- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
válasz
spanyoll #49989 üzenetére
elvittem a tükröst, de legtöbbször nyűg lett volna magammal cipelni.
amúgy ha van ideje az embernek, rengeteg jó "street photo" téma van, de ezzel meg az a baj, hogy a kínaiak szemében te vagy a látványosság, így nem lehet elvegyülni, lesifotózni. főleg ha öltönyben járkálsz, egy 1,96 magas férfi és egy 1,80 (+magassarkú) magas csinos nő társaságában, ahogy én tettem.
Real_Necro: igazad van. -
rumos14
nagyúr
válasz
spanyoll #49986 üzenetére
na ezért estem gondolkodóba, hogy egyáltalán megosszam-e. mert ezek nem "olyan" képek, amiket nagyon elemezgetni lehet. ott voltam, amennyi időm volt, meglőttem a zsebgéppel a témát (van azért nagy géppel készült is egy pár köztük).
leginkább azért linkeltem be a képeket, hogy akit érdekel Kína (nagyon kis része), nézze meg. élvezzétek(tudom h hemzsegnek a képek a hibáktól.) hát ennyi. de talán ez a topik nem erről szól
-
Chapel
addikt
válasz
spanyoll #49949 üzenetére
Én meg úgy tudtam, hogy pont hogy a sok groupba pakolás gátolja az explore dolgot, valahogy úgy van megírva a motor, hogy minél kevesebb group+sok-sok hsz+fav és abból jön ki valahogy...valami ilyen rémlik.
Egyébként meg csak kifogást keresek, nekem sosem volt egy sem
-
m3ss
veterán
válasz
spanyoll #49946 üzenetére
pont ezt mondom. explored ellenere pl ezt meg ezt csak 100-an lattak kb. raadasul mindig a kevesbe jo kepeket valogatjak be... haziallatokat ugy tunik szeretik
(#49947) Furkoo flickren van ilyen hogy explored, naponta valogatnak bele erdekesnek velt kepeket...hogy mi alapjan, kik, meg hogyan, miert azt mar nem tudom
-
atok666
őstag
válasz
spanyoll #49934 üzenetére
Erre a fekete cuccra szerintem jobban passzolna vmi fekete alatet/hatter (mint pl ez) mint a kiegett feher. Tudom, nem errol van szo...
Atok
-
Karima
őstag
válasz
spanyoll #49924 üzenetére
Még jó, hogy nem villantottál rá hátulról, így is iszonyatosan ki van égve. Még a felső fényből is vehettél volna vissza bőven. Vagy hátulról is rávillantasz azért, hogy szűkebb rekesszel (hogy az elefánt teteje se legyen kiégve) ugyanilyen fehér maradjon a háttér. Ez esetben viszont előlről is kaphatna még fényt.
-
-
kiskornel
addikt
válasz
spanyoll #49693 üzenetére
Igen, akkor igen.
(#49692) Peethy: az én cégemnél igazgatói engedély kell, hogy behozzam a fényképezőmet, holott az utolsó melós is okostelcsivel mászkál, amin ott lóg a kamera. Erre a következő céges szabály van. Okos telefont lehet használni, de képet készíteni vele csak igazgatói engedéllyel. Én meg a fényképezőmet be se hozhatom, hogy ne kerüljön már a parkoló autóm a duplájába (fényképező felszereléssel a hátuljában).
Nyilván meg vannak a közterületi szabályok is, mikor kell forgatási engedélyt kérni. -
kiskornel
addikt
válasz
spanyoll #49689 üzenetére
Nem fogsz örülni, a jogszabályok nagy része védi a polgárokat a fotós betyárok ellen. Valakinek a képmása, ami alapján azonosítani lehet, az már személyes adatnak minősül, aminek a tárolására pár állami hivatal, illetve az személy által megbízottak hivatottak.
(#49690) Peethy: 911 óta ha fotózol az említett helyeken...
-
Karima
őstag
válasz
spanyoll #49536 üzenetére
Ugyanakkkor van 1-2 olyan kép is, ami számomra érthetetlen módon bekerül. (mondjuk az első még csak-csak)
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
spanyoll #47109 üzenetére
Köszönöm, akkor, ha aktuális lesz, akkor még visszatérek. (Ugyanis most készülőben van egy fix hátteres desktop verseny, amihez van itt egy pár kitűnő alap.)
Első hsz.re én igazából arra gondoltam, hogy ha volnának tutorialok, vagy egy-két "utómunkás trükk" , akkor az belekerülhetne.
-
*Ropi*
félisten
válasz
spanyoll #47088 üzenetére
Szokj hozzá a gondolathoz, hogy ehhez hasonló képet elég nehéz lesz újra elkövetned, mert ugye itt többszörösen szerencsés voltál: a természet elég erősen a kezedre játszott a szép felhőzettel, az átszűrődő napsugarakkal és az éppen megtörő hullámmal.
Ez persze semmit sem von le sem a kép, sem a fotós értékéből (aki jó érzékkel kapta el ezt a pillanatot), csak jó tudni, hogy halmozottan hátrányos helyzetből indulsz, ha hasonlókra hajtasz.
-
madgie
titán
válasz
spanyoll #46316 üzenetére
Ezt. Egyszerű, nagyszerű, ingyenes
Chapel: a flickr egyszerűen működik. Ha te sokat kommentelsz mások képére, akkor ők is ránéznek a tiéidre. Ha nincs időd/kedved/türelmed a többiekkel foglalkozni, akkor nagy valószínűséggel a te képeidre is kevesebben írnak majd (kivéve, ha explore lesz)
-
madgie
titán
válasz
spanyoll #46269 üzenetére
Na igen, ez a másik. Mostanában keveset fotózok, a legutóbbi képem sem úgy sikerült, ahogy kéne, így eszem ágában sem volt ide feltenni (most is csak off-ban linkelem). Se normális kompozíció, sem normális megvalósítás, jellemző amatőrkép, amit max a csillagok tesznek emészhetővé.
Ez ugyanaz a téma, mégis látszik, hogy ez tervezett valami, nem ahogy esik úgy puffan megvalósítás (mint az első).
-
m3ss
veterán
-
macready
csendes tag
válasz
spanyoll #45172 üzenetére
"A pillanatokat megörökíteni fontosabb mint tökéletes képet készíteni."
Ez teljesen igaz. Viszont ha van lehetőség egy kis plusz idő és energiaráfordítással ugyanarról a témáról szebb fotót (hobbiból, saját célra) készíteni, mert előtte utána olvastam tapasztaltabbaktól, akkor miért ne nézhetne ki jobban az a kép?
Nem kimondottan fotózni indulok, de azért szeretném vállalható minőségű képekben megörökíteni az utat. Várhatóan egy olyan utazás lesz ez, ahol a csoporthoz/idegenvezetőhöz/programhoz kell majd alkalmazkodni és azért gondoltam, hátha van valakinek ilyen szituban fotózási tapasztalata, ahol (ha az időjárás rendben lesz) akkor az IDŐ marad a legszorítóbb tényező. Lehet, hogy nem fognak a többiek arra várni, hogy összerakjam az állványt, állítgassam az dslr-t, hanem 5-10 perc múlva mennek tovább.
Ugye nem csak az a két véglet van, miszerint kimondottan fotózási céllal utazik el valaki és a napja döntő részét ennek szenteli, függetlenítve magát másoktól és csodás képeket készít, vagy másokhoz alkalmazkodva utazik, és ahogy esik, úgy puffan alapon amit lehet, kapkodva lefotóz, csak legyen minden lényeges lencsevégre kapva? -
-
:AMF:
senior tag
válasz
spanyoll #44560 üzenetére
"ha mondjuk ülnének az alagút párkányán, vagy a párkány előtt lévő szögesdrót..."
kevered a lánchíddal. -
j.bravo
addikt
válasz
spanyoll #44570 üzenetére
Senki se vitatja azt hogy Neked tetszik-e valami vagy sem
De (magam ismételve), az érzelmek hiánya/megléte/milyensége nagyon szubjektív.
Az unalmasság is: én frászt kapok és hülyére unom magam - például - nagyon sok ma népszerű zenétől vagy zenei stílustól, míg másokat valószínűleg az általam hallgatottak altatnának el vagy idegesítenénekNa de szóval ezen szubjektivitás miatt is szoktam én, a félreérthetőség elkerülése végett, talán a kelleténél kissé többször is megemlíteni hogy "szerintem", illetve ennek rokon értelmű változatait (én ezt látom, nekem ezt mondja, stb), talán már-már görcsösen akarva elkerülni a látszatát annak hogy egyetemes igazságot vélnék kinyilatkoztatni
szerk.: látom, te is odaírtad
látod, én se vettem észre. Talán a "szerintem" az amit a legtöbben szoktak észrevenni.
-
j.bravo
addikt
válasz
spanyoll #44567 üzenetére
Hát, az érzelem számomra nagyon szubjektív dolog...
A Parlamentből hogy hívsz elő érzelmet? Milyet és hogyan?
Karima képében is lehet hogy számodra nincs érzelem, számomra viszont van (pl. elmerengek a bemozdult hajó láttán az idő múlandóságán ahogy ülök, nézem a vizet, a folyót, a hidat, az életet a hídon és a parton, hogy mennyi minden történik amíg én csak ott ülök és esetleg épp várom a buszt, vagy eszembe jut hogy amikor legutóbb itt üldögéltünk a barátnőmmel akkor miről beszélgettünk, stb).
Más részről, eleve a színek is képesek lehetnek érzelmeket kiváltani - de nem feltétlenül mindenkiből ugyanazt... -
j.bravo
addikt
válasz
spanyoll #44560 üzenetére
Előre leszögezem (bár lehet hogy ismétlem, mert az előbb is említettem hogy általánosságban beszélek), hogy nem személyeskedem, csak hangosan gondolkodom. Kultúrember nem veszekszik, csak vitatkozik, érvel, ugyebár.
Szóval, ha
- tárgyról, tájról van szó, akkor gáz ugyanazt a témát, esetleg minimális különbségekkel újra lefotózni/megmutatni? Azaz n+1 -edik naplemente a Balaton vagy a Duna (vagy a Temze vagy a Szajna vagy az XY álló/folyóvíz felett) az gáz;
- ellenben ha érzelemről, akkor máris nem gáz? Azaz örömöt, szomorúságot, meglepetést, haragot, elesettséget, felháborodást, ijedtséget, sikerélményt, satöbbit nem ciki n+1 -edszer megmutatni?El tudom fogadni - lévén mégiscsak legalább annyira érző lények vagyunk, mint amennyire gondolkodók - ha az érzelem ebből a szempontból fontosabb, de azért valahogy következetlenségnek érzem.
Szóval én továbbra is azt mondom, hogy az agybeteg és/vagy megbotránkoztató dolgok kivételével mindent lefotózott már valaki; és ahogy egyre több fényképezőgépet adnak el, ez egyre inkább így lesz.
Az, hogy egy adott kép kiből milyen érzelmet vált ki, az pedig nagyon szubjektív. Ugyanaz a kép van akiből nagyon sokat, van akiből semmit.
Szerintem. -
-
j.bravo
addikt
válasz
spanyoll #44557 üzenetére
Hát akkor - konkrétum nélkül, általánosságban - hadd említsem meg újra (régi topiklakók szerint ez könnyen lehet hogy a vesszőparipám): a világon gyakorlatilag minden, kicsit is szép, vagy kicsit is érdekes (akár a csúnyasága miatt) dolgot szinte minden szemszögből lefotózott már valaki.
Badarság lenne tucatnak bélyegezni mindent ami nem teljesen új és eredeti fotó.
Főleg mivel nem láttuk az összeset a már elkészültekből...Attól hogy nem jajdeeredeti és jajdeúj, még lehet jó, vagy szép.
Fejo: amikor elkezdtem írni, még nem jelent meg a hsz-od
-
Fejo
őstag
válasz
spanyoll #44557 üzenetére
"nekem csak az a bajom vele, hogy már mindenki lefotózta, mindenféle módon kb"
Ezzel az erővel már mindent lefotóztak a földön...
Ahogy nyilván fotóztak már földön ülő, falnak támaszkodó homeless-t portré állásban is... Akkor Te milyen extrát vittél bele? Egy a képbe belógó gazdátlan lábat...? Pfff...
-
*Ropi*
félisten
válasz
spanyoll #44372 üzenetére
"Amúgy érdekes, hogy nagyban teljesen mások a színek mint kicsiben..."
Kicsinyítésnél a pixelek (színek) összevonása szaturáció-, és kontrasztnövekedésként jelenik meg a kicsinyített képen.
A Flickr! meg külön is belenyúl a képekbe az agresszív tömörítési algoritmusával, sokat roncsol.
-
Joeey
csendes tag
válasz
spanyoll #44261 üzenetére
szerintem a színek, hangulat jó, ami nem tetszik, hogy lefele néz a macsek, illetve, hogy a bajsza jobb oldalt le van vágva, illetve nagyon szűk ott a képed. Ezen kívül én még élesítenék a központi résznél
és talán picit világosítanék is rajta. De egyébként hangulatosnak tartom ezek ellenére is.
Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest