-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz flashpointer #38699 üzenetére
Avr + sub + 5 hangfal
Kérdés hogy mennyit szánsz rá, újat v használtat keresel, mekkora a helység...
100000 forinttól a csillagos égig terjed az ár.
Ami nem gagyi, és érdemes megvenni, az kb. 300Eft-tól van. -
flashpointer
őstag
helló, egy gyors kérdés:
Ha HTPC-ről akarok filmet lejátszani, akkor milyen 5.1 hangrendszert ajánlott hozzá nézni? Mert ami komplett házimozi abban van a központi egységben DVD meg ilyesmi lejátszó is ami teljesen felesleges lenne számomra.
-
Oszilaci
senior tag
válasz Janaboy #38697 üzenetére
nem ,most szerintem a fogalmakról megy az eszme-csere
A HTPC tulajdonképpen egy házimozis számítógép, amit kimondottan szórakozásra használnak, leginkább a nagyképernyős LCD tévékre kötve a nappalikban.
Tipikusan filmek, videók, képek, rádió, internetezésre használt eszköz, amelyet igény szerint játékra is használhatnak, esetleg Skype vagy egyéb internetes telefon szoftver.
Ami eltérés a hagyományos számítógépekhez képest az az, hogy végülis központi szerepet és helyet kap a nappaliban a TV mellett/alatt/mögött és valamilyen módon távirányítóval lehet egyszerűen használni.
"[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
Most tenyleg arrol megy a vita hogy egy asztali pct lehet-e egyszerre htpckent es mas celokra is hasznalni!?
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
tom_tol
addikt
válasz Oszilaci #38691 üzenetére
OK. Talán slendrián volt a fogalmazás de köze nem volt a DsktopPC-HTPC kérdéshez. Mindössze regger visszavonulási gondolatait szerettem volna villámgyorsan elhessegetni. Amúgy pedig minden olyan eszköz amit Home Theatre célra használnak és PC alkotóelemekből épül fel az HTPC . punkt och slut.
-
varmi2
nagyúr
válasz canniball #38684 üzenetére
Én is hasonlóan gondolom. Főleg az 50k-s dologban. Nevetséges szerintem, hogy filmnézős gépnek 100k-s i7-ekkel dobálóznak, mikor mondjuk az am1 platformon is egy fullhd film 10% cpu terhelést generál windows alatt. És itx-s alaplappal húszezer elején megúszható.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Oszilaci
senior tag
válasz tom_tol #38681 üzenetére
". Évek óta asztali gépem a
HTPC"nem érzed furcsának amit írsz???az asztali pc nem htpc!
vagy ha van az autómon 4kerék ,kormány és van benne motor akkor az már verseny autó???egy HTPC-nek nem nagyon van más lényege mint a film és zene lejátszás az amiről te beszélsz már egy kicsit más és DesktopPC-nek nevezik még ha kisméretű házba is van.
nekem van külön i7-es gép és külön HTPC IvyBridge alapon ami CSAK filmezésre van és még csak meg sem közelíti az 50k-t és egy 130cm fullhd plazmán nézem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Patice #38666 üzenetére
Nem lenne fair ha részletesen kifejteném a véleményem, de ha együtt elolvasod a három elemzést.... Evolúciót tekintve Haswell-Kodi + S2012 > Haswell-OSX-Kodi és VLC > Haswell-Kodi W10.
Egyazon Haswell+Kodi, egyazon Kodi+Intel skálázókkal egyszer már megvolt a teljesen zajtalan kép, ehhez képest W10-en kevesebb a zaj. A kontraszt és dinamika folyamatosan nő, a színek élénkebbek, szebbek. A VLC mint végzetes csapásmérő MPC+Madvr-ra . Biztosan, a hibátlan HD audio támogatással, frekiváltással...
-
sas55
aktív tag
válasz enricotoxic #38685 üzenetére
Nem értem én ezt a vitát mashol is ajánlanak olcsó meg drága htpc összeállításokat.Tényleg csak felhasználás és igény kérdése. A kérdező meg ha leirná az elképzelését meg a keretet hamarabb tudnátok segiteni.
Eladó Harman/Kardon AVR-355
-
canniball
nagyúr
válasz enricotoxic #38679 üzenetére
"Azt gondolom, hogy nem érdemes ... külön-külön dedikált gépeket tartani."
Én meg pont az ellenkezőjét gondolom.
Nem egyformák az igényeink, de szerencsére adott a lehetőség hogy mindenki a neki tetsző gépet rakja össze."50e forintért milyen PC-t raksz össze?"
A manapság kapható integrált lapokkal összerakható 50k-ból egy (alap) HTPC-feladatokra bőven megfelelő gép. És azokra még 10+k-s cpu hűtő sem kell, vígan mennek passzívan a gyári bordával.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
enricotoxic
tag
válasz #75912448 #38680 üzenetére
Értelek, és jó, hogy nem mindenki egyformán gondolkozik. Win 10 vagy OS X 10.7-től megnézném, hogy vak teszten ki az aki fülre azt mondja, hogy melyik gép optimalizált audió célokra és melyik nem.
Szoftveres optimalizáció számít, de egy minimál és egy prémium HW-nél nem lehet különbség?
A SW optimalizálás meg pont olyan, hogy változtatható, két külön beállítás miatt nem tartanék két kevésbé jó gépet. Ami scripttel nem oldható meg, arra felhúznék egy másik OS-t, ugyan arra a vasra.
Mindenki másképpen csinálja és ez jó.
-
python1
veterán
Gondolom nem lehet probléma egy ilyen fórumon,hogy kicsit magasabb kategóriában is lehetnek igények.
Hiszen így tud fejlődni egy adott "láncszem" ,lehet szorongatni hűen magunkhoz az éppen,hogy az adott feladatot kiszolgáló rendszerünket,de van ennek értelme.? Természetesen nem arra gondolok,hogy valakinek csak arra van keret. -
törölt tag
válasz enricotoxic #38679 üzenetére
....Azt gondolom, hogy nem érdemes játékra, szövegszerkesztésre, virtualizációra, DTP-re....
Mások pedig nem így gondolják, mozigép HTPC, audio PC-re kihegyezett és optimalizált rendszeren nem futhat egyéb tevékenység, nem úgy van kialakítva szoftveresen, ahogy hardveresen sem feltétlenül, bár utóbbi inkább lehet öszvér megoldás egyéb tevékenység tekintetében. Gondolnék hasonlókra, mint pl passzív minimal ITX mozigép HTPC vígan futtat Kodit, játékkal már megsülne, vagy a PC-snél jobb minőségű táp elboldogul hardveresen gyorsított Kodival, de kimaxolt CPU-GPU-val már nem. És folytathatnám a végtelenségig....
-
enricotoxic
tag
válasz Oszilaci #38673 üzenetére
Volt szerencsém élőben megnézni/meghallgatni Vikthor gépét. Nagyon elfogadnám, profin válogatta össze az alkatrészeket és igényesen van megépítve. Azt gondolom, hogy nem érdemes játékra, szövegszerkesztésre, virtualizációra, DTP-re, videóvágásra, modellezésre és netezésre külön-külön dedikált gépeket tartani. Van egy potens gép ami elbír mindent és még szép is.
50e forintért milyen PC-t raksz össze? Esetleg ilyet. Egy normálisabb CPU hűtő 10+ ezer forintnál kezdődik.
"Az,hogy más feladatokat is rá lehet bízni mert hardverileg bőven képes rá még a legolcsóbb is már megint más kérdés ,szerintem."
Attól függ, hogy milyen feladatokat és egyszerre hány feladatot.
[ Szerkesztve ]
-
róland
veterán
válasz canniball #38676 üzenetére
Kösz!
Közben megnéztem az N315DC leírását, s gyárilag 65W-os tápot ad az ASRock hozzá. Szerintem az bőven elég lesz (DVD [aminek 8W a fogyasztása] leginkább csak dísz lesz a rendszerben, de felhasználom mert megvan).
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Patice
Topikgazda
válasz Oszilaci #38673 üzenetére
"Nem hiszem,hogy szebbek a filmek egy 150K gépen mint egy 50K gépen ,de kövezz meg ha tévedek."
Nem kell kövezés, de én azt mondom, hogy attól függ min nézed. TV-n nem biztos, hogy látni fogod a különbséget. Vetítő + vászon esetén viszont már nagy valószínűséggel más lesz a helyzet.
Kicsit hihetetlen, de ahogy én is próbálom követni az írásokat több fórumon ahogy emelkedik egy AV rendszer minősége úgy érdemes PC/ HTPC esetén is drágább komponensekbe is beruházni.
Pl. másik fórumon Core i7-es proci + Z97-es lap az "ajánlott" audio PC-nek, ha maximalista forrást akar az ember.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
canniball
nagyúr
válasz róland #38654 üzenetére
80W ha jól emlékszem, de lehet csak 75W.
athew!
Gigabites port van a lapodon, ennél biztos ki lehet többet facsarni belőle.
Ha mindenképp csere és bele akarsz férni a 20k-ba, akkor szóba kerülhet még a (kifutó) Asrock Q1900 széria vagy az utód Braswell (kicsit többért); de ezeknél a memória is cserés.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
törölt tag
válasz _Smooth #38671 üzenetére
Azon gondolkodom van-e értelme egyáltalán írni ide. valóban ennyire nem lehet el-különválasztani rendszereket, valóban ennyire nem vesszük figyelembe kinek mire van igénye, milyen lánc kiegészítője lesz. Ennyire nem ragad meg mitől lesz, lehet (akár elméletben) valaminek jobb általános kép és hangminősége, arra mikor és milyen körülmények között van szükség.
(#38673) Oszilaci
Nem attól lesz szebb képe (hangja) egy rendszernek, hogy "150be" vagy trillióba került, hanem a gondosan összeválogatott, igényekhez igazított hardverelemek szakszerűen szoftverekhez való igazításával, testreszabásával. Egy Kabini alapú HTPC-nek lehet jobb általános képminősége egy GTX9-cel szemben, ha utóbbin egy gyári Kodi fut retek nvidia időzítésekkel, gyári skálázó algoritmusokkal, ahogy bizonyos körülmények lehet a GTX-nek sokkalta jobb képe a Kabinénél.
-
Oszilaci
senior tag
válasz Vikthor #38669 üzenetére
Nem hiszem,hogy szebbek a filmek egy 150K gépen mint egy 50K gépen ,de kövezz meg ha tévedek.
nem hiszem, hogy HTPC-nek másról is kellene szólni mint ami a nevében van de segítek HOME THEATER PC
Az,hogy más feladatokat is rá lehet bízni mert hardverileg bőven képes rá még a legolcsóbb is már megint más kérdés ,szerintem.visszatérve a hűtésre nálam 3db 20cm ventinél és egy DarkRock Pro2-nél kezdődik no meg egy kellően szellős TT Level 10-nél kezdődik.
-
nagyúr
válasz Oszilaci #38660 üzenetére
Mint írtam korábban, mindenkinek mások az igényei, így nálam nem jöhettek szóba ezek a belépőszintű agyonspórolt alaplapok, több okból is. Ha tudnád, milyen hűtése van a HTPCmnek, visszavonnád amit írtál. Abban igazad van, hogy nem csak HTPC szerepét tölti be a gép - bár javarészt igen.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
varmi2
nagyúr
Van alaplapra integrált kabini is, ami majdnem az Athlon5350 szintjén van, asrock qc5000 erre keress rá. Tudomásom szerint csak órajelben tér el az 5350-től. így csack 15W tdp kerettel rendelkezik.
-
athew
csendes tag
válasz varmi2 #38665 üzenetére
Bocsánat, most esett még csak le a tantusz. Az e350m1-ből indultam ki, amiben integrált cpu van és amiket találtam alaplapokon (utólag most már nyilván) nincs integrált cpu/apu, ezért nem nagyon értettem a 4 procis tesztet sem. Most már képbe kerültem, sry az értetlenkedésért.
Ahogy látom, akkor valóban kb 25ezerből egy am1-es alaplaból+apuból most egy jóval jobb teljesítményt kilehet hozni az e350m1-től. köszi a gyors válaszokat! -
Patice
Topikgazda
Faló Win10-es írása kikerült.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
athew
csendes tag
Most egy asrock e350m1-em van, két dolog miatt cserélném.
Nincs usb 3.0 és nem tudom kihasználni a gyorsabb netemet (digi500), most max 100-150mbps-ot képes hozni.
Egyik sem komoly kritérium, de ha most 20e környékén tudok jobbat, akkor cserélném (már ha van értelme).[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Üdv mindenkinek!
Tudnátok ajánlani valami jobbfajta alaplapot HTPC-be?
Platformot tekintve Intelt preferálom jobban,de lehet Amd is alternatíva,ár max 50e ft. -
törölt tag
válasz bajnokpityu #38634 üzenetére
Szerzek majd egy jobb fogyimérőt, enyémmel madvr 80-105W, gyakorlatilag dupla TDP-vel alig több mint A8-cal, de a madvr újítások miatt eltérő algoritmusokkal, ami biztos számít. CPU 20-30%, GPU mérhetetlen, rt 30ms környékén. CPU+GPU fullon 125W tesztprogrammal. Talán Paul Pangnek van is 120as tápja és egy semmire nem jó pico tuningja, legfeljebb kinyírom a tápot és Pault is. Majd körülnézek, Plex+Plex 100W felejtő és minőségi kifogásim is vannak, a 300W verzió overkill. Egy biztos, TDP variálásnak valóban nem sok köze van a GPU terhelt fogyasztásra.
-
-
_Smooth
senior tag
válasz bajnokpityu #38634 üzenetére
Aztarohadt! Ez komoly? O.O Tényleg képesek ennyit bezabálni?
Igaz, nem madVR-rel hajtottam, de volt egy 65W TDP-s apu alapokon nyugvó rendszerem még a J1900 előtt. Komoly terhelés alatt se ment 70W fölé. (persze, ettől még lehet, hogy madVR és egyéb program, ami tényleg 100%-ra felpörgeti, már ezt is meghúzta volna 100 környékére, csak ez piszkosul meglep)(#38640) tom_tol
Köszönöm, aztán gondoltam én is, hogy arra jó lehet. A legális cuccok előnyeit nem kell ecsetelgetni. Igyekszem azért én is fehéren tartani a rendszerem. De ez egyszerűen nem ért nekem eddig ennyit, és sajna nem találtam más alternatívát. Tudom, akinek nem futja Bentleyre, az attól még ne menjen lopni egyet.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
ttower
aktív tag
válasz Vikthor #38636 üzenetére
Hat jo, annyit most semmikepp nem koltok erre. Ezek a valtozasok mennyire befolyasoljak a kepet? Vagyis jobban kerdezve: hol van az a szint ahol ez a mar lathato?
Jelenlegi pc: Asus lap + vidkari (P5P41TD + ENGT440), Intel core 2 quad 8400, Chieftech 450w tap, 4gb ram, 120gb Sandisk ssd. Megjelenito egyelore egy Sony KDL-42W815b
Ezen a szinten van ertelme komponenseket cserelgetni vagy jelentos valtozas nem jonne at pl a tv hatarai miatt?[ Szerkesztve ]
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
Oszilaci
senior tag
válasz varmi2 #38646 üzenetére
kell igy INFRA VEVŐ és kell egy 4pines audio kábel
összekötéshez segítség -
san2000
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
A Kodi Thumbnail mappám kicsit nagyra nőt az évek alatt.Most közel 2 Gb.
A Mediatár exportáláskor ez a méret 1 Gb tehát a fele.Ezek szerint tele van szemétel amit ki kellene törölnöm a felesleget.
XBMC alatt müködött egy script a ThumbnailCleaner ami Kodi alatt már nem müxik sajnos.Van valakinek tanácsa,hogyan tudom eltávolítani a felesleges bélyegképeket ?
Találtam egy Python scriptet ,de nekem ez nagyon kínai.
Használja ezt valaki?
Mit kell rajta konfigurálni és hogyan.kösz a segítséget.
-
canniball
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
válasz canniball #38641 üzenetére
Értem, akkor majd hétvégén, neki ugrok megint ennek az usb-s kapcsolás mókának az asrock lapon.
Nekem olyan infóim vannak, hogy az usb-s kapcsolást csak az asrock támogatja, így ha ilyen márkájú alaplap lenne a htpc lelke, akkor sokkal egyszerűbb dolgom lenne, ha életre tudnám kelteni ezt az opciót.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz varmi2 #38639 üzenetére
Sajna nem tudok linkelni; annyit tudok hogy régebben ilyen volt az iMon illetve hogy az aprón volt egy hirdető aki ilyesmiket árult, hogy most lehet-e kapni ilyesmit azt nem tudom.
Nem hiszem hogy te nem tudnál valamit, amelyik lapomon volt ilyen azon hót egyszerű volt a dolgom: ha bekapcsoltam működött és kész. Elvileg egyedül a távirányítónál van annyi trükk, hogy az utolsó áram alá helyezés után nem működik a dolog, csak a második bekapcsoláskor. De egérre-bill.-re nálam mindig is indultak a gépek.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
varmi2
nagyúr
válasz canniball #38638 üzenetére
A biosban sajnos nincsmilyen lehetőség. Tudnál linkelni egy ilyen távvezérlőt?
Van egy asrock am3 lapom is, aminek a biosában van ilyen lehetőség, még sem indul usb-s rf távirányítóval, de se egérrel, se vezetékes billel. Szerintem én nem tusok valamit, ami kiatt nem megy. Ezért kértek itt segítséget.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
Van-e mód htpc-t, usb távirányítóval bekapcsolni? Gigabyte am2+ os alaplap, win 8.1 oprendszer.
-
nagyúr
válasz ttower #38635 üzenetére
szerintem az alaplap nagyon fontos tényező illetve az, hogy minél kevesebb funkciója legyen "aktív" a biosban, illetve csak a legszükségesebb perifériákkal legyen bővítve a PCben. Továbbá szerintem van hallható/érezhető difi egy 5e és egy 50.000,- forintos tápegység közt is. Legyen a VGAnak dedikált HDMI kimenete hogy a DVI konverter ne szóljon bele... Szóval csak az alaplap és a táp közel egy 100-as újonnan. Ezekből már nem spórolják ki az anyagot, so to speak...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
ttower
aktív tag
Sziasztok
HTPC epitesenel a komponensek mennyire befolyasoljak a hang/kep minoseget? Ertem ezalatt hogy peldaul az alaplap vagy videokartya kivalasztasanal kell e valamire figyelni vagy tobbe kevesbe mind ugyanazt tudja?
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
bajnokpityu
félisten
válasz #75912448 #38632 üzenetére
nálam az A10-7800 madVRel 100-125W között vett fel konnektorból a lin táp mögül. Miközben a TDP biosban 45Wra le volt véve. A CPU ekkor 15-20% körül ugrált. r7-250el ha jól rémlik 10Wal többet. A biosos tdp beállítás elég valószínű, hogy csak a cpu magokra van hatással. Ami leírást olvastam, amikor a cpu+igp teljesitménylimitbe ütközik, akkor először a CPU teljesitményt veszi le, és csak utána az IGPt.
A lin táp hatásfoka nem éri el a jobb kapcsüzeműekét, ez is lehet oka, miért vett fel nálam többet, de minimális a difi.
Ahonnan kiindultunk, hogy ilyesmi gépet mekkora tápról kéne etetni, sztem lin táp esetén ugyanúgy kell(ene) tartalék. az elvileg 200Wos lin tápom emellett a terhelés mellett 2x is elfüstölte a diódákat.
-
róland
veterán
Kezd körvonalazódni a HTPC-m végleges hardver listája. De:
Az ASRock N3150DC-ITX alaplap és a hozzá adott gyári tápegység elbírná-e az alábbi eszközök együttes használatát:
1 db 80 GB-os notebook HDD
1 db 750 GB-os notebook HDD
1 db LG külső DVD-RAM
1 db Leadtek WinFast DTV Dongle mini tv tuner
1 db Castletech EZ100PU SmartCard reader
1 db bluetooth adapter
1 db TP-Link TL-WN821N(C) wifi adapter?http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #38628 üzenetére
Ahány teszt, annyi mérés. Olvastam olyan tesztről, ahol GPU load 75-80W környéke volt A8 és A10 is. CPU+GPU 90 és 120.
A8-ra vetítve viszont GPU load esetén semmi jelentősége nem volt, hogy 45 vagy 65W TDP van beállítva, ahogy a mi méréseink szerint sem. 70 és 70W full GPU, ellenben 80 és100W CPU-t terhelve!
A10 alig lemaradva, GPU 80W, CPU+GPU 120W. Ezért gondolom, hogy madvr terhelve valahol kettő között az igazság, plusz-mínusz az egyéni konfigok, algók stb.
Az A8-at simán rábízom egy 120W linre, az A10-et azért nem merem, pedig elméletben elbírná, de mindenképp kellene egy pontosabb mérőeszköz.
-
törölt tag
Igen, de a pontosság kedvéért jegyezzük meg, hogy madvr algók szempontjából egyformák. Ahol opció, ott a 260 képes már jobb felskálázásra, a 240 pedig nem elég semmire. Mi is a táp kérdés miatt lovagoltunk ennyit az ügyön, mai könnyen elérhető lin tápok kb max 80-100W környékét tudnak biztonságosan, amibe egy kihajtott A10 APU épp nem fér bele. 100W tápra már az A8+Madvr is necces, bár lapja is válogathatja, algók minősége, alulfeszelés stb. CPU ugye nem teker olyan veszetten, mint a GPU.
-
bajnokpityu
félisten
Nézd, anno 10/7800 mellé kipróbáltam r7/250 et, ddr5 el, mit hoz madvr alatt, és hybrid crossfire esetén is. Gyakorlatilag tök ugyanazt tudták, minimális különbséggel. Nem lehetett jobb renderelést választani, ahhoz kéne vagy 30% plus erő.
Tehát,hogy játékban hogyan optimalizáltak, trüköztek azt madvr esetén nem tudod figyelembe venni, csak a nyers erő számít. És az bizony max 10%.
És mértem fogyit, nem csak olvasgattam.
-
sb
veterán
válasz Oszilaci #38616 üzenetére
Te meg talán az én írásom ami szerint VAN 7750-em és MÉRTEM is.
Tisztában vagyok a TDP keret jelentésével, a full/valós terhelés arányaival is, ezekről írtam is.
(Alulfeszelésről, állítható TDP keretről nem beszélnék mert azt már nem is merem feltételezni, hogy megértsétek.)Jó lenne nem hülyének nézni az embert, ha viszonylag sok konfigot és saját mérést dobott már be 1-2 topicba. Többször értekeztünk már TDP-kről itt és más topicokban, eléggé tisztában vagyok a vélt és valós helyzetekkel is. Pl. az AMD elvben maxot ad meg, ami fölé nem megy, az Intelnél "hivatalosan" is átléphető a TDP limit (és van long, short is ugye). Meg ugye vannak TDP osztályok is ami így nem feltétlen egy hw pontos TDP-jét mutatja. A valós helyzet is más sok esetben, pl. az AMD APU-k hajlamosak átlépni vagy ha úgy tetszik inkább jobban súrolni a TDP-t. Erről meg épp Abuval és rudival vitatkoztunk korábban. Én is azt láttam amit bajnokpityu. Vagy átlépi a TDP-t vagy ha nem (ezt mondták rudiék) akkor is nagyon súrolja... szerintem felülről.
Én is mértem ugyanis 65W APU-val komplett gépre 105W körül amiből legalább 15W-ot már nem lehetett semmivel magyarázni, se körítéssel, se táp hatásfokkal, stb...Ettől függetlenül - pityunak írom - a 45W TDP@100-120W-ot majdnem kizártnak tartom még ennek fényében is. De persze mivel sw-sen is állítható/szabályozható végül is hibás működésnél benne lehet a pakliban.
@bajnokpityu.
51/47= 8% előny.Segítek:
Légyszi próbálj meg két arányszámot összeszorozni. Linkeltem neked egy ábrát ami szerint az R7 250 kb. 42%-kal gyorsabb mint egy A10-7850K. És leírtam mellé, hogy a 7750 pedig kb. 10%-kal gyorsabb mint egy R7 250. Tehát...... a 7750 kb. 55%-kal gyorsabb, mint egy A10-7850K GPU.
Az már csak apróság, hogy nem 1db játék 1db átlag fps-ét néztem, hanem ha kicsit lapozol van összesítő táblázat. Aszerint 10% volt, nem 8%, de tök mindegy.
Innen indultunk ki: hogy egy dvga-ből még mindig jóval több kraft jön ki azonos fogyasztási keretből mint egy APU-ból. magyarázatért sem kell messzire menni, elég a DDR3 vs GDDR5-re gondolni.Tehát még egyszer összefoglalva:
120W csontra terheléssel, 100W valós terhelésű maximummal kb. 1.5x nagyobb gpu teljesítmény is kihozható bármelyik AMD APU-nál. Mondjuk egy hasonló cpu szintet hozó i3 (az se mindegy milyen, a Haswellek pl. kevésbé jók erre a célra) mellett.Feszcsökkentéssel ez tovább csökkenthető. Pont.Kicsit csodálkozom, hogy egy viszonylag szakmai topicban miért ilyen nehéz felfogni pár dolgot. Úgy, hogy az ember nem a levegőbe puffogtat hanem vannak tények, érvek is.
Részemről lezártam a témát. Regger, akinek címeztem megértette.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz róland #38623 üzenetére
Ha nyomsz egy "S"-t (már amennyiben billentyűzettel vezérled), akkor emlékeim szerint a kikapcsolás alatt ott lesz egy időzített kikapcsolás is. (javítsatok ki, ha tévednék - én a TV áramtalanításával kapcsolom ki az eszközt is, így lehet, hogy rosszul emlékszem már)
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
róland
veterán
Beállítható valahogy, hogy a KODI kikapcsoljon megadott időpontban? (Felvennék egy tv műsort ma, de éjfélkor már nincs kedvem a KODI-s gépet kapcsolgatni.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Oszilaci
senior tag
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz devil-k #38600 üzenetére
Szintén yatse. Nincs is annál szebb, mint úgy indítani a mozit, hogy azt mondod a yatse-nak:
play xy movie, vagy pl amit mostanában nézünk: play the next episod of star trek voyager. És már indul is a film.
Ha kicsit megtámogatod a tasker/autovoice párossal, akkor a yatse-t sem kell külön elindítani. -
sb
veterán
válasz bajnokpityu #38607 üzenetére
Igen, itt pont az látható amit írtam.
Vagy nem egy nyelvet beszélünk... -
_Smooth
senior tag
válasz #75912448 #38601 üzenetére
Ez mondjuk nem túl jó hír. Amikor először futottam bele, hogy az OE Kodi támogatni fogja a BD3D-t, akkor nagyon megörültem neki, de nem mélyültem el benne, nem olvastam utána jobban, mert jelenleg a Win megléte (akár csak dual boottal is) fontos.
De ha csak Pi-re él, akkor nálam kiesik, mivel én azt csak a hálóban használom.
Na majd még törpölök, de köszönöm a tippeket.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Janaboy
veterán
Ez a ház táppal együtt (HÁZ LC Power mITX - 1350MI - 75W Adapter) van annyira jó (vagy legalább egyenlő) mint a PicoPSU néven található kábelezés? vagy mind1?
Csak a QC5000-es lapot hajtaná meg 1 tb vinyóval (meg persze az usb-n egy rapoo receiver).
Köszi!
Szerk:
canniball: Jól láttam, hogy csak maga az "elektronikai" kábel szett 12eFt körül van és még ahhoz a táp? vagy van olcsóbb beszerzési forrás?[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
sb
veterán
válasz bajnokpityu #38603 üzenetére
Nem nagyon értem miről beszélsz.
Az erőviszonyok:
Az R7 250 is 40%-kal erősebb mint a csúcs 7850K, egy 7750 pedig még +10%. Szóval kb. 50-60%-kal erősebb.Ha kell a kraft akkor hova tekered le a frekiket? Vagy ha csak idle-ről beszélsz azzal se mész semmire, mert ha visszanyomod a frekit akkor ugyanúgy nem lesz elég a táp.
A vga maxra tekerését sem tudom értelmezni. Én is végig terhelt fogyasztásról beszéltem. Full terhelés és max freki fölé hova menne már?
Volt/van 7750-em, mértem is, tudom mennyit eszik. Annyit amennyi rá van írva TDP-ben: 55-60W körül. Prime95 alatt a proci (Pentium/i3 full gépre mérve) kb. 60W kb. Egy 3DMark alatt kb 90-100W a full gép, de ott a cpu nem teker maxon. Prime95+100% gpu terhelésen meg 120W. Sima matek, kiadja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz MasterMark #38604 üzenetére
önmagában nem fontos, ha 41ms alatt marad 24p anyag esetén, akkor elég idő alatt állítja elő a képkockákat, hogy folyamatos legyen. valóságban filmenként eltérő, ezért nem érdemes totál kimaxolni a rendszert 1 filmhez, nehogy meg tudjon akadni egy másiknál.
Annak nincs értelme, h egy erős kártyát 3-4ms rendes időre szedálunk. Azaz, ha valaki gyakran teker, ugrál a filmen belül, akkor van értelme.
-
MasterMark
titán
-
bajnokpityu
félisten
a bőven erősebb az 5-10%, ahogy látom a mérések alapján.
szvsz ez nem fér bele 100W tápba. mivel van számításigény, sztem fel fogja tekerni a vga-t maxra, és a közepes fogyi helyett majd örülsz, mert a renderidőd lesz alacsony.
Inkább tekered le a frekiket, leveszed a teljesítményét, és akkor a fogyi is csökkkenhet.
-
sb
veterán
válasz bajnokpityu #38588 üzenetére
Nem csontra járatott gépre gondoltam, de egy full gpu terhelés + átlagos cpu terhelés mellett ki lehet hozni a 7750-et 100W körülre mondjuk egy i3 mellett. És így bőven erősebb mint egy r7-250. (APU oldalon azért egy erős 4 magos cpu nagyon sokat kér abból a TDP keretből)
@regger:
Ha nem lennél előrébb egy 7750 körüli dvga-val akkor viszont lehet, hogy a 100-120W fogyin tudnál fogni vele ami a táphoz jól jöhetne.
Persze ez sok macera, egy APU önmagában egyszerűbb. De aki maximalista annak meg kell szenvednie...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest