Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Sucuka
senior tag
válasz
Larry303 #49856 üzenetére
(#49856) Larry303: Köszi szépen! Spontán kép lett, hajnalban a vonatból fotóztam crop vázon 50mm-rel. Nagyon nem volt lehetőségem változtatni a pozíciómon, így maradt a vezeték, de szerintem jó így is.
(#49862) Zozzant: Pécsett "rejtőzik", de lesz róla még akt kép (is), de az nagy valószínűséggel ff filmre. Csak győzzétek kivárni
(#49891) m3ss: nagyon szépek ezek a gombások! A másodikon látszik némi zaj, de ettől még okés!
(#49896) kiskornel: Köszi, örülök, hogy tetszik!
És ha ennyire megy a tárgyfotózás dobozban, akkor én is beugranék egyel. "szomszédasszonykám" szintén fotós, neki stockgalériája is van több stock-oldalon, így átmentem hozzá egy kis tanulásra
Csak a fények próbálgatása, így nem tökéletes, sőt, stock-ra egyáltalán nem való, kéretik így "értelmezni"
-
Freddy76
addikt
válasz
Larry303 #49818 üzenetére
Gratulálok kolléga (mármint lányos apukaként
). Ne tanulj meg embereket fotózni, legyél csak elfogult apuka, a képeket meg csináltasd meg Coxerékkal.
Szépek a képek is, szvsz olyan sok tanulnivalód nincs itt, bár ilyenkor az ember hajlamos kissé túlzásba vinni vignettet, de ez elmúlik
.
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #49760 üzenetére
tegnap bementem mentaert is a tescoba de nem volt
ezt mar nem varialom, majd a kovetkezo jobb lesz...talan a citromot kozelebb raknam de olyan nagyon nem bantanam a kompot amugy. meg frissen kellene fotozni. csak altalaban este keszul el minden, akkor meg nincs feny. most mondjuk beszereztem egy ilyen regi 100w-os iroasztali lampat, majd probalkozok deritolapokkal. de napfeny jobban tetszik...
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #49756 üzenetére
hmm erdekes hogy ennyire szukebbre venne mindenki. en felulrol meg bal oldalrol max egy kicsit vagnek. esetleg lentrol meg jobbrol. csinaltam olyanokat is, de nekem fura volt a tanyer a kepszelen. vagy ti meg bele is vagnatok?
na meg is neztem, tenyleg jobb vagva.
az a citromkarika pedig jo lenne, ha nem en csinaltam volnainnen jott az otlet, de most mar latom, hogy miert is nem mutat jol az enyem
-
ballington
addikt
válasz
Larry303 #49053 üzenetére
Első használhatóbb, már csak azért is, mert nincs furán belevágva a bal oldali gombába.
Amúgy tényleg kicsi a dof, de ezen kívül rendben vannak, nekem tetszenek.
A 3.-on talán jobb lett voln, ha alul kevesebb lett volna, felül meg még belevenni. Úgy már érthetőbb lenne az álló tájolás. -
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #49057 üzenetére
ja! sztem is jo a kalap. valahogy a jobb oldali gomba a masodik kepen jobban mutat, de igy osszessegeben a ketto kozul az elso kep a jobb. en is sokszor vagyok igy, hogy utolag jovok ra, hogy mashogy, mashonnan kellett volna. ha van ido, korbe kell loni minden felol, millio keppel, ilyen-olyan rekesszel aztan csak lesz vmi...
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #49051 üzenetére
jahjah, ezen a deritolapon agyalok mar en is miota, nagyon hasznos lenne. kell egy sima is, meg en eskuszom baseball sapkara, vakupapucsra is szerelnek egyet
majd kiprobalom alufoliabol. nem mintha igy nem neznenek elegge hulyenek, amikor locsolom a fuvet spriccelovel hason fekve
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #49046 üzenetére
hja, az a tukrozodes eleg jo...
szaby_gyerek, crey koszi.(#49044) szaby_gyerek ja nekem is bejon, nem linkeltem, sztem itt a lo hdr kepek annyira nem aratnanak nagy sikert
de mondjuk vicces, hogy 3 expobol nem mozdult be. talan a fuvet hagyhattam volna sotetebbre akkor eletszagubb lenne. jol elretusalgattam azon a kepen, volt 2 kerites, lo laban, meg az egen is egy...
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #48995 üzenetére
ja az egy lehetoseg, de nem akarok utana ezzel szorakozni orakig...
amugy az ilyen fenyvisszaverok kb milyen tavolsagrol mukodnek? mennyire kellene kozel vinnem, peldaul egy lohozhogy meg erjen vmit? ez amugy makrora is jo lenne, nem? csak hat ki tartja ott...mindig is azon gondolkoztam, hogy ilyen vakupapucsra szerelheto 20 x 20 cm-es tok jo lenne ellenfenyes makrohoz pl
-
Chapel
addikt
válasz
Larry303 #48984 üzenetére
Igen látom rajtad kívül szóra sem méltatták...kezdem úgy látni hogy ami nekem tetszik az nem egyenlő a jó képpel és hát magamnak fotózom így nem lesznek túl népszerűek.
Elb@szott egy ízlésem van, még a végén kiszorulok a fórumbólPedig legalább technikailag rendben lehetne...na mind1, kivetettem. Majd ha lesz jobb akkor majd újra rakok.
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #48942 üzenetére
ja ez eleg szubjektiv. nekem mar ugy raallt a szemem a hdrre, hogy ez a felhozet a standard nalam
inkabb csak arra lennek kivancsi, hogy mondjuk ha majd 5+ ev mulva visszanezek az ilyen hdr kepekre, akkor is tetszeni fognak-e...
mert pl az ilyen kontrasztos ff kepek pl elege idot allok, sok evtizeddel kesobb is...
ez annak a tipikus esete, hogy megprobalok a semmibol kepet csinalni
bar sztem egesz jo lenne, fokusz lehetne feljebb...?
ez meg csak egy "terepszemlere" indultam vmikor nyaron, fateromnak van egy regi veteran bmwje, azt akarom lefotozni mar egy ideje..mondjuk beoltoztetem a parom vmi retro ruhaba, szemuvegbe es raultetem. jo kis vintazs kep lehetne...
jobb alul engem zavar a padka mondjuk...meg lehet fokuszhibas is? ehh. meg jo h beallitottam a vazat, regi kepeim egy resze backfokuszos...
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #48892 üzenetére
valojaban nem sok okosat tudok mondani, de megprobalom megeroltetni magam, a topic erdekeben
elson az ilyen jol bevalt kritikat lehetne felhozni, hogy kinez a kepbol. de amugy a hangszer vagasa jobban zavar. ha mar zenesz jobb lenne ha latszodna az egesz hangszere. itt bejon a latoszog.a masodik ilyen streetfotoszeruseg akar lenni, de vegulis mind1 minek hivjuk. szerintem kellene nagyobb latoszog hogy jobban atjojjon hogy mi tortenik. te aki ott jartal tudod, meg igy hogy elmondod mar mi is, de jobb lenne szerintem latni az egesz ettermet. szoveg nelkul nem nagyon erteni. persze ugy a figura arca nem latszodna. de ha meg az a tema, jobban bejonne ha tobbiek el lennenek mosva. jo tudom ezt ott kivitelezni...
na mind1, kakukktojas temara amugy jelen formajaban is jo lett volna, neni a sok feher pincer kozott...a velenceit linkeld be
hangulatos, jo kep lett. talan most igy masodszor nezve a bal sarokban levo csonakokos reszen sotetitettem volna, vilagosabb mint a jobb oldal. A modban lotted, nem fix expoval? amugy hugin pl egesz jol korrigalja a kulonbozo expoju kepeket. bar ilyen kicsit utolag is tudsz korrigalni.
-
válasz
Larry303 #48880 üzenetére
Értem, szóval akkor jöhet egy fátylas is?
Jön a tél, és lesz időm más témák fotózására is, talán.
Előhúztam a táskámból egy csíkos hátteret, és gyorsan felépítettem a macska mögött!
Amúgy egy kerítés, szelektíven "hűtve".
Az audis az fényes nappal készült kép, ez a titok benne. -
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #48342 üzenetére
lehet kicsit tul reszletes/eles, sarga lett? meg nagyobb latoszoggel? jo sok kepbol van igy is. amugy furak igy a panoramak, nem nagyon lehet megmondani hogy mekkora a latoszog...vagy lehet csak en vagyok vele igy. nem torzul mint a nagylato..ennyi fert itt bele 18mm-be, hidrol love.
(#48342) Larry303. nekem ez nagyon bejon. a bal felsobol a kabelt kiszednem egyebkent tetszik zajostol mindenestol
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #48269 üzenetére
jo kis kep ez. amitol szerintem lehetne jobb, ha a kovek "jobban bele lennenek komponalva a kepbe". fura ahogy el vannak vagva. persze ha jobbra meg folytatodott az egesz sziklas resz tovabb akkor sokat nem tudtal tenni. ilyesmire gondolok.
valahogy ennel a kepemnel sajat kompomnal is amugy hasonlo erzesem van mint a te kepeden, bar talan a tieden tudatosabb a szerkesztes -
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #47502 üzenetére
ja valoban nem szerencses igy kulonbozo utomunkaju/vilagossagu kepeket osszerakni. nem akartam most ujra utomunkazni oket, es mindig sikerul x felet csinalni...
csipeszes reszhatja, latnatok a tobbi presetet a progiban, szulinapi meg karacsonyi semak, szornyu mind
lehet inkabb egy ilyen egyszeru montazst kellett volna csinalni sok fele arckifejezessel... -
-
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #46665 üzenetére
ahogy igy nezegetem tovabb a keped vhogy a kompo talan lehetne jobb. hogy hogy azt nem tudom..
talan kicsit jobb oldalt szuknek erzem. talan fekvo nezetben jobban nezne ki, bar nem tudom mi volt jobb oldalt...amugy nagyon jok a hozzavalok...a sziklas eloter meg a kodos csucs hatul. szeretem az ilyen helyeket...kar, hogy nem kezdtem el fenykepezni par evvel korabban, siturak alkalmaval parszor olyan panoramakba futottam bele...
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #46345 üzenetére
ty. igen 50-es, ez pont f1.8-on. amugy fokusz jo helyen van, talan kicsit be van bukva a szem, de a kep amugy direkt alexpos kicsit. valojaban ellenfeny miatt eleg sok kepen bebuktak az arcok/szemek, kellett izmozni hogy visszajojjenek a sotet reszek...talan ezt latod, de en amugy elesnek talalom.
nincs vmi vakupapucsra szerelheto szolid meretu deritolap?az kenyelmes lenne...
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #45344 üzenetére
kosz mindenkinek a velemenyezest.
maiak:van par ilyen leveles/vizcseppes is, bar ebbol majd csinalok jobbat, kompoziciora nem mindig volt kapacitasom, raadasul ha rarakom forditva az 50-est a vegere, akkor vignettal nagyon, igy vagni kell elegge.
hat ez a hangyas nem volt egyszeru, fujt is a szel, gyorsan is futnak, es kb 5 secenkent tudok loni egy rawot azt is jo nagy kesessel
hangya vajon lopott vmit? vagy az a bibe meg a virag resze lenne?
ez meg egy tegnapi meg, szerintem mokas lett a szog:
meg van par az oldalamon ha vkit erdekel...
-
szaby_gyerek
tag
válasz
Larry303 #45273 üzenetére
Sajnos nincsen olyan. Hosszú volt a túra, és nekünk meg kevés időnk, tehát nem nagyon volt időnk bámészkodni. Volt olyan kép, amely konkrétan gyaloglás közben készült, a többség pedig éppen csak egy pillanatra megállva.
(#45274) eastsider: Köszi! Igen, az a legnagyobb napsütésben készült. A kép árnyékos és napos része között csökkentettem utólag a különbséget, ha ezek után még emelni akartam a kontrasztot az már nagyon roncsolta a képet. A te képeid nagyon jók! Főleg a második tetszik nagyon jó a közeli hullámok és a kavicsok textúrája.
-
-
ballington
addikt
-
Fejo
őstag
válasz
Larry303 #44732 üzenetére
Akik régebb óta követik a topicot, tudják, hogy soha nem fotóztam még modellt... Pár hete ez irányú szüzességemet is sikerült elvesztenem...
Az alábbi linken található az első kép (sajnos a publikálhatóság miatt balról jobban, felülről kevésbé, de vágnom kellett a hölgy kérésére - fehérneműs képek). Várom a profik építő jellegű kritikákáit!
Ropi és Chapel már jól lehúzta privátban...
-
Joeey
csendes tag
válasz
Larry303 #44178 üzenetére
Szia! Szerintem a színek jók, illetve a téma tetszik, viszont zavar hogy levágtad a jobb és a bal oldali szirmokat, ok ha nem vágod le nem tudsz ilyen közelit csinálni, mégis valahogy máshogy kellett volna komponálni, így számomra zavaró. Illetve ha már focus stacking, talán a középső sárgás részről is megérte volna egy plusz kép, hogy az is éles legyen. De ezeket leszámítva, tetszik!
Én is mutatnék egy cart racing sorozatot: [link]
-
End-ru
aktív tag
Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini PC
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest