Hirdetés
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
KiriK
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Ja, kicsivel később aztán leesett, hogy félreértettél

900on mennek most a RAMok, így 1:1ben a procival. Az 1125 azért lenne jó, hogy 4:5 legyen az arány, ami tudomásom szerint a legjobb. Vagy ha 400as FSBvel próbálnám? Proci 9x400, RAMok 1000en? Proci mit szólna hozzá, lassabb így, mint nagyobb FSBvel? A szorzó lehet annyi, nem? -
Laraxior
titán
válasz
Anthony28
üzenetére
3820on elindulgatott everest-tel nézegettem mem olvasást,de orthoson megbuktam
a memória miatt.
de egy [screenshotra] tellett
Bár akkor még nem volt meg a ballistix,ezért az olvasási eredmény nem valami hűde 
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
mikehammer
üzenetére
jaaaaaaaaa, ezt nem tudtam
akkor lemegyek érte, összeszedem a földszintről LoL

ennyi a vége? vagy megy még feljebb is ???
nekem is kb ennyi fesszel (1.45V-tal) megy 3600MHz-et. próbáld feljebb is, sztem a 8x500 is menni fog 1,5-1,6V-tal.

-
KiriK
tag
válasz
mikehammer
üzenetére
Hát igen, mondjuk a 600at
nem vettem észre. Gondolom akkor jobban is melegszik a dolog. Meg hát a Mester biztos jobban tudja.
Én még csakm ost ismerkedem a dolgokkal. Sejtésem szerint az én 800as ramjaimmal ne is próbáljak hasonló FSBt 
De mennyit mehetnek max? 1125 nagyon sok nekik? 2,2Val? Többet nem kéne nekik adni, mert ez a gyári adat. Vagy próba csersznye? Nem fáj nekik, csak ha az időzítést babrálom?szerk: aham. hát nálam is épp 2,7et mutat 3,6ra (orthos megy). Jól kutyulja a dolgokat.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
matek szigorlat előtt sztem neked se ez lenne a legnagyobb problémád, hogy megy-e 1400at a ram
de ma este már lesz időm, megnézem mit megy.mikehammer : ATYAÚRISTEN !!!!! neked is megy 600as FSB-t az E6750-ed ???
hát komolyan idegbajt kapok, az enyém nem megy ennyit
bizosten kib@aszom mindjárt az egészet a 3.-ról

amúgy grat hozzá, sztem ilyen sebességen egyátalán nem sok a hőmérséklet. -
Gorneck
legenda
válasz
Armando_19
üzenetére
Próbáld ki, mert emlékeim szerint 1,6 felett is jó a fesz adagolás...bár sztem ott már gyenge léggel meredek a helyzet...
Milyen proci ez? 6300?
-
KiriK
tag
válasz
mikehammer
üzenetére
Szerintem többet ne nagyon kapjon hőmérsékletben. 75fokot szoktak írni max a magoknak. Gyári hűtővel megy? Nálam 65 fok körül megvan ilyen órajelen, hangyányit magasabb fesszel (asszem ki is próbálom lejjebb).
Amúgy, mivel sokat nem lesz ilyen terhelés alatt, maradhat. de majd jönnek a profik. -
válasz
Armando_19
üzenetére
De 1.8V-ből ez még mindig 1.74V, szal csak óvatosan.
-
válasz
Armando_19
üzenetére
Ha keveset droppol, én nem próbálkoznék 1.8V-vel, mivel 1.7V körüli az átütési fesz.

-
mikehammer
csendes tag
Elrontottam a linket. Nem nyomtam alink gombra. Bocsi, mindjárt javítom...
Helló.
Ezt[link] a képet tegnap este készítettem lefekvés előtt, éppen allítottam le a tesztet. A kérdésem az lenne, hogy a látható hőmérsékletek és feszültségek(CPU+MCH) nem magasak picit egy 6750-től/6750-nek? Nem rövidíti vészesen az élettartamát? Jó, persze nem fog 24/7 100% terhelés alatt menni. Mondjuk 20/5 fog menni, ritkán teljes terhelés alatt.
Köszi a segítséget. -
mikehammer
csendes tag
Helló.
<a href="http://images.netbag.hu/20080114/1200292475796.jpg">Ezt</a>a képet tegnap este készítettem lefekvés előtt, éppen allítottam le a tesztet. A kérdésem az lenne, hogy a látható hőmérsékletek és feszültségek(CPU+MCH) nem magasak picit egy 6750-től/6750-nek? Nem rövidíti vészesen az élettartamát? Jó, persze nem fog 24/7 100% terhelés alatt menni. Mondjuk 20/5 fog menni, ritkán teljes terhelés alatt.
Köszi a segítséget.
-
LGA 911
tag
Sziasztok!
Ezek közül a B0-ás Q6600-os procik közül melyiket válasszam?
FPO-k:
L727A728
L739B271
L737A496
L727A747
L726A869
L733B473
L737B545Segítsetek légyszi!!
Köszi Ákos -
-
Grof-Zero
tag
Hi !
NA sikerült itt a képem a cuccról.
http://kepfeltoltes.hu/view/080113/3242329717_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
subaruwrc
félisten
válasz
Armando_19
üzenetére
szárazjegezés alatt tökéletes a p5k-m alá

-
Soak
veterán
válasz
Armando_19
üzenetére
ha ilyen hidegben kivénnéd 7x600at szerintem simán menne léggel is...

-
subaruwrc
félisten
válasz
Armando_19
üzenetére
szavadon foglak
7*600 
-
Armando_19
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hát ha még nálam lesz a proci akkor mehet bármi
Bár egyenlőre nagyon nem áll szándékomban lecserélni. Csak kell majd valami jó kis atomtuning deszka. Valahogy soha nem vitt rá a lélek/kényszer, hogy azt is lecseréljem. 530fsb stabilan az nem rosz, úgy hogy 600on is megy. -
subaruwrc
félisten
válasz
Armando_19
üzenetére
az nem gyenge
ha meglesz a potom akár megjegezhetnénk 
-
subaruwrc
félisten
válasz
Armando_19
üzenetére
megy 600as fsb-t? 
-
Armando_19
őstag
válasz
Cosmic Gate
üzenetére
Nem rosz persze
Én csak 7X530-on hajtom. előző tulaj benne van a tuning toplistában a procival 3909mhz-vel, nekem 3990 volt a rekordom. Ki mit fog ki
Hatalmas nagy mázli kell ehez(már aki nem kitesztelve veszi
) -
Cosmic Gate
aktív tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Értem és köszi a segítséget!
Azért így sem rossz
97%-ban túlhajtható!Hát a tied pedig...nos igen!

-
Armando_19
őstag
válasz
Cosmic Gate
üzenetére
Igen, de nem az alaplapod nem bírja, hanem a procinak van ott egy fizikai korlát. Nem megy 525-öt. Vannak full wallmentes procik, mint pl enyém is, 600fsb of kórz, stabil 6x600-on is akár!
Csak jobb memó kéne neki. -
Cosmic Gate
aktív tag
válasz
Armando_19
üzenetére
De,ha vissza veszem a 6x a szórzót akkor sem indul el

-
Armando_19
őstag
válasz
Cosmic Gate
üzenetére
Azt kétlem, hogy a lap nem bírja a kiképzést... Még az én lowcostos P35 DS3L lapom is megy simán 530-as FSB-t. Szerintem a procinak van ott vége.

-
Cosmic Gate
aktív tag
Sajna ennyi max mert az alaplap nem bírja az 525-ös FSB-t

-
szombi
tag
Üdv mindenkinek.
Múltkor már írtam ide, de sajna nincs 60k pénzem hogy gépet újítsak.
Ezért az egymagos Celeron 440 mellett döntöttem, amit nagyon olcsón(9k)
meg is sikerült szereznem. Ez 512kb gyorstáras, 200FSB, 2.0GHz, Conroe magos.Ezt szeretném felhúzni 333FSB-re, alaphűtéssel és alapfesz mellett
menni is fog a PROHARDVER egy korábbi tesztje szerint.
Tudom hogy tovább is lehetne, de nem élek vele, megelégszem a 3.33 GHz-el.
Valami olcsóbb lap kéne alá, és nem árt ha micro-ATX - es, és tud DDR2-667-et.Asus P5KPL-VM vagy Asus P5GC-MX/1333 amire gondoltam.
Persze tudom hogy a drágább a jobb(az első),
de ha a célra megfelel az olcsóbb, akkor inkább azt venném.Amit szeretnék a konfiggal:
Tömörítés, zenekódolás, kisebb filmek átkódolása,
Call od Duty 4 (alacsony-közepes grafikán, 7300GT-vel és 1GB DDR2-667 - el). -
Gorneck
legenda
-
Csabee.
nagyúr
Üdv! Lenne egy kérdésem! van egy Asus P5B-s alaplapom egy C2D 6420as procim, szeretném felhúzni 3ghz környékere, valaki tudna nekem mondani értékeket? mit és mennyire állítsak? kezdő vok tuning szempontból, mert én még soha nem tuningoltam! előre is köszönöm a segítséget!
-
Zé_Mester
őstag
asszem Scythe Ninja, de nem vagyok benne biztos. a lényeg az hogy ez a proci nem egy energiazabáló állat, így kevés fesszel is (1,4V) simán megy olyan sebességen (4000MHz) amennyin egy átlagos proci jóval "többet"
követelne.
képet most nem tok küldeni mert itthon vagyok, nem Miskolcon az albiba, de ha felérek holnap, akkor megkeresem.
-
Zé_Mester
őstag
ameddig jónak tartod, és persze amennyi időd és türelmed van.
sztem ha 3 óra ment le eddig hiba nélkül akkor mostmár abba is hagyhatod, mert ennyi idő után már stabilnal tűnik a rendszer.
emeld meg az FSB-t 350-re és megint kezd el tesztelni. ha 1 óra után se fagy ki, akkor emelheted még feljebb.
-
grunge
addikt
haliho! kezdö vagyok ittene. lenne is egy kérdésem. ki gondolta volna mi?
nos 6600os procim van, 333*9en megy eddig alapfeszen, 3orája fut az orthos 9es priorral, 50fokot nem érte még el. meddig kell ezt még futtatni? 
-
Zé_Mester
őstag
4300MHz 1,45V-tal teljesen atomstabil volt, van róla egy 3 óra hosszás teszt képem.
4500 1,47V-tal szintúgy teljesen stabil, a srác akitől vette a mostnanu tulaj kitesztelte 4500-ig, és minden bench, stress és egyéb fincsiség hibátlanul megy.úgyhogy már nagyon várom hogy végre itt legyen a kezem között, mert sztem simán menni fog akár 4,8GHz, de lehet hogy 5GHz-et is. (és akkor sztem subaruwrc-nek lefagy a szemöldöke is az arcáról
) -
subaruwrc
félisten
válasz
Zoli329
üzenetére
szerintem a ram órajelek szarok voltak...
4000en ment volna 13alá
mokus1 ennyire nem melegszik egy 2140.nicns rajta rendesen. mittomén milyen szivacs.előfordul hogy a borda alatt nem paszta van hanem ilyen hővezető lapka ami nem vezeti a hőt és most nem jut eszembe a neve...
-
mokus1
addikt
milyen szivacs?

-
mokus1
addikt
Ja az miért van h rátettem a chipsetre egy ventit azt 1 fokot se lett hidegebb .Tegyem ugy h szivja a meleget le rolA?
-
mokus1
addikt
H gyorsabb és kimélőbb használni a gépem??Ramra és procira tekinteettel.Geil ultra ddr2 800
E2140 L2
1.variáció 3ghz 1,5v ram:4es időzitések 900mhz 2,17v(+ FSBnek 0,1v)
2.variácó 2,8ghz 1,45v(zt még lehet h lejebb tudom vinni)ram:cl5 1050mhz 2,27v.
Szerintem az utsó megoldás a befutó. -
Anthony28
őstag
Srácok!
Lecserélem a Quadomat jövő hét elején egy új E6850-re... a kérdésem annyi lenne milyen FPO-t érdemes venni? A proci nagykerből lesz szóval biztos új FPO lesz, de gondolom az új FPO-k közül is van ami esélyesebb a jobb tuninghoz!

-
Zé_Mester
őstag
most beszéltem vele msn-en.
enyém a proci.
elküldi nekem jövőhéten, letesztelem, aztán megveszem, csak először látni szeretném hogy mi a max amit bír.
4500MHz megy 1,5V-tal (vagyis 1,473-mal mivel ennyit droppol a lap) úgyhogy nagyon komoly cucc. kíváncsi leszek mit megy 1,65V-tal.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
a srác aki hideti már jóideje fent van nekem msn-en, már legalább 1 héttel előtte tudtam hogy lesz neki egy ilyenje.
róbáltam rábeszélni arra is hogy nézze meg mennyi a vége, de hajthatatlan.
úgyhogy megveszem tőle, aztán megnézem én (persze ha tényleg eladja).ha megvettem azonnal írok

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
akkor gratula az űbertuningos procihoz LoL nebasszááföl
- DEHOGYNEM !!!!amúgy most csináltatom a procira azt a nagy réz-torony-palack-magas-bigyót
, amibe bele lehet pakolni a szárazjeget, vagy beletölti a folyékony nitrót.
ha kész lesz, vége a dalnak, elgurul a gyógyszer és Isten irgalmazzon. meglesz a DQ6 is addigra, és akkor 1,8V simán megy majd a procinak.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
jááááj te kis szépszemű.

ramot most nem tok tesztelni, mert most itthon vagyok, a gép meg Miskolcon van az albérletbe. úgyhogy most nem fog menni, majd vasárnap megnézem. tutira.
márcsak azért is, hogy még azzal is idegesítselek
akkor gratula az űbertuningos procihoz LoL

-
subaruwrc
félisten
válasz
Zé_Mester
üzenetére
húúúú b+
mit reggeliztél hogy ilyen vicces vagy?
énis pofáraestem picit nem kell neked is beszólni jóóóóó
ezzel nem verlek meg az ziher....
meg egy ideig mással sem de ami késik nem múlik
de mintha élnél LoL
nem vagy gyenge gyurma
már kihajtottam léggel és elbaszta a kedvem úgyhogy menjen 3700on azt szevassz
ja apropó te meg huzzál ramot tesztelni mert elég régóta csak igérgeted......
csak nehogy kipakoljak a konyhába...
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
heee srác ???? ez az agyonajnározott űberbrutál procid amit emlegettél a múltkorába hogy majd leveri az én eredményemet????
nem akarlak elszomorítani de még igencsak messze vagy tőle. úgyhogy összeszedhetnéd magad, és ahelyett hogy ide firkélgatsz elhúznál tesztelni, meg szarráhajtani a kis E6700-asodat
de mintha élnél LoL

-
wiggen123
senior tag
Sziasztok. Van a profilomban lévő konfigról lenne szó.
370*9-et viszi fesz emeléssel, de magasabb fsbt nem tudok beállítani, mintha elvágták volna
Ha visszaveszem a szorzót 7-re az fsbt meg fel 400-ra az már nem tetszik neki.
fsb : ram 1:1 en megy. A biosban az összes cpu feature kikapcsolva ahogy kell.
Valami ötlet miért nem megy? -
CJ3
senior tag
Sziasztok most üzleteltem haverommal egy Abit AW9 D max lapot meg vettem bele egy E6420 as procit van mellé 2 Gb Geil Black dragon ramom
375 ös fsb n 3GHZ en alapfesz stabil az orthosba a lap 1,8 v fesz a ram 2,0v
a 3200Mhz t már nem nagyon bírta mert 5 perc orthos és ujraindult 2x is.......
Arra lennék kíváncsi h a ram mennyit vinne?
Tehát most 1:1 be megy a ram 750 et és én szeretném 4:5 be h a 950 körül mennyen
de gondolom azt már csak cl5 be vinné,,,,,,,,
Tehát ha tudnátok segiteni h a lapnak a feszböl ha visszaveszek pl:1,7 re akkor még stabil lesz
Meg h haggyam 750 en cl4 be , vagy probáljam meg a cl5 öt 950 körül ........
Játékban melyik nyujt jobb teljesitményt???,cl4 v cl5????
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-4702MQ Mobile Notebook Processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- Intel i5-12600 KF processzor, LGA 1700, 3.70/4.90GHz, 10 hó Garancia
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Dell Latitude 7250 12" FHD IPS touch, i5 5300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

semmi durvulás 

nem vettem észre. Gondolom akkor jobban is melegszik a dolog. Meg hát a Mester biztos jobban tudja.

e ne sértödj
Ha visszaveszem a szorzót 7-re az fsbt meg fel 400-ra az már nem tetszik neki.