, mikor végignézte, ahogy a kínai telefonok szisztematikusan vettek átt komplett dizájnfilozófiákat tőle, koppintották le az OS ikonográfiát, struktúrát, akkori, rendszer szintű gesztusparancsokat, akármit, az feketén-fehéren egyszerűen lopás, nem csodálom, hogy elege lett.
Egy dolog, hogy van akit ez nem zavar, és/vagy emészthető magyarázatot tud adni rá magának, de attól még az.
U.i.: ettől még rengeteg zseniális, egyedi fejlesztése van a kínai iparnak, és szerintem rég lelépték már az ún. Nyugatot abszolút technikai fejlettségben (is), (érdemes egyébként csak ránézni egy nagyvárosukra, olyan, mint kb. 100 évvel a világ előtt járnának, és élőben pl. Shanghai-ban sétálgatva pedig ez még nagyobbat üt), de ettől a fenti jelenség jelentősége nem oltódik ki automatikusan.
-
hapakj
őstag
-
joey04
titán
Fölösleges ezt a témát megnyitni. aki tud azonusulni a kínai gondolkodással, értékrenddel annak nem gáz és ciki, aki meg nem, annak az. Ennyi az egész, nem kell belemenni ki mit mikor csinált, ádám éváig visszanézve, meg stb. Meggyőzni nem lehet a másik szemlélettel rendelkezőt.

-
-
Ricardo
titán
És amiben előrébb járnak? Azt gondolom visszamenőleg másolták le
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy kínát a gaygyival és a másolatokkal azonosítják.
Sokmindent másolnak, de amellett remgeteget fejlesztenek.
2023-ban pédául a Huawei adta be a legtöbb szabadalmat.
akku technológiában is előrébb járnak másoknál.. -
hapakj
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
Szoftveresen avultatnak eszközöket
- öööö. Nem beszélnék avultatásról, ha az adott feature sosem volt elérhető arra termékre. Egyébként ennyi év után szerintem már fel kellene tűnnie, hogy Apple ritkán portol visszafelé end user feature-öket régebbi szériára.(fejlesztői feature-k esetén más a helyzett, ott pont az lepett meg mennyi mindent megkapnak a régi eszközök is. Android meg ez esetben áll nagyon rosszul)
Egyébként milyen teljesítményt vettek le előző szériára? A kettős kamerafelvétel az hw-s képfeldolgozó képesség is lehet. Simán lehet, hogy az előző generációs SoC erre nem képes, s nem tudok róla, hogy mérni nagyon lehetne. (nem, nem a CPU vagy GPU csinálja)
-
janeszgol
félisten
Azaz.
+1Mindenkinek: az Apple-nél nem csak a számozás, hanem sok minden logikátlan most. Szoftveresen avultatnak eszközöket (lásd pl a kettős kamerafelvetelt nem kapja meg a régebbi széria, pedig azt tudja az Air is, aminek a teljesítményét levették az előző széria alá). Akkor a Pro most 12 GB ramot kapott. Oké AI, ami nálunk meg nincs is, szóval...
A 6s-6s Plus jelent meg a különböző memóriakiszerelés. A Plusnak a FHD felbontású kijelzőhöz kellett a 2 GB ram (a 6 Plusnak ez lett a veszte, abban csak 1 GB). Utána a 7-es szériánál lett 2 és 3 GB ram. 4 GB ram elsőnek a 11-es szériánál volt.
6 GB ram a 13 Pro-nál. 8 GB ram a 15 Pro-nál.
Most megint emelt az Apple.Akkor itt az OS átnevezés. Nekem nem tetszett az ötlet, de ez utólag megnézve még okés volt.
-
Mindegy, mi lesz a neve, inkább feküdjenek rá jobban a dizájnvonalra, mert (szerintem) a 17-es széria lett a valaha legcsúnyább iPhone.
Ha belegondolok, milyen jól néztek ki az iPhone 5, SE és X/Xs modellek, hát a 17-eshez képest egyenesen mesterművek voltak. Ez a mostani széria...tragédia. -
Addig is jön egy töltelék 18-as széria.
-
Ricardo
titán
válasz
Felesbandi
üzenetére
Pedig lehet hogy lesz. Az Apple nem követ logikát. A Xiaomi viszont követi az Apple-t
-
Ne legyen. Mindegy hogy hívják, megvesszük!
-
aprokaroka87
nagyúr
Aki manapság alapvető technikai tudás nélkül vásárol telefont, az benyelheti hogy iPhone helyet majd Xiaomi-t vesz 😁
-
DS39
nagyúr
válasz
LosBlancosRM
üzenetére
Online keresésre gondoltam. Pl. Google-ben.

-
dave987
aktív tag
Hát a névadás nem éppen az erősségük. A 10es évfordulós X után miért kellett az XS,miért nem az lett a 11? Vagy csak folytatják a hagyományt hogy kimaradjon megint a 9es szám?
-
Szerintem meg simán 2027 iPhone XX, 2028 utána XX pro, 2029 majd XX ultra és 2030-ban átérnek az iPhone 30-ra.
De az iOS most egy évvel előre jár a kiadási évhez, az iphone XX-en ios 28 lenne, iphone 30-on ios 31….
szóval tudja a tök
Konteo lvl99
-
Ricardo
titán
Utna egy évvel jöhet a iPhone 28 mert akkor lesz 2028
Samsung meglépte az S szériánál, már 2020-ban.
Amikor átnevezték az iOS-t, vártam hogy a készülékek esetén is megteszik. Szerintem idő kérdése.
Majd talán a jubíleum után. -
ledgeri
nagyúr
Már reméltem, hogy ezt is ráhúzzák az évszámra...

Lehetne a 20-as iPhone X²... vagy iPhone X²⁰
-
joelke HU
őstag
Ha lenne tökük ugyanazzal a külsővel, ami az elsőnek volt adnák ki az iPhone XX-at. Nyilván a mai igényekhez igazított méretben és tudással.
-
hapakj
őstag
-
janeszgol
félisten
Én az iPhone 30-at várom. XXX
szerk.: az utolsó xiaomis mondaton meg jót nevettem.
Akkor nem csak szerintem nevetséges, mait a Xiaomi csinál. -
Leones
csendes tag
Iphone 9 se volt. Pedig félve még várom, de egyre kisebb az esély rá.
-
joey04
titán
az viszont jó kérdés, hogy a Xiaomi is így tesz-e majd, és náluk is a 20-as szám követi a 18-at.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 1 (8GB/128GB, dual sim, független) + Nothing tok + Nothing bontatlan fólia
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
".