- Még el se terjedt, de már másolnak
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- iPhone topik
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- Dobja a SIM foglalatot az iPhone Európában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Janaboy #38849 üzenetére
Ha HDMI audio/video kimenetet használsz mindössze 2 driverre van szükség, legfrissebb AMD Catalyst és a LAN, gyári vagy Windows által telepített. Ezzel kiszolgálod a teljes multimédiás részleget, további driverek és szoftverek igény szerint.
(#38897) Janaboy
Igen, de! Valódi teljes képernyős módban jelenleg 24.0 filmek is 23.9 sebességgel futnak. Minden egyéb freki kiválóan működik, automatikusan vált. Ablakos teljes képernyőn 23.9 és 24.0 is megfelelő kadenciával fut, viszont 1080i anyagoknál léphet fel gond, de Kodi verzió ill. hardvere válogatja kinél milyen formában. Előfordulhat, hogy ma már nem is létező probléma.
-
Janaboy
veterán
Windows10 + Kodi alapból tud minden megfelelő frekvenciaváltás? 23.976, 24 stb?
Köszi!
-
canniball
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #38892 üzenetére
Dual audio (gyárilag) nincs (úgy rémlik mintha azt írta volna valaki itt, hogy a következőben lesz). A többit nem tudom.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #38872 üzenetére
Nehezet kérdeztem?
-
_Smooth
senior tag
válasz
chemand #38889 üzenetére
Nálam egy RPi2-n OE fut, HTPCn meg winre tolt kodi. Nincs dual boot, így nincs konkrét összehasonlítási alapom se, de egy dolog hiányzik a wines kodiból, mégpedig a frame packing 3D támogatás. Más érvet én se tudnék dual boot kialakítására.
Azt írod, filmezésre OEt, böngészésre wint használnál. Esetleg két film között meglesnél, vagy elintéznél valamit, akkor kétszer fogod rebootolni a rendszert?
Osztom canniball véleményét, erősen megkérdőjelezhető lenne ennek a létjoga. (kivéve, ha csak arra a havi 1-2 3D-re tartasz fent külön OE-t)Amúgy próbáld meg azt - ha mindenképp ragaszkodsz ehhez a felálláshoz -, hogy OE-t usb kulcsra telepíted, wint meg ssd/hdd, post után pedig meg tudod adni, melyikről bootoljon az eszköz. Nem egy túl szofisztikált megoldás, de amíg más opciót nem találsz...
-
chemand
aktív tag
válasz
canniball #38888 üzenetére
Nem titok, kísérletező kedvű vagyok.
Korábbi bejegyzéseket olvasgattam, elsősorban a Braswell platformmal kapcsolatban. Jelenleg ugyanis egy Asrock N3150-ITX lapra építeném a HTPC-t.
Ezt és ezt a bejegyzést olvasva jutottam arra, hogy esetleg filmnézésre OE-t, böngészésre pedig W10-et használnék. Mindamellett kíváncsi vagyok, hogy milyen különbségek (teljesítmény, hang- ill. képminőség) vannak az OE és a Win10+Kodi alatt. Arra, hogy mit lehet kihozni az N3150-ből. -
-
Játékos
addikt
válasz
devil-k #38883 üzenetére
Megoldódott. Csak .zip-ből lehetett telepíteni, repo-ben nem volt.
Köszönöm még egyszer!Legutolsó kérdés, amivel tökéletessé válna a KODI számomra:
DSPlayer-es lejátszóról van szó, madvr a renderer és ez alapból az xysubfiltert használja, amivel viszont nem tudom le-fel mozgatni a feliratokat. Erre nem tud valaki megoldást véletlenül?
Köszönöm! -
PuMbA
titán
válasz
Vikthor #38864 üzenetére
Lip sync probléma sose volt, a hang feldolgozásának a gyorsasága és prioritása lett jobban elosztva a rendszeren belül
Nem tudom, hogy miért nem hallod, bár nekem nem HDMI-m van. Otthoni gépemen Firewire kimenetem van, a munkában pedig sima analóg sztereó az integrált hangkártyából.
python1: Fidelizer nélkül is bőven alkalmas audio célokra, ha jól tudom 4 magos Intel gépeken 2ms késleltetésre volt képes firewire-ön keresztül a mért időtartomány 99.8%-ában
ll-kobe:
Pedig tényleg jobb a Win10, főleg a Win7-től.
-
Játékos
addikt
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Mit lehet használni jelenleg Kodi-ban feliratok keresésére, letöltésére?
Előre is köszönöm a segítséget! -
chemand
aktív tag
Sziasztok!
Tervezem az RP2-t lecserélni egy HTPC-re. Jelenleg a Pi2-n Openelec+Kodi-t használok. A HTPC-re ezt is és egy W10-et is szeretnék majd telepíteni.
Hogyan kellene egy ilyen dual-boot rendszert létrehozni egy SSD-n?
Van esetleg egy jól érthető, lépésről-lépésre leírása valakinek erről?Köszönöm.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
róland #38870 üzenetére
"Gépház-Vezérlőpult "
Gépház az átlag felhasználok számára egy egyszerűbb dolog a vezérlőpult meg azoknak akik tudják,hogy mit miért csinálnak.
a vezérlő pult eddig is volt mint ahogyan a gépház is a 8-óta és ahhoz képest,hogy ti BETA-nak "gondoljátok" hivatalosan NEM AZ -
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #38874 üzenetére
Csak ezért, mi?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #38872 üzenetére
Kezdődik?
Integrált videókártya is elég. Itt nem "divat" annyira a dedikált kártya. Ráadásul a legtöbb esetben felesleges.
róland
Egyetértek. A legutálatosabb dolog a Gépház. -
Mezga Aladár
veterán
Üdv!
Van-e olyan vga ami, minden egyéb trükk nélkül kodival eléri a popi a4x0 sorozat képminőséget?
Tudja e a kodi mostani verziója a duál audio kimenetet?
Tudja e a kodi mostani verziója a hd hangok dekódolását és sztereóra való lekeverését egy usb dac irányába? -
LLKobe
veterán
Nemáááá. Most győztem meg magam, hogy elég lesz nekem a win7 kodi alá.
Most agyalhatok megint, win10-et annyira nem szeretném mert elég béta még sok helyen, a windows update is csak nyűg vele... Meg a 7-est én úgy telepítettem hogy kigyomláltam a telepítőt, mindenféle felesleges drivert és szolgáltatást kiszedtem, amire a htpc-n nem lesz szükség... Na ezt 10-en nem biztos hogy tudom produkálni. -
Janaboy
veterán
válasz
Vikthor #38860 üzenetére
Vannak bizonyos jelenetek a Sony tv-ben mint Grafika, Normál, Mozi stb..máshogy módosítja a beállításokat, pl a Mozinál kikapcsolja a mozgásjavítást.
Illetve még egy Kodi-s kérdés: azt ki lehet kapcsolni vhogy, hogy az egér megmozdítására ne jöjjön fel az alsó menü filmlejátszás közben?
-
Janaboy
veterán
Help!
Sony tv-m van és csak Grafika jelenetet ad, nem enged változtatni..12 bitre állítottam a catalystban, full 4:4:4 rgb..mi okozhatja?
A QC5000-es laphoz működik a madVR?
-
válasz
bajnokpityu #38857 üzenetére
hmmm, akkor lehet, hogy ennyire vájtfülű nem vagyok viszont... viszont egy darabig win 8.1 marad.
-
válasz
bajnokpityu #38855 üzenetére
érdekes. én spec még a win 7 esetében sem tapasztaltam latency problémát, igaz most 8.1 van fent.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Van bármi jelentősége hogy kodi alá milyen windows van telepítve (7, 8.1, 10) ?
-
Janaboy
veterán
Tudtok nekem adni olyan leírást (vagy tanácsokat), hogyan/miket érdemes belőni egy QC5000-es laphoz?
Win10 került fel..alap Win beállításokra is gondolok! Kodi is felkerül majd!Érdemes felrakni a gyártó oldaláról az újabb drivereket, vagy elég amit a Win10 alapból feltesz?
Köszi!
-
Hewty
csendes tag
Raspberry pi-vel 5.1 hangot hogy tudok elocsikarni?
-
generic
senior tag
Sziasztok, az n3150-nél milyen lap a ami lejátssza a fullHD filmeket szép minőségben, és dc verziója is van? És kicsit olcsóbb, mint az említett lap.
-
canniball
nagyúr
válasz
betyarr #38835 üzenetére
Ha ráérsz várni pár hetet, akkor ebay-en beírod hogy "pc remote" és lesz csillió találat. Ha gyorsabban kell, akkor itt van pl. ez. Ha még gyorsabban kell és van valami okos kütyüd otthon, akkor tedd fel a Yatse-t (bár ez nem IR hanem wifi).
-
-
_Smooth
senior tag
válasz
Janaboy #38831 üzenetére
A kép csalóka volt... de jobban megvizslatva tényleg nem írták, hogy a paneltáp is a része lenne.
[link] Ez viszont írja, hogy a 120W-os panel a része - 15ért pedig 60W-os adapterrel is van csomagban (vagy 18-20ért nagyobbakkal).Bár itt meg gyárilag 2,5" keret van.
Ezeknél viszont már csak drágábbakat ismerek, ami nálam nem feletétlenül fér bele a "jó ár-érték" arányba. Inkább cserélem a tálcát, vagy szerzek a másikba panel tápot vagy pico PSU-t külön.Én ezért vettem inkább DC-s lapot.
-
betyarr
veterán
válasz
LLKobe #38827 üzenetére
úgy érted,hogy nem csak áramtalanítja,hanem "utasítást" küld a gépnek,hogy (szabályosan) kapcsoljon ki?tehát,mintha a leállításra nyomnék?már csak azért,mert gondolom nem használna a gépnek,ha egyszerűen csak kikapcsolnám rendszeresen (pl a power off-al).vagy rosszul tudom
ttower: ez brutál drága.valami barátibb árú cuccra gondoltam.
-
Janaboy
veterán
Tudtok javasolni valami jó ár-érték arányú külső tápos házat qc5000itx/ph laphoz meg 1 db 3.5" 1 TB-os vinyóhoz?
-
LLKobe
veterán
(#38821) betyarr: Ezt tudtommal a legolcsóbb kínai cucc is tudja, és a bekapcsolást is, amennyiben a lap BIOS-a támogatja.
(#38822) MasterMark: Ja, egybecuccom van, de az én igényimet teljes mértékben kielégíti. Szépen tisztán szól, van mély, van magas, nekem tökéletes.
Akkor valszeg azt fogom csinálni, hogy bekötöm a center hangszórót is, és a beszédhanggal se lesz gond. A két hátsó surround-ot meg kikapcsolom, ha lekeveri az erősítő hurrá, ha nem akkor nem, max azokat a hangokat bukom.Tehát akkor ezért nem műxik a hangerőállítás a kodi-ban
Nem baj, elég ha a házimozi távján állítom.
(#38823) _Smooth : Köszi
Akkor már értem, ezért világított a házimozi kijelzőjén a dolby logo, mert a film amit néztem DTS hanggal volt, akkor azt karajul átviszi. Ahogy nézem a filmjeim 99%-a DTS, a többi meg sorozat (HDTV) azokon meg sima sztereo hang van sztem.
(#38825) Celtis: Nem csak kettő van, jelenleg 3 van bekötve (2 front + sub), de akkor bekötöm a centert is, és kész. A hátsó surroundokat továbbra sem igénylem, azok csak zavarnának.
Nekem kodiban nincs is lehetőség csatornák állítására, nekem így néz ki:
-
Celtis
veterán
válasz
LLKobe #38817 üzenetére
Ha csak két hangszóród van, akkor hiába állítasz bármit a Kodiban, abból nem lesz 3.1.
Igen, az erősítő átkeveri a nem létező hangszórók csatornáit a meglévőkre. A jelen állás az, hogy ráküldi a nem létezőkre a hangot.Egyébként megnéztem, hogy a Kodiban a hangbeállításnál a csatornaszám mi célt szolgál, de véletlenül sem azt, hogy a Kodi a DD hangot átkonvertálja a megadott csatornaszámra. Szóval a Kodiban nem is tudsz mit állítani.
-
MasterMark
titán
válasz
LLKobe #38818 üzenetére
1: Ha jól látom valami egybecuccod van, ott nem biztos, hogy normálisan be tudod majd állítani.
2: Az SPDIF átvisz DD/DTS 5.1-et (akár 6.1-et is), és az idézetnek igaza van, a Kodi inkább ne nyúljon bele, majd az erősítő megoldja.
3: Az előbbi miatt nem is tudsz hangerőt állítani Kodi-ban, ha passthrugh van, mivel nem nyúl a hangoz hanem egy az egyben továbbküldi az erősítőnek.
4: Normális házimozi erősítőnél a kikapcsolt kimenetek hangját automatikusan átkeveri máshova. A megoldások az erősítőtől függnek, de például kikapcsolt centert a frontokra keveri rá, egy fantom centert létrehozva így.
+1: Az egybecuccodtól ne nagyon várj ilyeneket.
-
betyarr
veterán
üdv!
htpc-hez (vagy akármilyen pc-hez) létezik usb-s ir táv,ami segítségével le lehet állítani a gépet?(nyilván egy szabályos leállításra gondolok).
-
stigma
addikt
válasz
LLKobe #38817 üzenetére
Hát nekem semmi, mert jelenleg is asztalin 8.1-et használok.
Erre a Nas féle op. rendszerre majd járok egy kört, de akkor azt mondjátok érdemes váltani, igaz sokkal jobb Hardware elemekből áll mint a mostani NAS.
Akkor erre ráfordítok 1-2 nap keresgetést, illetve hogy mit is érdemes venni. -
LLKobe
veterán
válasz
LLKobe #38817 üzenetére
Ezt találtam:
If you're using a surround receiver your best bet is to setup XBMC for 5.1 and tell your receiver you don't have rears. It'll then mix those into the fronts if needed. Most DD/DTS receivers have settings for turning speakers on and off so it mixes accordingly.
Viszont ha jól olvasom, az SPDIF nem is tud 5.1 hangot átvinni, csak a HDMI?
-
LLKobe
veterán
válasz
Celtis #38816 üzenetére
És utóbbi esetben a kikapcsolt hangszórók hangját áttolja azokra ami be van kapcsolva? Vagy azok a hangok bukva lesznek?
MOD.: ahogy nézem nekem a 3.1-es sorround lenne a megfelelő. Ezt valahogy be lehet lőni kodiban?
(#38815) stigma : Én is gondolkodtam Win10-en a KODI alá, de most ezért venni még egy licenszt....
Miben lenne több egy 8.1 vagy 10 mint a win7? -
tupacamaru
veterán
válasz
tupacamaru #38812 üzenetére
Megtaláltam.
-
tupacamaru
veterán
Most hogy nem megy a port.hu-s scraper, lehet módosítani a meglévő lejátszási listákban, vagy újra kell csinálni az egészet?
-
stigma
addikt
Sziasztok! az alábbi kérdéssel fodulok felétek, hogy érdemes -e HTPC-re váltanom a mostani ,,állapotot" fejleszteném magasabb szintre.
Adott egy Rasp. Pi 2 (openelec + Kodi) + Zyxel NSA 325v2 + 3TB-os HDD.
Sokat torrentezem, filmekek, 3D-zek, viszont a jelenleg használt 80-100 torrentnél, 3D-nél néha észreveszem hogy akad laggol a film picit. Ezenfelül sajnos nem hangtalan a NAS, szóval második szempont ez lenne.Amit néztem az egy J1900-as vagy ujabb verziója N3150-es lap + 4gb ram + paneltáp + ház, ez kb 50k környékén kijönne, illetve ha szükséges egy kisebb SSD-t hozzá veszek. (esetleg gondolkodtam AM1-es konfigon is 5350-el.)
Érdemes szerintetek váltanom és eladnom a mostnai koncepciót?
Illetve milyen operációs rendszer ajántok rá/hozzá? => Win10 + Kodi vagy valami egyéb? Xpentology?..
Témát körbe akarom járni, mert a késöbbiekben még mire tudnám használni a HTPC-t én itthon (esetleg valami felhő szolgáltatás, vagy valami egyéb)
Segítséget előre is köszönöm.
-
LLKobe
veterán
válasz
MasterMark #38809 üzenetére
Köszönöm, este megnézem hogy lehet-e ilet a beállításaiban
-
LLKobe
veterán
válasz
Celtis #38805 üzenetére
Üdv!
Lenne még egy kérdésem, láma vagyok még mindig a témában: tegnap megjött a távirányító, így feldobtam a HTPC-re a KODI-t, elkezdtem használni, eddig más megoldás volt.
Tök jól szuperál, egy dolgot nem tudok csak: a hang beállítását. Ahogy írtam korábban, a HTPC direktbe rá van dugva a házimozirendszerre (Panasonic SC-PT465E) SPDIF-en keresztül.
(Tegnap filmnézés közbe elkezdett világítani rajta egy kis lámpa amit még sose láttam, mikor odahajoltam láttam hogy egy kis dolby logo azMik vannak
)
Naszóval a lényeg, hogy a házirozirendszer 5.1-es, viszont a két hátsó sorround speaker, és a center channel speaker nincs bekötve.
Tehát csak a mélynyomó, és a left+right speaker van bekötve. Mondjátok hogy barbár vagyok, de így használom sima sztereóra kevert hanggal, nekem tökéletesen megfelel(t eddig).Viszont most hogy jó kábelezéssel jó szoftverrel megy a setup, és az ábra tanulsága szerint faxa dolby-ban át is megy a hang a házimoziba, szeretném megtalálni a megfelelő hangbeállítást.
Tegnap pl. néztük a "V mint vérbosszú" című filmet, amin szupcsi DTS kutyafüle hang van, és zavaróan halk volt a beszéd, a zene meg háttérzajok mindig hangosabbak voltak. Gondolom ez amiatt van hogy a center hangfal nincs bekötve, és azon jönne a beszéd?
Egyszóval: milyen beállítást ajánlanátok hangra? A két hátsó sorround hangszórót továbbra sem szeretném bekötni, a centert simán be tudom.
Van pl. valami beállítás amivel a hátsó sorround hangokat sem veszteném el, és a front hangszórón jönnének?
Remélem érthető voltam, nagyon köszönök minden segítséget
-
_Smooth
senior tag
válasz
MasterMark #38800 üzenetére
Ugyanezt produkálta egyszer egy egész egér szériánk. Kicsi kínai gondolta, át lehet vágni nagy, gazdag és csúnya európai céget, a megrendelt omron kapcsolók helyett jó lesz oda az olcsóbb vacak is.
Sorra hozták vissza őket, hogy duplán kattintanak. Vissza is kapták az egészet, gyárthatták le újra. -
Pityu89
senior tag
Halihó!
Kodiban hogy lehet azt beállítani, hogy ne skálázzon fel minden filmet 1080p-re? HD ready a plazmám, és úgy gondolom, (lehet hülyén) hogy a 720p tartalom a tv felbontásával megegyezően nézne ki legjobban.
-
LLKobe
veterán
válasz
MasterMark #38800 üzenetére
Nekem ilyen gondom nincs, teljesen frankón műxik. Ami egyelőre nem kerek: win alatt működnek a hangerő fel-le gombok, kodi alatt nem, illetve kodi alatt a ki-be kapcsoló gomb sem szuperál. Erre még keresek megoldást, ma már nincs kedvem tökölni vele.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nagyon rég óta bütykölgetem a KODI-t (XBMC-t), mert a felülete nagyon szuper, de a képe nem tetszett. Most már majdnem tökéletes számomra, DSPlayert-es KODI-ról van szó, madVR-rel.
Összesen 2 dolgot kellene megoldanom:- eltünt az Opensubtitles a kiegészítők közül,
- nem tudom le-fel mozgatni a feliratokat.A "sima" KODI-ban be volt állítva 1-2 gomb a felirat mozgatására, de a madVR-rel az xysubfilter töltődik be, abban pedig nem lehet "csak úgy" mozgatni a feliratokat.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest