- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
A topic betelt, folytatás itt: [link]
-
Davzone
senior tag
November végén még nem volt nagyon uj generácios lap ezen kivül és ez is nagyon jo lap csak én nem tudom mit hogy kell beálitani...
Amugy az itteni oldalon a tesztben hogy a chipset 80 fokos az kamu....
Nekem 40 fölé alig megy még 450es fsb mellet se. -
Davzone
senior tag
A gép stabil 3dmark is gyorsabb játékok nem lasabbak orthos nem hibázik órák után se csak a másolás lassu meg a tömörités.
Olyan mintha a satakezelő nem birná a tuningot mert csak a vinyoval van ez hogy lassan kezeli szal alapba a betöltés is egy játéknál lasabb de maga a game gyorsabb mint alapon. -
knbs
senior tag
En ma otthon lefenykepezem a P5WDH bios kepernyoket,holnap elkuldhetem mailban,ha szukseged van ra,feltolteni most nemtudom,nincs aktiv tarhelyem eppen.
Pontosan nemtudom, mennyi kulonbseg van a ket lap biosa kozott,de valoszinu nemsok,bar ki tudja p5b-s bisot meg nem lattam,de szerintem azert hasznalhato lesz valamire. -
AGE-T
őstag
No, vásároltem egy ilyet:
P5B DELUX
E6300
GEIL 2x512 ULTRA
Szeretnék némi tuningal élni, viszont valamiért nem müxik
nagyon láma vagyok tuning terén szóval nem csodálom, viszont nem szeretném parlagon hagyni azt a powert ami ebben lakozik.valami ovisoknak készült tuningolós tanfolyamot tartana nekem valaki
? Skríínsotis bios beállítás stb...
-
knbs
senior tag
válasz
Davzone #4992 üzenetére
Ezen az FSB-n teljesen stabil a gep, gondolok itt a tesztprogik(Orthos,prime95,etc) hiba nelkuli lefutasara?
Nalam volt hasonlo masolasi belassulas,akkor tapasztaltam,mikor huztam a procit,de kozel sem volt stabil a vas,persze winfos futott, de 21 masodperc utan Orthos mar hibazott is... lehet nalad is hasonlo problema lehet...
Csak masolasnal van ez a belassulas, vagy jatekok is belassulnak,3d mark??? -
laragirl83
őstag
[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Davzone
senior tag
Hello!
Lenne pár kérdésem valakihez aki nagyon ért a tuninghoz....
Asus Striker Extremem van.
e6300al
Namármost elkezdek tuningolni 450es fsb-t (1800 qdr) viszi simán de akármekkora tulhuzásnál a gép lasabb lesz.Még ha csak 333at állitok be!
Értem ezt pl másolásra.
Egy 4 gigás iso-t alapon 6 percalatt másolát huzva meg 19.Rettenetesen lelessul a gép
Mitől lehet ez?És hogy tudnék ezen javitani?
Valaki segitsen! -
Larry303
addikt
válasz
masterful87 #4989 üzenetére
Kössz nektek a linkér....kicsit talán bizakodóbb lettem a 29. hetimmel kapcs.
Ahogy néztem 1,5 volt körül esznek 3,5 felett...remélem egy jó léghűtés megbírja még...persze ha córó is így akarja -
válasz
AirBooms #4988 üzenetére
BIOS-ban 4:5-re állítod a CPU FSB/RAM arányt, vagy, ha úgy szerepel, akkor DDR533-ról DDR667-re teszed. Ekkor 400-as FSB-n 1000MHz-en fognak menni a moduljaid. Visszaosztani egyébként is csak 975-ös chipsetes lapoknál tudsz. (Vagy NV-knél az FSB-től függetlenül tudod a memók órajelét állítani.) Az, hogy a sávszélesség-emelkedésből mennyit profitálsz, az nagyban függ a chipsettől, és az adott alkalmazástól.
-
masterful87
senior tag
Jah hát én ilyen részletekkel nem foglalkozom, sajnos egyelőre még nem olyan jó az angolom, hogy nekiveselkedjek egy hosszabb szöveg elolvasásának, de ahogy megláttam az eredményeket a táblázatban tudtam miről van szó
Még ebben a topikban találtam régebben a linket, nem tudom ki volt a ''valódi'' linkelő... legfeljebb majd jelentkezik -
AirBooms
addikt
válasz
Overlocker #4970 üzenetére
Tehát mondjuk egy 9x400-as proci freki mellett hajthatom a memóriákat 800 MHz-nél magasabb frekin is? Ez azért lenne jó, mert 1066 MHz-es Corsaireim vannak, amik elméletileg még az 1100 MHz-et is viszik...
Egyébként érdemes asszinkronban hajtani a memóriákat? Van ettől érdemleges sebességnövekedés? (Tehát én nem visszvenni-visszaosztani, hanem növelni szeretném a memóriák sebességét).
Bocs, ha überhülye a kérdésem... -
válasz
masterful87 #4986 üzenetére
Elég gyengus eredmények.
Pedig csak 4 óra Prime95-öt kérnek.
-
Larry303
addikt
nem alapfeszes tuning listára senki?
-
Memónál az órajel az FSB és az arány függvényében alakul, ugyanúgy, mint P4-nél, csak itt 266 a default FSB. Tehát nincs az az összetett számítgatás, mint AMD-nél, ahol a proci órajel adott, és egy osztóval kapod meg belőle a RAM órajelét. Itt csak simán megszorzod az FSB-t az adott szorzóval, aztán kettővel, és ennyi.
-
Fecdzo
senior tag
Srácok!
Hogy jön ki Intelnél ez az FSB történet? Függ attól hogy hány memória modul van a gépben? Sandra 4*220 Mhz-et ír. Ha kiveszek két modult akkor a szorzó fog változni és nagyobb órajelre lesz képes az adott két modul? Vagy hogy is van ez? -
Köszi a válaszokat, eszerint nincs hiba a készülékben...
Nekem teljesen jó, ha idle-ben visszaveszi, úgyhogy hagyom békében a rendszert.
-
Foglalt név
addikt
válasz
Litván Zongora #4971 üzenetére
Elég, ha megcibálod az egérrel a cpu-z ablakot, akkor már lesz egy kis terhelés és felugrik a szorzó.
-
Fecdzo
senior tag
Köszönöm szépen a tapasztalotokat. Amúgy nekem is hasonló dolgokat produkál ha túl nagy a tuning..(nem ismeri fel a merevlemezt stb...)
Nekem 350-et bírta megpróbálok még adni kis fsb feszt hátha bírja....az E6600 viszont valami hihhetetlen jó proci. 4db 512-es Corsair cl4-es ramom van amit szándékozok lecserélni 2db 1GB-ra. -
germanh
senior tag
válasz
EIST + C1E off
-
ROBERTOH
őstag
válasz
Biosban kapcsold ki a szorzó visszavételt
Na persze ha nem akarod kikapcsolni, akkor csak akkor lesz 8x szorzón a proci, ha kicsit dolgozik valamin... -
Sziasztok!
Keresem a választ egy fura jelenségre, bár lehet, hogy teljesen evidens dologról van szó, azért megkérdezném a szakértőket...
Nos tehát, próbálgatva az új konfigomat, a 6400-as FSB-jét feltoltam 333-ra. Indulásnál jelzi is, hogy 333 MHz, 8X szorzóval, ám aztán Win alatt megnéztem CPU Z-vel, és a szorzót 6X-osnak jelzi.Mi lehet ennek az oka?
Valami olyasmi rémlik, hogy a Core2 idle módban visszavesz magából a kisebb fogyasztás miatt; ez van a háttérben? Ha igen, akkor mi kell ahhoz, hogy a CPU Z ne idle módban mérje a dolgokat? Fusson közben valami játék? -
mycso
veterán
Nálam 299FSB-ig ment a tuning a lappal, pci/pci-e fixen, stb...
Az előre beállított OC profilokkal, akár 333FSB-ig.
Majd rájöttem, ha a PCI-e frekit nem állítom fixre, (auto) akkor megy tovább is.
Jelenleg itt tartok vele: [link], sajnos 667-es ramom van és visszább osztani nem tudom, mert akkor nem indul a gép.
És így 400 körül már maxra kellett tenni az FSB voltage és a Chipset voltage értékeit.
Ja és még egy --> a SATA Samsung winyómat, olyan ~360FSB-ig ismeri fel, utána már csak pata vinyóval megy feljebb.
Mostanába se időm, se kedvem szórakozni vele, de majd megnézem megy-e 400 felé. -
denes242
aktív tag
válasz
AirBooms #4964 üzenetére
szerinted az ich7-ben (975x deli hidja) hany ide csatlakozo van? szerintem ugyanannyi mint a p965-os lapokon a jmicron chippel, azaz 1.
szerk: most latom, hogy sok 975-os lapra az ich7 melle tesznek egy jmicron-os IDE-t is (nem mindegyiken)
szerk2: vegulis ugy latom az asus-okon van csak ket IDE (meg MSI-n).
[Szerkesztve] -
AirBooms
addikt
válasz
Overlocker #4952 üzenetére
Ez hány MHz-t jelent a ramoknál? 800? Lehet, h hülye kérdés, de ezeknél a lapoknál nincs lehetőség arra, hogy asszinkroban hajtva a memóket azok magasabb frekin menjenek?
-
germanh
senior tag
válasz
C.Brigante #4943 üzenetére
SzlobiG-ről van szó...
[link] -
Foglalt név
addikt
válasz
C.Brigante #4943 üzenetére
Nekem is arról ment idáig
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Nekem is vóna egy-két kérdésem...
Core 2-re váltanék, s nem tudom, milyen alaplapot vegyek. Az tuti, hogy 975X-re lesz szükségem (a szolgáltatásai, csatlakoztatási lehetőségek miatt), ebből is Asus és az Abit jöhet szóba, s a procit, ha nem is extrém módon, de szeretném húzni. Szóval, melyiket? (Nem az ár az elsődleges szempont)
Köv. kérdés: E6400, vagy E6600 legyen a proci? Melyikkel tudom jobban kihajtani a memóriákat egy 975X-ben? (A ram már megvan, 1066 MHz-es Corsairek, 2x1 giga - tehát ez nem akadály)
Előre is köszi! -
Fecdzo
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy jó kis tuningot csinálni egy E6600-on, csak én korábban AMD-s voltam és nem vagyok teljesen biztos benne, hogy hogyan kellene csinálni.
Tudna valaki segítséget adni nekem ebben? 4*512 corasair 800 cl4 ram, p5ld2 alaplap áll rendelkezésemre
Jöhet szájbarágósan!!Mire figyeljek nagyon? -
Soak
veterán
válasz
C.Brigante #4930 üzenetére
3,9 ?De gyík
-
Larry303
addikt
bocs de nem találom azt a core2 tuning listát, ahol nem alapfeszen ment a tuning...szeretném megnézni, ho millen feszen millen értékek születtek...persze tom ho a procimat ez nem érdekli és majd ő dönti el, ho mennyi fesszel mennyit megy de akkor is vetnék rá egy pillantást...ha vki esetleg linkelné...előre is....
-
ROBERTOH
őstag
válasz
C.Brigante #4938 üzenetére
Sok. Add el!
-
tlac
nagyúr
válasz
Foglalt név #4935 üzenetére
sok lesz az az 500w
bőven elég a 400 is -
Foglalt név
addikt
válasz
dani_golf #4932 üzenetére
A sima verzió is elég a tuninghoz, mivel a 4300 csak 200-as fsb-t használ ellenben a többi core 2 duo-val, amik 266 vagy 333mat. Ezeket tudja alapból a lap, tehát ha erre állítod, akkor is már 66%-os tuningnál vagy. Ellenben a 800as ramoknak ebben az esetben nem sok értelme van, viszont mivel nem sokkal drágább, mint a 667 megéri inkább ezt venni, később még jól jöhet
A dual channel kit lényege, hogy a két memóriát úgy ''válogatták'', hogy müködjön dual channelben. Ez egy olyan mód, amiben a két memóriát párhuzamosan használja, így kétszeres elméleti tempót tud elérni.
Tápból érdemes márkásabbat venni, FSP, Zalman stb. 400-500W körül nézelődj -
tlac
nagyúr
válasz
nekem nem jó a hűtésem, 2,1 gigán se
-
dani_golf
tag
Hello all.Kéne egy kis segitség mivel gépet akarok venni,ebben kéne segiteni.
Ilyenben gondolkoztam:
Asus P5B vagy a Deluxos változat
Intel Core Duo E4300
2 X 1024 DDR2 800
Abban kéne segitség hogy ha akarom egy kicsit húzni a procit akkor megkell e vennem a drágább deluxos alaplapot,vagy elég a sima P5B is?Ha akarom tuningolni akkor vegyek e egy jobb cpu hütöt mint a gyári,és ha igen akkor milyeneket ajánlotok?És végül a húzáshoz milyen memoriát érdemes venni?És miaz a duál channel kit?mivel láttam árlistákon ezt az írást a memóriáknál.Ja és még vmi milyen tápot érdemes venni ehhez,mert lehet hogy akarok késöbb venni egy 8800GTX-et.
Elöre is köszi mindent. -
törölt tag
válasz
Jelenleg, de minenki ezerrel tuningol, hogy 5000-en menjen -
C.Brigante
veterán
mindenkinél jó minden és mindenkinek 3900-en megy a c2d-je
-
törölt tag
válasz
C.Brigante #4919 üzenetére
Abit rulez
-
Gorneck
legenda
válasz
C.Brigante #4922 üzenetére
Persze...
-
Gorneck
legenda
válasz
C.Brigante #4917 üzenetére
6400ből van ami ennyit tud...szal nem lepődök meg ilyen írásokon...
-
Gorneck
legenda
válasz
denes242 #4916 üzenetére
Nekem ki volt, mert olvasom sok lap topikját...de úgy se ment/lett jó...hangkari nagyon lehúzta a lapot...nálam alap a winamp, mint futó alkalmazás szal érzékeny pont. 3-4 bios csere mire ok minden...rengeteg állítgatás a biosban...DS3 bios megismerése kb 5 perc és profi is vagy benne...arról nem is beszélve, hogy az NB sokkal forróbb, mint a DS3asé.
-
Gorneck
legenda
válasz
C.Brigante #4913 üzenetére
Hááát balszerencse...
-
Gorneck
legenda
válasz
denes242 #4912 üzenetére
Még mindig az összes 965ös lapról beszélek és nem az P5B vs S3-ról...mivel nekem DS3-am van és nem S3am...sok tesztben bebizonyították, hogy S3 képes DLX szinten menni azonos hardverekkel...szóval ebből indultam ki, hogy csak jobb lehet. No meg nem is beszélve, hogy a legtöbb 965ös teszt fapad szereplője Ő...
Amúgy P5B-ben nem mentek úgy a cuccaim, ahogy DS3ban...DLX már tetszett, de az is egálra volt elég...korlátos nálam vmi. Ami még mindig nem tetszik az a fos bios...giga bios sokkal átláthatóbb. Sajna mind2 Asus lap hangkeltője recsegett, mint barom...meg se közelítette a giga hangját...erre sokan panaszkodnak, majd vesznek egy hangkarit...ez azé vicces. No de mind1...nekem nagyon nem jött be...pedig elgondolkodtam egy cserén, de ezek után...nem kell. -
C.Brigante
veterán
az mitől lehet, hogy a proci teljesen stabil 3160-on 1.3625-ös fesszel de 3200-ön már fagyogat és jócskán kell neki fesz a stabilitáshoz. (pl1.4V) 395fsb vs. 400fsb
[Szerkesztve] -
rob5
aktív tag
Westlake betehetnéd a listádba ha megfelel a feltételeknek, e4300 még nem láttam benne , ja a e4300 teszt várható még valamikor csak úgy kiváncsiságból
, az én példányom gyártási hete teljesen egyezik a modboxon látottakkal ,köszönettel
[link]
Még egy hüle kérdés a TAT most helyesen mér (e4300 esetében) vagy nem, valahol azt olvasom hogy plussz +15 fokot adjak hozzá, valahol -15 gondoltam Te ezt jobban tudod.
[Szerkesztve] -
válasz
C.Brigante #4905 üzenetére
Oké, de hogy oldottad meg?
-
válasz
C.Brigante #4901 üzenetére
Mesélj!
[Szerkesztve] -
C.Brigante
veterán
válasz
C.Brigante #4901 üzenetére
közben megoldottam.....
-
Ha a C1E, EIST, Thermal Monitor, stb. funkciókat letiltod BIOS-ban, az csak azt korlátozza, hogy idle-ben nem veszi vissza a szorzót és a feszt. Ettől te még BIOS-ban tudod állítani a szorzót, a kettő nem függ össze.
425-ös FSB, 9-es szorzóval bizony 3.8GHz fölött CPU órajelet jelent. Az, hogy léghűtés elég-e, attól függ, hogy mien a procid kupakja, és mien feszen viszi az említett órajelet. -
C.Brigante
veterán
bocsi a hülye kérdésért, de a táp ventinek a fordulatát hol tudom szabályozni? ill. mi a megnevezése, köszi (aktuális topik halott)
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest