- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
rumos14 #49992 üzenetére
en vegigneztem a slideshowt, kina az klassz lehet. de a kepek azok nekem egyaltalan nem jonnek be. egy ket kiveteltol eltekintve (nagy fal, par alulnezetes epuletfoto) total semmilyenek. kicsit csodalkozok is a tobbi keped latva. nem is tukros hianyarol van szo, inkabb nem vmi atgondoltak a kompok...gondolom nem volt idod fotozgatni, kar
-
m3ss
veterán
válasz
tragiQss #49972 üzenetére
ja forgalom az tenyleg visszaesett, keves a komment. kepek viszont azert vannak...naponta felraknak vagy 5-10+ kepet tuti, szoval azert ha parat ertekelsz osszejonnek a pontok...
en amugy azt szoktam, hogy sokszor bevarom az ertekelesekkel egyik napot..aztan ha elcsiped a nap legtobbet ertekeloje cimet, akkor kapsz 2.5? pontot alapbol... -
m3ss
veterán
válasz
spanyoll #49946 üzenetére
pont ezt mondom. explored ellenere pl ezt meg ezt csak 100-an lattak kb. raadasul mindig a kevesbe jo kepeket valogatjak be... haziallatokat ugy tunik szeretik
(#49947) Furkoo flickren van ilyen hogy explored, naponta valogatnak bele erdekesnek velt kepeket...hogy mi alapjan, kik, meg hogyan, miert azt mar nem tudom
-
m3ss
veterán
most latom ebben a keresoben, hogy mar volt 8 explored kepem, csak nem is tudtam rola. van olyan kep is koztuk amit kb 100-an lattak
nem mintha szamitana, de hatha mas is akar keresgetni...
-
m3ss
veterán
koszi. hmm gomba gomban. persze lehet csak nekem ritkasag ez
kar hogy elcsuszott a fokusz.
-
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro #49932 üzenetére
az az arnyek zavaro? orulnek en olyan arnyeknak
a kiegesekrol/vilagossagrol inkabb nem nyilatkozom...
ez este keszult spanyol? mivel vilagitasz bele es milyen szogbol? -
m3ss
veterán
koszi a kommenteket.
elkeszult a kajafotos doboz. tegnap este lottem is vele 1-2 tesztkepet. milyenek az arnyekok szerintetek? kislampaval nekem nem annyira jon be, 100w-os asztalival talan jobb, bar azert a nappali kepek jobban mutatnak...lehet nem vernek vissza eleg fenyt az oldalso lapok? azt irtak hogy fotosboltban kaphato diffuzorlapot kellene lampa ele tenni, most egyelore csak a4-es lapom volt, sokat szamit az?(#49905) forceberg az a zold becsillanas honnan kerult oda? nem is latni a napot
-
m3ss
veterán
-
-
m3ss
veterán
ja igy szokott ez lenni. ha tajat mennek fotozni mindig vmi atlagos egboltot fogok ki, ha meg epp nem erek ra, nincs fotozas akkor tuti vmi epikus naplemente van.
amugy ma is szep az egbolt, eleg egyedi ezzel az enyhe koddel a nap. jol mutatna tajkepeken, csak tajat nem talaltam hozza
viszont gombakat vegre talaltunk mai seta soran...csak epp fenyek nem voltak. de azert jol osszekoszoltam magam
-
m3ss
veterán
válasz
Retro11 #49882 üzenetére
nekem ezek is bejonnek. foleg a kozepso ketto. szinek meg a szellosebb kompo miatt.
en meg ilyen boxot fogok takolni etelfotokhozhol vannak a kodos fotok? vagy csak itt van kod?
tegnap este befaradtunk azert nem sikerult kimenni fotozni, most meg mire felkeltem meg elindulnek mar nincs is nagyon kod
-
m3ss
veterán
megsporolom magamnak a sok gepelest
larry, karima, riccio +1.
-
m3ss
veterán
tegnap monitoromat szereltuk egy haverommal (kondicsere), kattintottam parat. also ket kep mondjuk eredetileg jobb kompok, csak ez a montazsillesztes mindig kifog rajtam...mondjuk eleg semmixtrak, de keves a kep
persze attol meg lehet fikazni hogy ne picdumpoljak minden sz@r fotot be
de igy ff-ben egeszen elfogadhato kepet lehet produkalni d70-el is magas ison (1000+)...larry lesz temad azt hiszem
amugy a first portrait aranyos, de lehetne vilagosabb. (jobban) meghighkeyesitenem szep magyarsaggal.
-
m3ss
veterán
ongyilkosnak neztek a fotost
mondjuk az eget elnezve nem biztos hogy a legjobb nap(szak)ot valasztotta a mutatvanyhoz
vasutallomason lehet fotozni? vagy kell engedely, barmi? ha kiallok a peronra egy allvannyal azt vajon mennyire toleraljak?
-
m3ss
veterán
válasz
tragiQss #49805 üzenetére
tag blende? hat nekem nem ugy tunik. nezd meg az eloteret, kozepen a fekete raketakellekeket, hatterben a hazakat. ez nekem bemozdulasos eletlensegnek tunik, szuk blendevel love. nezd meg a jobb oldali szurke/feher hazat a hatterben. eles. biztos megremegett a fold a kilovestol es bemozgatta az allvanyt
regen volt szo rola, hogy uj ps-ben lesz olyan feature ami bemozdulasos eletlenseget javitja majd..lehet az van rajta szelektivenTristan Shu photography? extremsportokat fotozik, 1x is, allat kepek. blogjan van is egy erdekes bejegyzes, miert is valt irodatechnikarol nikonra
-
m3ss
veterán
válasz
Chapel #49798 üzenetére
ezt a raketas kepet en se ertem. ok hogy mi van egy sikban, de bemozdulasos eletlensegnek tunik a hatterben levo varos, sot meg az eloterben levo dolgok is, kis mertekben a kilovoallomas is, a raketa viszont nem igazan. ha ravagtak a raketat akkor miert egy bemozdult kepre raktak ra? ha meg tenyleg bemozdult az eleg fura ilyen zaridonel, foleg hogy a raketa eles
de biztos nem svenk
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #49787 üzenetére
hmm addig neztem a masodikat amig bele nem szerettem
qr**jo az a kep. ujabban egyre jobban bejonnek az ilyen termeszetes hatasu kepek. kicsit muanyagnak erzem nemelyik kepemet mar
tieid olyan termeszetesek. ilyen termeszetfotoknal meg lehet jobb ha az ember a taj szepsegeit nezegeti es mondjuk nem a bi-color filter szineit a hatterben, mint az en pokos kepemen
nemelyik 1x kepen is neha fura erzes tolt el, amikor felismersz vmi eloregyartott filtert mondjuk a hatterszineken. bosnyak janos jutott az eszembe, kecskemeti termeszetfotos, naturart ezmegaz...nekem nagyon bejonnek a kepei, ezek sincsenek szetgyurva. erdemes megnezni oket. majd megyek vele vmikor fotozni...helyismeretileg nem vagyok toppon. tiszaalpar otlet is tole jott. itt is vannak meg kepei. vagy mar linkeltem volna ot itt vmikor? kicsit szelektiv a memoriam
amugy neked ebben az erdoben van a lesed? miert nem oda szervezunk fotos talit?
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #49787 üzenetére
nekem tetszenek. nagyon szep ez az erdo meg mindig. a masodikon kulonosen jol mutat a fak texturaja, meg a levelek, elesseg. en lottem volna egyet a tokinaval is a masodik helyszinen, lombkoronaszinttel egyutt is. 13 sec? hanykor keszultek ezek?
szerk: bar nemtom, egyre inkabb kezdek megbaratkozni a vagassal a masodik kepen. vegulis a talajszint a tema igy...jo ez. persze azert megneznek egy nagylatos verziot is
-
m3ss
veterán
válasz
Chapel #49772 üzenetére
ja egyetertek. bar az elsonel az a hatter nekem kicsit mu
jobban szeretem az ilyen termeszetes hattereket makro kepeknel. csak ugy meg olyan semmilyen volt. mondjuk a cseppekben tetszik hogy latni az alatta levo bokrot...de hat tiszta zaj meg most is az a kep, fel kellett tekerni az isot 200-ra es ott mar a bridge besokall
johetne mar a tavasz. hianyzik a sok kis bogar..vmelyik nap setaltunk, nem talalni mar semmit...bar egy szitakotobe meg belefutottam, de nem akart modelltallni.
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #49768 üzenetére
ez a kep jol nez ki nagyon. jobban tetszik mint a multkori adag amit posztoltal. szep szines, kontrasztos oszi erdo
(#49770) cOxeR nekem is az a ketto, jol mutat ez a magas fu/gabona.
(#49766) Larry303 mokas ez a box, de ez inkabb makrozni jo. en 50-essel egesz messze vagyok az eteltol, nagyobb box kellene
g27, gtr2-vel nem is jatszottam meg. jo az? regigt5-el szoktam funolni vagy iracing, de utobbi mar nem igazan...
en meg eloturtam 3 nyari makrot, bar lehet majd torlodnek...
ezt a alulnezetes pokost meg a fuji bridgel csinaltam, en nem vagyok tole elajulva de vmiert indafoton egyik legnepszerubb kepemgondoltam felrakom flickre is.
ez a pok vs lepke meg hat...parom pl a lepket fanak nezte, mondta is hogy zavarja a kepen az a belogo falottem roluk v 30 kepet de egyik sem jo, itt pl nem fert bele a dofba a lepke feje
ahol belefert meg tul kaotikus a hatter vagy a pok fordult el...
-
m3ss
veterán
válasz
*Ropi* #49764 üzenetére
holtterrel kapcs is igazad van, nezegettem en is a kepet es a jobb felso sarokban tul sok az ures ter.
ja majd figyelek erre a dofra. nem is nagyon varialtam most a doffal, lusta voltam allvanyt allitaniiso 400, 1/50, f3.2-on meglottem, +1.3 expokorrekcio
amugy citrom ha nem kellene valami diszites csak kell nem? mondjuk egy pogacsanal fonott kosar vagy vmi jol nez ki. de itt?
elso probalkozas az amerikai palacsinta volt, itt nem volt mas a kepen. nekem itt is hianyerzetem van. dof itt mar lekvar miatt nekem is furalarry milyen box az, ha megvan a link erdekelne. bar sztem vaku kellene ehhez sotetben. vagy majd meglatom tudok-e valahogy vilagitani a 100w-os izzoval meg lapokkal...
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #49760 üzenetére
tegnap bementem mentaert is a tescoba de nem volt
ezt mar nem varialom, majd a kovetkezo jobb lesz...talan a citromot kozelebb raknam de olyan nagyon nem bantanam a kompot amugy. meg frissen kellene fotozni. csak altalaban este keszul el minden, akkor meg nincs feny. most mondjuk beszereztem egy ilyen regi 100w-os iroasztali lampat, majd probalkozok deritolapokkal. de napfeny jobban tetszik...
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #49756 üzenetére
hmm erdekes hogy ennyire szukebbre venne mindenki. en felulrol meg bal oldalrol max egy kicsit vagnek. esetleg lentrol meg jobbrol. csinaltam olyanokat is, de nekem fura volt a tanyer a kepszelen. vagy ti meg bele is vagnatok?
na meg is neztem, tenyleg jobb vagva.
az a citromkarika pedig jo lenne, ha nem en csinaltam volnainnen jott az otlet, de most mar latom, hogy miert is nem mutat jol az enyem
-
m3ss
veterán
ok. akkor csak latni a kulonbseget eloter meg fenti resz kozott? en moncsimon nem igazan. amugy ja, deritolapom felso reszt erosen megvilagitotta, en meg kicsit betakartam az eloteret. szelektiven majmoltam vele, de ezek szerint latni meg...
ja 1 szalveta szerintem is jol mutatna. haromszog alakban a villa alatt mondjuk? milyen szinben? sargas/kekes? -
m3ss
veterán
etelfotoval probalkoztam, nem egyszeru ezt izlesesen berendezni ugy latom. parom csinal receptblogot, aztan lehet/kell majd hozza fotozni
citromos pite, iszonyat finom ha vki csipi az ilyen savanyu desszerteket..
kep nem tul vilagos kalibralt moncsin? vmi szin hianyzik rola nekem, nem? lehet vmi szines tanyeralatet, szalveta, mentalevel feldobna? na meg persze villat osszezsiroztam, nem is desszertvilla most latom. meg porcukor kicsit raolvadt mar...majd a kovetkezosutit is mar 2 napos, lehet kicsit meg is latszik rajta
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #49730 üzenetére
retro fullframe ha jol emlekszem. de igazad van, engem is az zavar a masodik kepen. az erdosav felul, jobban elmosott hatterrel sokkal jobb lenne.
(#49729) Retro11 ez a level nem az igazi ilyen cseppfotokhoz, nem igazan tud levalasztodni a csepp a temarol szerintem, az a vilagos fenycsik sem segit ebben. meg nem latszodik ebbol a szogbol a csepp magassaga. -
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro #49726 üzenetére
(#49725) Larry303 most miert kell a dijaimat kritizalni?
-
m3ss
veterán
ja nekem is az a kontrasztos verzio tetszik legjobban, bar a narancssargason elesebb a csepp. ez a tema szinu keret a maniam, majd leszokok rola. fullscreenben neztem most telefonon, tenyleg eleg butan nez ugy ki. de feher hatteren kicsiben meg tetszik...
itt gondolkodtam hogy ra kellene szurnom egy becsillanas fenyeffektet a cseppre, vagy felesleges?
-
m3ss
veterán
válasz
Magnum_ #49714 üzenetére
klassz. ora nelkul is jo lenne, ha mar pure
en meg kiprobaltam ezt a fecskendos dolgot, eleg jol lehet adagolni vele a cseppeket. bar fujt a szel, idegesito volt, gyorsan kellett fotozni ha elallt.majd mielott lehullanak a levelei meg probalok ilyen ellenfenyes kepeket csinalni, vizspriccelo jol mukodik a hatteren is. bar ilyen mennyisegben engem mar engem is zavar a szogletes bokeh
vicces szine van ennek a tulevelunek, eredeti raw.
-
m3ss
veterán
jo kis kep ez
nekem tetszik a kompo, szinvilag. talan en hagynek meg felul alul kicsit tobb helyet, de jo igy is. viszont nem tudom hogy a tomorites vagy mi miatt de lehetne jobb minosegu, eloter foleg eleg eletlen/zajos jobb oldalt...sztem az epulet is elbirna meg egy kis clarityt mondjuk. keret amugy nekem tetszik, de bal oldalt zavar ahogy "belevag" a hegyekbe, szoval inkabb nem kellene itt.
-
m3ss
veterán
válasz
Sir Riccio #49582 üzenetére
ez amugy hany orakor keszult? erdemes akkor menni amikor nincs telihold? tiszta egbolt vagy mi az idealis ehhez? idojarasjelentes segit?
-
m3ss
veterán
válasz
Sir Riccio #49582 üzenetére
tenyleg nagyon jok
lehet ilyet alacsonyabb isoval is fotozni, vagy inkabb ne is probalkozzak?
(#49579) cOxeR
30-as kedvenc
mik azok a pottyok ott jobb oldalon? textura?
(#49577) kiskornel csonakosamugy szepek a fenyek minden, en szemely szerint adnek rajuk kontrasztot, arnyekra is, feketere is nyomnek, esetleg kis -expo. dramaibb lenne, de igy legalabb termeszetes
"Milyen beállítások mellett készült (-ek) a képek. Hova mértél fényt, mekkora korrekcióval?"
panoramanal gyorsan korbemerem A modban a tajat, atlagolom a zaridoket (inkabb alexpo fele hajlok).
ez amugy matrix meres, -2/3 ev, 1/500, f16. mondjuk nem tudom miert f16, nap becsillanas effekt miatt sokszor ezeket f14 korul fotozom, pedig nemelyik f8-as kepen is becsillan. nem is ertem...
amugy jo nagy kod volt, az volt a szerencsem. nem volt hatalmas kulonbseg fenyben az egyes kepek kozott... -
m3ss
veterán
válasz
Karima #49538 üzenetére
hmm hat ezek tenyleg eleg felejtosek, az elso ketto kivetelevel. mondjuk en mar az elson is csodalkoztam. vagyis jo az a kep, de orultem is magamnak, sztem az en macskas kepem se sokkal rosszabb. mondjuk minosegben nem ugyanaz a ketto
meg jok a szinek az oven...
ha mar macskak, megint explored lett egy cicas kepem, vki exploredeknal macskaorult(#49546) Karima nekem tetszik. jok a szinek, egbol, hangulat. ha vmibe bele kellene kotnom (az mindig megy
) talan a bal oldali sziklak, meg a jobb szelen levo kacsa nem kellene. nem zavarnak, de talan nelkuluk jobb lenne.
(#49526) Karima 1m+ expo? wow. el is kezdtem nanasi kepeit nezegetni, eleg jo tengerpartos kepeket csinalt, elo is szedtem egyet...kar hogy nem portreztunk montenegroban csak par fotot. eleg jo kepeket lehetett volna csinalni. kar hogy landscape modban maradtam
egy ilyet talaltam, milyen ez a poz? nincs tulzottan keresztberakva a lab? tudom vmi feny sem artott volna igy ellenfenyben, majd beszerzek vmi diffuzort meg vakut. mert valahogy kivilagositottam a temat, de jo zajos is lett...lehet telen majd portrezgatni kellene, mast ugy sem nagyon lehet. majd raallunk a temara kicsit..modell is meg en is -
m3ss
veterán
válasz
Retro11 #49518 üzenetére
az utomunka nagyon bejon ezeken a kocsmas kepeken
de valahogy a kompo nem igazan. a masodikon kar hogy nem fert bele a csapos teljesen. meg a no a hatterben engem zavar. jo tudom elkapott kep lehet. a konyoklo kez vegulis jo. nagyobb atoszoggel a "kez iranyabol" fotozva jobban tetszene nekem, mintha mi varnank a piat.
elso meg megnemmondom miert, de vmiert fura ez az elrendezes. vagy a vonal huz ki a kepbol vagy nem tudom mi zavar. pedig gondolkodtam rajta hogy hogyan fotoznam le jobban de semmi otletem sincslehet jobban jartam volna ha nem mondok erre semmit
(#49517) m3ss en kepemnek meg eleg hangsulyos/zsufolt a jobb oldala a haz meg a nap miatt, nem? lehet meg vagni kellene balrol? igy is vagtam bal oldalbol vagz a kep 25%-at...nincs ott "semmi". bar szep
-
m3ss
veterán
válasz
Sir Riccio #49509 üzenetére
en sem ertek ehhez, de nekem a testartas nem tetszik a linkelt kepen. valahogy a torzs nagyon dontve van, termeszetellenesnek talalom ezt a pozt. egyenesebb hattal jobb lenne szerintem.
(#49498) kiskornel nem volt rajta semmi szuro. ez nikon, nem kellenek ilyesmik...
-
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
forceberg #49468 üzenetére
12cm? hat akkor olyan sokkal nem is vagyok elorebb vele, mint egy kozgyuru+50mm+raynox komboval. feny mint megtudtam uaz, munkatav lesz kb a fele. fokuszom sokkal gyorsabb. mondjuk raynoxal az a gond, hogy fix nagyitasom van, ha kisebbet vagy nagyobbat akarok akkor kozgyurut/raynoxot kell le/feltenni.
-
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
fattyu #49444 üzenetére
ja ez igaz. harc a dof meg feny ellen
de legalabb a makro obival fenyt nem vesztek, mint a kozgyurukkel.
amugy kb megfelezte a munkatavolsagomat a 35mm-es papirkozgyururaynoxtol 10cm volt idaig, igy meg kb 5 cm. talan meg nem is hasznalhatatlan. viszont nagyitas az durva.
-
m3ss
veterán
raadasul ugy latom, minel messzebb kerul a szenzortol az obi, annal inkabb elojonnek a hibak. 50 1.8d + kozgyuruk. hat f11 felett kb kuka
lehet jobban jarok ha ezt elfelejtem.
de hogy kicsit on is legyek, 2 egyszeru nyari kep igy a hidegben. erdekes azt veszem eszre, hogy a kitobi a tele vegen (55mm) nem vmi beretva, pedig jok voltak a fenyviszonyok meg rekesz is (f8, f10). 18mm-en mintha jobb kepe lenne. az 50-esrol nem is beszelve...
(#49437) cOxeR remek kepek
ellenfenyesek/naposak nagyon jok. meg azok is ahol freddyek mar nem teljesen elesek. 16-os az 70-200?
-
m3ss
veterán
válasz
Chapel #49431 üzenetére
tamron 90 / sigma 105-ben gondolkodok. ket dologert is. konnyuk, a sigma 180 eleg nagy volt, nem lenne kenyelmes kezbol lodozni azzal. rovidebb gyutavot meg nem akarok, mert ugy sincs telem, talan hasznalhatnam meg erre-arra. bar ilyen fokuszsebesseggel...
mennyire kell rekeszelni az emlegetett ket obit vajon? makronal nyilvan ugy is rekeszelnem, de normal hasznalatra 2.8-on mennyire jok?
-
m3ss
veterán
válasz
fattyu #49428 üzenetére
coxernek? mit csinal o vele? rossz a szeme es eskuvoi magazinok olvasgatasahoz kell?
coxer ha van kozgyurud is nem nezel nekem kozelpontot ?amugy hany fe-t vesztek bizonyos meretu kozgyurukkel? amiatt is elobb-utobb problemakba utkoznek. isot tekergethetnem vegtelensegik dof miatt is, feny miatt is. tenyleg makroobi lesz ennek a vege
-
m3ss
veterán
válasz
fattyu #49415 üzenetére
tul kicsi lesz a dof? de ez mindennel igy lesz, ahol ekkora nagyitasom van, nem? vagy miert nem hasznalhato? kozelpont miatt? arra kivancsi lennek mennyi lenne igy...
(#49418) Chapel elobb-utobb biztos. most mas iranyba megy a penz sajnos. de addig gondolkodok vmi atmeneti megoldason. telen amugy sem nagyon lehet makrozni, vagy csak en nem tudom mit lehetne
-
m3ss
veterán
válasz
Chapel #49373 üzenetére
itt meg a kommenteles (critique forum) is durvan szigoru. nem lehet csak odairni, hogy tul sok a kek a kepen
megindokoltatjak velem reszletesen, hogy MI nem tetszik, MIERT nem tetszik az, es HOGYAN javitanam ki a hibat...nem mondom hogy hulyeseg, vagy ne lenne hasznos amugy. de erdekes.
-
m3ss
veterán
válasz
Chapel #49375 üzenetére
na hat ez az, torolhetem az egesz accountom azon gondolkozom
mondjuk indoneziaban valszeg egyszerubb is ez a moka, de ne panaszkodjunk. bar nekem szivas, mert mind2 hely ahol szoktam makrozni tavasszal es nyaron mar boven napfelkelte utan nyit csak, locsolo meg mindent nem old meg -
m3ss
veterán
válasz
Chapel #49367 üzenetére
hat epp ez a jo azon az oldalon, hogy iszonyatosan nehez ilyen kepeket csinalni. en imadom amugy, minden kategoriat, az egesz oldal ilyen wow,wtf,duh
melyik szendereset? en is feltoltottem egy szenderest, varom hogy visszadobjak es felrakjam a critique szekcioba. amugy nem ertekelik a visszadobast ugy tudom, fel lehet tolteni a forumba elemzesre ha akarod. -
m3ss
veterán
válasz
Chapel #49360 üzenetére
na igy mar ertem, hogy elmagyaraztatok. kar hogy nem volt alkalmam/idom kiprobalni rendesen. akkor behatarolt fokusztartomannyal csak el lehet jatszani af-el is. vagy esetleg ha raerzel kezzel gyorsabban nagyjabol fokusz kozelbe tudod tekerni, aztan af-el mar nem sok ido korrigalni?
Peethy: ja hat eleg gaz, ha tenyleg studioban csinaljak oket. bizzunk benne, hogy nem. de nem csodalkoznek rajta
-
m3ss
veterán
válasz
Chapel #49355 üzenetére
ok, varom a kepet, kivancsi vagyok crop nelkul "mekkora a hangya".
hmm makroobi, valojaban fogalmam sincs hogy mukodnek, egyszer volt a kezemben/vazamon egy sigma 180 vagy 5 percre. azon volt vmi kapcsolo, vegtelen fokusz? gondolom akkor fokuszsebesseg egyik modban sem valtozik. mind1 is, viszont az botrany lassu volt. mindegyik makro ilyen? mert akkor inkabb veszek egy bridge gepetahhoz kepest az 50 1.8d+ raynox instant fokusz. mehecske, barmi mozgo rovar, lepke, nehogymar manual fokuszalgassak ekkora keresoben, ekkora doffal. negyed ennyi kepet nem tudnek loni ugy.
hangyak, hatja, nehez. en bridge geppel probaltam fotozni oket, ugy hogy ez a gep legalabb 0.5 sec-el kesobb exponal minthogy megnyomnad a gombot. jo jatek. hangya1, hangya2. mondjuk igy utolag borzalmas kepek, expo is, vaku is, vagas is. nem kerek ra kritikat
1x, azt mondod studiokep lenne nemelyik? en csak amulva nezem, hogy a tetvek valahogy mindig vmi tokeletes spiralalaku novenyen romantikaznak, tokeletes bokehju vizcseppes hatterekkel
-
m3ss
veterán
válasz
Chapel #49351 üzenetére
nekem ilyen ebayes kamu gorillapodom van, a legnagyobb. mondjuk nagy sigmat nem tudom megtartana-e, de eleg massziv, es par e huf. mondjuk sztem megtartana siman a foldre rakva, ugy kell forgatni a labait.
amugy elnezve a gomba meretet, meg a dofod f8-on, lehet f22 is keves lett volna ide makroban...
amugy a te sigma 150-ed mennyire fokuszal gyorsan makro modban?
hangyas kep mekkora kepkivagas? eleg a hangyakhoz az 1:1? annyi jo hangyas kepet lattam 1x-en, tavasszal lehet elkezdek hangyakat fotozni majd nagyobb nagyitassal...azert pest korul van jo sok erdo, viz, stb. nem mondom hogy rogton a belvarosban, de azert mindent lehet talalni. en itt egy patakot, folyot, rendes erdot nem talalok 20km-es kozelemben
mondjuk makrozni legalabb lehet, de tajkepezni, streetfotozni pl necces.
-
m3ss
veterán
válasz
Chapel #49345 üzenetére
ja kar, hogy ilyen keves a dof, csak a bal oldali kicsi gomba fert bele. foldre nem tudtad volna lerakni a gepet? en amugy pont ilyen szituk miatt hordom mindig a "gorillapodot", nagyon hasznos...de szinek meg amugy tenyleg jo lenne. mondjuk en mar agyf***t kapok a sok gombas keptol, mar vagy 2 hete gombat akarok fotozni, de nem talalok sehol ertelmeset...
amugy ha mar itt mondod, telen mi a fenet lehet makrozni? befagyott dolgokat? elovilag nem igen van, nem?
-
m3ss
veterán
válasz
Peethy #49337 üzenetére
napokban en is nezegettem ezeket a kepeket, nekem nagyon bejonnek. ezek helyes expok, csak kod volt szvsz. meg meg ra is volt utomunkazva. nekem is paran ezzel jottek fotozzon, amikor kodos tajat fotoztam, hogy nem helyes az expo. raadasul a baranyoson ra is van segitve sztem egy filterrel, amit en is probalgattam..
.
-
m3ss
veterán
válasz
D4rkm4n #49303 üzenetére
homalyos az eg? hmm nem tudom mire gondolsz. eloter hol problemas? a bal oldalon volt egy kis ecseteles, retusalas. ha arra gondolsz igen...amugy nem talalom eletlennek. tobbi kepemhez kepest legalabbis.
szinek meg ilyenek, valoban nem teljesen valosagos (foleg az elso) de nem is celom. amugy ezen a panoraman annyira nincsenek elhuzva...kb egy szolid S gorbe meg a zoldre ramentem kicsit.itt meg egy szokasos tema, tegnapi kep. valahogy mindig annyi feny van estere, hogy orulok az iso 1600/1.8/1/40-nek...
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Óra topik
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest