Hirdetés
- Android szakmai topik
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Ezt az öt videót volt a legjobb megcsinálni idén
- Magisk
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
ilnye házat ?????? hát ilyet 1000000% hogy sehol
abszolút MADI IN HOME

én csináltam, volt elfekvőbe 2db nagyobb plexilapom, azt raktam össze, a kettő közé meg kimértem 4 oszlopot. alul van minden motyó (táp, vinyók, stb)
fent meg az alaplap
Cosmos-S meg hasonlók elbújhatnak mellette

-
Zé_Mester
őstag
na tesztelgettem ma egy kicsit, hogy nehogy szó érje a ház elejét

de lustaságom még mindig megvan, úgyhogy nem írok le mindent ide is :
itt már megtettem egyszer

egy kis kiegészítés

Biostar T-Power I45-HP - C2D E8600 - 2x1GB OCZ FlexXLC 1200
--->>> 6x626FSB !!! <<<--- 
-
Zé_Mester
őstag
a 8400 megvan, mivel az Szatesz procija
majd leteszteljük azt is, én is kíváncsi vagyok hogy mit tud.
de neki is olyan gépe van, ami alapon képes 600FSB-re úgyhogy ott se lesz probléma.
pláne hogy akár 670 föké is képem menni a Rampage Extreme
úgyhogy lesz tüzijáték, csak idő kérdése
-
Zé_Mester
őstag
őszintén megmondva : FOGALMAM SINCS

olyan mocsok lusta vagyok mióta ittvan ,hogy kedvem sincs hozzányúlni
de összeszedem magam holnap és meglesem, mert ezen a héten még le is akarom jegelni hogy lássam mit megy a proci maxra
úgyhogy lesz teszt, meg eredmény, csak idő kérdése
-
Zé_Mester
őstag
válasz
jorden06
üzenetére
AUTO feszt el kell felejteni. FIX értéket állíts be és azon tesztelj.
a 6750-nek az 1,4V aféle bemelegítő fesz, lazán bírja, nem döglik meg tőle, mint a 45nm-es társai.
próbáld ki úgy, hogy beállítassz neki 1,375V-ot, és Prime95-tel teszteld le (SMALL FTTs).
ha prime megy 15-20 percig, akkor restart és vegyél vissza egy kicsit a feszből, pl 1,3725V.
és így is teszteld ki. és ha így is megy, akkor szépen úra restart, mégkisebb fesz, és újra teszt.
és így szépen.
lesz egy olyan fesz, amikor a Prime már bepirosodik (hibázik). akkor az azt jelenti hogy az a fesz már kevés. így megtalálod azt az értéket ami a minimum, és amin még stabil a rendszer.
ha megvan a végleges fesz, akkor engedj rá legalább 1-1,5 órás Prime-t.
ha nem hibázik akkor nyugodtan hátradőlhetsz és élvezheted munkád gyümölcsét

-
Zé_Mester
őstag
THX.

most 8x450FSB-vel simán bebootolt.
éjszaka majdnem kinyírtam a komplett gépemet, hála az asztal mellé kiterített motyónak és a monitor mellett lévő ásványvíznek
de nem történt ekkora baj, de fél 4-kor még itt törölgettem a vizet mindenhonnan
na mindegy, már álmos voltam 
nézem most tovább, hátha sikerül még egy kicsit többet is

-
Zé_Mester
őstag
szép estét emberek
tudom hogy csak én vagyok ilyen alvászavaros megszállott állat, de itt egy aprócska eredmény, egy ugyanilyen aprócska procitól :
Intel DualCore Celeron E1200@8x440FSB (3520MHz) - 120% OC !!! 
megindult a kis vacak, hejj azannya
ez még nem a végleges eredmény, megy még tovább is (remélem).
ui.: feszt csak találomra állítottam be neki, majd szórakozok vele hogy mennyi a min, amikor már megvan a vége

-
Zé_Mester
őstag
válasz
üzenetére
Milyen alaplap, ami ennél többet nyújt? És mik azok a dolgok és azok milyen áron vannak?
ettől feljebb kicsivel lehet kapni Gigabyte P35-DS4-et, ami komolyabb kicsivel mint a DS3, de amire neked kell, amiatt nem ér meg 10e-rel többet. annyival komolyabb, hogy 4 helyett 8 fázisú, meg komolyabb az alaplapi hűtés. több extrát lapsz, asszem van valami a RAID funkcióval is, amivel többet tud, de sztem ezek neked nem számítanak annyira (máramit eddig leírtál erre következtetek)
h jön ide a Wolf? mi csak egy pöttöm E4500-ról beszéltünk ezidáig.
hát ez most úgy jön ide hogy nemtom
eltévesztettem a házszámot, bocsi
de ha már itt tartunk, akkor Wolf alá is nagyon jó lap
de a 4500-ashoz maximálisan elég
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
üzenetére
azért javasoltam a 4500-ast, mert a magas szorzó miatt, jobban tudod állítgatni tuning közben. sajna azt nem lehet megmondani hogy mennyi lesz a vége, de a magas szorzó/alacsony FSB miatt több esélyed van a magas órajelre.
ramokat azért írtam hogy 1066, mert hiába 400-as FSB mellett 800on mennének a ramok (1:1 arányban),de lehetőséged van felszorozni a ramok sebességét, így akár 1000 vagy 1066MHz-en is mehetnek 400as FSB mellett. így nagyobb mem sebességet kapsz, nagyobb "sávszélességet".
annyival nem drágább az 1066-os ram, hogy ne érje meg.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
üzenetére
én az E4500-at javaslom neked a magas szorzó miatt. több lehetőséged van szórakozni vele.
a DS3-ba tökéletes választás lenne, úgyhogy egy pirospötty a 4500-nak sztem.memóriából mindenféleképpen 1066-os ramokat vegyél (ha nem is a legmárkásabbat, de 1066-os legyen) hidd el sokat számít.
a Zalman 9500 megfelő lesz a procira.
sok sikert a géphez

-
Zé_Mester
őstag
ha már a Quad-oknál tartunk. egy kis beszámoló a mai nap tesztelgetései után :
E8200 Vs. Q6600
egyáltalán nem voltam hanyattvágódva a 4 magtól. de olvasd el, nem akarom leírni még egyszer.
Biga123 - Orthos-t felejtsük már el plíz. utoljára a dinoszauruszok frissítették. mé nem jobb a prime95 ???? nem hibázik feleslegesen, mint az Orthos (Wolf-nál van amikor stabilra is hibát dob ki)
használj prime95-öt, hidd el jobb

sata?? : egy 700W-os táp még a legolcsóbb helyen is 20-25e ft felett van (normális, minőségi tápról beszélek). egy ilyen ócsó, kispórolt tápban csak a tintára volt pénzt, amivel pofátlanul ráírták hogy 700W
. de hidd el hogy a mostanid többet tud.
Egy normális, stabil gép alapja a megfelelő táp !!!!! és csak utána jön a többi töltelék (proci, ram.....stb). arra is kell gondolni hogy ha elszáll a táp, akkor ne nyírja ki mellette az összes rácsatlakoztatott motyót. márpedig az ilyen briliánsan olcsó tápok képesek rá
-
Zé_Mester
őstag
a procból valóban ki lehet hozni annyit, de sajnos a P5K lap nem igazán hajlandó eddig elvinni. subaruwrc is ezzel szív, edig neki korábban a lap vígan ment 500as FSB fölött (nem Wolf procival).
ha lehetőséged van cseréld le a lapot valami komolyabb darabra mondjuk Gigabyte P35-DS4 egész jó választás, és akkor ilyenekkel nem lesz problémád
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
beszámítja. sztem hívd fel, privire nem mindig tud válaszolni rögtön.
telszáma ottvan a listán, aztán megtárgyalod vele, az a legegyszerűbb módja.
(meg a biztosnág kedvéért írj neki egy privit, és utána hívd fel
) -
Zé_Mester
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
jó döntés, sztem nem fogsz csalódni.
használtan csak akkor vennék ha garis a termék, és erről van papír is.
de ha adhatok még egy tippet, akkor nézz be ide : Gianni bazárja.
jelenleg is van neki ilyen deszkája, és egész korrekt áron adja :
- Gigabyte GA-EP35-DS3 Rev 2.1 1600 FSB SATA2, GLan, 3 év gar AKCIÓ: 22.500,-én is sokmindent vettem/veszek tőle, és maximálisan korrekt. csak ajánalni tudom.

a 800as ramok pedig menni fognak benne, emiatt ne fájjon a fejed

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
nem rossz, de írtam korábban hogy én mit vennék a helyedbe.
mindenféleképpen P35-ös lapban gondolkodnék, azért mégiscsak újabb mint a 965, és nagyon jó áron hozzá lehet jutni olyan laphoz ami nem veti meg a tuningot.
ha javasolhatok valamit, akkor Gigabyte P35-DS3-at veszel.
nagyon korrekt lap, jó bios-szal, jó tuningpotenciállal, korrekt felszereltséggel. És persze korrekt árral.
ha hallgatsz rám, akkor azt veszel. nem akarok ASUS-ellenesnek tűnni, de ha választanom kellene én tuti nem vennék azt. DS3 lenne gondolkodás nélkül.
-
Zé_Mester
őstag
Szerinted ha egy ilyen öreg E6400-esből kijött a 4Ghz akkor a 8200-esből miért ne jöhetne ki az 5Ghz te nem ismersz engem.
MEG A KOMPLETT VÍZHŰTÉSEMET SE!!!!!nem akarok ünneprontó lenni, meg semmi pesszimizmus, de :
ha te 5GHz-et akarsz a 8200-ból kipréselni, ahoz nem csak annyi kell hogy víz, meg egy 8200 és meg is van.
kell :
- olyan 8200, ami képes az 5GHz-re,
- egy olyan alaplap ami képes kihajtani, mert ha számolsz akkor 5000MHz-hez a 8x625FSB kell !!!!!
namost ilyen teljesítményre kevés lap képes
- kell mellé megfelelő ram, ami stabilan viszi az 1250MHz-et !!!!
- kell mellé egy bika táp, ami nem mondd csütörtököt ha ekkora tuningra kerül sor
nem akarlak elszomorítani, meg semmi rosszándék. csak úgy mégis összeszedtem hogy mit is kell begyűjtened az 5GHz-hez.

ui.: muti már egy képet a vizedről, kíváncsivá tettél
lehet nekem is vizet kellene vennem?

-
Zé_Mester
őstag
jóvanmááá, mit vagy úgy oda.
vízzel 1,7V olyan nagy szám ???? akkor mondok jobbat xD :Intel gyári hűtő + E6750@4160MHz + 25 fokos szoba. és ezt így megküldtem 1,7V-tal, de mivel megcsináltam a voltmod-ot a lapon, így túlfeszelte a procit, a bios beállítotthoz képest.
úgyhogy a proci kb 1,718V-ot kapott

na úgyhogy erről ennyit, tom hogy no comment, na de naaa

sata?? - na nekem ne linkelgessé ilyen ódalt, mert ebbő semmit nem értek
csupa kék, meg fehér, meg összevissza betűk meg számok, na neee.
de am hülyeség, nem kell foglalkozni vele. ez az 1,5V kb olyan mint a sebességjelző tábla az út szélén. miért mennél 70-nel amikor mehetsz 170-nel is.

MOD: azért vannak kb 1 árban mert ennyivel lecsökkent a Q6600 ára. hála jönnek ki az új 45nm-es Quad-ok úgyhogy ezért lett ennyire olcsó

-
Zé_Mester
őstag
MUHAHA, méghogy 5GHz
. azért az kicsit brutál lenne, nem gondolod ????
léggel, szobába 5GHz ???? az.......na mindegy, nem nyilatkozok
a 6x00 széria elég melegedős motyó lett, de a 6x50es példányok azért már odateszik magukat, és alig melegszenek.
de ha 8200-ast akarsz, akkor hajrá-hajrá. nagyon komoly cucc. és 4GHz-et lazán megy.
nekem 3000MHz-et 0,98V-tal is tud Prime Stabil-ra. úgyhogy nem rossz.
Fecóóóó - ha tuningolni akarsz akkor BIOS-ba kell majd csinálni, máshol nem nagyon fog menni. lehet OS alatt is progival szórakozni, de az nem mindig vezet jóra. úgyhogy BIOS.
(de ha kitöltenéd az adatlapodon a CUCCOK részt, akkor látnánk hogy mid van pontosan, és akkor lehet segíteni is tudnánk. úgyhogy plz.)
mert ennyit bedobni hogy : Egy 2.7 es Celeront merjem huzni?
erre ennyi lenne a válasz hasonló szinten : 4829,68542MHz-en fog menni pontosan, 1,598657V fesszel 62,579 fokon.
na töltsd ki az adatlapod, aztán segítek.

-
Zé_Mester
őstag
1.55V elvileg a 65nm-es procik mindennapi maximális feszültsége.
de vannak kevésbé normális emberek (mint pl én is) akik 1,6 vagy esetleg még ennél is többel megküldik a motyót.
mondjuk ha csak tesztelsz, és max órajelre vagy kíváncsi, akkor 1,65V-ot is adhatsz neki, de mindennapi használatra 1,55V legyen a max
-
Zé_Mester
őstag
az a hűtő elég lesz a procira nyugi.
ha egy Q6600-at képes megfogni 1,45V-tal, akkor az E6700 se lehet nagy kihívás.
70-75 fokig nyugodtan mehetsz Prime tesztnél, más úgyse terheli majd le annyira mint a Prime (még a Crysis se).
sztem 3500-3600 kihoható belőle
sok sikert, örültem hogy segíthettem
-
Zé_Mester
őstag
helyes, na akkor most megnyugodtam hogy nem beszéltem baromságokat. grat hozzá.
feljebb esetleg nem nézted hogy mit megy a proci????
egy kis mézesmadzag hogy legyen ami ösztönöz
(na persze ez nem léggel készült, és pláne nem 1,38V-tal

-
Zé_Mester
őstag
hjaaaaa, most látom hogy As-Rock lap.
na mindegy, akkor lődd ki a francba, ha esetleg 65 körül leállítaná a gépet. úgyse melegszik fel úgy hogy megfőjjön, ha meg nagyon meleg lesz neki, akkor úgyis érvénybe lép a proci védelem, és akkro visszaveszi a sebességet. elfüstölni nem fog.
-
Zé_Mester
őstag
nah most nekem bevan löve az alaplaon hogy 65fok ig mennyen! és utána resizi a gépet!
akkor ezt villámgyorsan állítsd át 80-85 fokra. valszeg ez szól bele a mókába.
amint látom B2-es verzió a procid, ami asszem az első szériás E6700-aké volt, de lehet hogy tévedek. ha nem, akkor megvam mitől melegszik ennyire.

ha Prime valamelyik magra bepirosodik, akkor az van amire tippeltem. KEVÉS A FESZ !!!!
emelj neki egy kicsit, mondjuk +0,015-0,020V-ot, és ha akkor megy a prime rendesen akkor ok minden.
-
Zé_Mester
őstag
1 - CPU-Z legfisebb verzióját szedd le, aztán indítsd el, és csinálj egy PrintScreen-t, aztán töltsd fel és linkeld be ide. és akkor többet tudok(unk) mondani róla.
2 - akkor ez kizárva. pasztázással minden ok? nincs rajta túl sok? mert az se előnyös.
3 - nem azt mondtam hogy emelj neki +15V-ot hanem hogy egy kicsit. mondjuk 2 léptékkel többet a bios-ban. aztán indítsd el a prime-t, ha nem fagy meg akkor megvan a hiba (de persze így is indítsd el a Prime-t hogy kifagy-e, mert ha igen, akkor keves a fesz.am az a 40-42 fok annyira nem nagy szám, ha terhelés alatt (prime) nem megy fel 70-75 fok fölé, akkor nincs gond, azt még vígan elviselik
hajrá-hajrá
-
Zé_Mester
őstag
3 lehetőség van :
1 - első szériás E6700-asod van, ami kicsit többet zabál, mint a későbbi, optimalizált változatok.
2 - rosszul helyezted fel a hűtőt, lehet az egyik csati nem pattant be rendesen, és emiatt nem érintkezik megfelelően a proci felületével
3 - lehet kevés feszt kap, és a kifagyás ezért történik, mert amikor megterheled a procit, akkor kevés neki a beállított fesz. ezt úgy tudod kizárni hogy elindítassz egy Prime95-öt, és hagyod futni 20-30 percig (SmallFTTs-t futtass, akkor a ramot nem terheli, ha Blend-et futtatsz, akkor a ramot is leterheli). ha az nem fagy meg, akkor marad az 1. és 2. verzió.
jobb ötletek nem jutottak eszembe
-
Zé_Mester
őstag
Tudod te , hogy hogy értettem.....
- persze hogy tudom 
próbáltam összeszedni magam, ha már írok akkor meg is értse, ne csak nézzen hogy most mivan.
először gondolkodtam hogy 1 mondatba leírom, de mivel említette hogy még nem tuningolt sose, ezért kicsit kiveséztem. végülis a lényeg megvan. 
am nekem is rég volt Asus lapom, január közepén váltam meg a P5K Deluxe lapomtól, úgyhogy kicsit ködös volt, de google-ba kerestem P5B bios-t és aszerint írtam le neki mindent.
ha a procija is úgy akarja akkor mennie kell.
az energiatakarékos funkciót azért nem kapcsoltattam ki vele, mert jó úgy neki. csak én vagyok ilyen beteg, hogy alergiás rohamaim vannak, amikor látom hogy leveszi a szorzót
Sziszifeca - ha jól tudom, akkor a lapodon van integrált VGA is. mert ha így van, akkor valszeg azért nem megy a tuning
az ilyen lapok nem szeretik ha babrálják őket.
ha van rá lehetőséged próbáld meg lecserélni valami "normálisabb" lapra.
mondjuk ASUS P5K vagy egy Gigabyte P35-DS3 már egész korrekt lap, a tuningot is szeretik, és viszonylag olcsók (20-23 píz)
szorri, de sajna ez van. a procid biztos menne tovább is, mert 3000-et lazán kellene mennie.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
spitfire82
üzenetére
látom senki nem akar segíteni, úgyhogy ittvagyok

ha még soha nem tuningoltál, akkor kicsit necces lesz a móka, mert rengeteg minden van amire figyelni kell, meg rengeteg olyan dolog amihez tapasztalat kell.
de valahol el kell kezdeni úgyhogy hajrá
ha csak alapfeszes tuningot akarsz 3200-ig, akkor jó esélyed van rá hogy menni is fog.
a 6750-es procik általába viszik ezt a sebességet 1,32-1,35V között (ez az alapfesz is kb)nos akkor. gép bekapcs, nyomod a DEL gombot. ilynenkor belépsz a bios-ba.
felöl tudsz lépkedni hogy melyik fület akarod választani. itt katt a következőkre.
Advanced --> Configure System Frequency/Voltage.
itt ezeket kell látnod, így állítsd be őket :AI Tuning : Manual
CPU Frequency : 400
DRAM Frequency : DDR2-800MHz
PCI-E Frequency : 100
Spread Spectrum :
Memory Voltage : 1,90V
CPU VCore Voltage : 1,35V de legyen inkább 1,3625V
a többi (FSB termination voltage, meg hasonlók maradjatnak AUTO-n)
kb ennyi a beállítás, a többivel ne foglalkozz.amikor majd betölt az oprendszer, akkor a mérőprogik nem 8x400-at fognak mutatni hanem 6x400-at. ezen ne lepődj meg, a biosba van bekapcsolva az energiatakarékos funkció. amikor nem terheled agépet akkor visszavesz, de ha leterheled (pl játszol) akkor majd visszateszi 8x400-ra.
stabilitást Prime95 -tel teszteld, de sztem menni fog lazán.a CM Hyper TX2 korrekt lesz, az simán bírni fogja
sok sikert, hajráhajrá
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Biga123
üzenetére
csak végszükség esetnén kell nekik 2,3V, de persze nem 24/7-be.
amennyire utánnaolvastam az 1066-osok még annyira se tuningolhatók mint a 800-asok...
akkor ennek még nézz utána kicsit, mert van elég sok kivétel. pl itt volt az enyém ami 1200-at lazán ment 2,20V-tal. 1224MHz volt a vége, ott adtam neki 2,3V-ot.
néztem volna tovább is, de nem lett volna semmi értelme.Telefunen : tény hogy a 2,3V már elég necces a kingmaxoknak, de megölni azért nem öli meg őket. (hacsak nem 24/7-ről beszélünk).

-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
ez az egész energiatakarékos lekvár úgy működik, hogy amikor pl netezel akkor ugye nincs szükség arra hogy a proci teljes sebességen menjen. ilyenkor visszaveszi a szorzót a legkisebbre, és a feszt is visszaveszi annyival, amin még vígan stabil a cucc.
namost, amikor elindítassz egy alkalmazást, amihez már kell a proci teljesítménye is, akkor szépen visszapakolja a szorzót is meg a feszt is.
de ha pl elindítassz egy játékot akkor automatikusan max-ra kapcsolm hogy ki tudd használni a teljesítményét.
nem rossz funkció végülis, de én baromira utélom amikor össze vissza ugrándozik. úgyhogy nekem az első dolgom hogy kilövöm a francba.
van akinek ez tetszik, és előszeretettel használja, de engem valahogy nem nyűgöz le.
annyival úgyse fogyaszt kevesebbet, hogy azt megérezzem, hőfokokba meg 4-5 fok miatt nem fogom ugráltatni, menjen csak annyin amennyin én szeretném
serito : olvastam a problemet.
a ram beállítás akatt kell hogy legyen egy olyan funkció, ahol be tudsz állítani olyanokat hogy 2.0 , 2.4, 3.0.......blablabla. ezekkel tudod állítani a RAM/FSB arányt.
időzítéseket pedig úgy tudod manuálisan állítani hogy amikor belépsz a bios-ba, akkor nyomsz egy Ctrl+F1-et. ilyenkor kibővül a beállítási lehetőség, és ilyenkor már tutod állítani a ram időzítéseket. sok sikert
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Biga123
üzenetére
mivel nem jó a szenzor ezért erre nem igazán lehet válaszolni.
ha jó coolered van (Scythe Ninja, Zamlam 9500/9700, Thermalright......stbstb) akkor 1,4V a nagyon max 24/7-be. de inkább 1,35-1,37V.
ha jó ház szellőzésed és jó hűtésed van, akkor mehet az 1,4V-is. attól még nem lesz baja
de e fölött már nem javasolt 0-24be nyomatni 
-
Zé_Mester
őstag
hali
a régi Inteles lapoknál (P4 széria) lehetett olyat csinálni hogy a ramokat visszavenni ha esetleg nem bírták volna.
namost ezt az új Intel széria már nem támogatja, itt csak felfele lehet szorozni a ramokat, tehát ha te 8x400-on hajtod a rendszert, akkor a leglassabb ram sebesség 800 lesz. ezalá nem enged menni.
felfele lehet persze nyomatni őket (ha bírják), mert be lehet álítani 8x400 mellé 1000/1200/1400.....-ra a ramokat.a magas FSB egyrészt szórakozásra jó, így meg tudod nézni hogy mennyi a max, amit a procid még bír, így max órajel elérése esetén már nem kell azon agyalni hogy valyon hol lesz az a határ ami felé nem kellene menni.
másrészt a ramokat is ki lehet így tesztelni.van amelyik lap alergiás a felszorzott ramokra, de így 1-1-be tudod tesztelni, így viszonlag lecsökkented a hibalehetőséget.a legnyerőbb a minél magasabb órajel, minél magasabb FSB-vel és minél gyorsabb ramokkal

-
Zé_Mester
őstag
a kis venti teljesen elég, de ha egy nagyobbat teszel rá, az sokkal több levegőt mozgat meg, sokkal halkabban. nekem is egy 8cm-es venti van ráfordítva a chip bordára, úgy hogy a memókra is megy levegő.
és így majd 8 fokkal hűvösebb az alaplap
de a GeminII nagyon nagy teret fog hűteni, práne ha 2 centivel fogod nyomni. akkor nem lesz szükséges külön venti az alaplapi chipre

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Bagira01
üzenetére
kupakot levenni ?????
az azért nem egyszerű buli (legalábbis nekem nem úgy tűnik)sztem nem sok értelme van addig amíg meg nem bizonyosodsz róla hogy tényleg elmér.
sztem is engedd tjmax-ig, és ha visszavesz, és annyit mutat amennyit kell, akkor felesleges leszedni a kupakot, mert nem fog semmit se javítani
-
Zé_Mester
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Anyád hogy van?
őrült Xdasdasdasdlol : ügyes vagy, csak gratulálni tudok

Đ@n! : az összes 7436 hsz-t végigolvasod majd és felteszel legalább 150 kérdést????
200. hsz-re azért nem nagyon szoktak rákérdezni, már csak azért se mert elég régen volt
am meg ha jó hűtésed van akkor az E6750-nek mehet az 1,6V, persze nem állandóan, csak úgy tesztre. én 1,7V-ot adtam neki, de nem kell követni a példámat. nem fog tőle megnyekkenni, de nem javasolt.
am meg az aláírásodban lévő Kingmax ramokkal kapcsolatban, csak annyit hogy azok a ramok akár 1200MHz-et is mennek, úgyhogy annyira nem kellene őket lefikázni
olvass vissza pár hsz-t, korábban linkeltem hogy az én Kingmax-aim mennyit mennek.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
OpUnlimited
üzenetére
itt bőven tudnak segíteni

-
Zé_Mester
őstag
AMD-nél nagyon sokat segített a CnQ, de itt Intel-nél nem nagyon tapasztalom a nagy hűhót.
AMD--nél amikor be volt kapcsolva ez a motyó, akkor netezés közben a procim 22 fokon ment, és amikor terhelés érte akkor kezdett el emelkedni (elég szépen)
de intelnél annyira ezt nem venni észre (legalábbis én nem látom) hogy az energiamotyókkal 10-15 fokkal kisebb hőmérsékleten menne a proci.
azért a 3-4 fokért meg inkább kikapcsolom, így megnyugszik a kis lelkem is
-
Zé_Mester
őstag
válasz
dregpeter
üzenetére
sok sikert, menni fog, nem egy nagy valami, belejössz majd gyorsan.
amikor majd elkezded húzni, és elmented a bios beállítást és újraindul, akkor ne lepődj meg ha leáll egy pillre, ez megszokott dolog.
előfordulhat olyan is hogy nem akar majd bekapcsolni a monitor, akkor cmos clear sajna, de pár ilyen után, ezt már vakon is tudni fogod
(ezt tapasztalatból mondom, ha éjszaka felkeltenek, akkor már nekem is megy simán az elem ki, jumper be, ..... művelet
) -
Zé_Mester
őstag
válasz
dregpeter
üzenetére
hali
E6550-es procik szépen mennek 3200-3500 körül.
ez persze nem azt jelenti hogy minden proci tudja ezt, vannak sajnos negatív tapasztalatok is, de a többés (jobbfajták) tudják ezt a sebességet.
ami téged vissza fog fogni esetleg, az a 800as ram, mert ugyebár 7x400FSB-ig nem lehet gond, de hogy felettem meddig mennek majd a ramjaid az egy szép kérdés.
ezt sajna ki kell tesztelni, először sztem nézd meg hogy mennyit megy max stabilan a ram, és utána próbálj minél magasabb órajelet.
itt leírtam hogy hogy lehet a ramot kitesztelni, és ha ez megvan akkor már tudod hogy mire szémíthatsz. -
Zé_Mester
őstag
talán azért mert ha AUTO-n hagyja, és terhelést kap, akkor megborítja úgy fesszel a procit, hogy mellette egy lakást is ki lehet világítani.
ha alapórajelen használsz mindent és ónenáne tuning, akkor érdemes mindent auto-n hagyni, és akkor majd mindent a lap kezel. ilyenkor a fent említett dolog nem fordul elő.
DE : amikor emeled az FSB-t,de minden fesz szabályozás autón marad akkor már a fent említett dolog eléggé bekövetkezik. amíg nem terheled le addig nincs baj, de mikor kéne a kraft akkor meg ad neki gazdagon feszt, C1E/EIST ide vagy oda.
sztem marhaság ez az energiatakarékoskodó, de mindenki más, lehet valaki épp ezt szereti
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
jó okés bocsi.
csak nem néztem még meg soha, és most hogy feltettem az új bios-t láttam hogy lehet a feles szorzót is állítani. és amikor belőttem hogy 8as és utána +0,5 akkor szépen ki is írta az adott frekit. de ahogy bekapcsoltam már láttam hogy nem megy csak 8-on
pedig úgy felvillant a szemem, hogy hátha így mégtöbbet fog menni. de akkor felejtős

-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
hát igen, 1285g-ot azért nem óhajtok a 4 kis műanyag mütyürörrel megfogatni. mert az elég durva lenne
ez az Orochi nagyon tetszik, a mérete az ami lenyűgöz, szeretem a nagy-méretes számtech cuccokat. (GeminII, Stacker, Ninja meg társai)
csak a : HOL LEHET ILYET VENNI??? kérdés, ami még nem tisztázódott le bennem
Brumi˘ - na akkor ess neki, aztán ne kíméld. kint is nagyon jó idő van, úgyhogy az 1,65V sem lehet problem : ha te is akarod

-
Zé_Mester
őstag
ha visszábbvenném a ram időzítéseket, akkor lehet hogy ez is menne többet, de valahogy ez a része annyira nem érdekel a mókának, de mostmár kezded beültetni a fülembe a kis bogarat
de elenállok, tudom hogy képes vagyok rá 
am egy jó kis hűtőt akarok már venni, de még nem láttam ilyet az országban elfogadható áron.
az egyik jelöltem ez lenne :
Scythe OROCHImás jelölt eddig nem nagyon van, max Thermalright :
Ultra 120 eXtreme
vagy
IFX-14de utóbbiról még semmit nem tok hogy mennyi lenne, pedig nagyon tetszik alakra. jól mutatna alatta az E8200 4400MHz-en Xd

-
Zé_Mester
őstag
Viszont az átlag user ritkán hajtja úgy mint Te
hát ez igaz, nem mindenki elmebeteg (mint én
)Az 1220 is 1:1-ben lett kihajtva?
áhhhh, az túl szép lett volna. ennyit nem tudtam még kihajtani egyik procimból se, hogy 1:1-be ennyit menjen a ram
de ami késik nem múlik
de azért egy 7e ft-os ramtól egész korrekt eredmény
Kingmax 1066@1220MHz - 2,25V
Kingmax 1066@1224MHz - 2,30Va hűtésem hát igen : volt egy Asus Silent Square Pro-m, de azt eladtam. úgyhogy mostmár illene vennem egy brutál hűtőt, de lusta is vagyok, meg nem nagyon tok dönteni hogy mi legyen. de majd kialakul nemsokára

-
Zé_Mester
őstag
Ami ugye 575 fsb.ÉS ekkora fsb úgy sem tudsz kihajtani a prociból,az szinte biztos.
hát ez az MSI lap biztos nem menne addig, de a proci lehet hogy menne egy jobb lapban. azért az az 575FSB annyira nem lehetetlen
E8200@6x575FSB - 1.344V
E8200@8x570FSB - 1,472Va ramokkal egyetértek, nem olyan rossz az a Kingmax, nekem is mennek 1220MHz-en 2,3V-tal 5-5-5-18-ba
hmm, mostmár van új bios. meg kellene nézni hogy mennyi pluszt lehetne kihozni vele
csak már megint ez a gagyi gyári cooler van a motyón
-
Zé_Mester
őstag
válasz
atilius
üzenetére
hát ez sajnos előfordul hogy a 800as ram nem megy 1000MHz-en.
több feszt ne adj neki, 2,3V sztem a szélső érték a 800as ramnak.
más lenne egy Crucial vagy egy OCZ vagy egy komolyabb 800as ram, mert azokat meg lehet küldeni 2.4-2.45V-tal is, de a GEIL sztem elszállna ekkkora fesszel.sztem próbáld meg eladni őket, és vegyél 1066-os ramokat, a Kingmax-ok egész korrekt árba vannak, és az legalább nem fog vissza tuningban.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
atilius
üzenetére
sztem a procinak vinni kellene a 8x500-at.
a lap is elvileg menne, habár + fesz nem árt neki.
azt nem tom mennyit, mert nem volt még ilyen lapom, de emelj neki valamennyit aztán hajrá.ramokat sztem nézd meg hogy mennyi a vége, mert az lehet hogy nem akar menni rendesen.
úgy tod megnézni hogy visszaveszed nagyon alapra a procit, legkisebb szorzóra, és a ramokat felszorzod mellette.
és így kezded el emelni az FSB-t. ugyebár ilyenkor ram sebessége nőni fog, és így meg tod nézni hogy mennyi a vége, és a proci se fog beleszólni mert az még bőven lassan fog menni, amikor a ramot már jól meghajtod.
sok sikert, menni fog fel a fejjel

-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Daemon09
üzenetére
az autó fesz nem minden esetben jó választás, mert van amikor terhelés közben szétbombázza a procit annyi fesszel hogy szerencsétlen megdöglik. de ez nem minden esetben van így, de javasolt inkább FIX fesz.értéket beállítani a ramnak és a VCore-nak.
am emelj neki egy kis feszt, és akkor menni fog az szépen még 4000 felett is.
1,3V - 1,35V ig bátran mehetsz, nem lesz semmi orobléma, de ha jó hűtésed van akkor 1,4V is sima ügy.tesztelni pedig Prime-mel tesztelj, az a biztos !!! Sok sikert

-
Zé_Mester
őstag
ha magasabb FSB - kisebb szorzóval akarod járatni, akkor egy kicsivel magasabb feszt fog kérni a proci (nem sokkal, csak épp egy kicsivel), és a lapnak is adni kellesz egy kis + feszt hogy a magas FSB-t bírja.
sztem 515 FSB egyáltalán nem olyan elérhetetlen a DS3R-be, úgyhogy fel a fejjel és hajrá-hajrá. mennie kell annak, még lehet hogy feljebb is
-
Zé_Mester
őstag
válasz
tomi909
üzenetére
miért cserélnék ki gariba ??? eszük ágába nem lesz.
megy rendesen a proci, tudod használni, és arra hogy nagyon meleg, arra majd azt mondják hogy vegyél normális hűtőt, vagy azt hogy nézd meg hogy jól van-e rajta.ha jól megsütöd nekik, akkor meg szépen visszateszik a kezedbe, aztán lesz egy piritott E4400-asod. ami szívás

-
Zé_Mester
őstag
válasz
tomi909
üzenetére
hát nem tom mi van nálad, de ez nem létezik hogy normális esetben ilyen meleg legyen a proci, kizártnak tartom.
ház szellőzés megfelelő ???vagy van még egy lehetőség : nem sima a proci kupakja, és lehet hogy annyira nem, hogy szinte alig érintkezik a hűtővel. ez simán előhozhat ilyen problemet.
megoldása egyszerű : fel kell polírozni (gar ugrik !!!) -
Zé_Mester
őstag
válasz
Powerer
üzenetére
sztem fordulj orvoshoz, mert ez már nagyon beteges
van egy ismerősöm, ha gondolod előjegyezlek hozzá, de Skizz is segíthet.
de addigis javaslok jó sok fekvést, gépmentes környezetet és megszakadt internet kapcsolatot a betegség ideje alatt
jó pihenést(és még én vagyok a beteg állat
) -
Zé_Mester
őstag
válasz
tomi909
üzenetére
ez nem sok egy kicsit, hanem ez bazira sok !!!!!!!!
valami biztos nincs rendben, sztem nézd meg a hűtőt, hogy jól van-e felrakva, mert lehet nincs jól bepattintva valamelyik sarka, és ezért nem érintkezik jól a procival.
vagy ha jól van fent, akkor nézd meg hogy a hűtőzsírral minden rendben van-e, mert ha alig van rajta, akkor szerezz be valami jóféle pasztát és kend meg újra.ez így nagyon rengeteg, nekem az E6750-em 1,45V-tal csinált ennyit 100% terhelés alatt gyári coolerrel 3600MHz-en.
subaruwrc : neked sose volt olyan
de te se voltán sűrűn megajándékozva vele
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
jól beszélsz
meg fogja kapni az 1,65V-ot, de lehet elgurul a gyógyszer és akkor többet is.am Murena-val cseréltem el az E8200-at, nála 3800at ment, de meg fogom nézni szépen az elejéről hogy mit megy a kicsike.
meg veszek már valami értelmes hűtőt is, ne a gyárival kelljen cibálni
D4rkm4n - -50 fok
- imádnám azt az országot 
-
Zé_Mester
őstag
van 1 olyan érzésem a többiek is mindjárt itt lesznek
nekem is van egy olyan érzésem
am már nagyon várom a holnapot, megjön a Quad-om, aztán kíváncsi vagyok hogy mi is olyan szép abba hogy 4 mag van
remélem este hideg is lesz, azért 4GHz-et ki akarok húzni belőle, remélem menni fog 
-
Zé_Mester
őstag
azta..........hát ez nagyon durva

5800MHz - 4 mag - 1,888V pfff, na ez most betett
meg az 1600W-os táp
a kártya se egyszerűá darab - CF-be magok 1250MHz
kár hogy a mem nem ment többet, akkot még pár pont elérhető lett volna
de ha ez így megy, mi lett volna, ha mondjuk 2db 3870 X2 zúzott volna egyszerre

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
milyen idióta, majd jól megkergetlek

NGR - jól emlékszel, én adtam neki 1,7V-ot, de az régen volt, most ennek a szarnak (Gigabyte P35-DQ6 + E8200) nem tok adni 1,5V-ot se, mert a lap kiírja hogy VCore Fail, de felbosszant és beletaposok egyet

de ezt leszámítva elégedett vagyok, majd ha lesz új bios, akkor lehet nem jön elő ez a hiba.
am most 0,992V-tal megy 3000-en a procim, úgyhogy tök jó
-
Zé_Mester
őstag
itt mindenre kapsz választ : Tuning, kezdőknek, szájbarágósan
előre nem lehet mondani semmit hogy most ennyire állítsd be mert nekem ennyin stail, mert mindegyik proci/lap/ram más és más.
ki kell tesztelgetni, próbálkozni kell vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Android szakmai topik
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Okos Otthon / Smart Home
- Steam topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de nem történt ekkora baj, de fél 4-kor még itt törölgettem a vizet mindenhonnan 

mondjuk ennyi fesszel nekem 3600 felett ment annó a 6750

lehet nekem is vizet kellene vennem?