- Fotók, videók mobillal
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Aktív témák
-
ROBERTOH
őstag
válasz
Litván Zongora #4971 üzenetére
Biosban kapcsold ki a szorzó visszavételt
Na persze ha nem akarod kikapcsolni, akkor csak akkor lesz 8x szorzón a proci, ha kicsit dolgozik valamin... -
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante #4938 üzenetére
Sok. Add el!
-
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante #4766 üzenetére
Ohh, köszönöm ezt a ''címet''!
-
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante #4622 üzenetére
Tudom, én is!
[Szerkesztve] -
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante #4620 üzenetére
Nem találom a cpu-z topic-ot, merre lelem?
-
ROBERTOH
őstag
Szerintem minden csak a reklámon múlik. Biztos lehet Mo.-n is találni sok olyat, aki fizetne egy ilyen tanfolyamért, de pl. én abban hiszek, hogy minden egyes ''konkrét'' hardvernek utána olvasok (mit tud, hogyan lehet belőle kihozni a maximumot stb.), mint hogy egy ''általános'' tanfolyamra elmenjek, ahol maximum márkákat javasolhatnak (pl. tápnál: fsp, seasonic stb.), meg hogy tegyél mindenre vízhűtést, mert az biztos jól lehűti...
De azért értékelem a kezdeményezést, még akkor is, ha nem lehet a tanfolyamot teljesen jól megvalósítani.
-
ROBERTOH
őstag
válasz
Silencer83 #4397 üzenetére
Vagy bios beállítás problem, vagy windows energiagazdálkodás okozza...
-
ROBERTOH
őstag
válasz
Overlocker #4321 üzenetére
Gratula!
És sok sikert a továbbiakhoz! Alázzátok meg a külföldieket!
Egyébként honnan lehet szerezni nitrogént? Gondolom nem a sarki közértben vettétek... -
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante #4240 üzenetére
Nem ''zavarok'' senkit oda, csak josephin-nek bios beállítási gondjai vannak, míg te pedig az alaplapod drop-olásáról érdeklődtél a procid topic-jában...
(egyébként az előző hsz-emben a 4233-as hsz-edre válaszoltam, nem a 4236-osra)
[Szerkesztve] -
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante #4236 üzenetére
Nem értem, hogy ezt miért nem az alaplap topic-jában kérdezed...
Egyébként kb 0,05-0,06 V-ot drop-ol a lap, tehát a bios-ban beállítotthoz képest ennyivel kevesebbet ad. -
ROBERTOH
őstag
-
ROBERTOH
őstag
válasz
Picur65 #4200 üzenetére
Az a helyzi, hogy a resetgomb süllyesztett. És mielőtt megkérdeznéd: a billentyűzeten van power gomb, de nincs felrakva a bill drivere, ezért nem lehet vele semmit se
Azértis gondoltam, hogy végre letesztelem ezekkel a beállításokkal a gépet, mert eddig feljebb próbáltam a tuningot, és csak visszavettem 2,8-ra, egy biztosnak tűnő beállítással, de nem teszteltem semmivel. Napokig így ment a gép problem nélkül, erre tegnap egy érdekes hibaüzenetet kaptam (be is írtam a ''Win XP kérdések és válaszok'' topicba), hogy egy percen belül leáll a gép...Utána meg amikor újraindítottam, nem ment a net... Csak amikor megint újraindítottam a gépet javult meg. Ma meg ez a újraindulás... És az orthos+superpi+winrar teszt simán ment több mint 3,5 órát. Ezt ki érti... Akkor kipróbálom 5-ös priorban
Szerk: ááááEz nem igaz... H. vagyok... Vissza volt állítva az alap beállításra az orthos, így 1-es priorban ment... És persze közben nem tűnt fel
Úgyhogy a gyorsaságra megvan a válasz
Sorry!!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ROBERTOH
őstag
válasz
Picur65 #4196 üzenetére
Az a helyzet, hogy elég sokat foglalkoztam mostanság a gépem tuningolásával, így az orthos futtatásával is, és eddig azt tapasztaltam, hogy ha mellette bármien programot elindítok (irfanview, explorer...) akkor az iszonyú lassan működik. Pl. a weboldalakat, mint pl. PH fórum kb 1 perc alatt hozta be, míg orthos nélkül 2-3 másodperc. Nos most is ugyanúgy 2-3 mp alatt hozza be, vígan ment mellette winamp, és képeket is nézegettem, sőt file-okat is töltöttem le a netről, és max letöltési sebességgel jött le... És már 3,5 órája megy a 3db orthos hiba nélkül...
A memómnak tényleg 1,8 a gyári fesz.
Ahogy elkezdtem az orthos-t futtatni a szorzó 6-ról 7-re váltott cpu-z 1.39-ben
Asszem leállítom az orthos-t, nyomok egy restartot és megnézem megint orthos-al -
ROBERTOH
őstag
Valami nincs rendjén a gépemmel. Most 2,8-on van, és úgy 3/4 órája netezés közben egyszercsak ''kikapcsolt''. Biosba be, csak a c1e-t raktam enable-re. (egyébként minden fesz fixálva van: fsb:1,3V, nb:1,2V, mem:alap(1,8V), spread spectrum:disabled, static read control:disabled, dram:ddr2-800) Most 3 orthos fut cpu stress 9-es priorban. Pár perc után már 66 fokos volt mindkét mag, fél óránál meg csak 63-64. És az a leg meglepőbb, hogy a honlapok ugyanolyan gyorsan jönnek be, mint ha nem is lenne a proci leterhelve 100%-ra. Találkozott már valaki ilyennel?
Mellesleg ha a static read control-t enable-re teszem, akkor a win nem bootol be! -
ROBERTOH
őstag
Nincs mit!
-
ROBERTOH
őstag
Megjelent az új CPU-Z: 1.39 [link]
-Windows Vista 64 support.
-VIA CX700/VX700 chipset.
-Added Merom XE (X7900/X7800)
-Added ''PCI'' and ''MaxPCIBus'' in the ini file to configure PCI scanning.
-Added ''-core'' parameter to display the clock speed of the specified core.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ROBERTOH
őstag
válasz
laragirl83 #4176 üzenetére
Az chipset hűtő, ezért kell a chipset-re rakni. Az már más kérdés, hogy a heatpipe-on keresztül hűti az NB-t is...
-
ROBERTOH
őstag
válasz
masterful87 #4159 üzenetére
-
ROBERTOH
őstag
válasz
heliosphere #4149 üzenetére
Hány V-ot adtál a procinak? És cpu-z mennyit ír ki?
-
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante #4146 üzenetére
Min csodálkozol? Az északi sarkon él, ahol -50C van
bocsi laragirl83, ezt nem hagyhattam ki! -
ROBERTOH
őstag
válasz
animatrix11 #3978 üzenetére
Ha visszaolvasol kb 1 napot, akkor erre mind megkapod a választ!
Egyébként, ha olcsón akarod megúszni, akkor: e4300+667MHz-s DDR2-es memó.
DDR2: fsb*2 a memó órajel 1:1-ben. -
ROBERTOH
őstag
Tényleg, nincs valahol egy gyári hűtős c2d wr ranglista? Mondjuk a gyári hűtő bizonyítása kicsit problémás lenne, de kíváncsi lennék, mennyivel van előttem a legjobb
-
ROBERTOH
őstag
Nem akarok kötözködni (de azt fogok
). A cpu-z (legalábbis az 1.38-as nekem) nem mutatja a szorzó változást (csak ha visszavéve boot-oltam). Az orthos, ahogy laragirl83 is mondta, pedig a max szorzóval szorozza be az aktuális fsb-t. Tehát ha lejjebb is veszed a szorzót, és úgy boot-olsz vbe, akkor is úgy mutatja, mint ha max szorzón lenne a proci. Természetesen ez igaz akkor is, ha a proci visszaveszi a szorzót ''energia-gazdálkodás'' miatt.
Ami viszont mutatja a proci szorzó változását, az az everest!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ROBERTOH
őstag
Tapasztalt ''kollégákhoz'' egy kérdés: szerintetek hány V-ot szeret huzamosabb ideig egy E6300?
3255MHz-en már 1,4125V-ot is elkért, miközben 3150MHz-en 1,35V-al is beérte... 3304MHz lenne a cél... -
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante #3755 üzenetére
Gyári hűtőd van? Amúgy nem gáz, nekem az E6300@3,08GHz orthos alatt 70 fok gyári hűtővel...
-
ROBERTOH
őstag
válasz
Quentin Ruby #3730 üzenetére
Nyugi, a böngésződ letöltötte a vinyódra a képeket!
-
ROBERTOH
őstag
válasz
laragirl83 #3680 üzenetére
Jah', nem rossz 940-en 4-4-4-12. De a proci órajele érdekesre sikerült, legalábbis az orthos és a cpu-z teljesen mást mutat
-
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante #3659 üzenetére
Ha minden alapon van, akkor nem szokott ilyen problémát okozni az auto fesz, de ha vmit állítasz (pl fsb), akkor egyből felmegy a hő. Nekem pl 19 fokkal volt magasabb a core hőmérséklet auto vcore-n! Mindenesetre a helyedben kipróbálnám! Meg kéne nézni, hogy a cpu-z mennyit mutat, és a biosban kb 0,05V-al magasabbat fixálni -egy próbát megér, de nem biztos hogy segíteni fog.
-
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante #3639 üzenetére
Nekem a procim akkor ment rekord hőmérsékleten, amikor a cpu feszt auto-n hagytam, nem lehet, hogy nálad is ez a helyzet?
Bibor: maradhat így, ha neked megfelel ez a teljesítmény, de még sokkal többet is kihozhatsz ebből a konfigból! -
ROBERTOH
őstag
válasz
Kareszpolo #2722 üzenetére
Szia!
Hogy mennyire ''jó'' az általad említett proci, azt a proci saját topic-jában kéne megérdeklődnöd, de szvsz, az ugyanilyen árban lévő intel e6300-nak jobb a teljesítménye. És ha tunningolni is akarod, akkor pláne ezt ajánlom.
A két magos azt jelenti, hogy két processzor van egybe építve.
Az asus m2n-e -ről ugyancsak az alaplap topic-jában kéne utána kérdezni. -
ROBERTOH
őstag
Sziasztok!
Van infótok, hogy E6300-zal meddig jutottak el eddig max.?
És gyári hűtővel meddig érdemes húzni?
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged