Aktív témák
-
törölt tag
válasz
C.Brigante #4930 üzenetére
Jelenleg, de minenki ezerrel tuningol, hogy 5000-en menjen -
törölt tag
válasz
C.Brigante #4919 üzenetére
Abit rulez
-
törölt tag
válasz
skullman00 #4876 üzenetére
Sima P5B-t semmiképp sem. Vagy P5B-Deluxe, vagy, a már említett Giga S3.
Vagy Abit AB9QuadGT, de az ''picit'' több
A Gigabyte-nak sokkal jobb a tuningpotenciálja, mint a P5B-nonDLX-nek. És úgy általában véve is jobb konstrukció.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
skullman00 #4873 üzenetére
Giga S3.
-
törölt tag
válasz
laragirl83 #4562 üzenetére
Vannak eltérések az Everest, és a valós feszek között. nem túl sok, de van. A külső műszeres mérés a legpontosabb. átlag 2-5 század különbség az eltérés, de van ahol már 1 tized volt. Az Asus deszkák pedig arról híresek, hogy mindíg jóval alacsonyabb a fesz, mint a beállított.
-
törölt tag
válasz
Pulsedriver #4543 üzenetére
1.45 voltig semmilyen gond nincsen. Felette, kell egy komolyabb hűtés csak.
-
törölt tag
válasz
TuningT #4521 üzenetére
Ha az illető elbioszozta az alaplapot, és fekete képernyő a végeredmény egy power user sem tudja visszaállítani, ha nem rendelkezik egy epromégető eszköz+szoftver kombóval, tovább megyek, ha a bios chip be van forrasztva, azt elöbb ki is kell forrasztani, anélkül, hogy kárt tegyen a chipben, vagy az alaplapban, majd a beleírt bios után visszaforrasztani. Namost ez a mutatvány max. 5000 pénzbe fáj, és 2 napba.
A segédeszközök értéke kb. 100k, és kell hozzá komolyabb elektronikai ismeret is.
VGA bios visszaállítás pedig nagyon egyszerű, vagy készíteni kell egy recovery floppyt, vagy egy PCI-os ócsó VGA kell, amely segítségével visszaállítható az eredeti bios.
Mondom, az ötlet kitűnő, csak csináljátok emberibb áron, és gazdagok lesztek -
törölt tag
válasz
Pietrosz #4515 üzenetére
Az ötlet brilliáns, csak az árak durvák
TuningT:
Ha pedig azért kértek ennyit, hogy a kezdő HW guruk tönkreteszik a kisérleti eszközt, az pedig nem egészen tisztességes.
Gondolom értetek a dologhoz, egy ilyen kurzus esetén nem a t. hallgatók esnek egyből a géphez, hanem Ti mutatjátok a fortélyokat.
Ezért is sokallom az összeget, továbbra is tartom, hogy szerintem, ami egy kezdőtől elkérkető, az max 5000. Már csak azért is, mert a célközönség átlagos életkora 16-25 év, ami jórészt feltételezi, hogy tanulók, akik nem keresősképesek.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
TuningT #4513 üzenetére
Az árakkal van a gond. Ha esetleg 5 ezer forint körüli összegről lenne szó., szerintem lehet, hogy tolonganának az emberek. Na de egy OEM XP árát kéritek el, szerintem túlzás.
A HW elemek ára pedig relatív, mert egy olcsó alaplappal is lehet tuningolni. Sőt egy olcsó processzorral is.
Tehát, ha veszek egy régi P4-es CPU-t, és hozzá egy szintén használt tuningbarát alaplapot, az kijön 20k körül, ami már olcsóbb, mint a tanfolyam. Internet pedig nagyon sok embernek van, némi utánolvasással máris nekikezdhet a tuningnak. És, ha tönkremegy a 20k-s használt kisérleti cucc, akkor is olcsóbban jön ki. Amúgy pedig viszonylag nehéz tönkretenni egy konfigot, ha a hűtés rendesen fenn van a CPU-n, és nem egyből 2 voltot kap a CPU, akkor a termikus védelem lekapcsol.
Ez, amit felvázoltam egy szélsőséges helyzet. Senki sem ad ki soktíz-ezer forintot egy kisérletező alapkonfigra.
Viszont, ha emberi áron csinálnátok, SOKKAL több jelentkező lenne. Aki pedig kiad 25000-t egy ilyen fejtágításra, már megbocsáss az hülye. Ez a ''tanfolyam'' nem olyan oktatás, amit a való életben úgy tud majd használni, hogy pénzt kereshetne vele. Még nem hallottam olyan szakmáról, ahol számítástechnikai tuningban jártas egyének jelentkezését várjuk. Az autók tuningját ne hozzzátok ellenpéldának, az totálisan más.
[Szerkesztve] -
törölt tag
[link]
Heh? az összeget skubizzátok !!!
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Overlocker #4321 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Yushchenko #3971 üzenetére
Királyság?
Izlések és pofonok. Nekem nem kell jobb a QuadGT-nél. Majd a köv. generációs alaplapi chipek piacra dobásakor lesz esetleg szó alaplapcseréről. No meg a DDR3 ramokra.
Hah... a régi szép idők... az IC7max3 de jó is volt..... -
törölt tag
válasz
Overlocker #3969 üzenetére
Értem. Akkor nem is kinlódok vele, marad a biosból állítás.
-
törölt tag
válasz
Yushchenko #3965 üzenetére
Az Abit is működik.
Csak mivel kell a raid, a P5B-n nem volt, A deluxe pedig akkor marha drága volt, lett az Abit. Most szintén egy Abitra cseréltem az Abitot. Érdekes módon ez is működik, bármennyire furcsa
Sőt még a tuningra is rádobtak jónéhány lapáttal. Nem túl sok alaplap van, amiben ennyi minden dolog állítható a tuning érdekében.
Meg amúgy is rühellem az ami-biost.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Overlocker #3931 üzenetére
Magyarul ugyanott vagyok, mint ha biosból emelném?
-
törölt tag
Az mennyiben számít tuning esetén, ha a CPU-t átmoddolom 1333FSB-re? [link]
-
törölt tag
-
törölt tag
fenébe....
Nálam is valós fesz. értékekkel ment. Bár még az új lappal nem játszottam, nem volt kedvemDe nem hinném, hogy jobb lenne, max pár MHz emelkedés volna, ennyit tud a CPU. Viszont nekem nem kellett poírozni, mert felfekszik a proci a hűtőre elég jól.
az a pár fok nálam nem segítene. És utána nehéz a boltba beszámíttatni, vagy eladni egy warranty void CPU-t.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Mert olyan dolgokkat állítasz, ami nem áll, de te mégis ragaszkodsz hozzá
Idézem: Dehát a tuningtól úgysem mennek jobban a játékok
Sokat tud gyorsulni egy játék a CPU tuningtól is, persze ez játékfüggő. Egy erős videókártya esetén könnyen előfordul, hogy CPU limitált lesz a játék, ahol a gyorsabb CPU nagypbb FPS értéket hoz.
A másik hasznosabb dolog a tuningnál, pl. a videó render, és a filmtömörítés. Egyenes arányban gyorsul a tuningtól mindkét alkalmazás. Sőt! Mivel a tuningolt rendszer buszrendszere is gyorsul, egy magasabb kategóriás CPU órajelére tuningolt alacsonyabb besorolású CPU gyorsabb lesz némileg , mivel egy teljes FSB/RAM-clock gyorsulás is van.
Persze nincs mindenhol értelme a sebességnövelésnek. pl. netezni filmet nézni zenét hallgatni, office alkalmazásoknál felesleges. A jobb alaplapokhoz ezért is adnak olyan tuning szoftvereket, ahol konfigurálható, hogy egyes alkalmazások milyen CPU sebességgel fussanak.(pl.az Abit középkategóriás alaplapjaitól felfelé a guru szoftverrel Gyári owerclock program! )
Nem akarok senkit sem meggyözni arról, hogy a tuning egy nagyon fontos dolog. jó, hogy van, mert késöbb amikor jönnek a komolyabb alkalmazások elodázható egy CPU csere. Jeleleg nincs igazán olyan játék, ami ne lenne valamilyen kisebb kompromisszumok árán játszható egy Core processzoron. a játékok úgy is inkább a VGA-t eszik a legjobban (és persze a ramokat)
A hardcore tuningos pedig úgy sem vár addíg, amíg végképp kifut a CPU, mert addigra már minimum 1 generáció,val elöbbre jár alaplap/CPU/VGA téren.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Így igaz. Valóban rövidebb lesz a proci élettartama tunig esetén. Nem 25 év, hanem csak 15.
Komolyan mondom.
A tuning nagy előnye, hogy egy olcsóbb processzort akár nagyobb sebességen használok, mint egy jóval drágább, magasabb kategóriás CPU-t. Pl. az Én E6600-as processzorom cirka 3.6 GHz-re tuningolva a 2.4 GHz-ről ami kb. 60k forint, sokkal gyorsabb, mint egy 240k forint értékü X6800, ami 2.93GHz-en fut. És az X6800-as proci annyira nem is tuningolható, ergo a két CPU végső sebessége nagyjából egyforma. Az így virtuálisan spórolt majd 200-ezer forintból vehetek egy videókártya szörnyeteget.
A másik dolog, amiért tuningol sok ember, hogy megmutassa, hogy ő a végső teljesítményt is ki bírja préselni abból a bizonyos processzorból. -
törölt tag
válasz
C.Brigante #3565 üzenetére
[link]kérdezd meg itt. ez inkább alaplapi probléma
-
törölt tag
válasz
C.Brigante #3556 üzenetére
Az 1066FSB van a ram-hoz viszonyítva
a kiindulási alap 266FSB
ez emelkedett 400-ig.
[Szerkesztve] -
törölt tag
[link]
Gratula ! -
törölt tag
válasz
laragirl83 #3492 üzenetére
Vagy, ha szénné tuningolva a CPU, akkor lehet, hogy csak 10év.
-
törölt tag
válasz
Kepi p4 630 #3455 üzenetére
Csá ! [link] itt válaszoltam a kérdésedre.
-
törölt tag
válasz
laragirl83 #3422 üzenetére
Nem kötelező.
Ez a virtualizációs marhaság igazából csak akkor kell, ha virtuális gépet akarsz futtatni pl. -
törölt tag
-
törölt tag
2000-es vízbecsiszoló papírral. Üveglapon kevés víz segítségével csodákra képes.
A CPU érintketőpontjait ne nagyon fogd meg, mert eloxidálódik, és bizonytalan kontaktot ad, és nem utolsósorban a statikus feltöltődés meg is ölheti. Én ráraknám a védőkupakot amt hozzá adtak, és a védőkupakra rögzítenék valamit. Kétoldalas ragszalaggal pl. egy kupakot. -
törölt tag
Az FSB termination voltage-t emeld meg, az MHC-t szintén, a spread spektum disabled legyen. A RAM legyen akkor auto beállítás mellett, és 1.9-2 volt körül próbálkozz.
Az is lehet, hogy a lap nem komálja a ramot. érdemes feldobni egy új biost.(ha az van akkor ok.)
Ha így sem megy, próbáld ki ha lehetséges másik alaplapban, lehetőleg más chipset legyen, akkor tuti objetív teszt lesz. ha itt is ennyit megy, akkor sajna belefutottál egy rosszabb szériába.
Azt is kipróbálhatod, hogy csak 1 db ramot dobsz a gépbe, és teszteled. Az is lehet, hogy az egyik nyüglődik csak. -
törölt tag
válasz
Dj.Rush #3115 üzenetére
Szerintem nem. A proci lesz a limitáló tényező, a magas szorzó miatt. ugyanis 500x9=4500MHz lenne a CPU órajele. Ln2 esetén menne a dolog, egyébként nem. Ha mindenképpen az 500FSB a cél, akkor egy E6300 CPU, és egy nagyon komoly ram, pl Corsair TwinX , vagy valami hasonló komoly ram kell, ami tud 1000MHz-n stabilan menni. (esetleg egy A-Data Vitesta modulpár, nálam simán megy 1GHz-n és pl jóval olcsóbb a Corsair-nél)
Az Asus Commando lapról jelenleg nem sokat tudni azon kívül, hogy C2 revíziós NB van benne. Elvileg komoly tunigpotenciál van benne, de a jó tuninghoz szerencse sem árt -
törölt tag
Hali.
E6600@3600MHz superpi 14.079.
Bár itt instabil egy kicsit.
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged