Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• LLKobe

veterán

válasz Celtis #38805 üzenetére

Üdv!

Lenne még egy kérdésem, láma vagyok még mindig a témában: tegnap megjött a távirányító, így feldobtam a HTPC-re a KODI-t, elkezdtem használni, eddig más megoldás volt.

Tök jól szuperál, egy dolgot nem tudok csak: a hang beállítását. Ahogy írtam korábban, a HTPC direktbe rá van dugva a házimozirendszerre (Panasonic SC-PT465E) SPDIF-en keresztül.
    (Tegnap filmnézés közbe elkezdett világítani rajta egy kis lámpa amit még sose láttam, mikor odahajoltam láttam hogy egy kis dolby logo az:D Mik vannak:D )

Naszóval a lényeg, hogy a házirozirendszer 5.1-es, viszont a két hátsó sorround speaker, és a center channel speaker nincs bekötve.
    Tehát csak a mélynyomó, és a left+right speaker van bekötve. Mondjátok hogy barbár vagyok, de így használom sima sztereóra kevert hanggal, nekem tökéletesen megfelel(t eddig).

Viszont most hogy jó kábelezéssel jó szoftverrel megy a setup, és az ábra tanulsága szerint faxa dolby-ban át is megy a hang a házimoziba, szeretném megtalálni a megfelelő hangbeállítást.

Tegnap pl. néztük a "V mint vérbosszú" című filmet, amin szupcsi DTS kutyafüle hang van, és zavaróan halk volt a beszéd, a zene meg háttérzajok mindig hangosabbak voltak. Gondolom ez amiatt van hogy a center hangfal nincs bekötve, és azon jönne a beszéd? :U

Egyszóval: milyen beállítást ajánlanátok hangra? A két hátsó sorround hangszórót továbbra sem szeretném bekötni, a centert simán be tudom.

Van pl. valami beállítás amivel a hátsó sorround hangokat sem veszteném el, és a front hangszórón jönnének?

Remélem érthető voltam, nagyon köszönök minden segítséget:R:R

Új hozzászólás Aktív témák