Aktív témák
-
Muton
addikt
ááá, dehogy vagyok az. amint meg lesz az emelt feszes vége, megy vissza alapra, amíg tényleg szükségem nem lesz a kraftra.
csak hasraütés alapján kinéztem a 390-et és jó beleéltem magam, erre nem jött összemár csak az vígasztal, h max 70 °C-os a proci úgy, h a táp 12-e nam halkabb, mint a procihűtés
de ez sovány vígasz
-
hardzsi2
aktív tag
Igazad van, az Orthos CPU (small FFT)/9 picit jobban leterhelte (cpufesz pl. leesett 1.296V-ra). 14 perce mérem (miközben írom e sorokat), ezalatt 69-70 fokra ment fel a cpu, de végül 69-re beállt (a TAT-nál már első perc után 76 fok volt!).
Szóval nekem továbbra is a TAT lesz a hőfok-tesztelőm, de nyomok majd mindig Orthos RAM, CPU és Blend-et is, hogy a teljes rendszer stabilitását biztosnak vehessem.
Mindezt gyári hűtővel mondom - akinek jóféle tuning procihűtője van, az esetleg nem is tapasztal eltérést a Blend-hez képest.
[Szerkesztve] -
hardzsi2
aktív tag
''A tat sokkal jobban melegít, mint az orthos.''
Egyetértek. Nálam Orthos Blend/9 44 perc után 68 fok (ennél feljebb nem megy), a TAT 100% 5 perces futama alatt 76 fok, ráadásul a Vdrop is nagyobb: BIOS:1.34375V, CPU-Z terheletlen:1.328V -> Orthos:1.312V, TAT: 1.296V
A fokokat CoreTemp-el mérem, nekem az tűnik a leggyorsabbnak és legpontosabbnak, pl. a TAT (ami ugye Intel termék, tehát elvárható lenne, hogy a legprofibban jelenstse meg a hődiódák adatait) még 72 fokot jelez, a CoreTemp már 74-et, majd 2mp múlva a TAT is felugrik 74-re -és így tovább. Szóval a CoreTemp előbb/gyorsabban jelez. Nálam.
Azért ezek a hőfokok durvák, asszem kell vennem valami normális hűtőt...
[Szerkesztve] -
Ronin_
tag
Ugy sem megy sajna (mindkét memóval megnéztem).
Na még valami, hátha segít:
A lap pár napja lett meg. Akkor még a memó és a VGA más volt, de tuti nem ez a hiba frrása. Akkor is megnéztem talán 420-as FSBvel. Ott is minden autó, de a ram csak 533Mhz-es volt, azért is cseréltem le. Ott egyértelmű volt, hogy nem fog menni, de abba csak utólag gondoltam bele. A lényeg, hogy a gép ugyan azt csinálta mint most. Akkor az elemet kiszedtem, 5sec után visszaraktam és már ment is. Akkor most mi lehet? -
Lalaboy
őstag
En nem azt irtam hogy ''nem jo'', hanem arra celoztam, hogy nem illik a rendszerbe.
A ''jo ram'' fogalma nagyon sokmindent lefed! A Geil nemszereti a szuk idoziteseket, ami 975-os lapnal fontos lehet es biztositja a teljesitmenybeli folenyet a 965-os lapokkal szemben. Roviden es velosen fogalmazva gyenge teljesitmenyt nyujt abban a rendszerben! A ''jo ram'' a penztarca fuggvenye! Olcson johoz jutni szerencse kerdese. Ha leirnam, hogy en melyik ramokat tartom jonak, sokak ferdeszemmel neznenek ram az elkovetkezendo idokben! -
westlake
félisten
en ugy vettem eszre, hogy tobb futo peldany valamiert jobban terheli le a rendszert, mint egy..
pl. nem egyszer volt olyan, hogy a harombol egy hibazott, a masik ketto meg vigan szaladt tovabb azon a frekin meg fel orat.. valoszinuleg osszefuggesben lehet a megnyitott ''ablakok'' szamaval
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest