- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Aktív témák
-
válasz
lazydog #3985 üzenetére
Úgy értettem, hogy ha vki a 4300 mellett dönt, akkor nyilván fontos neki az ár/érték arány, tehát nem logikus egy drágább, 975-ös lapot vennie alá, ami az időzítésre van kihegyezve, tehát, ha tuning is szerepel a tervek között, akkor drága, cl3-at tudó RAM-okat kell vennie bele. Ha pedig drága lap, drága RAM, akkor már nem olyan jó választás a 4300. Persze nem tudjuk mire szeretné a kolléga használni a gépet, így csak általánosságban beszélhetünk a kérdésről.
-
Convex
aktív tag
válasz
lazydog #3516 üzenetére
Lehet fapados a szine miatt
De tudásba nem rosszabb(v-moddal), mint egy p5bd. Nálam a ram és drop mod lett megcsinálva, és azt kell mondjam, hogy nagyon meg vagyok így már elégedve a lappal! Most a ramoknak max 2,4v-ot tudok adni, de 2,2 fölé nem akartam menni, így is megfelel a teljesítménye a geil value-nak, 1040mhz-n 5-5-5-15-t tud.
Drop mod-ról meg annyit, amennyit megállítok a lapnak feszt, csak pár századdal ad kevesebbet, vagyis olyan hogy drop megszűnt a lapomon.
Igaz, azt tegyük hozzá, hogy kell némi nemű vállalkozó szellem, hogy megcsinálja az ember!
De aki tele van az vegyen p5b d-t. -
priti
addikt
válasz
lazydog #3402 üzenetére
na ez volt az első kérdésem (nyilván a közeljövőt tartva szem előtt) hogy mennyire lesz ram limites a gép, mert én is hallottam hogy vistácska a drága mindenből úgy eszik, hogy a klasszikus p4 teteje legyen a használható konfigok legalja, azaz pont engem cúrt ki a 3GHz/2MB prockóval következésképp muszáj eladnom még mostanában, mert én fogom a legnagyobbat bukni mert én még 47k-ért vettem a procim
nomeg persze a jobb procinak is több/gyorsabb ram kell hogy ne kelljen a ramra ''várnia'', szóval nekem is erős a gyanúm, hogy ez ram limites lesz, csak azt nem tudtam, hogy mennyire, ezért tettem fel úgy a kérdést, a legelején hogy ''2 gigával lenne az igazi, de egyel mit mutat?'' hátha valakinek van infója közelebbi körökből...
lazydoggal értjük egymást, nem örülök, hogy szerinte is, de egyetértek valahol csak a pénztárcám nem akar egyetérteni... valahogy át kéne csusszanni a léc alatt, lehet pici pénzért kéne vennem használtan még egy 512-es duálkitet úgyis 4 bank van, azok már biztos lementek... hjajjj fáj a szivem -
priti
addikt
válasz
lazydog #3397 üzenetére
Biztos én vagyok tájékozatlan, mert mint említettem proci ügyben lemaradtam, de én nem szeretnék 800-as ramokat venni, mert még drágának találom őket, a másik lényeges tartópillér az alaplapnál a CPU kezelés mellett az FSB, ami utolsó infóim szerint 1066 ha jól láttam a listában, de biztos van valami lényeges amit persze lehagytak a listáról és elfelejtettek megemlíteni, mikor választottam. Ezért nekem nem világít hol van a lényeges különbség.
Szóval mire is gondoltál mikor az alaplap-limitet írtad? Végeredményben Te is a memória-limitre gondoltál csak már alaplapi szinten, tehát hogy nem támogatja a 800-as ramokat?
Remélem derül ki , hogy pénzkidobás volt dugja meg a róka...gondoltam megeszi a core2-t nagy baj nem lehet a ramom meg úgyis 667-es...
-
Lalaboy
őstag
válasz
lazydog #3301 üzenetére
En ugy latom, hogy az optimalis konfig kiegyenlitett memoria, processzor teljesitmeny osszhangban dolgozva a legjobb. Ha a procinak magas a szorzoja, a ramokat nemtudod kihajtani, ha pedig alacsony a ramok bajba kerulnek es a proci Mhz-je relative alacsony!
Akkor miert is jo a magas szorzo?
Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged