- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Traky
tag
Nekem a C1E + EIST le van tiltva tuning miatt (ez volt az első lépésem az alaplap 1. indítása után
. Ezért nem tom állítani. Na most már megint okosabb lettem.
1Ghz gyorsulás ? Akkor az gyors matekkal kb. 3800 a jel. beállításaimhoz képest. Léghűtés még elég ekkora sebhez (6db 12cm s-flex venti coolermaster stacker 830-ban). Persze az is lehet, hogy olyan 6600-at fogok ki, ami csak 3,4-en megy ...
Majd ha dobálják az ember után, akkor veszek egyet -
Traky
tag
Köszi a választ! A 6300-nak fix a szorzója, ha jól tudom. Vagy fel lehet oldani (lefelé) ?
Igen, ez sajna tényleg a vége felé van, de nagyon fajjin hűtésem+házam van. Hátha megy még felfelé egy kicsikét. Bizakodni lehet ...
Nekem a konfigom ott lett eltolva, hogy 6600 helyett 6300-at kaptam
(gondolom a 6600 cimbinek ment, de nem bánom annyira, mert tavaly augusztusban megkaptam a 6300-at 40K-ért). Azért nem kesergek annyira, mivel egy 3K körüli C2D elég mostanság, +még egy darabig. Egyébként mit ''várhatnék el '' plusszban egy 6600-tól tuningban ? Plussz 3-400Mhz-et ? Valamint ez a 6300 valószínű, hogy conroe magos, nem úgy, mint az újabb 6300-ak.Üdv, Traky
[Szerkesztve] -
Traky
tag
Sziasztok! Szertném a tapasztalt tuningos kollégák segítségét kérni.
Vannak egyértelmű meghatározási módok, melyek segítenek meghatározni, hogy mi a tunin szűk keresztmetszete ? Vagy csak a kísérletezd ki magdnak hosszabb folyamat marad ?
Pl. én nem tudom eldönteni, hogy a proci nem bírja tovább, vagy a lap nem tud nagyobb FSB-t.
Jelenleg 425 FSB-nél tartok a P5W DH-val (régi kiadás). 425-ön orthos proci teszt 2 órát simán lement, de 1 mp alatt összefosta magát, ha a mem and proci tesztet választottam, pedig a ramok vissza voltak osztva 600 körüli Mhz-re (fejből nem emlékszem). -
Traky
tag
Köszi a választ. Közben lecsekkeletem a lap topikját is. Meg az Asus honlapját is. Jelenleg két lehetőséget látok jobb teljesítmény eléréséhez.
1.) lap csere PL: ASUS P5W 64 WS Professional http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=248&model=1341&modelmenu=2
2.) proci csere: E6300 ----------> E6600
Pénzben kb. mindkettő ugyanannyiba kerülne a jelenlegi konfighoz képest(fejlesztés költsége). Tudnátok segíteni, hogy melyiket logikusabb meglépni hosszú távra (én a lapcserére tippelek, de nem vagyok benne biztos).
Üdv, Traky -
Traky
tag
Hi-sztok! Nekem egy Asus P5W DH deluxe lapom van egy Core2 Duo E6300-as processzorral párosítva (tudom, hogy ehhez a procihoz nem ez a lap a legmegfelelőbb tuningra, de eredetileg E6600-as cpu volt tervezve ... azt maradt a 6300 a gépben). Jelenleg 370-es FSB-t sikerült kihoznom a lapból (konfig lent). Érdekelne, hogy mekkora tartalék van (ha van) ebben a lapban. Meddig lehet hajszolni ? Van valakinek ilyen párosítása ? Üdv, Traky
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Külföldi SIM-ek itthon
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Diablo IV
- Elektromos cigaretta 🔞
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4600M I 8GB I 180GB SSD I NVIDIA i 15,6" FHD I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged