- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Larry303
addikt
igen ma reggel már én is uerre gondoltam...majd délután adok neki
amúgy most majd bizonyíthat a d7k, mert tegnap is végig 1600-3200 között kellett lőnöm, borzalmas fényviszonyok között.... szinte végig a 50 1,8g volt fentte képed meg íg ynekem nem jön át notin sajnos...kicsiben kicsi
nagyban meg semmi nem fér ide rá...majd este a nagyon...
-
Larry303
addikt
köszi mindenkinek, de tényleg
de mivel már most totál elfogult vagyok, ezért kérlek azért közöljétek, mikor szakmai szempontokból értékelhetetlen fotot posztolokFreddyékkel meg nyitunk egy lányaink galériáji topicot
-
Larry303
addikt
vmi ilyesmi volt...aztán az, hogy oldalról, vagy felülről milyen fényforrással küldöd az már a te dolgod...
csak nem egy g25 pedálsor az a háttérben?
gtr2 vmikor?
-
Larry303
addikt
válasz
Peethy #49619 üzenetére
ahogy többet nézem, a stalker egyre jobban bejön
többet időzik az ember a képen, mert ott is van egy tekintet ami ráadásul a fő témára tereli a szemet, oszlop kicsit tényleg billenti az egyensúlyt de sztem nem vészes, jó ez így ahogy van...
kicsit tényleg dőlni látszik amúgy...viszont én is megkérdem, ezt miért nem lehetett volna egy képből?kiskornel: nekem az első, de sztem sok lett a döntés, sőt szvsz egyeltalán nem kéne dönteni
-
Larry303
addikt
-
Larry303
addikt
válasz
Sir Riccio #49509 üzenetére
sztem is a póz van elbaltázva...
-
Larry303
addikt
válasz
Freddy76 #49218 üzenetére
na majd remélem én is jöhetek egy év múlva a kisasszony portréival...csak addig meg kéne tanulnom portré fotozni...vagy majd sunyiban írok egy privátot coxernek
mess: nem kevés díjat nyert a srác ha megnézted, elég szar, hogy a saját honlapján nem túl jó minőségű az a galéria sztem...
textúrát eddig nem sasoltam, ha jobban bámulom ezeket a képeket akkor sem erre figyelek ált...
vmiért ez a stílus (maga az egész portrézás) amúgy távol áll tőlem, tán emiatt, nemtudom -
Larry303
addikt
engem vszeg azért nem fogtak meg a halasok, mert kb kismilliot lőttem belőlük én is, illetve volt szerencsém anno komolyabb fotosokat is látn a vízalatt, illetve a képeiket...
nem tudom őt ismered e pl... -
Larry303
addikt
válasz
kiskornel #49071 üzenetére
köszi a kommentet!
valójában kúsztam másztam az avarban, hogy normális nézőpontba kerüljek...amit próbáltam, hogy tág rekeszzel lövöm, pont a háttér leválasztása/bokeh miatt, a szűk dofot eredményezte...állványom ide kuka sajnos, egy babzsák jött volna jól így utólag...focus stack is az állvány hiányában kuka...
adnál tippet, hogyan tudtam volna szépen leválasztani a hátteret?ballington: köszi! direkt van rajt zaj utólag, ahogy mess is mondja...plussz kontrassztal megnézem még!
end-ru: nekem a 2-4 es -a hibái ellenére amit előttem már ugye elmondtak- tetszenek
-
Larry303
addikt
válasz
fattyu #49055 üzenetére
ja tudom, hogy elcsesztem az élességet emiatt, de elég kevés fény volt az erdőben, meg ehhez is kúsznom másznom kellett, viszont mehettem volna még így utólag simán feljebb isoban, és jobban lerekeszelni...megnézem erősebb kontraszztal...
mess:50 1,8G
többet is lőttem róluk, de így utólag ennek a jobb oldali gombonák sztem jót tesz ha több látszik a kalapból is...itthon már máshogylátom sajnos...idegesít ilyenkor, hogy lövök 4-5 képet róla és mégsem sikerül tökéletesre a kompo.. -
Larry303
addikt
elsőre nekem is úgy tűnt, de takargattam a monitoromon és sztem jót tesz neki, hogy ott van az előtérben.
forceberg: mintha az élesítéssel lenne baj sztem, amúgy egy kis halo is látszik a szobor körül illetve a szobor felülete és a templom teteje az ami zavart engem, valahogy az élesítés + kontraszt körül bökheti vmi a csőröm...
ami még fura, ahogy dől el a templom -
Larry303
addikt
válasz
forceberg #48949 üzenetére
nekem így jobban tetszik, illetve Roboter már le is írta miért...
kiskornel: jók ezek a gombák, de megnézném, hogy a hátteret, selektiv wb vel, vagy vmi más módszerrel átszínezed. A panorámán nem nyúltam a színcsatornákhoz, megnézem majd az eredti rawot de sztem ott is a wb állítás miatt érezhetted a színeződést.
-
Larry303
addikt
ez egy 25s expoból van minden manualon, nem emiatt kérdeztem a panorámát.
az előbb linkelteknél a második így is vágva van, de a túristák nagyon megváltoztatják a kép hangulatát, sajnos számomra még a nagyi is, nagyobb látúszögnél meg sztem a tekintetek nem adnák annyira ami itt a lényeg volt, fintorgás nagyképűség, pökhendiség stb
-
Larry303
addikt
hoznék két képet savazásra...
elsőn a zenész kollega hatalmas arc volt, sajnos kevés képet tudtam róla csak lőni, a többin nagyon becsillan a szemüvege...érdeklne mennyire jön át a karaktere
másodikon a tekintetekre, arcokra próbáltam koncentrálni, hogy mennyire érezhető a hangulat amit teremtenek ők és a helyszín (szent márk tér pohár víz kb 15-20 eur)
illetve mennyire zavaró az öreglány -
Larry303
addikt
a második most nagyon pöpec lett...egy makro ami nekem sejtelmes hangulatot áraszt, (pedig ugye mi a pöcs lenne sejtelmes) részemre ez teszi különlegessé...sok technikailag jobb makrod van gondolom, de nálam ez a színvilág az ellenfény a háttér stb szal az összhatás mindent visz, sztem a legjobb makro képed
-
Larry303
addikt
válasz
Real_Necro #48504 üzenetére
vagy csak máson jár az eszed
-
Larry303
addikt
régi 50 1.8 D üvegemnek volt hasonló bokehja...egy másik objektivvel illetve, ahogy kornél mondta, nem ennyire kemény fényekkel, igen csak jó sorozat lenne sztem!
sir riccio: nagyon tetszik, tán egy kicsit erősnek tűnt elsőre a körvonaluk illetve a fehér ruhán az a sok fény.
-
Larry303
addikt
lehet kicsit túl van élesítve azért volt fura, színvilága bejön...inkább az, hogy ha részletkre jobban odafigylek mégsem találom olyan élesnek, mint amilyennek első ránézésre tűnik, persze nem biztos, hogy az utómunka miatt ilyen -vagy nem kellett volna ennyit innom :d
kábelen filoztam kiszedjem e vagy sem, aztán hagytam így zajostól kábelestől, amúgy is elég komoly crop a kép, sztem kb 33% lehet az eredetinek, csak a kicsi kínai végig kamerázta az egész utat és kint lógott az oldalán....
-
Larry303
addikt
kérhetek olyat, hogy vmely pro kollega aki rendelkezik pár presettel, megtenné, hogy erre a képre rak vmi használhatót? asszonynak megígértem felelőtlenül, hogy csinálok róla frankó terhes képeket
Nem kérem a presetet, illetve azt sem nyilván, hogy valaki az én képemen tököljön az utómunkával, csak portrékhoz nagyon nem lövök, nem tudom hogy álljak neki, ennyit tudtam kihozni belőle...ha nem kivitelezhető ilyen egyszerűen akkor bocs a hülye kérésért!
ha van jelentkező feldobom a nyers képet...
-
Larry303
addikt
igen sajna a fókusz el van rajt kicsit csúszva, amire megtaláltam a helyet meg a megfelelő beállításokat arra be kellett fejeznem...így utólag úgy gondolom sokkal többet ki kellett volna hoznom belőle!
Throme: a kössz a véleményed!
m3ss: igen a nagyokhoz menni kell, de ilyen 2000esek azért már vannak a "közelben" is
képek közül az első tetszik talán a legjobban, de a háttér miatt sztem kellett volna 2 expo.
-
Larry303
addikt
kössz mindenkinek a tanácsokat!
mint mondtam tudom, hogy nem az igazi, kéne egy naplemente vagy egy sziget, világítótorony stb a háttérbe..előtérbe a sziklákat szántam, lábnyomok sajnos nem voltak megvalósíthatóak, mert mint mondtam a hullámzás az állványt is vitte a végén
kerstem nagyobb tárgyakat ágak stb de semmi nem volt, sajnos unalmas homokos tengerpart volt, kisgyerekkel voltunk, egy megoldás lett volna és ez sajnos az én lustaságom miatt nem lett megvalósítva, mégpedig hajnalban felkelni, mert keletre nézett ez a part... -
Larry303
addikt
válasz
forceberg #47822 üzenetére
tudtommal ebben a kategoriában már alapból bent van a pixelgari dell részéről nem?
legalábbis nekem a 24es van ebből és rögtön cserélte a dell mindenféle extra pixelgari nélkül...amúgy az elsőnek más volt a baja szal nekem a 3. lett megfelelő
viszont ezt imádomelvileg itt le van írva pontosan, márpedig ez ultrasharp család
Necro, nektek meg grat így utólag
-
Larry303
addikt
jó képek nagyon...ködös, felhős tájképeket különösen szeretem, azért is próbálkoztam ezekkel a hétvégén, sajna ennek a képnek sem tesz jót a kicsinyítés, nagyban sokkal hatásosabb sztem...keresek majd olyat amit nem kell cropolni, ahol eleve csak a hegyek vannak a "felhőköntösben"
-
Larry303
addikt
igen Ausztria, tyrol pontosabban ötztal...
amúgy a felhők közt látszódó távoli hegyekre gondoltok amúgy? mert én annyira nem vagyok jó utómunkában, hogy abból önmagából jó képet hozzak ki sztem, de azért megpróbálom...több ilyen felhős kép is van nekem is tetszik bent a sejtelmesség, majd még hétvégén ráfekszek vmelyikre...kösz azért, hogy megnéztétek.
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- LEGO klub
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Nikon Nikkor 105mm 2.8 macro és Nissin MF-18 körvaku
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest