Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Android szakmai topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Billentyűzet
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
ja 10es mert ez még az elején tesztelt pi...feszt azt látod ez bios 1.5625v
tegnap 8*490ről indultam és mentem felfele de 8*500on kb a 13. loopnál újraindult 1.608v-tal és 71fok volt gondoltam nem kellene megsütni meg hajnal 3kor nem reagálok jól az ilyenekre
8*490en és 494en szinte azonos volt a pi.... nem sikerült 13mp alá menni.
ja az energiagazd meg lustaságból maradt bekapcsolva meg hogy idleben kicsit jobban visszahűljön.
Laraxior léggel. -
subaruwrc
félisten
-
Grof-Zero
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
hi !
ja kirpóbáltam már felette is de nem mennt gyorsabban . Neked hogy jött ki a prociból 520as FSb? Nekem kb 506-nál megáll és utána még 1.7V-on se semmi , fel sem bootol. MIt kell még állítani benne? Mert én max a memó időzítésekkel fesszel, proci órajellel fesszel, meg a hidak feszével szorakáztam, lehet még mást is esetleg még állítgatni vagy nem érdemes.
Vagy esetleg valakinek P5K pro val valami tapasztalat?
THx -
Nem nagyon jellemző a CPU bench (kivétel talán AMD-nél az Xtreme CPU bench), de ezek használatosak (bár nem mind a CPU-ra van kihegyezve, inkább egy általános értékelést ad a konfigról): WinRAR, 7-Zip, WinMedia Encoder 9, x264, CineBench, 3ds max, Maya, Premier Pro, stb.
-
toto92
csendes tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy melyik a legelismertebb, legmegbízhatóbb CPU benchmark progi?

-
subaruwrc
félisten
válasz
Zoli329
üzenetére
nem tudom mi baja lehet pontosan mert nem kellene ennyire melegnek lennie. szerintem homorú a proci kupakja és nem adja le rendesen a hőt a hűtőnek. az max langyos amikor prime megy a proci meg forró. azt furcsállom még hogy elindítom a primeot. mondjuk idle 37ről felugrik 55-re majd 58-62 és innen szép lassan felkúszik 66ra. (3600on). 3700on 70ig megy amint látjátok. akkora venti van rajta ami idleben hidegre hűti a bordát szóval megbírkózna vele. ez hogy a feszre érzéketlen picit túlzás szerintem mert valamennyit muszáj számítania. 3600 1.384ről 3700 1.432re load +4fok. 75ig ha így folytatódik akkor még 0.05v-t adhatok neki. ez elég a 3800hoz szerintem.ha nem akkor polír.
-
válasz
subaruwrc
üzenetére
Akkor biztos az van, amit Zoli fórumtárs mond, hogy Feszre érzéketlen a CPU hűtés szempontjából, mert én 3.2GHz-n járattam 1.55Volttal is, és nem ment 60 fok fölé. Akkor valszeg meglesz a ludas... Azt hittem gyárival nyomod, mert ilyen magas... 70fok körüli hőmérsékletet nem láttam már jó ideje... Na majd ha megjön a procim, megnézem 4GHz-en mennyi az annyi...
-
KiriK
tag
Egy olyan kérdés merült fel nálam, hogy: 400as FSB, 9es szorzó, RAM 800on, 4-4-4-12ben gyorsabb-e, mint a mostani 8*450, RAM 900, 5-5-5-15? Itt nem akarta a 4-4-4-12-t, és nem erőltetném. 9es szorzóval lehet gáz?
-
subaruwrc
félisten
E6700am 3600on
3700on teszt folyamatban
kb 3800on lesz vége 24/7ben. ha prime alatt pl 77-80fok lenne attól még maradhat úgy?
jó oké elég újonc kérdés tudom de nem akarom kevesebbel beérni és BOINC meg játék alatt nem nagyon menne 70fok fölé szerintem...vagy le kell políroznom. -
DeadMeat
nagyúr
Nyugodtan nezegess g33-chipsetes lapot,tuningban kozel hasonlot tud,mint a p35-os nagyteso.Az elso igazan kivaloan tuningolhato Matx lapok kerulnek ki beloluk.
Amit ajanlanek a giga g33m-s2 valtozata,nemtul draga es franko tuningban.Viszont a 800-as fsb-s procikkal nincs 2-es ramszorzo,azaz 1:1.Anus hasonlo lpajaban van,viszont dragabb sokkal.
Jah es az integralt grafika ne riasszon el 480-as fsb-t viszi vele az enyem
-
muki°°
csendes tag
Srácok az miért van, hogy ha E6850, P5K komboban proci húzásnál az FSB szorzót leveszem 8x-osra akkor nem bootol a gép? Pedig a tényleges órajelet kisebbre állítom, mint mondjuk 9x es szorzóval.
-
pLau
csendes tag
hello, szeretném a gépem húzni, de csak 2,66 ghz-ig sikerült mert utána kifagy.Vlaaki letudná irni miket kell biosba beállítanom?
-
NRG
tag
Hú jaj 350 codgány?

Az erősen felejtős, mert az egész gépre veszélyes! PL tuti, hogy melegedni fognak a HDD-k olyan 55C körülire, terhelésnél fagyni és újraindulgatni fog, azután 1xcsak feladja és küld egy kis +ajándékfeszt minden alkatrésznek és lehet új gépet venni...
Szerintem a legjobb ár teljesítmény arányú lap a gigabyte DS3 én ezt ajánlanám inkább és a tápegység nem olyan dolog amin lehet spórolni!!! Sőt még fontosabb mint a többi! Szóval minimum kell egy 400-as chieftec 8k körül már lehet kapni.
De ez azt is jelenti, hogy következő bővítésnél megint újat kell majd venni, szóval a legjobb vétel egy használt Zalman 360B lenne amit már 9-10k körül megkapsz. Ez már az új "minta" szerint készül így kb egy 480-as sima chieftec tápnak felel meg. -
subaruwrc
félisten
-
Zé_Mester
őstag
a P5B lap jó választás lesz, a 965 chip szereti a tuningot, azzal nem lesz baj.
a táp viszont nagyon necces lesz. nekem is volt 400as Codegen tápom és nem akarlak elszomorítani, de nálam alaplapcsere lett a vége a mókának, és a videókarin is hazab@sztam a ramokat, amik később nem mentek csak 50MHz visszavétellel (9800Pro volt akkor ami 378-on hajtotta a ramokat. namost a táp meghalása után a kari csak 320as ram sebességgel tudodd működni.)
nem akarlak elszomorítani, de ha nem akarsz mégtöbbet költeni a gépre, akkor próbálj meg valami jobbfajta tápot, mert ezzel a Codegennel hasonlóan járhatsz mint annó én.
elhiszem hogy nehéz rá összeszedni, mert nem pereg az égből a pénz (most biztos azt gondolod hogy csak beszélek itt marhaságokat, mert nekem ilyen meg olyan cuccok vannak, de hidd el, én is 4 hónapig voltam gép nélkül amíg összeállt a mostani. úgyhogy tudom mit jelent az hogy spórolni. és ezt mind magamnak gyűjtögettem, a világon senki 1 fillért se adott mellé).
egy 6-8e között már lehet kapni 350 vagy 400as márkás tápot (CoolerMaster, Coolink, Chieftec) ezekkel menni fog a konfigod és nem áll fent annak a veszélye hogy esetleg a táp miatt az egész gajjra megy.
segítek egy kicsit, itt nézz utána, sztem ennyit megér :
- Cooler Master eXtreme Power 430W
- CHIEFTEC HPC-360W
- FSP NOISE KILLER 350Wremélem segítettem valamit.

-
Grof-Zero
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hali !
NA megnéztem. Nem próbálkoztam 400al meg 410 el , egyből 500 , 1.65V a procira ami csak 1.625 a ramnak 2.2, a hidaknak mait lehet, simán megy a cucc semmi gond. A ramok elszaladtak 1200Mhz-ig meg 5-5-5-15-ös beállításig. Tehát a proci megy 500*8 al és ezzel a rammal nagyon szépeket ad. 47.7ns az everestel mérve , mi az alja ennek?
Thx a segítséget. -
szombi
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Assem lehet mégis ASUS P5B - t veszek, csak 2000-rel drágább mint a P5KPL-VM.
Ez mennyire tuningbarát? Mennyivel jobb mint a P31-es?
[ASUS P5B]Jobbat - pl. ASUS P5K-t - már tényleg nem tudok venni,
így is rengeteget kell hozzáspórolnom!Ja igen, egy kis gond. Tápra már nem futja. Egy 350W-os Codegen fűt jelenleg,
de elviszi a 7300GT videókártyát és a 3GHz-es P4 Prescott procit is.
A 775-ös ASUS lapok 24+4 tűsek, míg az enyém 20+4.Láttam már így működni lapot, szal az E2160-as procit(65W TDP)
el tudja vinni 20+4 tűvel is??? Tudtommal kis processzor-áramfelvétel
esetén mehet vele, még átalakító nélkül is. Javítsatok ki! -
szombi
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Persze, látom hogy integrált, ahogy szinte minden mai olcsóbb lap...
Ez nem feltétlenül akadályozza a tuningot, igaz?De azért az Asus P31-es lapja képes kihajtani az E2160-at 3GHz-en,
és 333MHz FSB-n? Nekem csak ennyi kell, nem akarok csúcs tuningot...A Gigabyte P31-es lapja, a GA-P31-DS3L jobb mint az Asus-é?
Mennyivel? -
Zé_Mester
őstag
-
DeadMeat
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
válasz
Grof-Zero
üzenetére
500as fsb-t bírja a lapod a teszted szerint és a proci is jó. de lehet h a 7*500éppencsak megvan és 8as szorzón előbb wallos...nézd meg 8as szorzón mekkora fsb-n bootol. ha nem megy el 500ig akkor wallos.
az nb nek adhatsz 1.4v-ot semmi baja nem lesz ellenben stabilizálja a tuningot. -
szombi
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Üdv.
Nagyon új vagyok a témában, eddig csak elvétve volt dolgom Core alapú procikkal, és gépet újítanék.
Sajna a pénzügyi keretem nem olyan fényes mint egyeseknek, akik E6xxx szériát
és Deluxe-os lapot megengedhetnek maguknak, látom fentebb jó sok ilyen van...
Ja, és ASUS P5B - re sem akarok költeni(kb. 22e Ft).Nincs szükségem ordító tuningra, persze azért tudnom kell, hogy amit veszek, mit bír:
Intel Core Duo E2180; 1.8 GHz, 200MHz FSB (Pentium Dual Core a hivatalos neve)
ASUS P5KPL-VM; DDR2-800, max FSB: 333MHz (hivatalosan, de sztem több is lehet)
Samsung vagy Kingmax, DDR2-800, 1GB - melyiket érdemes? (Geil-re nem futja)
Geforce 8600GT - 256MB - GDDR3; de ez talán nem annyira lényeg, max CoD4-nél...A kérdésem, hogy a fenti összeállításból ALAPFESZ és gyári hüttő mellett mit lehet kihozni?
Én 333FSB - re és 3.0GHz - re tippelek, ennél tovább nem szándékozom elmenni.Sajna jobb alkatrészekre nem tellik, szal legyetek olyan aranyosak,
és ne jöjjön senki azzal, hogy vegyek E4500-at vagy Deluxe lapot,
mert még P5B - re sem futja. Ha mégis tudtok hasonló áron jobb lapot,
csak micro ATX jöhet szóba, mert kicsi gépbe lesz.. -
Grof-Zero
tag
Sziasztok !
Van egy Asus P5K pro lapom most tuningolgatok rajta ezt azt , Intel 6750 es procival , meg 2x 1GB Geil ultrával eddig amit ki tudtam facsarni a lapból 380MHz x 8 (3040Mhz) 1,1375 V-on a ramokbol 1124Mhz 5-5-5-15 alapfeszen, vagy 500MHz X 7 (3500MHz) 1.5 v on ramok 1214Mhz 5-5-5-15 everest 10e felett dobja a memória olvasást és 49ns a ram késleltetése. Na de a kérdésem 8x szorzóval miért nem tudok feljebb menni 390MHz főlé? A proci feszen kivül meg a memóri feszen kivül a déli meg az északi hid frekiét is állítani kell lehet? Van valkinek valami tapasztalata P5K pro ra? Miért nem akar nekem is menni kb 500 X 8 on a proci ? Egy kis beállítási plusz segítséget megköszönnék.
-
btibsa
csendes tag
Köszi a segítséget
Felraktam új cpu-z-t és okés
Egyezik az Everestével mostmár.
Amúgy: Asus-P5B alaplapom van; Sapphire Ati 1950 xt videókari; 2 GB Kingmax DDR2 800 MHZ-es ram-ok. A Biosban a feszültségeken nem állítottam semmit, megjött az étvágyam és érdeklődés szintjén kérdezem, hogy érdemes e (szóval így kihajtja e a videókártyámat a proci), tovább emelni a processzor<E4300 Core 2> órajelét v. felesleges? -
bogyó73
tag
válasz
Sickboy25
üzenetére
okés azt én is tudom hogy 965p és p35
de mennyivel tud többet a p35? megér +10k-t
asszem valahol olvastam hogy szinte semmi különdség sincs, talán annyi hogy a silent pipe hűtés az addig hűvösebb helyeket is felmelegítette.
mert az tényleg jó vezeti a hőt
hát mondjuk szó se róla, de az északi hídon én is tudnék tojást sütni

-
Haart
addikt
Van valami E8xxx szériás topic? Vagy nincs külön topicja?
-
btibsa
csendes tag
Kezdő vok nagyon előre szólok! Segítség kellene hogy minden rendben van -e.. E4300 Core 2 processzoromat, 2700 MHZ-re állítottam BIOS-ban, az fsb-t emelve. Minden rendben van-működik. De a CPU-Z program 2,672V -ot ír. Ez normális? Az Everest viszont 1,325-öt..
Tanács kéne, h jó e így... ill szabad e emelnem az fsb-t (most 300-on van)-- tovább minden mást változatlanul hagytam.. THX a segítséget! -
bogyó73
tag
hali. csak gyorsba olvastam a hsz-eket mer nincs időm most, de jól veszem ki hogy egy gyengébb alaplapot ki tud nyírni egy quad proci.
pont most akarok egyet szerválni. esetleg meg tudnátok mondani hogy jó-e a lapom hozzá?(az adataimnál)
thx
515 fsb-t bír a lap kakaó nélkül
-
bogyó73
tag
válasz
Cosmic Gate
üzenetére
remélem szerda környékén már nálam lesz

utánna el is adom mert csak ki akarom próbálni
vagy csere kissebbre 
-
Gorneck
legenda
Persze...csak sokan nincsenek tisztában 1-2 dologgal...ahogy az Asus-nál sem az Asus volt a hibás 1-2 kondik pukkért, hanem a beszállító/User
, ahogy egy lapnál sokan szídját az integrálthangot egyből később a lap lesz a szar...pedig sok köze nincs hozzá...sajna Én is ebbe a hibába esek (hang alapján ítélkezni)...Én is arra tippelek...kontakt hiba...
Zé_Mester: 4 fázis no meg még jó pár dolog hibádzik a lapról...
Soak: Review szinten se tettem volna bele...sztem akinek futja Quad-ra, annak sztem futja a normális lapra is...P5K, DS3 kat szinte teljesen felejtős Quadhoz.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
ui:- Sorry,de ebbe nem lehet ezt meg ezt tuningolni, így ne is írjuk oda a listára azt a procit, mert úgyis csak szívás lesz a vége. Ezt meg remélem viccnek szántad mert egyszerűen röhejes...
jó ok, #5214 első felébe kicsit eltúloztam dolgokat. de mint utána írtam is :
(de amúgy az is lehet hogy csak valami hibás szar lap volt, és azért nyikkant meg. akár ez is lehet. lehet hogy egy másik ugyanilyen lap vígan ment volna. na de ez mind csak feltételezés.
)
lehet hogy pont 100/1 lalpot fogott ki, ami éppen más procival is gajjra ment volna.
jó kis lapocska, raktam már össze ilyet is, és teljesen korrekt volt, ami egy "átlagos" ember számára kell, az rajta is van.láttan már én is befuccsolni annó még régebben IC7-MAX3-as lapot úgy hogy zsír új lap volt leragasztva, lefóliázva a doboz, én raktam össze (egy sima P4 2400MHz-es proci ment bele, átlag samsung ramokkal) és a lap meg se nyekkent --->> gyárihibás volt, ennyi.
de ugyanígy láttam 965 chipes lapot is megdögleni XP telepítés közbe is, és az se a felhasználó miatt ment gajjra. egyszerűen szar példány volt, és ennyi.Én már alapon nem értem minek teszteltek full butított lapban Quadot?!
ezt mondjuk én sem értem.
-
Gorneck
legenda
Azért mert nincs a beszállítók között...valszeg ha köztük lenne lehúznám őket, mint a többi xart...
Ezt nem is vitatom...Én már alapon nem értem minek teszteltek full butított lapban Quadot?! Arról nem is beszélve, hogy pont ezé nem veszek Quadot...nincs kedvem lapot cserélni...
-
Gorneck
legenda
válasz
Zé_Mester
üzenetére
150k-s szerver lapból is láttam már eleget elpukkani...Foxconn, MSI, Asus...egy kutya...beszállítótól egy rossz gyengébb alkatrész is elég...nem csórikáméknak szánva. Szal mégis van ilyen nem is egy...
Olyan helyen melóznál mint Én, akkor ezzel kicsit jobban tisztában lennél...és abszolút nem akadnál fent ilyenen...A lap védelmére: [link]
ui:- Sorry,de ebbe nem lehet ezt meg ezt tuningolni, így ne is írjuk oda a listára azt a procit, mert úgyis csak szívás lesz a vége. Ezt meg remélem viccnek szántad mert egyszerűen röhejes...
-
Zé_Mester
őstag
jaaa, ok.
és aki csórikám, és mondjuk csak ilyenre futi ???? és tegyük fel a procit meg kitudja honnan szerzi be ajándék áron
???de mondjuk most hülyeséget beszélek úgyhogy lelövöm magam
jó proci alá jó lap kell, ez valóban így van, úgyhogy igazatok van

(de amúgy az is lehet hogy csak valami hibás szar lap volt, és azért nyukkant meg. akár ez is lehet. lehet hogy egy másik ugyanilyen lap vígan ment volna. na de ez mind csak feltételezés.
) -
Zé_Mester
őstag
De sok lett megint, sorry
no problem, idő mint a tenger
8x460FSB - BIOS 1,425V
8x480FSB - BIOS 1,450V
8x490FSB - BIOS 1.475Vnkeme ennyit mennek, a lapon persze meg van csinálva a cerkás mod. úgyhogy az eltérés a biosban beállított érték és a OS alóli érték között szinte minimális, és ez nem változik Orthos alatt se.
ramoknak sztem nem ártana legalább 2,05V vagy esetleg 2,1V és akkor mennek majd FA-SAN !!!!

-
KiriK
tag
Jelentem, sikeres voltmod után, 8*450, 1,4675V, idle és load is 1,448V, max hőmérséklet 60 körül. Zé, nálad 1,45nél meg is kap annyit, vagy azért van drop? Csak hogy elmehet-e nálam 1,45el a 3600MHz? 1,5Val majdnem 70fok volt terhelve 450nél, mehetne neki a 475FSB?
Ramok 900on, 2Val, kevesebbel mehetnek? Időzítést 4-4-4-12re rakom, és nem bírja, hogy jelentkezik majd (2Val?)?
De sok lett megint, sorry -
Zé_Mester
őstag
jójó, oké ezt értem, csak azt nem hogy akkor miért írják oda hogy ezt meg azt támogatja.
az emberek 99%-a aki ilyen procit vesz, az tuti hogy tuningolni akar (igaz hogy akkor vegyen normális lapot is
) na de azért kérem : a mérnökök akkor miért nem mondják azt hogy :
- Sorry,de ebbe nem lehet ezt meg ezt tuningolni, így ne is írjuk oda a listára azt a procit, mert úgyis csak szívás lesz a vége.
-
Zé_Mester
őstag
pedig gyártó szerint itt a támogatott CPU lista :
- 1. Supports Intel® Core™2 Extreme Quad-Core / Core™2 Duo / Intel® Pentium® Extreme/ Intel® Pentium® D processors
2. Supports1333/1066/800 MHz FSB
Gyártó oldala
bele se merek gondolni mi lenne ha egy ilyen lapba tennének bele egy vacsi új 45nm-es procit
mondjuk azt a tápot se dugnám be többet másik gépbe, az is tuti

-
Haart
addikt
Egy kis elrettentő példa! Itt
-
Zé_Mester
őstag
válasz
mynameis?!
üzenetére
wááááááááááááááááááá
ez tetszik.

na de nem röhög, elmagyarázom : a bios az oprendszertől független. hiába nyomsz ott PrintS. nem fogja betölteni neked a paint-be. max akkor tudod elmenteni a bios-os képet, ha lefényképezed. máshogy nem fog menni.
más : ma nagyon lusta vagyok kipakolni a gépet, egyszerűen nem megy, sorry
holnap majd tuningolok, ma nem is megfelelő az idő, mert nincs olyan hideg kint, meg esik ez a szaros ónoseső. úgyhogy majd holnap alkotok.amúgy lehet sikerül cserélni a lapot egy olyanra ami tud 1,725V-ot is asni a procinak. úgyhogy lehet azt megvárom.

-
bogyó73
tag
válasz
Cosmic Gate
üzenetére
gratula
ezt nevezem
nekem 520-as fsb-vel 6-os szorzóval se indul el vagy már a bios lefagy

talán jövőhéten meglessz a quad6600 g0-ás
arra kíváncsi leszek 
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet OFF topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- EAFC 26
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Linux kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Valami biztosan nem stimmel, lehet a P5K érzékelője szr.. Szóval 2 másodperc alatt 35ről 60 és onnan szép lassan beáll 70-re és sehova tovább. 1.2V-al és 1.4V-al is..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
vagy csere kissebbre