Aktív témák
-
beteg
őstag
aközött, hogy semmilyen feszt nem emeltél, mindent auto-n hagytál és aközött, hogy alapfesz, nagy a különbség! a ramodat mindenkép derítsd ki, hogy mennyi a gyári javasolt érték! nem csodálkoznék, ha simán lenne 2.0V és most az auto beállítás nem adna neki annyit, mert az a 680 nagyon harmatos. (feltéve, hogy 1:1 ben van). Azt, hogy milyennek árulja a gyártó, a legtöbb esetben nem látod viszont semmilyen progival, ''csak'' annyi, hogy tényleg megy olyan frekin, olyan időzítésekkel, olyan fesszel. de inkább még többet is általában.
esély?persze! szvsz neked simán kéne mennie 40-50 fokon éjjel-nappal 380as fsb-n, azaz 3420MHz en a prockó és mellé 760on cl3 ban a ram.
Nem tudom, a freezeren milyen az a gyári ''paszta'', vagy inkább valami sűrűbb anyag? de én tuti nem bíznék benne! én leszedném és tennék rá valami tutit.
(lol, van egy haverom, aki szintén csak így rátette a gyári hűtőt, de nagyon melegedett. mondja, menjek már el, nézzem meg. hátttta srácnak rajta volt a műanyag sapka a hűtőről, még azt is rajta hagyta
)
-
beteg
őstag
én már hallottam olyat, hogy valakinek a magas fesztől elporladt a procija!
úgy kellett kipórszívózni a foglalaltból. -
beteg
őstag
válasz
C.Brigante #4340 üzenetére
hát igen, most nehéz a nagyeredmények árnyékában
de tényleg szép. -
beteg
őstag
válasz
Overlocker #4321 üzenetére
SZÉP MUNKA! GRATULA!! -
beteg
őstag
nálam két p5w dh volt, több 6400 el, és alig alig akartak 400 on menni. Igaz, a 6400-el. A p5w 64 viszont más! Ég és föld a két lap. Abból is kettő volt nálam
, az egyik még meg van és mind a kettőnek 480 körül volt a vége 8 as szozrónál.
De ha procit vesz újat a kolléga, akkor elég neki a 380 is, nem? Az már 3420Mz és a 4 mega cache-t is nagyon érezni! -
beteg
őstag
vagyis a 6600oshoz bőven jó a P5W64. Az is bírna 460-470 es FSB-t, de addig úgy sem megy a proci. Viszont egy olyan lapot kapsz, ami nem szivat órákig, ha túl sokat/keveset adsz valamiből és nem indul. Másodikra gyönyörűen indul alapértékeken. 965 nél eznem mindig van így. Aztán a 975ösnek én úgy vettem észre, hogy sokkal gyorsabb az ide vezérlése. ua. a procival, ua. a ramokkal, beállításokkal a p5w-m vagy 40% ot odaver a p5b-mnek már a bootolásnál is.
-
beteg
őstag
nekem ha minden ki van kapcsolva, a kályha mellett 20 fokos. ha a gép is
-
beteg
őstag
''q-fan, c1e továbbra is enabled'' Picur65 szerintem egy különc, vagy egy zseni
Kezdő tuningbajnokoknak javasolt kikapcsolni. -
beteg
őstag
válasz
Stalker-2572 #3762 üzenetére
-
beteg
őstag
válasz
Stalker-2572 #3758 üzenetére
peeersze! őstag, mi!? velem meg 3 órát futattaták!
[link] -
beteg
őstag
a nejemnek tegnap halt be az 1 hónapos P5B-je, Rusher fórumtársnak pedig ma.
a csillagok állása? -
beteg
őstag
válasz
Overlocker #3209 üzenetére
-
beteg
őstag
válasz
C.Brigante #3097 üzenetére
nincs ezen mit leszólni. Nagy szerencséd van, hogy találtál egy olyan pontot a plusz ventinek, ahonnan tényleg segít! Gratula! Mások éveket és milliókat költenek szélcsatornákban az ilyen mókákra
-
beteg
őstag
igen is!
sajna az még legalább 1 hét, mert annyi próbagart adtam a tg-re, addig meg nem akarom elkölteni az árát.
De nagyon reménykedem, hogy menni fog CL4ben is 760 körül, mert annyit bír most a procim 1.4V-al orthos-stabilan. Ha menne, még meg is érné az árát, mert 2 db 2gigás kitt egy kicsit még drágább is, mint ez.
és akkor már vistaredy leszek!? -
beteg
őstag
válasz
Yushchenko #3073 üzenetére
2.4-et
Van itthon valahol egy Thermaltake aktív ramhűtőm, majd mindjárt megkeresem és ráoperálom. Jó lenne, ha 900 fölött menne stabilanÉs még CL5 ben nem is néztem, hogy nem megy-e 1000 fölött
bár ez megint csak ideiglenes, mert eladtam a Team-eket emiatt: [link] -
beteg
őstag
válasz
Yushchenko #3059 üzenetére
van benne lehetőség.
nálam majdnem 1000 et megy 4-4-4-6 ban:
[link]
lehet, ha lenne rajta hűtőborda meg egy ventri, még stabil is lenne 900 körül. -
beteg
őstag
[link]
persze orthosra nem is mertem gondolni.
mondjuk kicsit ''csúnya'', hogy nem kereken 3700Mhz és 1000MHz a mem, de nem merem 2,35-ről 2,4V ra emelni a memcsit. mondjátok, hogy gyáva vagyok
cl5 ben persze megy jóval 1000 felett, de akkor a winrar bench kevesebbet dob. -
beteg
őstag
úh, megtisztlő, hogy pont tőlem kérdezed, de én nem vagyok ám egy nagy tuningmester!
ha jól látom mások printscreenjein, a tuning csúcsaikon igencsak 70 fokosak a procik. egy igazán magas eredmény kedvéért ha félóráig 75-80 fokos lenne a procim, az engem sem zavarna
De 24/7-ben, atom stabilon én szerényen azért 55-60 fokra szavaznék, még ha menne többet is melegebben. -
beteg
őstag
1. Disable ‘AI Tuning’ for ASUS, ‘C.I.A.2’ for Gigabyte
2. Set PCI Express (PCIe) frequency @100Mhz (‘Auto’ for DS3/DS4/DQ6)
3. Set PCI frequency @33Mhz
4. Disable Hyperpath 3 (for P5W DH only)
5. Disable any ‘spread spectrum’
6. Disable Q-Fan (for ASUS only)
7. Disable ‘Limit CPUID Max to 3’
8. Disable any overvoltage protection
9. Disable ‘C1E’
10. Disable ‘EIST’
11. Disable Virtualization Technology
12. Disable No-Execute Memory Protect
13. Disable any other thing you don’t use
14. Do not enable any speed enhancements you see
The purpose here is to lighten up duties placed on the chipset
Bővebben:
[link] -
beteg
őstag
válasz
Palika71 #2912 üzenetére
nem is!
két dolog lehet. A CPU-Z bugos. Illetve ez biztos, mert pl. most kaptam el:
FSB 400
FSBRAM 1:1
Memory Frequency 425
érdekes
itt a kép: [link]
szóval üttörő becs szavamra, meg aztán tényleg nem szokásom megpróbálni átverni itt senkit, nem mutatta helyesen a cpu-z a feszt! Többet mutatot, mint amit a biosban beállítottam. ráadásul a lapok nem is szokták hozni azt az értéket, inkább kevesebbet.
innen is jöhet, hogy ilyen hideg ez a proci.
Egyébként 3 lapban tudtam megnézni, egy P5B Deluxban és két P5W64 ben. Mindben tök ugyanazokat az értékeket és eredményeket hozta.
Aztán arra is gondoltunk, hogy hibás az érzékelője. Én ezt a témát mondjuk nem vágom, de okosok azt mondják, az alapján, ahogy egyre melegszik a tuningtól, hogy tök normálisan viselkedik, csak mindent vagy 10 fokkal kevesebben. Lehet, hogy ennek tutin felfekszik a kupakja, vagy mi.
Persze, ha van valakinek ötlete, hogy hogy lehetne kilogikázni, hogy tényleg hibás-e, előre is köszönöm! -
beteg
őstag
nagyon nagyon szépen köszi az infót!!
mot készültem szerezni valahonnan egy ninját, de így már biztos, hogy kevés lenne az
P5W64, E6600, 2x512 Adata EE Vitesta.
Mem: 2,25V
CPU: 1,55
FSB: 1,5
MCH: 1,8
ICH: 1,2
ezen elindul 435-ön, ott stabil, de 70 fokos a proci. Most egy réz zalman van rajta. És az a gáz, hogy hiába veszem vissza drasztikusan az fsb-t, nem követi a hőmérséklet. még 3200on is 55-60 fokos
vagyis ha nálad 1,325-el 57 fokos, az kevés nekemtényleg kell rá egy komolya vízhűtés, hogy éjjel nappal be lehessen kapcsolva a gép.
-
beteg
őstag
válasz
he7edik. #1149 üzenetére
hali!
bár én még kicsi vagyok, de az a véleményem, hogy ha megteheted, feltétlenűl megéri a 6600! A 6600 ast is lehet tuningolni szépen, de a 4 mega cache igen is érezhető és ezt már egy enyhe tuninggal (zaj, hő, kockázat, stabilitás) is magasabbra tudod húzni mint a 6hármast küszködéssel!
szvsz
''csak'' még azt is ved számításba, (én is bele estem abba a hibába, hogy elöször nem,)
hogy mind a két procihoz elengedhetettlen a jó táp és a jó hűtés. Mondjuk egy jobb táp egy 20as alaphangon, egy jó hűtő pedig saccperkábé egy 10 es. (Persze ha nem vagy Te is Beteg)
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged