Aktív témák
-
TuningT
csendes tag
válasz
ROBERTOH #4446 üzenetére
Természetesen nagyon fontos az, hogy vásárlás elött tájékozodj!
Mi semmiképen sem azt szeretnénk mondani, hogy vegyél FSP, OCZ, stb... tápot.
Az egész hardver témakör arról szól, hogy mely hardvernél, mik azok a lényeges tulajdonságok, amiket vizsgálni kell mielött megveszed és hol tudod ezeket az információkat beszerezni...
Mind a hardverek választásánál, mind a hűtésnél az észszerűségre probálunk buzdítani mindenkit.
Pl.: ha a memóriákat nézzük: ne rakjon vízhűtést rá, ha csak valami alig húzható 800 MHz-es RAM-ja van, viszont igenis szánjon arra, hogy normális RAM-ot vegyen, ha vesz mondjuk egy ASUS P5B deluxot és egy Core 2 Duo-t...
Mi hisszük, hogy meg lehet valósítani ezt a tanfolyamot jól! -
-
Picur65
csendes tag
válasz
ROBERTOH #4199 üzenetére
Belerugtál a reset gombba
Szóval én is kipróbáltam, mielőtt beírtam, mert érdekel a dolgok működése. Most is teszteltem a vacak kis 2.4-es celeronos gépemen. Orthos 9-es prio (small fft) mellett teljesen jól böngészek itt a fórumok között. Tegyük hozzá éjfél van, napközben sokkal lassabb. Tegnap pl. teljesen reménytelen volt, percekig jött be egy ph! lap.
Próbáld ki: 5-ös pri-ban nagyon nehezen tudok váltogatni az orthos és az ie6 ablak között, 4-5 másodpercre lefagynak az ablakok, a GO is abbahagyja a villogást! 9-es prioban pedig simán lehet váltogatni. Amúgy sem egészen világos hogy lehet 1-10 prio, ha a win csak 6-ot kezel: low,... ,realtime. Lehet hogy linux/unix-on több értelme van ezeknek a prioknak. -
Picur65
csendes tag
válasz
ROBERTOH #4194 üzenetére
ORTHOS: Ha megnézed a win task managert, akkor látszik, hogy hiába 9-es prio, a windowsban normal prioritáson fut. Ez azt jelenti, hogy minden egyéb program között, pl böngésző, ami szintén normalon fut, szétosztja nagyjából egyenletesen a processzor időt. Tehát normal taskok simán elmennek egymás mellett. Akkor fogja leakasztani a többi taszkot, ha beállítod neki a normalnal magasabb prioritást, addig ugyanis a windows nem ad időszeletet normal tasknak, amíg nála nagyobb prioritású fut.
Csak kérdés: a mem-nak tényleg 1,8V az alap, nem kevés ez?
CPU-Z 1.39: Ez már kiírja a szorzó váltást, ha csak a C1E van bekapcsolva, EIST pedig ki. (1.38 nekem csak az EIST szorzó váltását jelezte jól). -
Picur65
csendes tag
-
C.Brigante
veterán
válasz
ROBERTOH #3756 üzenetére
ez az, h nem gyári hűtőm van hanem freezer 7 pro, és amióta a gyári hűtő pasztálja már nincs rajta azóta köcsögösködik a hőmérséklettel, de asszem itt befejeztem az aggódást lesz*rom, hány fokos, sztem ez bőven belefér, károsodástól még nagyon messze van! ez a proci szereti a meleget azt kész, lehet ezt Dél Afrikába gyártották...
-
C.Brigante
veterán
válasz
ROBERTOH #3658 üzenetére
igen alapon van minden! de ha alapon van minden akkor csak a CPU-nak írjak be kevesebb feszt? mondjuk az alap 2.13-hoz mennyi fesz kell??? ugye CPU-Z és BIOS beállítás egymásnak ellentmond, ilynekor mi van?
vagy esetleg valamelyik CPU fícsör segít ebben?? mert disable-n van minden ott
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- Medence topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest