- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #3704 üzenetére
En csak azt mondom hogy az embereknek altalaban sokkal kisebb a homerseklet kulonbseg. Amugy nekem 1.3V-kell (biosz 1.375) 2.8G-hez. Es mivel gyengebb a huto eleve magasabb homersekletrol indul de joval alacsonyabban all meg. Embereknek nem nagyon szokott 20 foknal nagyobb kulonbseg lenni. Ha procit terhelek en is orthos small fft-vel tolom es boven nincs akkora kulonbseg hofokban mint mondtad.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #3702 üzenetére
Ninjaval ilyen meleg ? Valami nagyon nem okes nalad!! 36 meg okes de az az 54 a iszonyu sok. Kb 46 fole nem szabadna mennie. Nalam kb 10 fok mindig a terhelt es a terheletlen kozott a hofok kulonbseg, ha hajtom ha nem. alapon 36->46, 2.8G-n 41->51 igaz itt forgattam a ventit 2000-en, de alapon 1300-al forog.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
C.Brigante #3608 üzenetére
Egybe van epitve a 2 mag, mivel 1 cachet hasznalnak nem lehet oket kulon rakni. 2 mag a core 2 quadban lathato ahol a 2x2 magot csak osszekabeleztek es nem igazi 4 magos proci.
-
Ribi
nagyúr
válasz
C.Brigante #3565 üzenetére
Nekem biosz 1.35V-n meg 2.8G-n sem megy, csak 1.375V-n (cpu-z szerint ekkor 1.3V valos).
-
Ribi
nagyúr
válasz
DaveDesign #3506 üzenetére
Kicsit probalj meg visszaolvasni, mert minden masodik olvalon elhangzik ez a kerdes. Probald meg hasznalni a keresot.
-
Ribi
nagyúr
válasz
keszegduda #3494 üzenetére
3500Mhz-et E6300-al csak 500 fsb-n lehet elerni, amit az alaplap csak ritka esetekben tud esetleg kis Vmoddal. A ram sem mindig szeret 1000-en menni, szal marad a E6400. Viszont itt sem 100% hogy viszi a proci ezt az orajelet, de valoszinu. Hutes mar eleg jo kell ilyen frekin. ds3, 2x512, vagy inkabb 2x1G ram.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
'' a vista állítólagos több magot támogató kernelétől megrémülve'' En sem akarlak megremiten, de valszeg ugyanannyira tamogatja a multiprocessort mint az XP. Ha egy alkalmazas nem tamogatja onnan a vista konyoroghet ahogy akar a program leszarja nagyivben, hogy 2 processor van.
-
Ribi
nagyúr
Azert szoktak mondani, hogy 965-hoz 63/64 mert 965-el altalaban 500+ fsb-t el lehet erni. Ha valaki vesz 66-ot akkor 9*500=4.5G, amihez elegge vizhutes/kompi szukseges. Tehat eleg neki egy 975 amik nem nagyon szeretnek 450-ig sem menni(persze vannak kivetelek) es a memo kezelese jobb. Ezzel a 9*400= 3.6G is eleg jo eredmeny. Viszont 63-al ez csak 2.8G, amire nehanyan azt mondjak hogy semmire sem eleg. (ami persze lol de ezen nem kell vitatkozni). Persze bejon a memo korlat, aminek ugyancsak mennie kell 1000-en.
-
Ribi
nagyúr
válasz
C.Brigante #3345 üzenetére
Probald ki hogy a proci szorzot leveszed 6-ra es akkor bootol-e vagy sem. Ha nem akkor az alaplap, ha igen, akkor a proci a ludas. (esetleg a ram kerdes, hogy meddig birja)
-
Ribi
nagyúr
Ha fontos dolgot csinalok akkor vagy nem huzom, vagy olyan ertekre allok be ami booven a stabil tartomanyban van. Ha tudom hogy a ram nem szereti a 430-at akkor nem 425-re allitom hanem 400-ra es kesz. Ugyis jon a nyar es az a +10 fok szobaban seggberugja az eddig hudestabil 24 oraig ment az orthos dolgot. Teljesen felesleges napokat pocsolni ilyennel. A gep is öregszik, minnel jobban hajtod annal gyorsabban. Es ami tegnap meg 428 stabil ma mar lehet, hogy csak 427, mert +2 fok szobaban, mas a paratartalom es pakson 50Hz helyett csak 49.97-et nyomnak. Es nemerted mi a baj.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Overlocker #3118 üzenetére
Az alaplap valszeg birja mint altalaban a 965 asusok.
[link] -
Ribi
nagyúr
válasz
Overlocker #3116 üzenetére
A kerdese fsb volt nem cpu freki.
A lap elvileg birja fentebb is nemde?
-
Ribi
nagyúr
Na On
Lehet ez inkabb alaplapos kerdes, de p5b-e hez tud valaki progit amivel lehet allitani a dolgokat ? Mert ezek : Clock Gen, Setfsb, Systool nem ismerik fel az alaplapot, vagy hulyeseget olvasnak be. -
Ribi
nagyúr
válasz
C.Brigante #3106 üzenetére
Gúnyolódni ? Ki gunyolódik ? Olvasd el ki mire valaszolt...
-
Ribi
nagyúr
válasz
C.Brigante #3097 üzenetére
Furi hogy segit mert a masodik venti szembe fuly a cpu huto ventijevel.
-
Ribi
nagyúr
válasz
masterful87 #2988 üzenetére
Thermaltake Silent Tower
-
Ribi
nagyúr
Megneztem mit muvel a gepem kicsit tuningolva.
2.8G(7x400), 1.3V fesz(biosz szerint), orthos 10 perc utan 51 fokos volt a proci, idlen olyan 40. Venti 1800on porgott. Valszeg ha tovabb akarom huzni akkor kell neki fesz, mert 1.35V-re allitva nem indult el a gep, csak 1.375nel
Ram olvasas 7600, iras 7100 latency 62ns. Superpi 20.25sec. -
Ribi
nagyúr
válasz
C.Brigante #2772 üzenetére
Egy ismerosnek nem ment az 1G-s samsung ram a gepeben, ugyancsak p5b, szal ha bekapcs es csak a ventik porognek, akkor tudd hogy a ramot valamiert nemszereti.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Motion_Blur #2764 üzenetére
Eist visszaveszi a proci szorzojat 6-ra ha nem dolgozik, c1e pedig a proci feszt veszi lentebb ha nem dolgozik. Tuningnal ezeket ki szoktak kapcsolni, hatha tul leveszi a feszt vagy nem szereti ezt az ingadozast a proci de ez csak neha problema.
-
Ribi
nagyúr
Teszteltem a rendszert.
370fsb-nel meg stabilnak tunt.
400-nal az orthos cpu stress ment 10 percig azzal nemvolt gond viszont a cpu+mem test kiakadt 1 perc mulva, szal szegeny 533-as ramok nem szeretik a 800 frekit
Procinak bioszban 1.325V-t allitottam be de szentem meg igy is 1.3V alatt van, de nemtom hol lehetne megmerni. Progik szerint olyan 1.28V-t kapott ekkor. Csak cpu stressnel 57-58 foknal allt meg. Majd vadaszni kell ramot es uccuneki.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1857 üzenetére
Vizzel szentem egyiksem. Nitroval sem nagyon jutnak el 5G-ig, csak neha neha.
-
Ribi
nagyúr
válasz
afterburner_ #1715 üzenetére
Akkor vegyel egy fuldugot is melle
-
Ribi
nagyúr
válasz
afterburner_ #76 üzenetére
[link] Itt 360 lenne a szinkron, de ez nagyon keves. Még 540-nel is erezheto kis lassulas. Igaz kórónál neha gyorsabb a szinkron mint az aszinkron.
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Apple MacBook
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest