- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
Hirdetés
Aktív témák
-
drkbl
őstag
Az első kép nekem bejön, bár valóban techdemó
Esetleg kicsit kisebb tárgy, néhány "csillag" a háttérbe, felhő elé, és van egy érdekes Holdad.
A második valóban sokakat megihletett már, blogillusztrációnak el tudnám képzelni. Javítana rajta, ha a teljes kép éles lenne, illetve szabályosabb lenne a megvilágítás.
A harmadik szerintem portréformátumot kívánna.
A negyedik a legjobb szerintem, bár valóban jobb lenne, ha nem középre lenne komponálva a közelebbi fej, mert így "kilöki" a másikat, illetve érdekesebb, hogy mire néznek így a kutyák. Két módon tudnám ezt elképzelni: vagy kicsit balra fordulva, teret engedve a tekintetnek, kisebb mértékben, de megtartva a lányos/fiús pórázt, vagy balra/előre mozogva egyfajta tükörszimmetriával.
-
*Ropi*
félisten
Nincs mosoly, vérkomolyan írtam. Amúgy miért járunk erre a fórumra: tanulni az érdemi kritikákból, vagy azért, hogy a nyelvünk egymás hátsójában legyen és csak Flickr!-szintű ömlengéseket (gyönyörű, csodálatos, stb.) kapjunk? Költői kérdés volt...
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az első tényleg ütős kép lenne, ha kicsit ráfeküdnél.
-
j.bravo
addikt
-
*Ropi*
félisten
1, Ez most mi? Alma, narancs, vagy valami hibrid? Mert narancssárga almát még nem láttam...
Az egy dolog, hogy belülről világítottad ki, de attól a színe nagyon természetellenes. Meg unalmas ez a középre komponálás, inkább tetted volna ki mondjuk a jobb szélére és egy felülről a gyümölcsre irányuló szűk fénycsóva érdekessé is tenné a képet.
2, Passzolom: nem mozgatja meg az agyamat, kötelező kép...
3, Nem tudom eldönteni, hogy a kutya-e a főtéma, vagy a lány félmosolya? Bármelyik is, a háttér kuszasága és a lány hajában lévő beégett sáv elvonja róluk a figyelmet. A háttér elég jól el van mosva, de ez itt nem elég.
4, Rossz szögből lőtted: én a nézésük irányából fotóztam volna meg úgy, hogy a két kutyatest kétfelé, a háttérben meg látszódjon a pórázt tartó gazdi keze és alakja kb. derékig felfelé.
-
-
kiskornel
addikt
rumos14: Én kipróbálnám a háttért több kontrasztal. Sokszor van kontrasztvesztés tájfotóknál...
BoGyesz_24: Mivel lőtted őket. Egész jók. A verebesek közül az egyikben kint van a fókuszból a jobb oldali, a másik pedig nem mutat sokat...
1010:
Első jó. 2. sztem nem kellene a bal oldali virág a képre, és kicsit jobban belőni a középsőt; 3. Bazi nagy szem. Olyan furcsa. Olyan, mintha beholder szem lenne.; Az utolsó kettő (legjobb tudomásom szerint) darázs és nem méh. Ezek közül az elsőnél hagynék helyet előtte.
Az nagyon jó pillanat még, mikor elindul. Valami extrát még tehetnél beléjük.kricsi81: Szép mind a kettő. Az elsőn a jobb szem miatt kicsit még balrább fordítottam volna a fejet. Fehér háttérben jobban mutatna, mint ebben. De alapvetően szép. A második meg szexi... Esetleg a haját kibonthattátok volna.
-
máyköl
veterán
-
sztyui2
őstag
Használtam más lencsét is...
Jah, és a nyitott rekeszre írtam, hogy tökmindegy. Ha rekeszelsz, akkor érződik a sok lamella hatása.
Jah, és nem a fix50 dícsérete volt a lényeg.
A te "gyakorlati tapasztalatod", hogy AF nélküli lencsével többet el lehet érni, mint egy AF-el rendelkező lencsével...
Gratulálok! -
sztyui2
őstag
Miért is? Már bocs, de ugyanannyi "szára" lesz a fények alkotta csillagoknak 5 lamellával, mint 10-el, ugyanis az 5 lamellás páratlan(ezért kétszereződik a szárak száma), viszont a 10 páros, és ezért marad 10.
Egyedüli jelentősége akkor van, ha lerekeszeled és azt akarod, hogy még mindig (majdnem) kör alakú legyen a bokeh. De sok értelme nincs, mert ha szép bokeh-t akarsz, akkor úgyis nyitott rekeszen használod, és ott meg tökmindegy, hogy hány lamellás a rekesz, mert kerek lesz a bokeh.
Jah, és miért lenne kötelező helios es pentacon combo? Maximum macróra jó megfordítva, de ha van egy normális macróobi, akkor máris felesleges. Főleg, ha van a táskában egy AF-es fix50 is. -
j.bravo
addikt
Ez a témától is függ. Nem mindig van mód manuális élességállítással tölteni az időt. A tárgyak és az épületek irtó türelmesek tudnak lenni, de az emberek nem mindig.
Emiatt pl. nekem is van Nikkor 50/1.8-am is a Helios 58/2 és a Pentacon 50/1.8 mellett.Az mondjuk tény, hogy crop-os vázon ez nem annyira kényelmes gyutáv, jobb a 35mm (itt az áll a legközelebb a filmes 50mm-hez), vagy a 85mm (ami a filmes 135mm-hez áll közel).
Mondjuk a máyköl által megvásárolható Canon 50/1.8-cal el lehet érni kis mélységélességet, de a bokeh-je tényleg lehetne szebb (5lamellás a blende).
-
runner 125
nagyúr
Értem.
Olyan tág rekesszel valóban szép mélység-élességet lehet elérni, egy matchbox méretű tárgynál előnyös is lehet, de ezen a fotón valahogy nem sikerült éles pontot találnod.
..illetve 1-2 helyen az erős kiégés kissé zavaró.
Ne szűrj le 1 hsz. alapján semmit, várd meg a többiek reakcióját.Üdv.M
Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fotók, videók mobillal
- Apple asztali gépek
- Motoros topic
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Xbox Ultimate előfizetések
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest