- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
Aktív témák
-
frizso
senior tag
válasz
Overlocker #4649 üzenetére
Hát Te igazán nem unatkozol
Ez azért meréc dolog, forrasztgatni egy 70k-s proci lábait!Nitrogénnel hűteni a procit...
De minden elismerésem a Tiéd
UP a tuning KIRÁLYNAK -
frizso
senior tag
Megvan, már műkszik a dolog, nem tudom melyik alaplapi driver volt a ludas, de már megjavult
Azaz újraraktam mindet és most minden jól megy!
Szal ha valakinek ilyen gondja lenne, akkor az alaplapi driver kavarodott össze valamivel, most már csak az a kérdés, hogy mi kavahatta össze -
frizso
senior tag
Ezt én sem értem
StrongDc-n töltök vagy 16 szálon és nézem a filmet ami elkezd szaggatni
Minden kodeket újraraktam,de csak nem akart változni!!! kikapcsoltam a Dc-t és minden ment eredetiben! Szal nem értem, az X2-es procimmal ilyen probléma nem volt
Eddig nekem is minden rendben ment, de most más megoldás nincs újra rakom az alaplap összes driverét, hátha az segít! -
frizso
senior tag
Van valami C2D optimalizáló progi?
Kezd idegesíteni, ha töltök le a netről és közben filmet nézek, akkor akadozik a hang!!!
Ezt már azért sem értem, mert csak az egyik mag dolgozik és az is csak 50%-k alatt!
Ez fura akkor miért akadozik a film!
Az sem lehet a gond, hogy a vinyó a leterhelt, mert külön vinyón vannak a filmek és egy másikra töltök!
Valami ötlet, vagy esetleg valami optimalizáló progi
[Szerkesztve] -
frizso
senior tag
válasz
Pulsedriver #4554 üzenetére
Nem, főleg mert kevés olyan progi van, ami annyira ki tudja hajtani a procit mint az Orthos!
75 fok alatt semi gond sincs! De minél hűvösebb a proci annál jobb neki -
frizso
senior tag
válasz
Pulsedriver #4551 üzenetére
2 órát megy hiba nélkül az már nagyon jó, akkor valószínű stabil a gép!
[Szerkesztve] -
frizso
senior tag
-
frizso
senior tag
válasz
DeepDish #4395 üzenetére
Üdv DeepDish!
Nekem is e6400-esem van és 3560Mhz-n csak 1,6 volton stabil
Na itt már melegszik a kicsike, nekem max 82fokot érte el a két mag és a proci hőmérséklete a 77 fokot, Vapochill Micro hűtés van rajta és nyitott a házam, mert zárt háznál minden hőmérsékleti érték legalább 5 fokkal magasabb
Valószínű a tápom ami (noname) nem ad stabil feszt a procinak, azért kell 1.6 volt neki a stabilitás eléréséhezé. Igen csak ugrál az abit mikroguru szerint (1,4és 1,6 között)
Most veszek új stabilabb tápot, hátha az jó hatásal lecc a proci feszültség beállításokra
Üdv
Zsolt -
frizso
senior tag
Eredmények! ÁÁÁÁÁ.....
Sz@r ez az Abit Ab9-es lap, nekem nagyon nem jön be, hogy a memót nem tudom DDR 800-ra állítani, csak alap FSB mellett. MIÉRT nem tudja a lap 420-as FSB-nél a memót DDR800-asnak kezelni? mindig felszorozza és nem lehetSZ@R
De röviden, amit sikerült kihoznom belőle:
a memó húzása, gyorsabb winrart és everest eredményt hozott erre az is közrejátszott, hogy itt ddr667-et szorozta fel a lap ddr800-ra!
A cpu magasabb frekijén gyorsabb volt a cache kezelés lényegesen, de a memó műveletek lassabbak voltakna ez meg valószínű azért, mert itt mág csak ddr533-sat szorozta fel a lap ddr800-ra!
A gond az, hogy ennél a lapnál nem tudom beállítani hogy ne szorozva hanem teljes mértékben kihasználva DDR800-on kezelje a memót! Eddig nvidiás lapjaim voltak, ott az FSB-től szinte függetlenül lehetett a memó órajelét variálniKezdem utálni az intel lapokat
Így nem lehet kihasználni a memória maximumát!!!
-
frizso
senior tag
Valakinek van tapasztalata abban, hogy érdemes egy igen csak meghúzott C2D-re egyZalman 7000alcu venni? Le tudja hűteni? Ha igen mennyire?
-
frizso
senior tag
Egy jó léghűtéssel meddig merjek feszt adni egy e6400 C2D-nek!
1,45 volt-nál 3520Mhz-ig jutottam, Gyári hűtővel, de ott már nem stabil
1,4 volt 3360 orthos stabil
A feszt feljebb nem merem vinni, mert kicsit kezd forrni a cucc, már eléri a 77 fokot és ez má kicsit sok, szerintem!
Holnap veszek egy jó léghűtőt, meddig merjem a feszt feltolni majd? -
frizso
senior tag
Leszedtem az 1.38-ast az már azt írja ki, hogy conroe
Sajna ezen a lapon nem tudsz arányt állítani, csak 533/667/1066-ot lehet variálni és hát ezzel igen szar arányokat lehet kihozni!
És mivel a proci alap FSB-je 266 ezért 1:1-et csak itt ajánl fel
Vágom ki a lapot, nem értem 400FSB mellet miért nem megy a ram 2*400-on alapban?!
Ezt a beállítást fel sem ajánlja, sírok az MSI után!
400FSB mellett
ram DDR533 --->felszorozva DDr800 ? 2*533 =Busz1066
Miért nem megy? DDR800 2*400 v 2*800-on? -
frizso
senior tag
1066/533-at állított be a bios
azaz a memó 533-on ketyeg és azt szorozza fel 840-re!
533-as ddr alapból 3.3.3.10.-15-ős beállítást bír!
Az a gáz ezzel a lappal, hogy nem én határozom meg az arányt, (azaz én állítom be, de ez a lap igen szűkmarkú a felkínálás terén) nagyon kicsi mozgásteret ad!
De lazítok, és megprószálom úgy is!
A gond még az is, hogy ezen a 3360-on már 20 perc Orthos után 70 fokot üti mindkét mag és ez kicsit sok -
frizso
senior tag
memeó:
4.3.3.10...
Na a feszekkel van egy kis gond sz@r ez az Abit lap csak 0.25 és 0.5-ős ugrás van a fesz állításnálEzt nevezem én durva tuningnak!
A ramok jók, de nem ilyen lapban! Alig lehet valami időzítést beállítani ebben az abit lapban, és ha véletlen nem defaultot nyomom neki hanem én állítom be akkor tutti nem indul a masinaAz cpu/ram beállítás osztója is igen sz@r szal ilyen lapot senki se vegyen!!! Az MSI platinum lapomhoz képest ez a kőkorszak!
De lehet csk én vagyok BÉNA, ez az első intel lapom és procim,vannak némi nehézségeim -
frizso
senior tag
Üdv!
Melyik a jobb? e6400 conroe vagy Allendale? -
frizso
senior tag
válasz
Yushchenko #3589 üzenetére
THX!
-
frizso
senior tag
Bocs, ha hülye kérdéseket teszek fel (ami nektek tök egyértelmű
), de eddig csak AMD procim volt és most áttérek Intelre, ez a terület teljesen ismeretlen számomra, ingoványos talajra tévedtem
és szeretném megtalálni a helyes ösvényt és ebben kérném a segítségetek!
[Szerkesztve] -
frizso
senior tag
Lenne még 55k-ért 800-as is Bandit-nál, de megéri 800-ast venni?
Ki tudom használni majd?
Szeretem a szinkronhajtást, 667-es rammal menne egy e6400-es prokó esetében?
Köszi -
frizso
senior tag
Ez a ram jó lecc?
DDR2 PC5300 667MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (Chip BGA, AluminumV, 6 Layer PCB, Aluminum Heat Spreader, Dual Channel SPD, SPD: 5-5-5-15) 45 505 Ft Élettart.
Vagy inkább ez?
DDR2 PC5300 667MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (Chip BGA, AluminumV, 6 Layer PCB, Aluminum Heat Spreader, Dual Channel SPD, SPD: 4-4-4-12) 47 873 Ft Élettart.
DDR2 PC5300 667MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (Chip 3ns, Orange AluminumV, Orange Alum, SPD: 3-4-4-8) 51 417 Ft Élettart.
Bocsi, de e DDRII-e ramokat nem ismerem
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
frizso
senior tag
Üdv mindenkinek!
Kis segítségre lenne szükségem
Milyen lapot érdemes venni egy e6300 vagy e6400-es C2D procihoz? (nem drága de jól tuningolható érdekelne!)
És milyen memót javasoltok hozzá?
Most akarok árrérni x2 4200+@3000GHz -ról, de sajna nem nagyon vagyok képbe intel terén
667 vagy 800-as ram éri meg jobban?
Ja és melyik prockót érdemesebb megvenni? 6300 vagy 6400
Köszi a segítséget
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest