Aktív témák
-
hemo
tag
Na tuningoltam kicsit a rendszert, megosztom veletek!
Mindent alapon hagytam 1.3 fesz a procinak, kb, memót 2.1V-on hagytam, memóriákat 4-4-4-12-re állitottam pci, pciex-t autón.
Módositás nélkül 386-nál jött az első fagyás
memóriára raktam 2.1-ről 2.2 majd 2.3 ekkor még ment 391-ig, majd meg hűtöttem a memóriát egy álló ventivel 396-ig ment 4-4-4-12-vel..
Sajnos a Geil 800-as ultra 4-4-4-12-vel nem birta a 386-nál meghallt ekkora időzitésekkel
Visszavettem memó feszt 2.1-re és 5-5-5-15-re váltottam
A rendszer stabillá vált és hajtani lehetett egészen 415*8-ig.
Itt nem értek egyet a memó beállitási irásokkal, legalábbis a nálam a valóság mást hozott.
Próbáltam úgy ahogy irták sokan, hogy visszaveszem az FSB-t, visszavettem annyira, hogy nem 1:1 legyen és 800-an járattam a memót sőt 830-on is és 2.1 voltnál tökéletesen működött több óra tesztel.
Amikor viszont állitottam az FSB-t 386-nál memó 772-nél vége volt a 4-4-4-12-nek...
Tehát nem jutott el 800-ig mint mikor kicsi volt az FSB
Tehát eljutottam alapon a 415*8-ig. Itt stabil a rendszer, Orthos-sal
415*8-nál már rendesen elkezdte kérni a feszt a proci, 1.3 helyett 1.4 kellett neki
425*8-nál 1.4 helyett 1.5 és még akkor sem volt stabil a rendszer, proci elkezdett
melegedni, átjutott a 60'-on és 65 körül állt meg de 10 perc tesztnél belefagyott.
450*8-nál kb 10 másodperc alatt lefagyott minden, windows bejött, de teszt egyből fagyi, fesz állitás nem segitett semmit...
Próbáltam memóriát feszt állitani arra semlett stabil. Aztán már éjfél is elmúlt, ma folytatom...
és elkezdem állitani többi feszt, de úgy néz ki, hogy itt már nagyon nem tetszik a procinak... -
hemo
tag
válasz
Achill3uS #4032 üzenetére
Hát nem tudom az a cpuZ azért érdekes volt, de megpróbálom, de bármit irtam be dbiosban ő mindig ugyanazt irta ki..
Azt hittem ez a legújabb everest, hol találom a frissebbet?
Melyik a legjobb progi amivel win alatt látom a feszeket és pontos? Vagy mérjem műszerrel? Bár az sem annyira pontos...
Dos alol égettem a biost, nem ez-vel hanem avudos-sal, ez-t nem értettem, valamit kiirt ami nem tetszett...
Igen biosban néztem a fesz értéketek a powerben, és állitottam az proci vagy a mem feszeket, újrainditottam és nem arra változtak amire kellene... -
hemo
tag
Bocs, hogy megint zavarok, de erre tud valaki valami magyarázatot?
Elmesélem, hogy tegnap felraktam a 0803-as bioszt, hát most vagy én vagyok nagyon béna, vagy a biosz vagy az alaplap szar!
CpuZ ver: 1.83 nem mutatja a fesz változást, 1.072-ön áll állandóan. Bármit állitok ott figyel..
Az everest 3.30.888 meg ha a tuningba lépek azt mondja, hogy 6-os *-ón vagyok és kisebb az órajelem mint a gyári 1600Mhz a 2122 helyett, feszre azt irja, hogy 1.163V- mikor még a közelébe sem vagyok annak.
A biosz feszmérőjével tudtam csak mérni, és minden káoszos
állitok felfele a ramon előtte 2.15V volt például, újrainditom belelépek bios, és azt mondja, hogy pl 2.2 volt helyett mikor felfele mentem lett 1.89, és már nem is indul a monitor,
tehát valahogy minden állitásra más akarna csinálni, és egész máshogy változik...
Ezt változik az órajel változtatásokra is...
Mi lehet a baj? Rossz a 0803-as biosz? A régivel nem próbáltam...
Szerintetek???
Vagy rosszak ezek a programok?
Miért nem jelez a cpuZ?
Van ezeknél valami jobb program? -
hemo
tag
Nagyon kedves és rendes vagy, hogy válaszoltál, igazából rajtad kivül senki sem törődik másokkal, mindenki csak saját magával van elfoglalva. Sokat segitettem, és okosabb lettem.
Azért óriásit fejlődött a technika, 2 éves alaplapom gyerek volt ehhez képest, minden tekintetben...
Irtam neki, remélem válaszol... -
hemo
tag
Köszönöm a választ, sajnos az alaplapom topikjában nem történik semmi. Amúgy kommandó lapom van 965 chip és geil 800-as ultra ramom.
A ramommal akkor 400-ig nem kell foglalkozni, gondolom elmegy a 2.1V alapfeszen.
Ez azok az állitások amiket irtam azok micsodák?
Melyik az alaplap fesz állitója? -
hemo
tag
Sziasztok, pár kérdésem lenne!
Most ahogy olvastam megnézem everesten vagy cpuz-n, hogy mennyin megy alapből a 6400-es procim.
Most amit ti alapból mértek ott csak a procifeszt nem emelitek vagy semmit?
se alaplap sem pci, cpiex-t sem legyen elállitva, maradjon minden autón?
Megnézem mennyin megy igy stabilan a gép.
Most ha stabil gyorsat szeretnék akkor a procim dobozára az van irva, hogy max 1.35V.
Meddig emelhetem a proci feszét károsodás nélkül?
Alaplapi feszt?
pci-t állitsam 33.3
pciex-t 100-ra?
Nekem nem lehet osztani a memót, mert ha a proci fsb-t emelem az is emelkedik. 400-on 800DDR2-őt ir, meg van 1000-es 1200-es állitás.
de 400-on menni kellene 2.1V alapvesszel a mamónak, és utána kell csak emelnem?
késleltetéseit hagyjam autón?
Most melyik az alaplap fesz? Most arra adhatok 0.2V-ot? De itt nincs is olyan kis szám?
Ezeket hagyjam autón vagy melyiken állitsak?
NB VCore 1.250V-2.025V
FSB Termination Voltage 1.200V-1.550V
SB Vcore Sata, PCIE 1.50V-1.85V
SB Chipset Voltage 1.050V-1.225V
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest