- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
masterful87
senior tag
Jah hát én ilyen részletekkel nem foglalkozom, sajnos egyelőre még nem olyan jó az angolom, hogy nekiveselkedjek egy hosszabb szöveg elolvasásának, de ahogy megláttam az eredményeket a táblázatban tudtam miről van szó
Még ebben a topikban találtam régebben a linket, nem tudom ki volt a ''valódi'' linkelő... legfeljebb majd jelentkezik -
Traky
tag
Nekem a C1E + EIST le van tiltva tuning miatt (ez volt az első lépésem az alaplap 1. indítása után
. Ezért nem tom állítani. Na most már megint okosabb lettem.
1Ghz gyorsulás ? Akkor az gyors matekkal kb. 3800 a jel. beállításaimhoz képest. Léghűtés még elég ekkora sebhez (6db 12cm s-flex venti coolermaster stacker 830-ban). Persze az is lehet, hogy olyan 6600-at fogok ki, ami csak 3,4-en megy ...
Majd ha dobálják az ember után, akkor veszek egyet -
Traky
tag
Köszi a választ! A 6300-nak fix a szorzója, ha jól tudom. Vagy fel lehet oldani (lefelé) ?
Igen, ez sajna tényleg a vége felé van, de nagyon fajjin hűtésem+házam van. Hátha megy még felfelé egy kicsikét. Bizakodni lehet ...
Nekem a konfigom ott lett eltolva, hogy 6600 helyett 6300-at kaptam
(gondolom a 6600 cimbinek ment, de nem bánom annyira, mert tavaly augusztusban megkaptam a 6300-at 40K-ért). Azért nem kesergek annyira, mivel egy 3K körüli C2D elég mostanság, +még egy darabig. Egyébként mit ''várhatnék el '' plusszban egy 6600-tól tuningban ? Plussz 3-400Mhz-et ? Valamint ez a 6300 valószínű, hogy conroe magos, nem úgy, mint az újabb 6300-ak.Üdv, Traky
[Szerkesztve] -
Larry303
addikt
Köszi,
Akkor még egyenlőre nem adom fel, a jövő héten tán megjönnek az új ramok, meg arra beszerzek egy silentsquaret....Amúgy mondja meg nekem vki aki 466 os fsb környékén tesztelt, hogy hog alakul pontosan a straps.....érdekelne, hogy hol a teteje annak a ''periódusnak'' mert a külföldi oldalakon pontos adatot nem találtam csak annyit, hogy 466és 470 között..... -
Petek
tag
Köszi, akkor megnyugodtam. Mondjuk a gyári hűtő mellé adott paszta háát.. nem is tudom...ha jól emékszem azt az állaga miatt nem is tudtam igazán egyenletesen felvinni.
Még egy kérdés: 360 fsb-vel már instabil a gép, lehet hogy kevés az 1.35V, vagy inkább más irányba keressem a probléma megoldását? -
Petek
tag
nekem is 60 fok körüli a hőmérséklet max terhelés mellett, de csak a zalmannal, vagy gyárival kellett volna annyinak lenni? Ha feltételezzük, hogy jól raktam fel a hűtést ( a rögzítés biztos jó volt, szép egyenletesen be is pasztáztam, igaz hogy csak azzal amit a hűtő mellé adtak ) akkor mi lehet a gond, és mi a megoldás?
-
Muton
addikt
asszem a boltban 'méterre' is van. tehát veszel 1,5 centivel hosszabbat, mint kell, letöröd a szélső 1-2 bordalapot, így lesz egy 0,75-0,75-ös füllel rendelkező bordád. abba a túlnyúló fülbe meg olyan lyukat lehet fúrni, h minden jó legyen. ja és biztos kapsz feketét is, így még jól is nézne ki a lapon
-
Muton
addikt
az lenne a legjobb, h megnéznéd a pwm-ek gyári leírását, h mennyi hőt termel. utána meg a pici bordák hőleadási teljesítményét. akkor kiderülne az igazság. ez mind katalógus adat. neten biztos, h fent van. így látatlanban én biztos, h nem bíznám rájuk a hűtést.
az sem lenne rossz megoldás, ha egyszerűen bemennél egy elektrotechnikai boltba, ott van kismilló borda, katalógus. nem kell feltétlenül számtech boltból rendelni mindent. bizztos találnál sokfélét pont akkora méretben, amik a pwm-jeidre passzolnak.
illetve a #4655-höz: én is hasonló cipőben játrm, nem tudtam, h el fognak-e férni a HR-0x-ek, így csináltam egy méretarányos ábrát és meg is volt a válasz. épphogy, de el
(ilyet: [link])
mod: meg az alapfeszes dfi-m pwm-bordája jó szellőzés mellett is hólyagosra égette az ujjamat az előbbnagy borda rulz, nem pici
[Szerkesztve] -
Muton
addikt
-
frizso
senior tag
Ezt én sem értem
StrongDc-n töltök vagy 16 szálon és nézem a filmet ami elkezd szaggatni
Minden kodeket újraraktam,de csak nem akart változni!!! kikapcsoltam a Dc-t és minden ment eredetiben! Szal nem értem, az X2-es procimmal ilyen probléma nem volt
Eddig nekem is minden rendben ment, de most más megoldás nincs újra rakom az alaplap összes driverét, hátha az segít! -
frizso
senior tag
Eredmények! ÁÁÁÁÁ.....
Sz@r ez az Abit Ab9-es lap, nekem nagyon nem jön be, hogy a memót nem tudom DDR 800-ra állítani, csak alap FSB mellett. MIÉRT nem tudja a lap 420-as FSB-nél a memót DDR800-asnak kezelni? mindig felszorozza és nem lehetSZ@R
De röviden, amit sikerült kihoznom belőle:
a memó húzása, gyorsabb winrart és everest eredményt hozott erre az is közrejátszott, hogy itt ddr667-et szorozta fel a lap ddr800-ra!
A cpu magasabb frekijén gyorsabb volt a cache kezelés lényegesen, de a memó műveletek lassabbak voltakna ez meg valószínű azért, mert itt mág csak ddr533-sat szorozta fel a lap ddr800-ra!
A gond az, hogy ennél a lapnál nem tudom beállítani hogy ne szorozva hanem teljes mértékben kihasználva DDR800-on kezelje a memót! Eddig nvidiás lapjaim voltak, ott az FSB-től szinte függetlenül lehetett a memó órajelét variálniKezdem utálni az intel lapokat
Így nem lehet kihasználni a memória maximumát!!!
-
beteg
őstag
nálam két p5w dh volt, több 6400 el, és alig alig akartak 400 on menni. Igaz, a 6400-el. A p5w 64 viszont más! Ég és föld a két lap. Abból is kettő volt nálam
, az egyik még meg van és mind a kettőnek 480 körül volt a vége 8 as szozrónál.
De ha procit vesz újat a kolléga, akkor elég neki a 380 is, nem? Az már 3420Mz és a 4 mega cache-t is nagyon érezni! -
Traky
tag
Köszi a választ. Közben lecsekkeletem a lap topikját is. Meg az Asus honlapját is. Jelenleg két lehetőséget látok jobb teljesítmény eléréséhez.
1.) lap csere PL: ASUS P5W 64 WS Professional http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=248&model=1341&modelmenu=2
2.) proci csere: E6300 ----------> E6600
Pénzben kb. mindkettő ugyanannyiba kerülne a jelenlegi konfighoz képest(fejlesztés költsége). Tudnátok segíteni, hogy melyiket logikusabb meglépni hosszú távra (én a lapcserére tippelek, de nem vagyok benne biztos).
Üdv, Traky -
C.Brigante
veterán
-
Picur65
csendes tag
-
Picur65
csendes tag
Persze, azért is említettem, hogy abit-en lehet hogy másképp van. Amit írtam azt elég gondos és alapos tesztelés után írtam, de csak a saját konfigommal biztos hogy így is van. Láttam már sok csodát, elképzelhető, hogy alaplap, bios, cpu-z verzió, windows update-ek, ... is közrejátszhatnak.
Ha a windows visszaveszi a cput, akkor ezek szerint az eist-t kapcsolja be, mert az az, amit a cpu-z is jól mutat és a feszt is visszaveszi és a superpi is lassabban fut, ahogy írtad. Kíváncsi vagyok, ha csak a C1E működik, akkor nálad mi van.
Az is jó kérdés, hogy mi köze a win power sémának a szorzó és fesz állításhoz, hiszen ott a beállítások a monitor és a hdd kikapcsolásának időzítéséről szólnak. -
hemo
tag
Nagyon kedves és rendes vagy, hogy válaszoltál, igazából rajtad kivül senki sem törődik másokkal, mindenki csak saját magával van elfoglalva. Sokat segitettem, és okosabb lettem.
Azért óriásit fejlődött a technika, 2 éves alaplapom gyerek volt ehhez képest, minden tekintetben...
Irtam neki, remélem válaszol... -
hemo
tag
Köszönöm a választ, sajnos az alaplapom topikjában nem történik semmi. Amúgy kommandó lapom van 965 chip és geil 800-as ultra ramom.
A ramommal akkor 400-ig nem kell foglalkozni, gondolom elmegy a 2.1V alapfeszen.
Ez azok az állitások amiket irtam azok micsodák?
Melyik az alaplap fesz állitója? -
animatrix11
őstag
p5b deluxra van csak lóvém... az ugy 965-s ha jóltom
gondolom az 1066mhzos ramok nagyon drágák
tahát érdemesebb venni egy e4300at? ha iszonyú tuning is van akkor is max 400-as fsb tehát 800as ram elég neki, de hofy 6300-ast hajtsak akkor kell egy nagyon tuningram vagy 1066os annyit meg nekem ne ér meg -
masterful87
senior tag
Aham... tehát akkor a Microsoft Virtual PC-hez hasonló programok tökéletes működését segíti?
Mert ha igen, akkor tudom, hogy a fősulin lévő gépekben olyan Intel CPU lehet ami támogatja a VT-t, nekem viszont nem volt türelmem egy Turion X2-esre feltenni ilyen Virtual Machint, azért mert sehogysem akarta vinni a proci a dolgokat, szaggatott.
És köszönöm a választ!
[Szerkesztve] -
ROBERTOH
őstag
Nem akarok kötözködni (de azt fogok
). A cpu-z (legalábbis az 1.38-as nekem) nem mutatja a szorzó változást (csak ha visszavéve boot-oltam). Az orthos, ahogy laragirl83 is mondta, pedig a max szorzóval szorozza be az aktuális fsb-t. Tehát ha lejjebb is veszed a szorzót, és úgy boot-olsz vbe, akkor is úgy mutatja, mint ha max szorzón lenne a proci. Természetesen ez igaz akkor is, ha a proci visszaveszi a szorzót ''energia-gazdálkodás'' miatt.
Ami viszont mutatja a proci szorzó változását, az az everest!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
Picur65
csendes tag
Ez úgy néz ki, mintha fix 6-ra állítottad volna be a szorzót (Modify ratio support=Enable ?? - az asus lapon). Az időböl is az látszik, hogy fix 6-on van. Bocsi, ha ez triviális neked.
Nekem a cpu-z nem mutatja a szorzó váltást, mindig fix 9-en áll, csak az asus saját AI-suite programja mutatja jól (abit-nél nem tudom). Lehet hogy a procink sem teljesen egyforma, de ezt hétfőn tudom csak megnézni.
Az 1.05V-ot a cpu-z-n pedig külön nem értem hogy lehet ilyen alacsony. -
Picur65
csendes tag
Ok, ez így már logikusan hangzik.
''mondjuk egy 1M-es SuperPi lehet, hogy nem terheli le olyan mértékben a procit, hogy felkergesse max szorzóra/feszre''
Én úgy látom, amint terhelést kap rögtön felugrik 9-re a szorzó (superpi-vel is), ha nincs dolga vissza 6-ra, nincs kettő közötti állapot. Ahogy a hőmérséklet is 1sec alatt lemegy 60-ról 50-re. De majd kipróbálom a benchmarkokkal van-e eltérés az érdekesség kedvéért. -
törölt tag
-
törölt tag
fenébe....
Nálam is valós fesz. értékekkel ment. Bár még az új lappal nem játszottam, nem volt kedvemDe nem hinném, hogy jobb lenne, max pár MHz emelkedés volna, ennyit tud a CPU. Viszont nekem nem kellett poírozni, mert felfekszik a proci a hűtőre elég jól.
az a pár fok nálam nem segítene. És utána nehéz a boltba beszámíttatni, vagy eladni egy warranty void CPU-t.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest