Hirdetés
- Yettel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
KiriK
tag
válasz
DroneZ^
üzenetére
Az elég szép. Nekem idle van 33fokon
(a magok). Full stress alatt 70 környékére másznak fel. Feszt most 1,472t kap CPU-Z szerint, így Prime stabil.
3,6ot vinnie kell, szerintem az az alap. Nekem felette elvérzik, 3,8on sem stabil sehogy se, talán még 1,55t is kapott, de restartolt. -
KiriK
tag
válasz
Koptermester
üzenetére
Pedig ki lehet kapcsolni ezt a funkciót. A bios CPU beállításainál kéne keresgélned. Biztos jól olvastál vissza?
C1E és EIST amik ezzel kapcsolatosak. -
KiriK
tag
válasz
Powerer
üzenetére
Ezt hívják úgy, hogy vdrop. Cerkás moddal lehet rajta segíteni, teljesen nem szűnik meg, de load és idle közt nem változik. P5Khoz van képem valahol, meg talán link is.
szerk: az arányt meg az overlocking résznél tudod állítani, ahol a proci FSBt, szorzót. Nálam a memória sebességét kell megadni (abból ugye az arány is megvan).
-
KiriK
tag
Mai kérdés: MIÉRT?

Kicsit bővebben: FSB475, 1,525V (CPU-Z 1,512), RAM 975ön, 2,2V, FSBnek 1,5, NBnek 1,55. És 2 perc orthost nem bír, újraindul. Még több kéne a procinak? A 3,6ot 1,45ön viszi. -
KiriK
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Ja, kicsivel később aztán leesett, hogy félreértettél

900on mennek most a RAMok, így 1:1ben a procival. Az 1125 azért lenne jó, hogy 4:5 legyen az arány, ami tudomásom szerint a legjobb. Vagy ha 400as FSBvel próbálnám? Proci 9x400, RAMok 1000en? Proci mit szólna hozzá, lassabb így, mint nagyobb FSBvel? A szorzó lehet annyi, nem? -
KiriK
tag
válasz
mikehammer
üzenetére
Hát igen, mondjuk a 600at
nem vettem észre. Gondolom akkor jobban is melegszik a dolog. Meg hát a Mester biztos jobban tudja.
Én még csakm ost ismerkedem a dolgokkal. Sejtésem szerint az én 800as ramjaimmal ne is próbáljak hasonló FSBt 
De mennyit mehetnek max? 1125 nagyon sok nekik? 2,2Val? Többet nem kéne nekik adni, mert ez a gyári adat. Vagy próba csersznye? Nem fáj nekik, csak ha az időzítést babrálom?szerk: aham. hát nálam is épp 2,7et mutat 3,6ra (orthos megy). Jól kutyulja a dolgokat.
-
KiriK
tag
válasz
mikehammer
üzenetére
Szerintem többet ne nagyon kapjon hőmérsékletben. 75fokot szoktak írni max a magoknak. Gyári hűtővel megy? Nálam 65 fok körül megvan ilyen órajelen, hangyányit magasabb fesszel (asszem ki is próbálom lejjebb).
Amúgy, mivel sokat nem lesz ilyen terhelés alatt, maradhat. de majd jönnek a profik. -
KiriK
tag
Egy olyan kérdés merült fel nálam, hogy: 400as FSB, 9es szorzó, RAM 800on, 4-4-4-12ben gyorsabb-e, mint a mostani 8*450, RAM 900, 5-5-5-15? Itt nem akarta a 4-4-4-12-t, és nem erőltetném. 9es szorzóval lehet gáz?
-
KiriK
tag
Jelentem, sikeres voltmod után, 8*450, 1,4675V, idle és load is 1,448V, max hőmérséklet 60 körül. Zé, nálad 1,45nél meg is kap annyit, vagy azért van drop? Csak hogy elmehet-e nálam 1,45el a 3600MHz? 1,5Val majdnem 70fok volt terhelve 450nél, mehetne neki a 475FSB?
Ramok 900on, 2Val, kevesebbel mehetnek? Időzítést 4-4-4-12re rakom, és nem bírja, hogy jelentkezik majd (2Val?)?
De sok lett megint, sorry -
KiriK
tag
Kicsit morcosan ébredt a masina, kétszer is újraindult 450es FSBvel
Vissza 425ra, most úgy fest jó. Ezt is írhatom a fesz számlájára? Muszáj lesz szineznem.
Szét kell szedni hozzá? Vagy ha épp odaférek? Ha rosszat satíroz az ember? Mert a kép megvan, hogy mit kell (ugye?).
subaruwrc: Thx a beállításokat, bepötyögöm majd. Asszem valami hasonlók vannak most is. -
KiriK
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Guglizom majd egy vdropmodot, bár már itt a topikon is volt róla kép. Vagy a P5Kn.
Egy pár biosos beállítás, amiket nem vágok mire is jók.
CPU Voltage Damper, Voltage reference (NBnél is)
Max CPUID Value Limit
Vanderpool Technology
CPU TM Function
Execute Disable Bit
Kellenek, nem, mire lőjem őket? És akkor 475 holnap, még talán szinezés nélkül.
Jóccakát és thx -
KiriK
tag
Mai eredmény: 8x450, 1,5Val, ami alapon 1,464, terhelve valahol 1,4 körül (10 perc orthos). Max 50fok. Gondolom még megy majd felfele
Csak nem tudom, a memóriát hol kell visszaosztani, vagy hogy megy majd, ha 500as FSBt próbálok? Vagy inkább előbb 475? Bár szerintem ez a 3,6 bőven jó lesz, csak azért hát mégis... 
Ekkora Vdrop normális P5Knál? Vagy Vdrop modot neki?Bye
-
KiriK
tag
-
KiriK
tag
Sziasztok!
Most kezdek ismerkedni a tuning dolgokkal, és ezen beállitásokat követve 3,2 re húztam a procim (400as FSB, 1:1 a ramokkal), így első nekifutásra. Voltok terén Auto, kivéve a proci, ami 1,35V-t kap, CPU-Z 1,32-t ír. Ez elfogadható dropp? Elég neki ennyi?
A C1E Supportot mindenképp ki kell nyomni tuningnál? Ugye ezzel veszi vissza a szorzót, és nem eszik annyit.
A Geil Value RAMoknak időzítésben elmehet a 4-4-4-12? Mondjuk 2V-tal? FSB emeléssel ugye azok is gyorsulnának.Bocs, ha nagyon láma. Bye
szerk: Orthos terhelés alatt 1,28V, 44fok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Yettel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(a magok). Full stress alatt 70 környékére másznak fel. Feszt most 1,472t kap CPU-Z szerint, így Prime stabil.
C1E és EIST amik ezzel kapcsolatosak.
Azért néha használnám is a masinát

nem vettem észre. Gondolom akkor jobban is melegszik a dolog. Meg hát a Mester biztos jobban tudja.
Én még csakm ost ismerkedem a dolgokkal. Sejtésem szerint az én 800as ramjaimmal ne is próbáljak hasonló FSBt
Vissza 425ra, most úgy fest jó. Ezt is írhatom a fesz számlájára? Muszáj lesz szineznem.