- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
TuningT #4521 üzenetére
Ha az illető elbioszozta az alaplapot, és fekete képernyő a végeredmény egy power user sem tudja visszaállítani, ha nem rendelkezik egy epromégető eszköz+szoftver kombóval, tovább megyek, ha a bios chip be van forrasztva, azt elöbb ki is kell forrasztani, anélkül, hogy kárt tegyen a chipben, vagy az alaplapban, majd a beleírt bios után visszaforrasztani. Namost ez a mutatvány max. 5000 pénzbe fáj, és 2 napba.
A segédeszközök értéke kb. 100k, és kell hozzá komolyabb elektronikai ismeret is.
VGA bios visszaállítás pedig nagyon egyszerű, vagy készíteni kell egy recovery floppyt, vagy egy PCI-os ócsó VGA kell, amely segítségével visszaállítható az eredeti bios.
Mondom, az ötlet kitűnő, csak csináljátok emberibb áron, és gazdagok lesztek -
Achill3uS
nagyúr
válasz
TuningT #4521 üzenetére
valahonnan mindenki elkezdi.. aki először tuningol nem fog vga-n biost cserélni sztem (gyakorlatilag sincs sok értelme), a lapon való bioscseréért pedig nem fogják megvonni a garit ez biztos (sőt talán ők is javasolják), egyébként pedig arányaiban kevés szervizben ellenőrzik ezeket a dolgokat.. ergo, 0 háttérinformációval vaktában elég kevesen kezdenek el sztem ilyesmit csinálni, annyira pedig nehéz tönkretenni h ne garizzák..
nah nem offolok tovább a témában, aki úgy érzi szüksége van a tanfolyamotokra, biztosan el is megy, sok tanitványt kivánok
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
TuningT #4513 üzenetére
Az árakkal van a gond. Ha esetleg 5 ezer forint körüli összegről lenne szó., szerintem lehet, hogy tolonganának az emberek. Na de egy OEM XP árát kéritek el, szerintem túlzás.
A HW elemek ára pedig relatív, mert egy olcsó alaplappal is lehet tuningolni. Sőt egy olcsó processzorral is.
Tehát, ha veszek egy régi P4-es CPU-t, és hozzá egy szintén használt tuningbarát alaplapot, az kijön 20k körül, ami már olcsóbb, mint a tanfolyam. Internet pedig nagyon sok embernek van, némi utánolvasással máris nekikezdhet a tuningnak. És, ha tönkremegy a 20k-s használt kisérleti cucc, akkor is olcsóbban jön ki. Amúgy pedig viszonylag nehéz tönkretenni egy konfigot, ha a hűtés rendesen fenn van a CPU-n, és nem egyből 2 voltot kap a CPU, akkor a termikus védelem lekapcsol.
Ez, amit felvázoltam egy szélsőséges helyzet. Senki sem ad ki soktíz-ezer forintot egy kisérletező alapkonfigra.
Viszont, ha emberi áron csinálnátok, SOKKAL több jelentkező lenne. Aki pedig kiad 25000-t egy ilyen fejtágításra, már megbocsáss az hülye. Ez a ''tanfolyam'' nem olyan oktatás, amit a való életben úgy tud majd használni, hogy pénzt kereshetne vele. Még nem hallottam olyan szakmáról, ahol számítástechnikai tuningban jártas egyének jelentkezését várjuk. Az autók tuningját ne hozzzátok ellenpéldának, az totálisan más.
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
TuningT #4513 üzenetére
gari?
azért azt te sem gondolod komolyan, hogy mindenre megoldás a ti tanfolyamotok? amugyis minden lapban más beállításokkal lehet elszúrni valamit, ezért max nagyvonalakban tudjátok elmagyarázni hogy mit ne..
nem vagyok a dolog ellen mint fentebb irtam, csak azért ez egy alap felvilágositást ad annak eki elmegy, mivel nem tudtok minden rendszerre külön kitérni, nem valószínű hogy olyan sokkal előrébb lesz az illető, ha pl gyakorlatban nem mutatjátok meg.. elméletben sztem ugyanugy nem lehet rendesen megtanulni tuningolni mint ahogy nekem a suliban nem tudják megtanitani az sql-t
és légyszives tedd off-ba a hsz-eidet, mert ez a topic igencsak nem erről szól -
C.Brigante
veterán
válasz
TuningT #4510 üzenetére
hátha most abból indulok ki, hogy elöttem egy nagy fekete képernyő volt mikor elöször leültem a gép elé, és mindent a netről néztem meg a saját hibáimból tanultam, akkor azt mondom, hogy aki nem tudja ezeket a dolgokat szépen lassan magától elsajátítani az tényleg menjen el a tanfolyamotokra! bruhahahahahhahahahahahahahaa
-
laragirl83
őstag
válasz
TuningT #4504 üzenetére
aham tehát optimális esetben ha min. 5 fő a legtöbb kedvezménnyel is, de van, tartasz egy ''tanfolyamot'' pl. egy szombati napon reggl 9-től du. 4-ig, és ezért kapsz legrosszabb esetben is 75 ezer HUF-ot...? lol!
én, aki már évek óta témában vagyok, sem mondanám magamról hogy mindent tudok, inkább csak van egy átfogó képem a dolgokról de tipikusan ez egy olyan téma amiben mindig van új a nap alatt.
mi az amit te tudsz egy 6 óra leforgása alatt nyújtani, ami maradandó és amihez amúgy nem jutnánk hozzá teljesen ingyen, csupán jószándékból...? semmit.
erre a témára egy fél év semme lenne elég, nem egy fél nap... komolytalan. ez a véleményem.
plusz ez, azt hittem lefordulok székról:
''Korlátlan összegű közvetítési díjra tehetsz szert, ha például általad plusz 10 fő jön el a tanfolyamainkra,
akkor mi mind a 10 főért járó közvetítési díjat örömmel kifizetjük neked.''
hát mi ez? piramis játék? szegény ember naivitásából akarsz meggazdagodni?
[Szerkesztve] -
laragirl83
őstag
válasz
TuningT #4454 üzenetére
lol... az 5let jó, de te tényleg komolyan azt hiszed, hogy bárki is akinek van 1 csöpp sütnivalója hw-hez az ki fog csengetni neked ezért 25 ropit (14500 kedvezménnyel...)??!!
főleg, hogy az egész egy nap? oklevél a végén? aminek 0 szertifikáció...? vhol szegény felmutatja és kiröhögik?
pénz lehúzós szaga van, legalábbis ilyen összegér...
100-ed ennyi erővel és 0Ft-ért elég vki idejön fórumra és segítünk neki szívesen.
[Szerkesztve] -
hardzsi2
aktív tag
válasz
TuningT #4454 üzenetére
A kezdeményezést helyeslem. Két dolgot viszont problémásnak látok:
1) másokhoz hasonlóan kicsit szkeptikus vagyok, hogy hányan fognak erre pénzt adni - mindenesetre drukkolok nektek, hogy legyen üzletileg is sikeres ez a valóban újszerűnek ható témájú oktatás
2) a meghirdetés helye talán nem ebben (és más, tuninggal foglalkozó fórumban) a legcélszerűbb, hisz aki idáig eljut, illetve ezt olvasgatja, az vagy tuningban már járatos, vagy kezdő, aki pont a tuningban már járatosaktól szeretne infóhoz, tudáshoz jutni - és később másokat is felvilágosítani (ergo ez egy folyamatos kurzus állandóan változó oktatókkal és tanulókkal).
Szóval szerintem meglenne ennek a célközönsége, csak jó helyeken kell meghirdetni és világosan artikulálni, milyen bemeneti feltételek (alaptudás) szükségesek hozzá, illetve milyen előnyökkel (akár anyagi, pl. egy drágább komponensen ill. feleslegesen túlméretezett alkatrészeken való spórolás formájában) jár a tanfolyam elvégzése. Sajnos ez utóbbi sokszor nehezen definiálható és a makacs, öntörvényű magyar inkább a saját kárán tanul (persze azt gondolva, úgyse lesz kára), mintsem hogy akár egy huncut buznyákot is kiadjon valóban hasznos tanácsokért... -
Achill3uS
nagyúr
válasz
TuningT #4439 üzenetére
tetszik az elképzelés, és támogatok minden hasonlót ebben az országban, de őszintén szólva a magyar emberek jórésze még a hw vásárláskor is próbál minden filléren spórolni (nem bántásból mondom, mert énis, különben tudod ki szórakozna a használtpiaccal..) mert nem olyan az életszínvonal (egy csúcs vga egy havi átlag fizetés ugye kb), vagy mert szimplán nem olyanok az igények, és nemtudom, hogy azért, hogy ezt megtanítsák nekik hányan fizetnének
-
Soak
veterán
válasz
TuningT #4434 üzenetére
Szeretném leszögezni , hogy az ötletet igazán jónak találom, szóval ennek fényében olvasd ; Szerintem aki a Core 2 tuning topikba jár , sőt , mondok sokkal jobbat , aki az XS-en nagy névnek számit (a mérnököktől és a többi képzett embertől eltekintve ) senki sem járt tanyfolyamra, mindenki olvasott, tanult , tapasztalt , tanult ,tapasztalt....A forum meg azért van ,hogy segitséget nyujtsunk egymásnak és ha esetleg valakinek nincs meg a kellő tapasztalata/tudása akkor itt szert tehet rá....ingyen...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest