- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Persze, hogy nem.
Én itt a fórumon arra emlékszem, hogy mindenkinek azért szaggatott mert nem jól volt beállítva a hang kimenet.
Próbáld csak ki, hogy wasapiról átteszed a simára ugyan annál a kimenetnél és szaggatni fog.
11nél sem csinálta ezt a képregényes dolgot csak akkor ha a hang nem jól volt beállítva -
sb
veterán
-
cekkk
veterán
Ez érdekes, mert a képregénynél még az szokott lenni a gond, hogy nem wasapi a hangkimenet.
Amikor én használtam ezt a maximalizált ablakot a külső lejátszó miatt, akkor ment a videó tökéletesen, de a kép alsó 1/3ban megjelent egy 10-50(nem számoltam össze
) magas egész képernyő széles pixelezettség. Ha vissza raktam teljesre eltűnt. Mondjuk ez még a 11-s xbmcnél volt.
-
sb
veterán
válasz
cintula187 #21484 üzenetére
Ha képregény akkor ez szokott lenni a gond.
Igazából nem nagy ördöngösség a beállítás, már le volt írva, csak pár dologra kell figyelni:
1. 24p-hez:
XBMC-ben:
- Képfrissítés igazítása a filmhez.
- Maximált ablak kikapcs.2. Fekete csíkokhoz:
- Driverben overscan 0-ra. (AMD-n, NV-n ezt nem kell megtenni, mert alapból 0-án van.)
- TV-n a megfelelő üzemmód kiválasztása.3. Képminőséghez opcionálisan:
Driverben a képjavítók kikapcsolása, ha nem tetszik a grain, sharpen a filmeken.Ennyi.
-
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #21486 üzenetére
Ezért is írtam, hogy biztos már benyomtál neki olyat amit nem kellett volna
De most kiismered a kis mocskot aztán menni fog minden
-
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #21484 üzenetére
De amit linkeltél képet a HM topikban ott nem volt bekapcsolva a maximalizált ablak
-
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #21480 üzenetére
Akkor dobd ki az ablakon és vegyél egy MP-t
Biztos valami nem jól van beállítva ott, mert pl ez a funkció sincs bekapcsolva alapból és több mint valószínű te kapcsoltál be olyan dolgot ami miatt ez történik.
-
sb
veterán
válasz
cintula187 #21480 üzenetére
Minden szaggat?
XBMC-n belül maximált képernyő nem lett bepipálva véletlenül? Frekiváltás+maximált képernyőnél szokott képregény lenni a lejátszás. -
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #21478 üzenetére
Én már tudom mi lesz a bajod
A lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz be van kapcsolva, na azt kapcsold ki gyorsan
-
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #21474 üzenetére
De mondom, az xbmc eleve kényes a kódolt anyagra, ha szar akkor gondolom szarul is játssza le.
Egyébként mit jelent, hogy 24p beállítás kínlódás?
-
cintula187
addikt
Folytassuk itt akkor cekk.
MIelőtt megvolt a plazma és nem "bajlódtam" a 24p beállítással akármin játszottam le akármit (eddig kmplayer pár hónapja van az xbmc) semmit se csinált ilyet. -
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #21466 üzenetére
Most megint van egy anomália. Frissen bekapcsolt gép, xbmc indít és bármilyen formátumnál iszonyat akad a kép. Catalystban az "image scaling" enabling gpu scalinget bepipálva majd akár kipipálva tehát az eredeti állapotra állítva megszünik az akadozás. De fura hogy 2 napja minden inditásnál ez van.
Tudnátok még segíteni ebben vagy menjek catalyst topicba?
-
F34R
nagyúr
válasz
szabi__memo #21470 üzenetére
nem nez ki rossznak kar hogy arat nem irtak oda.
-
lcdtv
tag
xbmc 12-nél hogyan lehet beállítani azt hogy hdmi-n is szóljon a hang meg SPDIF-n is egyszerre
Eden-nél volt hozzá patch de Frodonál nem találok semmit -
szabi__memo
nagyúr
Kivancsi lennek ennek az arara
-
Gabesz26
senior tag
válasz
cintula187 #21459 üzenetére
A tévén viszont az intelligent frame correction menü átalakul xbmc lejátszás közben 24p re. Az maxon legyen vagy offon?
Az legyen kikapcsolva, illetve az élességet is vedd le 0-ra.
Most olvastam csak a plazma fórumot
A válasz már marad itt, illetve ahogy láttam más is megválaszolta már ott.
-
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #21459 üzenetére
Ha nem jó a hangbeállítás akkor olyan lesz mintha képregényt néznél.
A tévén viszont az intelligent frame correction menü átalakul xbmc lejátszás közben 24p re. Az maxon legyen vagy offon?
Én ezt nem tudom miValami pana sajátosság?
-
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #21457 üzenetére
Kacsold be a videó megállítása frekvencia váltás alatt és mondjuk rakd 0.5mpre nekem úgy van.
Lehet az lesz a gond. -
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #21455 üzenetére
Milyen proci videó kártya vagy apu van a gépedben?
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Panasonic 50ut50 plazmát vettem és nagyban valahogy jobban feltünnek a hibák
XBMC és kmplayert használok és néha röccenést észlelek lejátszáskor. IFC kikapcsolva, beállításaim az alábbiak szerint néznek ki XBMC ben:
[link] -
Totheground
addikt
No, új gép összerakva, eddig elégedett vagyok, bár ez a gyári AMD hűtő tetü hangos...
-
cekkk
veterán
válasz
szente #21450 üzenetére
És biztosak vagytok benne , hogy a 3D BD menni fog azon? Már mint ezek a beépített lejátszók tudják kezelni a 25/50 gigás BD isot usbről vagy a DLNA tudja továbbítani és úgy kezelni? Mert mintha ezek a beépített lejátszók nem tudnának pl hangot váltani, pont ezért sírtak régebben a kölcsönzős oldalakon, hogy nem az első helyen van a magyar hang, BD lemezeknél meg tuti nem a magyar az első hang.
-
Toobee
veterán
Xbmc-ben semmi sincs kipipalva, csak a sztereora lekeveres. A dac csak pcm-et kezel,nem tud lekeverni semmit. Igy a lejatszo csinal mindent En sem ertem, mert csak a mag tud kimenni. Megis, ami dts, az megy, ami dts hd, az meg pattog. Tmt-t ki akartam probalni, de lebuktam vele es most fizetnem kene, igy nem foglalkoztam vele
-
cekkk
veterán
válasz
Toobee #21443 üzenetére
TMT vagy PowerDVDvel is csinálja?
Bár mondjuk ezt nem értem, hogy eredeti HD hangoknál, mert koaxon csak a DTScore és a DD megy ki nem?
Még azt próbálnám ki a helyedben, hogy kikapcsolnám azt, hogy HD képes erősítő a hangbeállításoknál, mert lehet így oda kever olyat amit nem kellene.
DAC letudja keverni az 5.1et 2.0ra? Esetleg azt kipróbáltad úgy is csinálja? -
szente
addikt
Köszi a segítséget!
-
Toobee
veterán
Az mitol lehet, hogy BD25/50-
nel, eredeti HD hangok eseten,
amikor robbanas, vagy hasonlo
magas bitratas resz van, akkor
pattognak a magas sugarzoim.
Eleg idegesito, meg szerintem
nem is hasznal a dobozoknak.
Htpcbol koax kabellel megy a dacomba a hang,
amit az xbmc kever le sztereora es csomagol ki pcm-re. Game of
thrones-t nezem meg rendszeresen, amibol az
1080p valtozatot szedem, ott nincs ilyen
gondom. Asus fm2-es lapom koax kimenetet hasznalom. Dac: Emotiva XDA-1
xbmc: wasapi-n van. -
korcsi
veterán
-
F34R
nagyúr
AMD Temash A6-1450 Perfomance (Acer Aspire)
Elso fecske ? ebbe mar a jaguar magok es a gcn csucsul.
remelem lesznek belole inegralt cpus deszkak is.
-
ricsik
őstag
Hi, XBMC script -tel hogy tudnám megoldani, hogy lejátszáskor tudjak választani a belső és egy külső lejátszó közt? Mondjuk BD-nél, ha akarok menüt, akkor TM, ha nem, akkor jó a belső player is.
-
ebegab92
senior tag
Üdv!
Ha akadna valakinek ilyen lapja,akkor meg tudná mondani,hogy mik vannak írva a bekarikázott diódákra?Enyémen el vannak pukkanva,szeretném javítani,csak nem látszik a másik fele a típusuknak a lyuk miatt -
dabadab
titán
válasz
szente #21433 üzenetére
"Az USB a szűk keresztmetszet, vagy maga a hálózat?"
Persze, hogy a halozat. A 3D BR filmek max. bitrate-je 60 Mbps (2D BR-ek eseteben ez 40 Mbps), ami az USB2-nek abszolut semmi kihivast nem jelent, ellentetben a "150 mbites" wlan ennyit csak idealis korulmenyek kozott (nincs mas, zavaro wifi halozat, az ado meg a vevo kozott csak egy-ket meter levego van) tud produkalni.
-
szente
addikt
&Patice:
Az USB a szűk keresztmetszet, vagy maga a hálózat? USB 2.0-ról van szó. Vagy inkább valami Express Card-os WiFi modul kellene inkább?
Mert kiderült, hogy a router is tud 300Mbps-t és a TV is tud ennyit 5Ghz-en. Vagy ez se elég hozzá?
Illetve kell ehhez közbeiktatni a routert? Nem lehet közvetlenül a lapos és a TV között DLNA? -
szente
addikt
Hali!
Van valakinek arról tapasztalata, hogy egy 150Mbps WiFi stick-router párosnak van elég sávszélessége ahhoz, hogy átvigyen 3D-s Blue-Ray filmeket?
Üdv.
-
canniball
nagyúr
válasz
McSzaby #21425 üzenetére
"...de úgy érzem itt jobb helyen van a kérdés."
Ááá, leginkább a mITX topikban lenne igazán jó helyen. -
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Ezt a kérdést tettem fel egy másik topikban, de úgy érzem itt jobb helyen van a kérdés. A lényeg, hogy a linkben szereplő link (paradoxon hahaha) lenne egy minta arra, amit keresek. Mint kiderült a 120W-s pico psu táp elég lesz egy i3-nak és egy vinyónak. Ezt az egészet egyébként napi használatba akarom.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Totheground #21420 üzenetére
Az FM2A75 PRO4-M-en sincs ventilátor.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Totheground #21421 üzenetére
-
Totheground
addikt
Kícsúsztam a szerkesztésből...
A WD RED 2T megéri azt az 5k-t, amivel a caviarnal többe kerül? -
Totheground
addikt
Az Asrock FM2A85X EXTREME4-M és FM2A75 PRO4-M lap között agyalok. Előbbiben igazából az a vonzó, hogy ha jól látom, csak passzív hűtés van rajta. A 75-el esetleg van valakinek tapasztalata, hogy mennyire "hangos"? Teljesítményben gondolom mindkettő elég egy A85600-al párosítva (3DBD NEM kell, 10bit igen).
-
sirarcheer
senior tag
válasz
canniball #21418 üzenetére
Még nem, de este kipróbálom ez alapján.
-
canniball
nagyúr
válasz
sirarcheer #21417 üzenetére
Wasapit próbáltad már?
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Én laptopot használok HTPC-nek,amin van egy USB-s hangkártya.
Ehhez optikán csatlakozik a hangfalam.
Laptopon be van állítva és VLC-n működik a hang, viszont XBMC-ben nem tudom beállítani hogy itt szóljon.
Analóg módban a laptop hangfala szól, HDMI / optic módban nincs hang, ráadásul optical ra állítva beszaggat a kép.
Próbáltam optika helyett jack dugókkal de úgy sem volt xbmc-ben,Mire kéne állítanom az XBMC-t hogy külső USB hangkártyával működjön?
Segítséget előre is köszönöm.
-
ricsik
őstag
Igen a laptop kicsit nehezebb, bár magamat ismerve inkább kicsavartam volna a vinyó fedelet és lehúzom azt is
. Próba kedvéért csinálom, kíváncsiságból. A duálbútot valahogy nem szeretem, de egy gombnyomással tudok a post képernyőn boot meghajtót választani. Kezdetben megteszi.
-
cekkk
veterán
válasz
ricsik #21408 üzenetére
Hát
Mennyire értesz a linuxhoz és a linuxos partíciókhoz?
Mert én simán hazavágtam egyszer a gépem linux telepítés közben, mert fingom nem volt, hogy melyik partíciót, hogy nevezi el és rosszra telepítettem
Ennek nem ismerem a telepítési menetet lehet már ki írja, hogy melyik melyik, de amikor csak /dev/sda1 /dev/sdc1 stb volt akkor lefőttemDe közben rákerestem és mintha itt írná, hogy melyik melyik lenne szóval nem lesz ez vészes. Csak figyelj oda rá
-
cekkk
veterán
válasz
Mezga Aladár #21405 üzenetére
De jó is lenne, ha annyi nyelven beszélnék
De ahogy PEAK is írta.Megkaptam a választ az openelec fórumán:
The AMD chipsets don't support DTS-HD or Tru-HD - it's missing from their Linux drivers. Until AMD add this functionality to their Linux drivers, you'll need to use XBMC on Windows if you want HD Audio from an AMD graphics chipset.Összeszedhetné már magát a AMD és csinálhatnak egy normális drivert
-
Peak
addikt
válasz
Mezga Aladár #21405 üzenetére
Eredeti nyelven - magyar felirattal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest