Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fél perc csend, majd világra jön egy Magic8 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
-
Glave
csendes tag
Megint egy kis help kéne
E6300-asomat 2400mhz-en járatom orthos alatt 65fok körül van (gyári hűtő), a biosban 1:1.25re van belőve az arány. A proci alapfaszen van. Hogyan tudnék mégtöbbet kicsikarni belőle? Mennyi feszt lenne érdemes adni neki? Gyári hűtővel kb meddig lehet eljutni?
-
BemAnyó
senior tag
asus p5b + 6420 as procihoz milyen ramot vegyek? 800 ast (super talent) vagy 1066 (kingmax) mind2 CL5 ös
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
jól beszélsz

pityeszka - 1.8V a ramoknak????
hát az igen halvány, adj neki vagy 2,2V-ot ha azt akarod hogy menjen is 
MÁS : ma reggel folytattam a tegnapi E8200 cibálást. 6x575FSB lett a móka végére, ami sztem nem rossz
most megnézem 8-assal, a 7-es valahogy nem érdekel
(az E6750-emet se teszteltem annyival
) -
pityeszka
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
Beállítottam azokat az értékeket amiket leírtál!!Már 400-as fsb-nél sem boot-ol 1.5V-al
Próbáltam visszább venni az fsb-ből,de inkább hagytam mert 385-nél sem bootolt,ramok megkapták a 2.1 voltot!!Nemértem,lehet egy frissebb BIOS megoldaná a problémát vagy az nem befolyásol ilyesmit??? -
Anthony28
őstag
válasz
pityeszka
üzenetére
Több ilyen táblázat van linkelve az optimális beállításokkal a lapod saját topikjában azaz a "ASUS P5K alaplapok" topikban.
8x450-et tudnia kellene, ami manapság már mindenhez elég, de ha Ninja-val hűtöd lehet többet is fog menni, ha a CPU is akarja.
CPU Configuration: mindent kapcsolj ki.
Adj a procinak 1,45V és nézd meg hogy bútol e.DRAM voltage 1,8?
Adj neki 2,1-2,2-öt.NB fesz 1,4V.FSB Term 1,4V, CPU PLL 1,6V,Dram static,dynamic disabled.Így mennie kellene.Először próbáld meg a 8x400 aztán ha megy, akkor próbálkozz magasabb FSB-vel.Nekem a 6750 8x470-et ment, 1,55V fesszel stabilan. 
-
pityeszka
őstag
válasz
pityeszka
üzenetére
Próbáltam ezeket a beállításokat,de itt már nem boot-ol a gép

CPU RATING CONTROL: MANUAL 8
FSB FREQUENCY: 400 Mhz
Pcie Frequency: 100 Mhz
DRAM Frequency: 800 Mhz
DRAM Timing Control: manual
5-5-5-18 többi auto
DRAM Static Read Control: Enabled
DRAM Dynamic Write Control: Enabled
Transaction Booster Auto
Clock Over-Charging Mode Auto
CPU Spread Spectrum Disabled
PCIE Spread Spectrum Disabled
CPU Voltage: 1.375
CPU Voltage Reference 0.63x
CPU Voltage Damper Enabled
CPU PLL Voltage auto
DRAM Voltage 1.8
FSB Termination Voltage auto
North Bridge Voltage auto
North Bridge Voltage Reference autoCPU Configuration
C1E Support enabled
Max CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology enabled
CPU TM Function enabled
Execute Disable Bit enabled
PECI enabled -
pityeszka
őstag
Sziasztok,
elkellne egy kis segítség
Procim nem akarja a 400fsb-t nem tom miért!!Adtam neki kicsi feszt,de ekkor sem volt hajlandó.Lehet valamit roxul csináltam 
-
booz
senior tag
nos asszem ez a vége a procinak 500x7 1,45v megprobáltam 530x7 de azt már nem birta sajna
azért nem sirok szép az a 3,5ghz
subaruwrc megproszáltam kettesbe kapcsolni de nem akarja
-
Pocak89
senior tag
Csináltam az everestben rendszerstabilitási tesztet, 400*8-as beállításon kira. Proc stabil hőmérsékletet tart erre elég a gyári hűtő. 400*9-en ott már kékhalál. A kérdésem az lenne ha beszereznék egy COOLERMASTER - Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP hűtőt az elbírná 400*9-es beállítást?
És a cooler masternek a mars nevű hűtője az milyen? -
Zé_Mester
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
tolom neki nyugi
most nézem a MAX FSB-t, eddig 6x535-nél tartok 1.216V-tal
tolom továbbbim - szúrd neki! a kingmaxokat csipi a giga! ajánlom neki, mert repülnek akkor mind a ketten a lappal együtt

Telefunen : hát nekem az ASUS hangkarija nagyon megfogott. olyan szépen szólt vele a Genius 5.1 HT 3600, hogy mikor először meghallottam, azt hittem leesek a szákről.
de most ....... na mindegy. ugyanolyan szar, mint a Deluxe előtti P35-DS4-el
de nembaj - veszek majd egy állat hangkarit
-
Zé_Mester
őstag
válasz
szacsee
üzenetére
nem, nem és nem !!!
majd FSB-t most nézem. eddig 6x520. itt a Deluxe lap már igencsak be se kapcsolt
sőt 515-ön se 
Keldor papa - látom téged se kell félteni az ilyen dolgoktól
am levettem a francba, nem kell nekem az oda. a lefogatást meg megcsináltam úgy hogy ami a gyári kis csavar az NB-n annak a végére tettem egy olyan pici alátétet meg egy anyát, és ennyi. (de mielőtt szacsee beszólna hogy USER ERROR, az alátét alá tettem gumikarikát
) a CC meg ott figyel a dobozba, valszeg ott is marad 
Zoli329 - annyira azért nem

Gorneck23 - jól beszél, ha lenne a Dremmel gravírizó cuccomhoz még olyan kicsi korong ami már elhasználtam, akkor 2s-et se agyalnék rajta, és már meg is szüntetném a problémát.
de a korong elfogyott - de majd veszek
amúgy meg utánanéztem és nem is lenne semmi baj. csakhogy a CM690 háznak a proci mögött nincs besüllyesztbe az a része ahova a hűtő hátlapja megy
így így a CC meg a hátlap már nem fér be egyszerre oda
pedig először úgy akartam beszerelni.
de ha veszek korongot kivágom a házat is , meg a CC-t ketté (habár akkor már nincs értelme) -
Gorneck
legenda
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
igen, az a nagy böszme hűtés van rajta, ami kimondottan tetszik.
user error
- hol élsz te srác dobozba ???
nincs itt semmi júzer error.
egyszerűen nem szimpi. MSN-be nem enged belépni, holott a net megy rendesen, a hangkártyája egy nagykalapf*s a P5K Deluxe-hoz képest.
de ez még lehet hogy OS problem, majd most teszek fel egy friss vista-t.
de :
- a CrazyCool egy idétlenség mert 2 felfogatója az NB lefogatójába kapaszkodik, azaz ha leveszek a CrazyCool-t akkor az NB-re semmi nem húzza rá a bordát. de megoldottam
- az ASUS hűtőmet csak egyféleképpen tudtam rátenni, mert máshogy nem fért oda a lefogatókeret.
- a Deluxe-nak a bios-ába lehetett állítani feles szorzót is : 6,5 - 7,5.
de itt nem tudok, de mondjuk ez lehet betaBIOS problem is.
azért nem válaszol mert már szétfejelte - ezt az örömöt nem adom meg neked

Skizz - fentebb leírtam
nekem sokminden jó, de ez pont nem az 
na lépten tuningolni
, majd RE 
-
Zé_Mester
őstag
Egyébként volt nem is rég olyan kérdés, hogy ha a Q6600-a 3GHz-en jár magonként, akkor az ő gépe most 12GHz-en jár?
wáááááááááá, má megint az állatkert

megjött ma a lapom : Gigabyte GA-P35-DQ6 Rev1.0
hát mit mondjak, eddig csak szoptam vele minden egyes mozdulat után, úgyhogy ha még a tuning se megy úgy ahogy elvárnám akkor szétfejelem, vagy kihajintom a 3.-ról
nem igazán vagyok eddig hanyattvágódva tőle

-
igor78
tag
Na szóval egy kis segítségkérés zöld füllel ha lehet: E6750-es procimat szeretném kicsit megpiszkálni. Na nem durván, maradva a gyári hűtőnél és a stapbil működést szem előtt tartva, szóval csak finoman. Tudom, hogy a bios-ban kell piszkálni, de ha valaki pontosítana nekem azt megköszönném

-
Pocak89
senior tag
Akkor most lehetne olyat csinálni hogy 8-as szorzóval 400 fölötti fsb-t kevesebb fesszel vagy inkább hagyjam így:400*8? Így 1.4 a fesz.
-
Pocak89
senior tag
Megpróbáltam nem sok sikerrel. Egyszerűen 430-as fsb-nél 1.53V-al tudott elindulni de winfos bootnál nem ment tovább. Ezt akkor hogyan kéne csinálnom?
-
Pocak89
senior tag
-
-
Pocak89
senior tag
Hi! Most így megy a gépem: 400 FSB 9-es szorzó 1.551V fesz. A probléma az hogy vista alatt néha kékhalál van. XP alatt nem volt gond. A proci sem melegszik túl pedig gyári hűtőm van. A kérdésem az hogy nem lesz baja a gépemnek? Tehát hogy csak a vista miatt van-e a blue screen? +gondolkodom egy proc hűtön én ezt néztem ki: ZALMAN CNPS 9500 LED univerzális. Ez azért elég jó hűtő nem?
Asszem ez a határ a gépemnél. 400MHz-s fsb fölött nem indul. De nekem ez így bőven elég csak gond ne legyen.
-
west
őstag
jo eredmeny egy e6750tol a3536mhz magonkent?
-
booz
senior tag
stabilan huhuhu[link]

-
Attix82
addikt
Most ugy allok , hogy C2D 6300@ 2.66 vagyis 7x380 Ramok meg 950en mennek alapfeszen.....
MHzet novelve bamrit alltiva a faszultsegeket megse mukkan a gep......CPU gagyi?
-
gYaLo
őstag
Most Everest 1,2 V-ot mutat, 55 fok a max game közben

-
Qru
MODERÁTOR
-
gYaLo
őstag
Hellosztok!
Van egy c2d e6300-am,eddig 420fsb-n megy, asus p5b-e plus lap,szeretném még húzni...
Mennyi feszt adjak neki ?
440fsb-re akarom rakni...
Szal a kérdésem: Mennyi feszt adjak neki ?
-
Attix82
addikt
hello.
elso kerdesem: elofordul hogy egy C2D 6300as 7x380Mhz felett nem akar menni ? hiaba emelem a feszulseget..de ami erdekes 6x400on el se akar indulni. FSB hatar esetleg lehet egy cpuba?
Mivel: Van egy Asus P5B Delux lapom, 2x1 Giga Kingstone HyperX 1066 Mhz es az istenet se akar 400MHzet szorozni

NB, SB, memoria is be nvan allitva normalisan, de akarmit allitok akar magas feszultseg akar alacsony SEMMI.
volt egy Asus P5B lapom suma nem deluxe, ott nem lehet allitnai az NB es SB feszultseget, aszittem azert nem megy feljebb a cucc de az is max 7x380at ment vagyis ugyan azaz eset mint a fent amlitett lapnal 400nal megse akar mukkani....
Helpet kernek vagy iformacot! Lehet kifogni ilyen gagyi CPUt??
-
Attix82
addikt
hello.
elso kerdesem: elofordul hogy egy C2D 6300as 7x380Mhz felett nem akar menni ? hiaba emelem a feszulseget..de ami erdekes 6x400on el se akar indulni. FSB hatar esetleg lehet egy cpuba?
Mivel: Van egy Asus P5B Delux lapom, 2x1 Giga Kingstone HyperX 1066 Mhz es az istenet se akar 400MHzet szorozni

NB, SB, memoria is be nvan allitva normalisan, de akarmit allitok akar magas feszultseg akar alacsony SEMMI.
volt egy Asus P5B lapom suma nem deluxe, ott nem lehet allitnai az NB es SB feszultseget, aszittem azert nem megy feljebb a cucc de az is max 7x380at ment vagyis ugyan azaz eset mint a fent amlitett lapnal 400nal megse akar mukkani....
Helpet kernek vagy iformacot! Lehet kifogni ilyen gagyi CPUt??
-
gergo19
aktív tag
Segítség kéne fiúk
rendeltem 2X2Gb ramot és úgy tűnik nem fognak menni 900Mhz-et. ez azért baj mert a procim E6750 3.6-on akarom járatni 1:1 ben 8X450-el. A kérdésem az megoldható-e a 9X400-as szorzó (így is kijön a 3600 és a ramok csak 800-ban mennének) és így mennyit fog így lassulni a rendszer? Lapom giga P35-DS3. -
Zé_Mester
őstag
válasz
Zoli329
üzenetére
hát ja, ez nekem is fura volt, mert ez mostmár a 3. proci ami 520-nál nyekken meg.
és mindegyiknél ugyanaz az alaplap volt (ASUS P5K Deluxe).
úgyhogy boldogan adom oda a leendő gazdinak, pedig eddig azon aggódtam hogy lehet hülyeséget csinálok.
de amit veszek Gigabyte lapot, az elvileg bőven megy 520 felett is. úgyhogy kíváncsian várom a holnapot
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Zoli329
üzenetére
ez még csak ilyen beröffentés volt, had szokja.
majd holnap megkapja az igazit a DQ6-ban
am van egy gyanum hogy a P5K Deluxe lapom 520-nál feladja, mivel próbáltam ennyin is indítani a procit, de se 6-os se 8-as szorzóval nem indult el.
és az E6750-emmel is eddig jutottam csak
úgyhogy megnyugodtam hogy nem cserélek rosszabbra 
Új hozzászólás Aktív témák
- Fedora Linux
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- Milyen házat vegyek?
- Ingatlanos topic!
- World of Tanks - OFF topic
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- Asus Zenbook 14 Laptop UX3402Z i7
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

után kicsit nehezemre esik de nem bírok magammal

próbáltad 1.4-1.45v körüli feszen? nem elég a lapot ki maxolni. magasabb fsb-hez több vcore is kell szerintem.

5-5-5-15-re pl.

No de sebaj,ettől még fut bármi csak a GT-m akartam kihajtani ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Procim nem akarja a 400fsb-t nem tom miért!!Adtam neki kicsi feszt,de ekkor sem volt hajlandó.Lehet valamit roxul csináltam
azért nem sirok szép az a 3,5ghz