- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- One mobilszolgáltatások
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Aktív témák
-
Sucuka
senior tag
válasz
dabgergo #45807 üzenetére
Beállítások menü (csavarkulcs) és azon belül "Image comment"-et keresd. A használati útmutató 205. oldalán van leírva.
-
válasz
dabgergo #45500 üzenetére
Én "nagy" méretben, legjobb minőség pipát bekapcsolva, legalább 1280*1280 körül töltöm fel, 300 dpi-n mentve, kivéve a montage képeket, és nem találkozom ennyire problémás megjelenéssel...
Ezt meg pl teljes méretben töltöttem fel, nem az én tárhelyem, majd leméretezi a FB motor, arra amire akarja... pl.: [link] -
Dale
aktív tag
válasz
dabgergo #30692 üzenetére
Minden ilyen szolgáltatás feldolgozza a feltöltött képeket, a méretezések és a minőség esetleges butítása miatt, tárhely szempontból nagyon nem mindegy mert ha rosszul csinálod meg a jpeg-et, egy bélyeg méretű kép is lehet több megabyte. Nekem ez a profil gond akkor jött elő amikor kimentettem képet simán, hogy kinyomtattassam. A fotós ki is nyomtatta, amikor kérdeztem a profilokról hogy melyik verziót csináljuk (kimentettem többféle profillal is) akkor persze verte a mellét hogy mindenjó, meg 3 milliós LCD monitora van, blabla... Aztán amikor kijött a gépből, berakja a keretbe mintha ez élete főműve lenne, én meg csak néztem hogy ez mi a franc, mosottszar. Később meg a gépemen is láttam hogy ugyanaz a JPEG a Windows Vista photo viewerben jó, Acdsee-ben meg fakó vacak. Azóta nem próbálkozom sima mentéssel és nincs is gondom.
-
Dale
aktív tag
válasz
dabgergo #30686 üzenetére
A JPEG-be belementett színprofil miatt van, van program ami jól dolgozza fel, van ami nem, ebből adódhat a fakóság, tapasztaltam már én is. A sima Save As (JPEG)-nél nem tudom mit kell kombinálni mert nem szeretek kísérletezni ezzel, szóval ha egy képet JPEG-be akarok kimenteni magamnak (pl Flickr-hez) akkor a Save for Web & Devices funkciót használom, mint szinte mindig. Itt állítsd be a JPEG presetet, Quality 80% vagy több, Embedded Color Profile mellől vedd ki a pipát, Convert to sRGB, Metadata "All" ha a kép Exif infóját is szeretnéd mellékelni, aztán mentés. Ha szól hogy ez szerinte túl nagy lesz webre (ha pl. teljes méretben mented a képet) azzal ne foglalkozz, megcsinálja.
Próbáld ki így, nekem szerintem nem fakóbbak a Flickr-es képeim mint a RAW, ahogy a monitoromon láttam. Az eredményről majd számolj be, kíváncsi vagyok ez megoldja-e a gondodat.
-
*Ropi*
félisten
válasz
dabgergo #30379 üzenetére
Előre bocsájtom: azért írok, mert tetszik a kép, legalábbis maga az elkapott pillanat. De az már nem, hogy betegesen sárga a bőrtónus, mintha kőkeményen enzimhiányos lenne a baba és az anyuka is...Az oké, hogy meleg színhatást szerettél volna, de a piros és a sárga színekből vegyél vissza az egészségesebb bőrszínek érdekében! Mert megérdemlik.
-
kiskornel
addikt
válasz
dabgergo #23923 üzenetére
Én ezt látom:
Tehát szerintem a két kép ugyanolyan. Nem tetszik a jobb alsó sarokban az aláírásod. Az a rikító "r" betű igazán nem kellett volna.
Túl sok a holt tér mind a két képen. A képek inkább dokumentarista jellengűek, egy állapotot tükröznek, arról adnak információt.
De tényleg, miért teszel fel két ugyanolyan fotót. -
Darkness1
aktív tag
válasz
dabgergo #20286 üzenetére
Talán hosszú leszek.
Ez egy teljesen jó téma, én is nagyon szeretem, abszolút semmi baj nincs vele. Érdemes a témát még körüljárni. A javasolt helyek még:
- Erzsébet híd a Duna középvonala és a pesti hídfő között.
- Duna korzó
- A Lánchíd és a Margit híd között, valahol az MTA utánA konkrét helyek adják magukat, mert a parton sok a hajó, ott dolgozz, ahol nem takarják a kilátást. Panorámát készíts kistele állásban, minimum f/8 rekesz mellett, akkor a perspektívikus torzítás nem lép fel és a pontszerű fényforrások is szép csillag alakúak lesznek. A kész képek remekül mutatnak a falon!
Ezzel a képpel kapcsolatban az a megjegyzésem, hogy a Vár és a Lánchíd színei nincsenek rendben. A híd fehér, a vár pedig világossárga. A fehéregyensúly beállítása ilyenkor, mikor több különböző színhőmérsékletű fényforrás van, nehéz. Utólag azért bele lehet nyúlni egy jó RAW szoftver segítségével. Ha napnyugta után kb. 1 órával mész ki, akkor ez a probléma már nem jelentkezik, mert az égbolt már egészen sötét, pontosabban mélykék. Persze kinek mi tetszik, de jó az ilyesmit tudni és tudatosan dönteni.
Végül itt vannak az én verzióim:
Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Goddess of Victory:Nikke
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Canon EOS M50 Mark II +18-45mm kit obi, CSAK 5680 expo !!!
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 vagy 3800 expoval)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest