- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
masterful87
senior tag
Jah hát én ilyen részletekkel nem foglalkozom, sajnos egyelőre még nem olyan jó az angolom, hogy nekiveselkedjek egy hosszabb szöveg elolvasásának, de ahogy megláttam az eredményeket a táblázatban tudtam miről van szó
Még ebben a topikban találtam régebben a linket, nem tudom ki volt a ''valódi'' linkelő... legfeljebb majd jelentkezik -
masterful87
senior tag
válasz
C.Brigante #4724 üzenetére
Hardzsi2 kolléga már foglalkozott ezzel a témával:
[link]
Tehát a 9-es prio igazán megfogja a procit -
masterful87
senior tag
Szerintem ez a tuning-tanfolyam eleve egy teljesen haszontalan dolog
A tanfolyamon megszerzett tudást csakis a saját ''hasznomra'', szórakoztatásomra tudom fordítani... és a tuningeredményemet max megmutatom egy screenshoton.
De hogyha a photohsopból tudok valamit, vagy profi szinten html, akkor azt megoszthatom másokkal... de ez
Na de ez az saját véleményem... hogyha már 15k-t adnék érte, akkor inkébb veszek egy jobb hardwaret -
masterful87
senior tag
válasz
C.Brigante #4470 üzenetére
Nem azért, de Lalagirl procija ha jól tudom alapfesz alatt megy 3200-őt
Meg elmegy neki akár 3600MHz-et is... szerintem csak véletlenül lemaradt róla az ES címke -
masterful87
senior tag
Ne haragudj, nem akartalak se letámadni, se kioktatni. Csak pusztán segítő szándékkal leírtam a tényeket.
És akkor hogy tartalma is legyen a hozzászólásomnak:
A Core2Duo-kat csakis FSB emeléssel lehet húzni, a E4300 esetén lehet a szorzó 9 (a legmagasabb) vagy 8 vagy 7 vagy 6, ez a legalja. Na és ezért jó választás az E4300 mivel ''magas'' a szorzója
Szóval FSB-t kell tolni!
Tök alap, de jó ha látja az ember együtt:
667MHz-es memók, semmi extra hajtás
E6300 >>> 333*7=2331MHz
E6400 >>> 333*8=2664MHz
E4300 >>> 333*9=2997MHz
800MHz-es memók, semmi extra hajtás
E6300 >>> 400*7=2800MHz
E6400 >>> 400*8=3200MHz
E4300 >>> 400*9=3600MHz -
masterful87
senior tag
Öhöh... utánaszámoltál, hogy 450*9=4050MHz... ez aztán komoly lenne
Szóval ahogy Te is írtad: 9*200=1800MHz
Namost ha egy mezei 800MHz-es ramot teszünk mellé, akkor 9*400=3600MHz... ez már egy nagyon-nagyon szép eredmény lenne... ha jó darabot fogtál ki, akár el is érheted
De ahogy Gorneck is írta egy jobbacska 667-es is megy 800at. -
masterful87
senior tag
válasz
laragirl83 #4176 üzenetére
Mindennap tanul valamit az ember
Legközelebb lehet elkéne olvasnom, a ''Na mi van a dobozban'' részt -
masterful87
senior tag
válasz
laragirl83 #4170 üzenetére
Pusztán kíváncsiságból megkérdem... az NB mióta van a P5B-Deluxon a hátsó venti és a prochűtő között???
[link]
Mert én akárhogy néztem ezt a képet, arra jutottam, hogy a prochűtő, és a vidkártya között helyezkedik el az NB, és a hátsó házhűtés és a prochűtés között ''csak'' valami kondenzátorok sokkasága helyezkedik el.
Habár azon se csodálkoznék, hogyha a kivételes procid mellett, egy teljesen egyedi Deluxod lenne
Tényleg nem bántásból írta, csak így nem vágom, hogy is néz ki a rajzod -
masterful87
senior tag
válasz
laragirl83 #4143 üzenetére
És ez annyira jó eredmény lenne?
(Hát persze hogy az!) -
masterful87
senior tag
Aham... tehát akkor a Microsoft Virtual PC-hez hasonló programok tökéletes működését segíti?
Mert ha igen, akkor tudom, hogy a fősulin lévő gépekben olyan Intel CPU lehet ami támogatja a VT-t, nekem viszont nem volt türelmem egy Turion X2-esre feltenni ilyen Virtual Machint, azért mert sehogysem akarta vinni a proci a dolgokat, szaggatott.
És köszönöm a választ!
[Szerkesztve] -
masterful87
senior tag
Igen... a zongorázás megvolt, és ugyanezt az eredményt kaptam
Szóval amit ramon, és procin, és még talán cooleren is megspórolok, mehet egy drágább vidkariba
Ki hitte volna, hogy még jobb dolgok is legördülnek az Intel gyártósoráról, mint a E6xxx sorozat, dehát itt az ''élő'' példa :
Apropó... ez a Virtulizációs Technológia hiánya miben mutatkozik meg? -
masterful87
senior tag
Már vagy egy hónapja szemezek az E6400-zal, azelőtt meg egy hónapig az E6300-zal szemeztem, de most meg itt az E4300!
Elnézve a tuning eredményeket, gondban vagyok hogy melyik lenne a jobb választás? E4300 vs. E6400 :S
Habár ha a híreknek megfelelően lemegy majd bőven 40E alá az E4300 ára... mondjuk olyan 35 környékére, akkor aszem már nem lesz kérdéses
Csudajó az a 9-es szorzó
Hát ha még mindegyik ilyen ''langyos'' is maradna -
masterful87
senior tag
válasz
C.Brigante #3662 üzenetére
Valaki említette, hogy az AC silver 5-öt fellehet vinni egy csíkban mivel nem szemcsés, de akkor gondolom a többinél más az eset. Vagy rosszul gondolom?
-
masterful87
senior tag
válasz
C.Brigante #3563 üzenetére
Így én se értem, de attól tartok én még úgy se érteném
-
masterful87
senior tag
válasz
C.Brigante #3558 üzenetére
Nem, nem!
Én arra gondoltam, hogy a két hszében szereplő eredmények adatok, azok nem egyszerre születtek, nem tartoznak össz
De én próbáltam számolgatni is, szorozgatni össze-vissza és sehogyse jött kiSzóval már ketten várjuk kíváncsian a megoldást.
-
masterful87
senior tag
válasz
C.Brigante #3556 üzenetére
Szerintem a kettő független lesz egymástól. Legalábbis másra nem tudok én gondolni
-
masterful87
senior tag
Azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy Neked sima A-Datád van vagy Vitesta?
Más:
DDR2 1024MB 800MHz A-DATA (3 év garancia) 24 725 Ft 29 670 Ft
DDR2 1024MB 800MHz CORSAIR XMS2 Twin2X /2x512MB/ (3 év garancia) 33 300 Ft 39 960 Ft
DDR2 1024MB 800MHz GEIL Ultra Dual Channel Kit /2x512MB, CL 4-4-4-12/ (3 év garancia) 30 800 Ft 36 960 Ft
DDR2 1024MB 800MHz KINGMAX Mars (3 év garancia) 25 200 Ft 30 240 Ft
DDR2 1024MB 800MHz Kingston HyperX (3 év garancia) 36 950 Ft 44 340 Ft
DDR2 1024MB 800MHz Zeppelin (3 év garancia) 21 275 Ft 25 530 Ft
Ez hogyan lehetséges?
Elírás? Az Alienan láttam!
[Szerkesztve] -
masterful87
senior tag
válasz
C.Brigante #3152 üzenetére
A DDR2-667-es elmegy 850ig is, de ez a potenciál lehet nincs meg a 800asokban. Pedig jó lenne
[link] -
masterful87
senior tag
Most döbbentem rá... az ASUS P5B-E Plus tud mem visszaosztást??? Tehát olyat, hogy például 2:3 meg 4:5... ?
És ennek teljesítményben milyen hátulütője van?
Mert arra gondoltam, akkor talán jobb választás lenne E6400 mellé, mint az ASUS P5B Deluxe? -
masterful87
senior tag
Whitezo88, Soak, Jorus!
Köszönöm nektek a válaszokat! -
masterful87
senior tag
Felmerült bennem egy-két kérdés:
Hogyha mostanra már biztosra lehet tudni, hogy a teljes 6xxx sorozat Conroe, akkor miért ne illene jobban egy 6300/6400-hoz is a 975-ös chipset, mint a 965-ös?
A másik kérdésem pedig tudatlanságomból fakad... mit jelent a 24/7 ? Sejtéseim persze vannak a napi használati idővel kapcsolatban, de azok csak sejtések
Googlen is kerestem, dehát a perjel nem az erőségge -
masterful87
senior tag
Én végigolvastam már az összes hozzászólást, de konkrétan sehol sem volt leírva melyik a tuti
De ezeket láttam, hogy valaki használta, és egyben kérdem melyik lehet a legjobb választás? (A végén vannak azok amiket nem láttam még működés közben, de érdekelne a tudásuk a többihez mérve
Artic Cooling Freezer 7 Pro
Coolink U8
Thermaltake Sonic Tower
Scythe Infinity
Scythe Ninja Plus
Asetek VapoChill Micro
Zalman CNPS9500
Zalman CNPS9700
Cooler Master Hyper TX
Asus Silent Square Pro
Thermalright Ultra-90
GlacialTech Igloo 5700 MC
Cooler Master Hyper 6
Olvasott tesztek alapján én a CM Hyper TX, és a Scythe Infinity mellett teszem le a voksom
FrostyTech [link]
Pro-Clockers [link] -
masterful87
senior tag
válasz
thomasthomas #2703 üzenetére
Én annyit tudok neked mondani, hogy szorzót állíthatsz: 6-ra vagy 7-re.
Amúgy milyen Cooler-Mastert használsz ?
BÚÉK!
[Szerkesztve] -
masterful87
senior tag
Azért, hogy mégiscsak legyen egy témába vágó hozzászólásom is:
Ha vásárlásra kerülne a sor, tartalékaimból maximum egy E6400-ra futná, azért választanám ezt, mert úgy gondolom, hogy hasonló a tuningpotenciálja az E6300-hoz, viszont az eggyel magasabb szorzó megengedné alacsonyabb frekvenciájú RAMok vásárlását, és talán a CL4 elérését isHa mindez nem így lenne lécci' javítsatok ki.
Az alaplap pedig egy ASUS P5B Deluxe lenne, viszont hallottam a mostanában megjelent ASUS P5B-E Plusról is, nem tudom ez a lap miben tudna pluszt adni? Megérné esetleg jobban C2D tuning szempontjából?
A válaszokat köszönöm,
egy kezdő -
masterful87
senior tag
Elolvastam mind a 2508 hsz-t!
Nagy tapsot nekem
És ráadásul nincs is C2D rendszerem, csak áhítozok rá
De tök sok mindent megtudtam a tuningról... Szóval kezdem gyűjteni a zsé-t
Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged