Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nincs megállás akkuméretben
- Hivatalosnak tűnő képeken a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
-
-
cekkk
veterán
Kipróbáltam most felraktam a MADVR + LAV és tökéletesen működik
Régebben szakadozott a kép most már tökéletes, akkor ezek szerint már ez is GPUból dolgozik. -
cintula187
addikt
Ide még nem írtam be de hátha itt kellett volna kezdeni
Helyzetem. Adva van pc amit HDMI vel összekötöttem illetve kötnék a pioneer vsx827 erősítővel. Onnan tv-re HDMI out bol. MInden HDMI kábel minőségi 1,4-es. Közvetlen összekötve a pc-tv kiad képet hangot is.
Az erősítőn kép helyett az alábbi hangyák háborúja megy:Próbáltam 50hz is állítani a kimenetet ami minden esetben látható ha 800*600 as felbontásra kiterjesztem az asztalt. Más forrásról továbbit képet hdmi-n az avr. VALAMINT laptopról is gond és mindenféle átállítás nélkül is.SAjna a laptopon nincs catalyst így össze se tudom hasonlítani a beállításokat.
Fura hogy az 50hz is a tv szerint 60hz ként továbbítja, de a legfurább az hogy a héten már 2 esetben is sikerült továbbítani a képet, de amint restart volt megint csak zizi kép jött be. Amíg müködött mindenféle hangformátumot átadott.
Catalyst a legfrissebb, nem tudom már mit állítsak ott be.
Az ablakon kibaszás hangulata kerülget, azt hittem ez egyszerűbb lesz.Hálás vagyok minden tippért, segítségért!
-
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21787 üzenetére
elméletileg nem kell, hogy gond legyen a wifivel. emaitt vettem annó még egy linksys ea2700 routert.
most is megy simán a ps3-mal és macről beamer app al apple tv-re.
de ezekkel az a bajom, hogy fájlstruktúrában kell turkálni és nem media center -
UsagiYojimbo
tag
válasz
DanielK #21785 üzenetére
Meg.
Ha a MacMini-n meg tudod osztani, akkor az XBMC-ben hozzá tudod adni forrásként...
Nálam az alap Raspbmc ezeket ismeri:
- Hálózati féjlrendszer (NFS)
- SAP stream
- UPnP device
- Windows hálózat (SMB)
- Zeroconf Browser
Van még két olyan, ami eszköznek tűnik, ezek a RePlay TV device, és a HDHomeRun device.Mondjuk nem tudom a WiFi (vagyis WLAN) elég stabil-e streamelésre, főleg, ha mellette a Mini mást is csinál...
-
cekkk
veterán
válasz
Enszuke #21782 üzenetére
Most megkövezem magam, mert mégis reagálok!
"van egy A4-s APUM(szerinted ez fos) ami eddig mindent lejátszott a 10bit kivételével. Mondj anyagot amit nem képes lejátszani. Te persze én hazudok nem te megint."
Miert mondjak? Egy peldat mond itt mas.(a hsz szerzoje es az utolso sor az erdekes) Igaz, ez megint nem lesz jo, mert az utobbi par napban a minoseg nem szamit a htpc forumon.Válaszolnál nekem arra a kérdésem,re, hogy a MADVR mióta tartalom/anyag? Mivel mint írtam a 10bitesen kívül minden ment, mondj olyan tartalmat(tudod film sorozat stb) ami nem megy. Ez megint a körtét az almával összehasonlítás, megszoktuk tőled. De olyan nehéz megérteni TARTALOM a 10biten kívűl?
Eddig azt bizonygattad, hogy ahol nezed alig van anime, nem hogy 10 bites. Szerinted onnan fogjak beszerezni, ahol nincs?
Ez az itthoni legnagyobb oldal, bárki bármit szabadon feltölthet. Amikor egy közvélemény kutatás során akár 2-3 ezer ember megkérdezéséből egész országra vonatkozó információkat szűrnek le, akkor egy 500 ezres csoport igényeiből szépen lelehet erre szűrni, hogy nincs rá akkora igény mint amit te mondasz.Megint egy 20ezres mITX alaplapot hasonlítasz össze a legolcsóbb mATX-el?
Gratulálok.
-
DanielK
addikt
Jelenleg úgy is szoktam lejátszani filmeket, beamer app mellett, hogy a mac minin futtatom az universal media servert [link], és PS3-on kikeresem a machez usbn kapcsolt 3TB vinyóról a filmet.
Viszont tetszene, ha egy xbmc-n keresztül tudnám böngészni a filmeket és el is tudnám indítani.
Ezért a következő a kérdésem:
Szerintetek megoldható lenne-e, hogy a tv-hez kötött raspberry pi-n futna egy raspbmc és ugyanígy, ahogy a ps3 is, a machez kötött vinyóról streamelné az adatokat? magyarul azt állítanám be neki forrásnak?
Mac mini wifin, a raspberry pi meg vezetékkel lenne a routerre kötve, egy hálózat természetesenFélig meddig idevág....
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Enszuke #21782 üzenetére
Igen, eltevesztettem ,7-est akartam kerdezni a 6-os elleneben, mert ugy tudtam a 6oson meg rosszabb mint a 7-esen. Amit Abu meg is erositett. Az meg hogy nem veszik eszre nem jelent semmit. Ugye ezt eleve nem mindenki latja (de akinek latja annak azert ez megiscsak gond), masreszt lehet, hogy az erre fogekonyabbak eleve nem vettek Intelt
-
cekkk
veterán
válasz
tom_tol #21780 üzenetére
Szerintem 100%, hogy nem, sőt az A4es APU sem fogja, mivel ez 10bites, ha jól látom, az egyetlen ami a magon fent van
Enszuke!
Abba hagytam nem fogok rá reagálni, eljátszottad azzal az alaplapossal összehasonlítással a becsületedet nálam teljesen ne várd a válaszomat ezentúl. -
cekkk
veterán
válasz
Pista0001 #21778 üzenetére
Ebbe én nem látok táp ajánlást vagy kombinálást
-
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21774 üzenetére
Így van, és ő neki ezt tudnia kellett, de be akart vinni a málnásba, ha nem jössz akkor sikerült volna is neki
-
F34R
nagyúr
En is utalom a 10 bitet, pedig en is szoktam nimet nezni rengeteget, hal' istennek van tobb subber csapat akik 8-bitben kodolnak, ugyis lejatszon szoktam nezni nem gepen. Van neki egy subkulturaja ami itthon nem nagyon van nyilvan, a nyugati filmekkel ellentetben (amik nem kicsit tul vannak ertekelve).
Szerintem a vitat le lehet zarni ennyivel , Intel erosebb CPU-ban ami a 10p-hez kell, ezert nem is viszi semmilyen kissebb AMD APU sem, nekem mint felhasznalonak a ketto kozti allapot lenne jo, ezt pedig egyik oldal processzora sem tudja.(#21771) cekkk
chipset, b75, h77, z77.
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21770 üzenetére
Ez mit jelent, hogy 7es széria?
Intel vonalon nem vagyok otthon
Csúsztatott már megint Enszuke?
Legolcsóbb 7es mITXes lap, na akkor ,ár ez sem 11 ezer ugye Enszurke, mert htpcnél kell a 24p is
Szóval tényleg nem vagy becsületes versenyző...
Ezt nagyon sajnálom[ Módosította: Qru ]
-
szabi__memo
nagyúr
Ahogy Abu is írta, csak a 7-es verziós alaplapokkal.
Szóval ezt az apróságot se felejtsük el egy htpc-nél -
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21767 üzenetére
Ezek Ivy processzorok ha jól tudom , és megkapták a 24p támogatást, talán, de ha rosszul írom akkor bocsi.
De egy poszton belül is hol használ ékezetet hol nem
-
szabi__memo
nagyúr
-
cekkk
veterán
Akkor még egy kis statisztika
Xvid/eng kategória legtöbbet letöltött torrentek első 100ban nincs anime.
HD/ENG kategória legtöbbet letöltött torrentek első 100ban 2 darab az az 2%ka anime, de ezek sem 10 bitesek.
A legtöbbet 1390 ember töltötte le 2012-04-05 22:39:27 óta, míg a top első ebben a kategóriában 12341 letöltő 2013-05-13 04:26:16 óta. Ami azt jelenti, hogy kb 10% ember érdekel a elsőhöz képest.
Több mint 500 ezer regisztrált felhasználó van az oldalon , ami eléggé lefedi a magyar internetes kölcsönzős társadalmat, szóval igen szerintem ki lehet jelenteni, hogy erre a 10BITES lejátszásra jelenpillanatban nincs akkora igény, ha valaki pedig animét akar lejátszani az úgy is tudja, hogy neki kell vagy nem a 10bit.Ezennel én befejezem és Enszuke én nem akarlak téged megbántani, ha sikerült elnézésedet kérem, de úgy állítod be ezt a dolgot, mintha enélkül nem lehetne élni, de igen is lehet, mert nagyon kevés embert érdekel, akit meg igen azt tudja, hogy mi kell neki, mint az a 4 ember aki ebbe a fórumba kérdezte az évek során.
-
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21759 üzenetére
Értem, köszönöm! Az enyém nem így néz ki, de ezek megvannak, akkor ezek menni is fognak, remélem.
Akkor még egy kérdésem lenne.
Ezt [link] lehet valahogy telepíteni a Raspbmc alatt?Csak mert a külső vinyó, amin a filmek vannak HFS+ -ra van formázva.
-
cekkk
veterán
válasz
Enszuke #21761 üzenetére
10bit anime csak magyar oldalak az első oldalon van egy magyar oldalt
10bit magyar oldalak első oldalon találatok között nincs anime sorozatra utaló találat többsége megint külföldiA HI10 anime Magyar oldalak pár faszbokus oldal és a ph fóruma jön elő
HI10 mkv nulla magyar találatAkkor hogy a túróba keressek, hogy találjak 15 millió magyar találatot?
Rákerestem neked eme műre, hogy Elfen Lied ezt 2008 óta 2258 ember töltötte le amit azt jelenti, hogy majd öt év alatt, amit meg én írtam sorozatot egy hét alatt töltötték le több mint 10 ezren.
Az, hogy hol látták mint látták még mindig nem jelent semmit, mert itt a 10BITRŐL vitatkozunk, és amit ennyien letöltöttek az 8bites, a 10 bites verziót már csak 215 ember.Jah igen és az összehasonlítást megint itx-s lapokon végzed. majd akkor hasonlítsd össze mATX lapokkal is ha már ennyire benne, mert ez megint így fals eredményt ad, hogy egy kontextusból hasonlítod össze, de megszoktuk már tőled.
De legyen 1610 10541ft+lap 10741= 21282Ft
A4 9624 +lap 11702=21326 FT
Hatalmas különbségek.
(#21726) Enszuke
A masik, amit szinten irtam, gyenge geppel meg a lejtszhato tartalmak is nehezebben hozzaferhetoek. Tobb beallitast, nagyobb szakertelmet igenyel, ezzel egyutt tobb idot.Akkor most te vagy én vagyok a skrizofrén, mert arra sem emlékszem, hogy mit írsz, itt írod, hogy gyenge géphez nehezen szerezhető be az anyag, mondom én hogy van egy A4-s APUM(szerinted ez fos) ami eddig mindent lejátszott a 10bit kivételével. Mondj anyagot amit nem képes lejátszani. Te persze én hazudok nem te megint.
Mivel gyorsabb a proci, pl a viruskereso gyorsabban fut le es/vagy kevesbe terheli a rendszert
Érdekes nekem nem terhelte le a rendszert amikor rajta volt a gépen, most épp nincs semmi rajta, mert egy htpcnél nem sok értelmét látom ami megy naponta 1-2-3 órát. Ez megint gyenge érvvolt.Keress fogyasztas adatokat. Alulfeszelt a4 is tobbet fogyaszt, mint a g1610. Es film nezes kozben tovabb no a kulonbseg
Írtam olyat, hogy kevesebbet fogyaszt? Már megint kitaláltál valamit amit én nem írtam le, és nem hoztam fel érvként, ez a te vessző paripádÉs még mindig Magyarországon vagyunk és még mindig hozzá tartozik nyelvhez az ékezetek használata így kérlek használd, mert ugyanis nem használatuk helytelen
-
Nova96
őstag
válasz
UsagiYojimbo #21760 üzenetére
Leírtam,a véleményem. Ez a kis kivágás, nem fog az ellenkezőről meggyőzni. ...
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
Nova96 #21739 üzenetére
Akartam csinálni screenshotot az animével a háttérben, de a hw dekódolás miatt a screenshoton csak a szoftveresen rárakott felirat, illetve a codec info látszik...
Ezért csak ez utóbbit kivágtam:
Mielőtt valaki szólna érte, a szöveg kiírása terheli le a CPU-t, azért van csak 8 fps és 100% CPU az utolsó sorban.
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
DanielK #21758 üzenetére
Ez a link ugyanaz, mint a múltkori kettő, együtt...
Az SD méretére a médiatár mérete lesz befolyásoló tényező. Nálam az adatbázis külső gépen van (MySQL), így csak a thumbnailek vannak az SD-n.
De ha a külső HDD-k közül az egyik fix lesz, akkor arra is át lehet tolni mindezt.Amúgy a Pi-nek az SD a "rendszer-winyó", csak arról tud bootolni. Szóval lehet több, pl külön OS-eknek, de ha csak médialejátszónak használod, akkor összesen 1 is elég...
A SimpLink távval egy bajom van: nincs rajta Escape és/vagy Back gomb, ezek az XBMC kezelésénél jól jönnének.
Nagyjából ilyenem van: a 4 irány, az OK, és az 5 médialejátszó gomb (a 3 színes, kettő alattuk) működik. -
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21753 üzenetére
az én lg tvm távirányítóján is van egy simplink felirat. ezek szerint akkor nálam is működne?
nekem elég a jobbra-balra mozgás, okézás és még play/pause, illetve tekerés funkció. ha ennyit bír, az nekem jó!
Most már tuti, hogy raspberry lesz. Egy ilyet szemeltem ki: [link]
ezzel az sd-vel is megy az xbmc? vagy ahhoz vegyek egyet külön? -
UsagiYojimbo
tag
Nem tudom mit értesz a "csillivillis vacakok" alatt, de maga a rendszer és az XBMC tényleg nem foglal sokat, talán még 1 GB is elég.
Viszont az XBMC a médiatár adatbázisát, és a hozzá letöltött képeket (borítók, fanartok, bannerek, screenshotok, stb) is a lokális fájlrendszerben tárolja. Nálam ez most olyan 600 MB... És zenék még nincsenek benne... -
jeni
félisten
válasz
slashing #21747 üzenetére
mindenképpen olyat amelyben nagyobb a GPU teljesítménye vagyis HD4000-s.
Min. 2magos legyen. pl.: i3-3225 vagy a 4magos a i5-3570K (csak ez tud HD4000-t).
de ha AMD-ben vennéd akkor inkább eladnám a Z68-s lapot és Asus FM2-s lapot vennék és ahhoz venném a AMD-A10-5800K-s procit amiben sokkal erőseb a beépített videó képesség. Jobban járnál így,mert az Intel HD4000 jóval gyengébb az AMD-s változatnál,ráadásul az AMD nem full beállításnál akár még új játékokat is tudnál futtatni rajta.
Az AMD-s A10-5800K 4 magos proci annyiba kerül mint a i3-3225-s proci ami csak két magos. -
cekkk
veterán
válasz
Enszuke #21746 üzenetére
Akkor mi alapon jelented ki, hogy ez igen nagyon elterjed valami ha egyszerűen nem tudod alá támasztani semmi tényszerűvel? Én próbáltam de te csak beszélsz a levegőbe... Számokat kérek, és nem google találatot egy szóra.
Csak beszélsz beszélsz mondod a hülyeségeidet, de semmivel nem tudod bizonyítani.
10530-ban 2011 vegerol: "Nem tudok linkelni, mert nalam minden megy Ezt brazos-t hasznaloktol kerj!"
A brazos szot helyettesitheted A4-el
Miért kéne tőlük kérnem bármit is! Mondom animén kívűl mindent ment akkor miről beszélsz. Azt mondod nehezen szerezhető be hozzá anyag amit le tud játszani vele az ember, mondom mondj olyat amit nem tud, ha nem tudsz ilyet mondani akkor ne állítsd az ellenkezőjét mert szokás szerint HAZUDSZEhhez az alabbi feltetelek kozul legalabb egynek teljesulnie kellene:
Ez mind teljesül, mert akinek nem kell a 10bit annek tök felesleges HTPCbe I3 I5 A8 A10es proci, ha film nézésre használja,De tudod mit itt mindenki hülye, csak te vagy az okos. Legyen igazad
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
#25954560 #21745 üzenetére
sajnos volt atomos netbookom, egy msi u100as két gb rammal, tökéletes volt egy csuszos vasárnapig...
mosatni eeepc 1 gm rammal,de erösebb procival gyalazatos
az elkövetkezendö 3 évbe nem lesz fejlesztés, csak netezni és néha letöltni kellene a gépecske.
youtube ritkán játszik,kis zene hallgatás sajnos viszont szeretek 10-15 ablakot nyitva tartani a böngészöben,kérdést ez kezelik e kis procis cuccok, sok rammal? -
slashing
senior tag
Van nekem most egy z68-as itx lapom egy i3 2100T-vel mint asztali gép ezt a jövőben valószínű átalakítom htpc-nek de mivel ez egy SB-s proci így azt cserélni szeretném Ivy-ra. A kérdés hogy melyik lenne a legjobb ár/teljesítményben? Csak htpc lesz! Nem lesz játék ez szinte 100%, de filmekből vigyen mindent 3D-t stb., ha menne a Lav filter+MadVR az sem lenne rossz.
Kigyűjtöttem a támogatott procik listáját, fogyasztás szerint rendezve:
-
törölt tag
-
slashing
senior tag
válasz
UsagiYojimbo #21733 üzenetére
Nálad is lassan indul el a film mint ahogy szinte minden youtube bemutató alatt? Kb. 10-15 sec egy HD film indítása? Illetve csak a full alap xbmc skin-el megy?
-
Peak
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21742 üzenetére
ha meg nem használsz ilyen csillivillis vackokat, akkor 2gb ram is bőven elég.
egy logikusan és értelmesen felépített könyvtárszerkezettel hibátlanul el lehet lenni -
UsagiYojimbo
tag
válasz
DanielK #21735 üzenetére
A borda szinte teljesen felesleges. Az a 10 °C akkor tapasztalható, ha menet közben teszed rá, és szép lassan elfogy: 5-6 perc múlva már alig 1-2 fokkal lesz hűvösebb.
Amúgy 50-60 °C-os a SoC hőmérséklete, szóval tényleg igazán felesleges...Jah, és XBMC-hez a 4 GB lehet, hogy kevés lesz (adatbázis, thumbnailek, stb)...
-
Ittnemaz
aktív tag
azért ne feledjük a:
vagy a nagy öreget:
Logitech Wireless Touch Keyboard K400
khm esetleg valaki enyhitené az én kinom?
-
Nova96
őstag
válasz
UsagiYojimbo #21728 üzenetére
-Ami sz*r az sz*r.
-Senki nem mondta, de a 720p-s még akkor nagyon a méret, kevésf*sbitrátával.
-mi a forrás nem befolyásolja a végeredményt hoool, fogod a dvd-t átkonvertálod és hopp br lesz....de számít, miből mit csinálsz. És alap, hogy egy csapat nem csapja le a bitrátát.
-Egy film ami 1080p-be készült 4-5GB kezdődik....
-Igen, nem mindegy, de szerintem az IPS panelemen megtudom állapítani mi a jó és mi a rossz...talán.És egészről amit írtál, érdekes azt mondod lejátssza a 10-bitet, pedig elméletileg nem. Valami csoda géped lehet....vagy nem is tényleges 10-bitet nézel, nem lehet? Nem....kizárt, hogy ne legyen igazad.
Na mind1, én befejeztem. -
cekkk
veterán
Ez talán jobb, de az új árát nem érni, nekem van itthon egy ezt úgy mondom
-
jeni
félisten
Üdv
Használ valaki ilyet? Van jobb ennél? -
Totheground
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21728 üzenetére
Nekem van pár sorozat, ahol 1 rész (20 perc) 1,4 giga. Flac audio, de csak 1 stream.
-
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21733 üzenetére
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
dabadab #21731 üzenetére
Az első belinkelt oldalon az XBMC szoftveres dekódolójáról esik szó, ami tényleg nem tudja.
A másodiknál nem csak az 1080p, hanem úgy általában a Hi10-ről írják, hogy nem támogatott.De mint írtam, nekem viszi a Raspbmcvel...
Szerk:
Ott a DTS-ről is azt írják, hogy megszenved vele, pedig nálam jól megy, úgy, hogy a TV-m nem ismeri a DTS-t...
Mondjuk a CPU terhelést nem figyeltem, lehet, hogy max közelében jár olyankor, de nem szokott akadni. -
UsagiYojimbo
tag
válasz
DanielK #21725 üzenetére
Új B verzió, azaz 512 MB-os. A legszűkebb keresztmetszet a 100Mbites hálozat, de az is elég szok' lenni...
Én csak a Raspbmcvel próbáltam, eddigi tapasznyalatok:
- Remekül megy, a 2 db fizetős kodek (MPEG2, VC1) kivételével mindent vitt eddig. (Amit nem vitt: Nasa Live ISS Stream, ami VC1...)
- Macerás a magyar billentyűzetet belőni, de csak egyszer kell. Itt az a fő gubanc, hogy nincs X, tehát a szokásos megoldások nem műxenek.
- Nem igazán látható át a frissítési séma. Elvileg reboot során frissül, de volt már, hogy 3-4 alkalommal is rebootolt egymás után, mert mindig bejött valami frissítés, amit az előző körben kihagyott...Külső USB-s eszközök esetén az első eszköz egy tápos HUB legyen! Illetve maga a Pi is komoly tápot kapjon! Hivatalosan 800 mA-es táp elég neki, de javasolt inkább 1000-1200 mA-es stabilizált tápot használni.
-
válasz
UsagiYojimbo #21730 üzenetére
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
Totheground #21720 üzenetére
Valaki szintén nem hitte el, és megkért hogy próbáljam ki. Vitte az általa adott fájlt, de eléggé kockás volt az LCD TV-n...
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
Nova96 #21717 üzenetére
Valóban kissé off, de megjegyeznék pár dolgot:
- Akiket lesz*roztál, az egy olyan csapat, akik 2011 óta csak ezzel foglalkoznak... (Konkrétan Hi10-zel...)
- Senki nem mondta, hogy 1080p a 139MB-os fájl, amúgy 720p.
- Nem tudom mit értesz a "br" alatt, de ha BD/BR ripre gondolsz, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak: az hogy mi a forrás nem befolyásolja a végeredményt (mármint pozitív irányba). Azaz, hiába a BD forrás, ha a olyan bitrátával tömörítesz, akkor úgyis kockás lesz...
- Egy másfél órás 1080p film esetében 2GB alatt nem lesz nézhető a kép. Ez tény. És független a 10bittől...
- Nem mindegy, hogy milyen kijelzőn nézed, (meg milyen szemmel) . Lehet, hogy egy 15"-os monitoron jól néz ki, de LCD vagy Plazma TV-n, pláne projektoron egészen másképp néz ki...
-
cekkk
veterán
válasz
Enszuke #21723 üzenetére
Én megkértelek arra téged hogy töltsél le vagy fel bármit is?
Az egyenlőre nem warez, ha azt mondod, hogy igen van ez az anime, aminek a neve csapat és egyéb más nélkül leírva ennyien töltötték le.
Mint írtam én számokat tudok neked leírni, te meg annyit, hogy ugyan annyian vannak. És mégis mennyien vannak ott, itt mi mennyien vagyunk? Ködösítesz csak. Még mindig nem ismered el, hogy olyan dolog miatt mondasz valamit rossznak amit "alig" használnak csak azt mutatja, hogy mást dolgot már nem fogást már nem tudsz találni, hogy szidhasd és becsméreld.Mert két év múlva ha olyan van ami érdekel, akkor megveszem majd újra abból azt a minimálisat amivel működik. Most minek vegyek meg előre valamit ami aztán lehet 1 vagy 2 vagy 3 év múlva használok. Ezt nevezik rossz befektetésnek, és felesleges tartalékolásnak. A pénznek van más helye, mint hogy olyan gépben álljon benne amit lehet nem is fogok tudni kihasználni csak évek múlva, az értéke csökken természetesen, de azért vegyem meg azt amit ma nem tudok használni.
4
Te sem olvastal vissza. Nem konkretan a 10 bit a gondom, az csak egy pelda ra. A gond, hogy gyenge gepen regen is volt, ami nem ment, ma is van, es holnap is lesz. Szerintem errol tudnia kell annak, aki ilyet akar venni. A masik, amit szinten irtam, gyenge geppel meg a lejtszhato tartalmak is nehezebben hozzaferhetoek. Tobb beallitast, nagyobb szakertelmet igenyel, ezzel egyutt tobb idot. Aki mp-hez szokott, annak szerintem pont ezert nem is lehet alternativa.
Hallod a 10 biten kívűl nem találkoztam olyan anyaggal ami nem ment volna a A4es APUmmal, kéretik mondani olyan tartalmat ami még nem megy.
-
DanielK
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21718 üzenetére
A tiéd az 512-es? Melyik a jobb Raspbian, Raspbmc, OpenELEC, esetleg RasPlex?
Nagyon gondolkodtatóba ejtettél... Jó lenne egy médialejátszó, ami pici és olcsó. Csak egy/két külső vinyót dugnék rá. -
Peak
addikt
válasz
Enszuke #21723 üzenetére
Igazából nagyon szépen, finoman, virágnyelven, "smoothtalk" módon véditek a kommunikációtok stilusát, tartalmát, de alapjánban véve Cekkknek igaza van abban, hogy valahogy sosincs súlyozva senkinek sem a mondandója, pl. a 10bittel kapcsolatban sem.
Egy laikust meg kettő perc elvinni teljesen rossz irányba, dezinformálni, vagy csak irreleváns információkkal tömni a fejét. Ennek a felelősége mindenkit terhel, aki egy ilyen fórumon írogat, ezért fontos az, hogy korrektül legyenek tájékoztatva az emberek, bárki aki itt véleményt nyilvánit, az igenis legyen tisztában azzal, hogy felelős a szavaiért is.
UFF! Peace! -
cekkk
veterán
válasz
Enszuke #21712 üzenetére
Ez még mindig nem bizonyít semmit.
Ott van Magyarország két legnagyobb oldala, oda jelentéktelen mértékben kerülnek fel 10 Bites anime sorozatok, mert ez ma itthon MAGYARORSZÁGON egy kis közösség szórakozása és ha valaki ide jön, hogy neki htpc kell 99%, hogy nem kell a 10 bit és ezért nem kell ócsárolni, hogy az amd olcsóbb APUjaiban gyenge proci, mert nincs szüksége az embereknek erősebbre, mint láthatod itt eddig 4 ember kérdezte meg az évek alatt. De mondom számokkal bizonyíts ha akarod és rá kerestem neked, de eddig te csak a karaktereket koptattad, ott vana két nagy oldal onnan hozzál nekem példátOtt vannak az igények, magon 516 ezer felhasználó aszfaltos oldalon meg 99 ezer. Ott vannak a számok, hogy miből mennyit töltöttek le.
Azzal meg, hogy mi lesz 1 esetleg 2 év múlva a kit érdekel kategória, majd ha szükségem lesz rá cserélem. és akkor arról a sok ezer vagy tízezer emberről ne is beszéljünk, akiknek média lejátszójuk van és nem tudja ezt, vagy nem tudja a 3D-t akkor mindenki dobjaki és rohanjon újat venni. Az a lényeg, hogy a mai formátumokat vigye és játssza le, a mi van ha kategórián idegesítse magát az a ember akinek erre energiája és ideje van, mert semmi értelme erre izgulni, vagy izgul és kerül izgalmi állapotba, hogy jaja nekem majd meg a h265 X idő múlva és akkor előveszi és .....
-
DanielK
addikt
válasz
Totheground #21720 üzenetére
Nekem elég, ha viszi a sima 720p vagy 1080p filmeket.
Azt tudja, nem?
-
Totheground
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21714 üzenetére
RBP-vel 1080p Hi10p? Azt azért kétlem, annál komolyabb gépet is bőven tud akasztani.
-
Bálint OS
tag
Sziasztok!
Boccs az offért de ez az egyetlen aktív fórum ahol esetleg kapok választ is
Most vettem egy SCALEO E típusú HTPC-t és olvastam előtte a geeks.hu-n az XBMC-ről viszont azt senki nem írta hogy melyik gyorsabb ha saját kernelre épülő XBCT raknék rá vagy csak simán a win7-es verzióját szedném le és azt használnám.(igazából melyik amelyik nem kevésbé eszi a vasat mert a Windows Media Center nálam nagyon fogja a gépet meg nem is szeretem.)
U.I.: valakinek esetleg vannak driverei a SCALEO E hez mert nincs sok support a neten és még azt sem tudtam kideríteni milyen procikat támogat.Aki azt írja hogy a google a barátod annak mondom hogy már egy hete keresek és nem találtam eddig semmi hasznosat.
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
DanielK #21716 üzenetére
Itt: Rasperbby Pi Magyarország
Készre szerelve árulják, lehet hozzá jópár kiegészítőt venni. De én nem vettem semmit, csak egy SD-kártyát.Vigyázat, a ház is külön kapható...!
-
Nova96
őstag
válasz
Amolyan kis off, de a második állítás meg nem igaz.
Nem, egy sz*r csapat 10-bites videót kéne nézni és/vagy, nem a hi 10-ről kéne szedni. Meg, alapból ahol egy 1080p br 138mb-t az régen rossz. Hiába 10-bites videó, egy br-nél alap a 600-800mb-t, amire azt mondod nem rossz. De egy 1-2 GB fájl a nagyon jó. Gondolom a thora-t nem kell bemutatni vagy utw.
Na mind1, bocsi az offot. -
DanielK
addikt
válasz
Ezt a Raspberry Pi-t hol vetted és hogy raktad össze? Vagy már alapból szerelve volt? Érdekelne!
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
-
UsagiYojimbo
tag
Figyelve a 10 bit pro és contra vitát, pár hozzáfűzni való:
- Én egy Raspberry Pi-vel nézek filmeket, Raspbmc (XBMC) szoftverrel, és gond nélkül vitt mindenféle videót eddig (van kb 300 filmem, 250 sorozatom, 50 mini sorozat / tv-film, és vagy 150 animém). Viszi a 10bites animéket és a 1080p-s filmeket is. Eddig egy dolgot nem vitt: SACD-féle DSD-t...
- A 10bit hívei azt szokták mondani, hogy jobb képminőséget ad kisebb fájlmérettel. Ez sajnos jellemzően nem igaz. Általában a 10bit valóban jelent (némi) minőségjavulást ugyanakkora bitrátával, de aki 10 bitre tömörít, az (általában) eldobja a sulykot, és annyira apróra veszi a bitrátát, hogy szinte már nézhetetlen egy nagyobb kijelzőn. (Most nézem pl. az Uchū Kyōdai-t, 139 MB-os egy epizód, PC-n még jól mutat, de TV-n már sehogy...)
-
cekkk
veterán
válasz
Enszuke #21705 üzenetére
Te most miért is a google találatait vegyem alapul? Mondom, magyar igények és magyar oldalon hozzál nekem példát ne a google
Széllel szembe hugyozol elég régen de még mindig csinálod. Fogd már fel, hogy ez egy réteg igény 100ból 2 embernek kell 21 ezer hszből 4 ember kérdezte. A HD filmek lejátszása topicban 9 alkalommal van megemlítve a 10 bit szó.
De még mindig nem hoztál fel magyar példát, mivel itthon vagyunk és ne japán kínai ázsiait hozzál fel ahol ennek a kultúrája van.
De nem tudsz és ezért még mindig csak személyeskedsz, jobb lenne ha bejeznéd ezt. -
-
Inqontrol
csendes tag
Üdv. Srácok
Valaki használ ilyen ventit: Be Quiet Shadow Wings 80mm T8025-LR-2
Tudtok ajánlani valamilyen 80mm ventilátort ami halk?Előre is köszi!
-
ricsik
őstag
Nem 10 bit kell ide, hanem rendes tv, vagy vetítő. Azért megnézném hány felhasználó panaszkodott eddig a 8bites képminőségére egy 65 Colos Pana VT60 plazmát nézve, vagy Sim2 vetítőt. Szerintem fölösleges tovább ragoznom.
-
válasz
gorbep #21697 üzenetére
"Taxisofőr Mastered in 4K BD50 4K upscalingre optimalizálva...."
Nem, ez nem azt jelenti, hogy 4k upscale-re van optimalizálva (mivel arra nem is lehet), ez azt jelenti, hogy a stúdióban 4K-ba digitalizálták be és úgy dolgoztak rajta, aztán a végén lett belőle sima fullHD BR.
Ez abszolút semmit nem jelent arra nézve, hogy mikor vagy milyen formátumok jönnek, pl. a CD-ket is ezer éve 24 bit / 192 kHz-en masterelik, aztán mégis csak 16 bit / 44.1 kHz felvételeket kap a köz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D CAD Software - Dassault Systèmes - CATIA V5
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3221
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest