- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Hirdetés
Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
CPUZ rendesen kell h kiirja a feszt 1.45v alatt..
Everest topic-ba be is van linkelve a legfrisebb beta..
Ha műszerrel méred az a legpontosabb dehogyisnem, csak tudnod kell a mérőpontokat és stabil kéz kell hozzá, de Everest is egész pontosan kiirja (ramfeszt nem mér) a procifeszt..
pedig Dos alol akkor jónak kellene lennie a frissitésnek akkor nem az a gond, próbálj meg egy ujabb bios-t sztem, 0803-al akkor vmi nem stimmelhet nálad.. van már 1004 final bios is Asus honlapján.. parancsolj, direkt link: [link]
mod: ja persze Picur-nak igaza lehet, eist, speedstep, c1e összes marhaság disabled, a cpu settings menüben én a p5b deluxe-nál mindent disabled-re tettem ugy emlékszem. erre nem is gondoltam
de ez már inkább off, mert nem Core 2 tuning..
[Szerkesztve] -
-
Achill3uS
nagyúr
CPUZ-ből 1.38-ad lehet max, és az pedig 1.45v fölött ha adsz a procinak nem írja ki a vcore-t és ilyen 1.1v-okat irkál, ez normális tünet..
Everest-ből szintén régit használsz ami még bugos a 2MB-os Core 2-kkel, tedd fel a legujabb beta 3.5-öst és sztem azzal is minden rendben lesz.
ramokkal most igy elsőre nemértem mi lehet a gondod, ez nem normális h nem azt adja amit beállítasz, de egyáltalán mivel nézed win alol a ramfeszt? v azt még bios-ban ellenőrzöd vissza? (auto-n ne hagyd a ramfeszt mert akkor 2.1v-ot ad nem 1.8-at) egyébként ha vmi ugy érzed bugos, próbáld meg ujra belesütni a bios-t, mondjuk ha win alól csináltad akkor most ne onnan, hanem EZ Flash-el..
[Szerkesztve] -
-
Az alapfesz az alapfesz, nem auto.
Ha CPU ranglistára gondolsz, ott a CPU fesz a lényeg, tehát mindegy, hogy a chipsetnek mien feszt adsz (alapfeszt, vagy többet). Persze ahány lista, annyi követelmény, de általánosságban így van.
C2D-knél az átütési feszültség 1.65V valós fesz körül van. Mivel minden kap dropol vmennyit - főleg terhelés alatt - így azt lehet mondani, hogy egy jobb hűtővel 1.6V BIOS feszig lehet elmenni különösebb stressz nélkül. A hőfokokat érdemes figyelni, de mivel a proci tud magára vigyázni, emiatt sem kell különösebben aggódni. Ha eléri a 85 fokot a maghőmérséklet, akkor belassítja a magot, hogy hűtse magát, majd valahol 100 fok környékén lekapcsol.
PCI, PCI-E frekiket tuning előtt fixálni kell 33/100-ra. Vannak lapok, ahol ez automatikus, és vannak olyan lapok is, amelyeik az FSB emelése mellett a PCI-E freki emelését is igénylik a magasabb órajelen való stabil működéshez.
965-ös lapoknál minimum 1:1-ben tudod csak hajtani a memókat, tehát egy 3.2GHz-es proci órajelhez 800MHz-es RAM órajel fog tartozni egy 6400 esetén. 800-as modulokkal értelemszerűen nem lesz gond 800MHz-ig, utána ráérsz feszt emelni, illetve, ha csökkented a késleltetéseket, akkor is kellhet nekik némi plusz fesz. Késleltetést célszerű manualra rakni, és kézzel beállítani, ezek persze először lehetnek akár az SPD szerinti időzítések is.
Mivel a konfigod leírása cseppet hiányos, így nem tudjuk mien lapod, memóriád van, de ha pontos feszeket szeretnél tudni, akkor a lapod topicját célszerű átolvasni, illetve ott kérdezni.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- SSD kibeszélő
- Windows 10
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest