Hirdetés
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- A mostaninál szélesebb Foldon dolgozhat a Samsung
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Telemax GSM Szerviz Kft.
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
ha gondolod megveheted tőlem, adok hozzá dobozt meg becsomagolom valami díszes papírba, meg teszek rá masnit
1.5V-tal még nem tom mennyit megy, mert most tesztelgetem hogy mennyire stabil 1,41V-tal 3600-on.
de megyek szépen felfele
subaruwrc : nem bírná ki a búrád ha egyszer nem szólnál valamihez, mi ??????
atilius : melyik CPU-Z -t használod ??? mert elvileg szépen ki kellene írnia, hogy mennyi az aktuális fesz. nem értem miért nem. ha esetleg nem a legójabb lenne fent, 1,43 akkor azt tedd fel és akkor jó lesz minden.

-
atilius
tag
Valaki mondja már meg nekem, hogy CPU-Z-ban hol írja ki a proci feszt mert a Core VID mezőben nálam mindig 1.350V van kiírva, még akkor is amikor a biosban fix 1.5V-ot állítottam be. Everest jól írja ki a feszt.
-
BerenyiI
csendes tag
baker, ez tényleg müködik... biosba 1,45v cpu-z ben 1,440.. idle és loadban is.. nem változik.. király!

-
qMAGICq
tag
Zé: Nem cserélünk procit?
Mennyit kéne ráfizetnem? 
-
Zé_Mester
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
általába Orthost 9-es prion tesztelnek.
meg ne kérdezd miért, vannak tőlem sokkal okosabb emberek akik tudják hogy miért, én halgatok rájuk, redd ezt te is
ui : én is 9-es prion teszteltem tegnap, és mellette MSN, Winamp meg Mozilla--->> PH ezerrel ment

BerenyiI : próbáld ki. ha nem változik semmi, akkor letörlöd, és ennyi.

-
BerenyiI
csendes tag
Találtam valamit a p5b deluxe hoz, szerintetek kiprobálhatom ?? link
-
qMAGICq
tag
Orthost milyen priority mellett ad megbízható eredményt?
Van különbség 8 és 10 között?
Csak mert a 10 mellett behal minden, úgy belassítja, 8 on meg lehet netezni stb közbe, és nem olyan uncsi a tesztelés
-
Anthony28
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Most elbizonytalanodtam mert én a Premiumnál mást satíroztam be.
[ezt kapirtyoltam grafittal]
Nekem olyan rajzom van ahol ezt kell satírozni.
-
BerenyiI
csendes tag
asus p5b delux nál is meglehet csinálni ?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
BerenyiI
üzenetére
megoldható a probléma.
amennyiben van szép 2B vagy 5B-s grafitceruzád már meg is van oldva.
CPU Voltage - Pencil MOD!!!
a sárgával bejelölt kis apró izét szépen besatírozod.
utána amikor belépsz a BIOS-ba, van egy olyan rész hogy Hardware Monitoring. na ott szépen kiírja hogy a proci mennyi feszt kap (VCore).
ha esetleg még mindig kevesebb lenne, mint amire be van állítva, akkor megint megpiszkálod a cerkával. közbe mehet a gép , de csak óvatosan, csak azt az 1 részt satírozd.
közbe ha figyeled a monitort akkor látni fogod, hogy amint idaérinted a cerkát változik majd a fesz kiosztás. ha ügyes vagy, akkor még a beállított értéket is túlszárnyalhatod.
PERSZE CSAK SAJÁT FELELŐSÉGRE !!!!, de mondjuk nagy bajt nem csinálhatsz, csak ha nagyon elpancserkodsz valamit, ha esetleg félrecsúszik a cerka, akkor megfagy. de akkor meg reset. és ennyi. megy minden tovább.nekem is ilyen lap van ezért tudom. én tegnap csináltam meg, és annyira jó lett, hogy 1,40V helyett 1,426V-ot kap a proci.

sok sikert, nem kell besz@rni, menni fog !!!
Csak ügyesen !!!! -
Anthony28
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
Én úgy tudom a Vdrop az az hogy terhelten leesik a fesz a terheletlen állapothoz képest.Ezért van hogy minnél kevesebb a Vdrop annál stabilabb a lap egy esetleges tuningot követően.Én a bios értékeket nem veszem figyelembe általában a CPU-Z amit ír kb. annyi a valós fesz, ezért én ezt veszem alapul.Ehhez képest ha van drop akkor egy prime95 vagy Orthos load alatt eshet a fesz, aminek a következménye lehet hogy hibázik a proci.De persze lehet én tudom rosszul.
-
BerenyiI
csendes tag
van 2x1gb kingmaxom (1066mhz) 900mhz 1.8v en megy most, de ha felrakom 1080mhz re akkor orthos lehal... ha felveszem 2.0voltra akkoris..
360x9 re van téve a procim, ... meg aztsem értem hogy 9x360on stabilan megy a proci, ha a szorzot leveszem 8ra akkor nem indul el a gép... pedig csak a szorzot állitom mást nem.. -
BerenyiI
csendes tag
ezen miért nem tudják biosban kijavitani? nemértem...

-
BerenyiI
csendes tag
tiszta gáz...
-
BerenyiI
csendes tag
hallo!
Olyan problémám lenne, hogy egy ASUS P5B Deluxe alaplapon, ha beállitom a vcore-t 1,45 (bios) voltra akkor a cpu-z 1,432v-t mutat, meg az everest is.. amikor haszálatba van a proci, akkor meg leugrik 1,408v-ra.. hogyan lehetne ezt valahogy összehangolni? ne ugráljon ennyire.. -
C.Brigante
veterán
köszi a válaszokat!
-
subaruwrc
félisten
válasz
C.Brigante
üzenetére
elég sokszor megválaszolt kérdés.
mondd mire kell. ha játék akkor a magasabb órajel miatt (meg amúgyis) 8400
ha render konvert tömörítés stb akkor q6600 -
Qru
MODERÁTOR
válasz
C.Brigante
üzenetére
Attól füg mire használnád a procit. Játékra elég a két mag, ha más nagy számításigényes alkalmazásokat futtatsz akkor jobban jársz egy Q6600-al.
-
booz
senior tag
válasz
C.Brigante
üzenetére
picit olvass vissza énis ezt kérdeztem

-
C.Brigante
veterán
sziasztok, ööööö lenne egy hülye kérdésem, melyik éri meg jobban E8400 vagy Q6600?
köszi!mod: 8400 jobban bejön
-
booz
senior tag
válasz
Cosmic Gate
üzenetére
csak egy bajvan ha baj eggyátalán a szorzó ugrál 6 és 7 között

-
qMAGICq
tag
Itt mindenkinek szakít az e6750 e.
Nekem meg nagy nehezen 1,50 ön viszi a 3,6 ot

66 fok max -
booz
senior tag
hell valaki mondja meg legyenszives meddig huzhatom az e6550 procit gyári hütéssel biztonságosan minimum fesz emeléssel

-
Anthony28
őstag
Szerintem sok neki az fsb.De azért próbáld meg max. 1,55V-ig(cpu-z) a procit, ha az se jön be, akkor 465-470fsb között próbálgatni.A nagy átlag 465-480 bír max fsb-be.Lehet a tied a 465-höz van közelebb stabilan.Ha segítség akkor mindenképp leírom én hogy értem el és hogy használtam az E6750-et 24/7ben: 8x470fsb 1,53V (cpu-z).
-
Anthony28
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Ja ja...elírtam.
Láttam a hírdetésedbe írtad valakinek hogy 1,7V orthos/prime95 stabil a procid léghűtéssel... milyen léghűtéssel sikerült ezt elérned?Screenshot-ot tudsz küldeni az 1,7V milyen mhz-en és hőfokkal sikerült elérned normál körülmények között léghűtéssel?
Csak azért mert az én léghűtésemnél jobb nem nagyon van tekintve hogy csak a Scythe Infinity-n 3db Noiseblocker SX2 van ami 128m3/h fúj a bordákra.E melett még 7db nagy teljesítményű venti forog 2500rpm környékén a házban...olyan cúg van a toronyházamban hogy a 4db vinyómat 20-23 fok körüli üzemi hőmérsékleten tartják a ventik..Na már most az E6850-et 3960mhz 1,536V-nél normál átlagos hétköznapi használat mellett, ehhez hozzátartozik hogy zárt házban,szobában, 25p alatt prime95 után 75-77 fokosak a magok, ezért is lennék kíváncsi neked 1,7V-nél milyen léghűtéssel sikerül a prime95-öt stabilan futtatni. 
-
KiriK
tag
Mai kérdés: MIÉRT?

Kicsit bővebben: FSB475, 1,525V (CPU-Z 1,512), RAM 975ön, 2,2V, FSBnek 1,5, NBnek 1,55. És 2 perc orthost nem bír, újraindul. Még több kéne a procinak? A 3,6ot 1,45ön viszi. -
Zé_Mester
őstag
jólvan na, tudod hogy értem

már nagyon megbarátkoztam a gondolattal hogy egy E6850 fog itt dübörögni.
de mondom : nem életbevágó hogy most lecseréljem. ha nem megy el, akkor marad és ennyi.
a vicces árakra meg ...... hát csak annyit hogy akkor meghagyom, más meg vegyen olcsóbban teszteletlent és akkor vagy megy ennyit vagy nem
(DE REMÉLEM NEM !!!!
) -
Zoli329
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Kíváncsi leszek, ezek után mit fog érni a 6000es széria. Semmit, kutyának se kell. 6750 nem ér majd 20 ezret se.

-
shteer
titán
válasz
7Heads Drago
üzenetére
mi ebben a tréfa? áprilisra lesz is

-
DeadMeat
nagyúr
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Elhiheted

-
7Heads Drago
veterán
Intel procit a jó népnek!
Core 2 Duo E8400 44K - ez komoly vagy csak áprilisi tréfa januárban?
Hammon Serra -
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
még gyurma, na majd jól megfejellek te kis szépszemű

amúgy érdekes dolgok alakultak ki most : (tudom hogy tehetséges vagyok és persze szerény) szóval sikerült belőni a lapon a VMod-ot. mostmár nem ugrál össze vissza a fesz, hanem FIX, annyi amennyi be van állítva.
sőt : megtaláltam azon a kis baszáson azt a pontot, amelyen már nem annyit ad amennyit beállítok hanem mégtöbbet. úgyhogy gondoltam így lesz a legjobb ha több feszt ad le.
példa kedvéért :
- BIOS : 1.3500V
- IDLE : 1.3840V
- LOAD: 1.3840V
úgyhogy ez most ígymarad, rohadt boldog vagyok, hogy ez most így megy, pedig délelőtt már azt hittem darabokratöröm az egész alaplapot
köszi szépszeműnek hogy segített, mélküle is ment volna, de muszály mindenbe beledumálnia

-
subaruwrc
félisten
válasz
7Heads Drago
üzenetére
keress rá.ide az eredményeket kellene közölni...
utolsó kérdéseddel irány a ramos topik. -
7Heads Drago
veterán
Hi all
6420-as Giga ds4-ben kingmax 800-as ramokkal, kinek mit ment max.?
Mire érdemes figyelni nála?
Silent Knight van rajta, meg egy 12-es venti segít kifujni a levegőt.
Nem szoktam nagyon húzni a gépet. Eddig csak 2,8-on ment, de nem sokára jön a 8800Gt-m és nem szeretném ha ez fogná vissza.
Érdemes lenne venni hozzá 1066-os kingmaxot vagy hagyjam? -
booz
senior tag
picit off
erröl mi a vélemémy?
INTEL Core 2 Duo E8400 - 3GHz, 1333MHz, 6M, S.775, Wolfdale 44 742 Ft
-
mikehammer
csendes tag
válasz
qMAGICq
üzenetére
Hello. Nekem is ilyen van, es nekem is csak 1.51-es stabil 3.6-on. Igaz az Abit lap droppol egy rakast (0.05V) igy load alatt 1.46-ot kap. Azzal stabil. Mondjuk nekem az északi hidat is meg kellett emelni. Ha a procid teljesitmenyet nem érzed jónak, tudom nem vigasztal, de nem csak a tied jar igy. Mondjuk nekem ez volt a cel, a 3.6
Ettől feljebb csak próba képpen megyek majd, ha lesz időm kisérletezgetni.
-
sommm
csendes tag
sziasztok!
van nekem az, ami az alairasomban lathato.
minap gondoltam, hogy odarakok neki es felhuztam 2,31 GHz-re (330-as FSB).erre minden elszalt (rivatuner, zonealarm, 3dmark06, stb.), viszont a windows onmagaban nem jelzett semmifele hibat, vigan elfutkosott.
okozhatta ezt az, hogy egy olyan procim van, ami nem birja ezt a frekvenciat?
vagy csak siman luzer vagyok? :-)kezdo vagyok tuning temaban...
-
qMAGICq
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Nekem egy elég átlagos cpu csücsül a lapban sajna

Néztem kisebb feszekkel is, de 20 perc után orthos behal.
1,500 nál már 24H stabil.
Eszi is a fene, hogy ilyet fogtam ki..
De mit lehet tenni? Mégse vihetem vissza, hogy a gagyi procitok csak 1,5 en viszi a 3,6 ot
Egyébként beszéltem már pár emberrel akinek ilyen cpu ja van.
Volt akinek egymás után 2 se ment 3,6 fölött 1,5 on.
Sőt az egyik 3,55 ment csak.
Aztán van akinek meg 1,45 ön megy 3,8 at.
Nagyon nagy a szórás.

(De azért egyenlőre mindenhez elég az a 3,6 is főleg a jó kis GTS512 vel

Szóval szerintetek mehet igy nonstop ezzel a beállítással..?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
1,5V nem fog neki ártani, úgyhogy akár maradhat is így. de lehet hogy kicsit kevesebb fesszel is menne ugyanennyit. sztem nézd meg, pár fokot segíthet.
nekem most 3400-on megy a cucc 1.32V-tal Orthos teszt lassan 1 órája megy és eddig teljesen stabil (közbe msn, winamp, net, stb..) egész korrekt.
és max 51 fok a 2 mag.
-
qMAGICq
tag
Hosszú távon mennyire használható a config:
E6750 3,6 GHz (1,50 V LOAD 1,52 IDLE)
Asus silent knighttal 66 fok max orthos alatt -
qMAGICq
tag
Sziasztok!
Az lehet, hogy az új Giga lapban, alacsonyabb LOAD fesz mellett, tehát jobban megy a CPU?
Vagy a gondosan felvitt paszta és tisztítás inkább az oka?
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Le Mans Ultimate
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Futás, futópályák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Parfüm topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Autós kamera eladó
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mennyit kéne ráfizetnem? 

), mert még nincs eladva az enyém