Hirdetés
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Honor 200 Pro - mobilportré
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telefunen
őstag
Az a RAM, abban a lapban (főleg így 4 modul) talán még 1000-et sem fog menni. 2V-ot adj neki, de mindig 1000 alá szorozd. Procifesszel elmehetsz akár 1,5V-ig is (feltéve hogy jó hűtésed van) de én azért megállnék 1,4-1,45V körül. Kezdésnek próbálj meg egy 8x400-at (tehát a szorzót vedd vissza 9-ről, 8-ra), ramokat 1000-en. Ehhez a procinak valszeg elég lesz 1,4V is.
-
B3ny00
aktív tag
Sziasztok
kene nekem egy kis info tuningra hogy mit hogy allitsak .
asus p5b alaplap e6600 proci es 4*1 1024 kingmax 1066mhz.
erre kellene nekem az info memfesz proci fesz stb. Elore is thx. -
hali
e8400 ről mit láttatok maxot vizzel? elmegyeget 5000-ig? -
Tristan13
csendes tag
-
Tristan13
csendes tag
válasz
parandroid
üzenetére
Hello!!
Köszönet a válaszért!!
Igen, sajnos a memoriák elég gyengék. Teljesen át lesz épitve a config.
Eddig jutottam: GA-945p-DS3/E6300 (2450 Mhz alapfesz) 7*350 FSB
2x512 PQI DDR2feljebb meg sem mukkant. szinte mindennel próbálkoztam.
De azért megérte

-
Telefunen
őstag
válasz
fsb1000
üzenetére
Az E6xxx szériának már nem lesz folytatása, a 8-as szériában kell keresgélned (hamarosan érkezik az E8600 11x333-as órajellel, esetleg ott a 10,5x333-as 8500) -arról nem is beszélve, hogy ezek a 45nm-en készült procik jóval kevesebbet fogyasztanak (még ha ugyanabba a 65W-os TDP osztályba is vannak sorolva)
-
fsb1000
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
FSB 333 alá már nem mennék....szerintem sokat számít.
-
parandroid
félisten
válasz
fsb1000
üzenetére
A feszültségcsökkentés jótékony hatását ismerem, a notim procija 0,7V-on megy.
Amit te keresel (minél kisebb fogyasztással elfogadható teljesítmény), ahhoz igazság szerint érdemes lenne talán egy kisebb/olcsóbb processzort venni, már csak a kisebb L2 cache miatt is, végtére is az is fogyaszt/melegszik. Az ultimate megoldás persze a mobil processzor, és az azt fogadó alaplap lenne, ott aztán vígan downclockolhatsz bármit. Más kérdés, hogy milyen áron.p
-
fsb1000
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Asszem PH tesztben olvastam hogy unlockossal helyettesítettek több procit teszteléskor.
Bios-ból beállítható fixen 6x. Legalábbis EP35C lapon lehetett.Megfelelő teljesítmény/ár mellett a legnagyobb szorzótartományt E6850-nél találtam 6-9 (x333).
Talán majd az E6950 6-9,5x lesz a megoldás, vagy ha lesz 3.33 Ghz-es ebből a szériából akkor a 6-10x.Az a probléma (ahogy itt korábban írta egy topictárs), hogy a hőleadást/teljesítményfelvételt a frekicsökkentésn mellett erősen befolyásolja a CPU-nak adott fesz is.
A gyakorlatban is kipróbáltam:
Az FSB manuális beállításánál (333) csak a szorzót veszi le az energiatakarékos lap. Számit ez is, de csak pár fokot.
AUTO módban, ha bekapcsolom a DES-t 1,3 - > 1,03 azaz negyed voltnyi feszcsökkentést produkál a lap.
Miközben a proc 5,4A-t eszik alapjáraton. Ez 10Watt és további 3-4 fok proc hűtőtől, háztól függöen.Tudom, hogy a lapon is be lehet állítani valami "reduce voltage" funkciót, de nekem sehogysem müxik automatán DES szoftver nélkül.
-
parandroid
félisten
válasz
fsb1000
üzenetére
Tudtommal a C2D procik mindegyike szorzólockos - a user felé. A szorzó visszavételét viszont mind tudja, ha a BIOS-ban bekapcsolod ezt a funkciót.
Mondjuk az olyan alapmodellek, amik eleve magasabb FSB-vel és kisebb szorzótartománnyal rendelkeznek, kevésb hatékonyak e téren.
Az előző procim egy E4300 volt. Ez alapból 9-es szorzóval ment (9x200), azaz 6 és 9 között tudta állítani a szorzóját terheléstől függően (azaz 9x200 és 6x200 között). A mostani E6550 alap szorzója 7-es (7*333), és mint írtam, legfeljebb 6-os szorzóig tud lemenni. Ez 500-as FSB-nél már elég bizarr tud lenni, amikor 3500-ról leveszi az órajelet 3000MHz-re (7x500 helyett 6x500).

p
-
parandroid
félisten
válasz
Tristan13
üzenetére
20-25% valószínű (200 helyett 240-250 FSB). Elsősorban a memória lesz a szűk keresztmetszet, amennyibe manapság a gyorsabb modulok kerülnek, érdemes lenne lecserélni 800-as, de még inkább 1066-os modulokra. Ha emelsz FSB-t, figyelj oda, hogy ne nagyon emelje a memóriaórjelet a névleges értéke fölé
p.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
Lehet, hogy van egyszerübb megoldás is, de utoljára NW procikat tuningoltam az akkori egyszerű lapokkal. Ott elég volt a CMOS clear, az tényleg clear volt.....
E6750 procit tuningolgatok most.
Meglepő hogy elindul 3.96 GHz-en 1,4V-vel + lég
WinXp betölt 3.86-on.
De stabil csak 3.75-ön.Normális hogy ekkora különbségek vannak?
Régebben pár tiz Hz választotta el a stabil állapotot a Boot haláltól.A 3.96 után reménykedtem hogy 3.90-en stabil lesz....
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Ősember
üzenetére
Nekem CMOS clear után egy fekete-fehér ablak jön fel, nem a BIOS.
Azt mondja csekszumma (bios adatok ellenörző száma) nem OK és válasszam ki a betöltendő profilt vagy default bios beállításokat.
Számolja a másodperceket és 20Sec után a defaultot betölti. (amivel persze nem megy az OC)Mielött lejárna az idő és betöltené a "régit", nyomj F1-et (Continue) akkor elindul hibás CHKSUM-val is a gép.
Aztán kikapcs és belépés BIOS-ba.Ha nem jön be az f-f ablak, akkor nem tudom mit csinálj.
Mondjuk én már az alaplapról lehúztam a tápot is..... kivettem a kártyákat, stb, stb
1 napot kinlódtam vele. -
Tristan13
csendes tag
Hali!
Mennyi esélyt láttok a tuningolásra??
945P-DS3
E6300
2x512 MB PQI DDR2-533
ST 160GB
Sapphire X1950Pro
Mercury 400WElméletileg a 945-ös lapok nem éppen erre termettek, de azért kiváncsi lennék a véleményetekre. A ram és a táp sem valami jó

Előre is köszönöm!!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
OK, köszi.
A szorzó lock nélküli procikkal mi a helyzet?
Van minimum szorzója?
És ha van akkor müxik vele ez az AUTO szorzó állítás terhelés nélkül?És ha van ilyen proci, akkor hol lehetne venni?
-
Ősember
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
nekem is giga lapom van, de sehogy sem akar most már végre alap fsb fölé menni... cmos clear meg ilyen okosságok nem segitenek. amikor belépek a biosba, akkor minden enabled-en van ugy, ahogy mentésnél beállitottam

-
pschio
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
nekem is gigam van de ilyet csak akkor csinalt mikor tuningoltam es adott beallitasok miatt nem indult el. masodik inditasnal atrakta magat disabledre es igy folytathattaom tovabb a munkat

-
parandroid
félisten
Ugyanilyen konfigom van, és néha bizony ez előfordul. Az okáról fogalmam sincs, de Gigabyte betegség lehet, mert előtte a GA-945GCM-S2 is csinálta az E4300-zal, meg ez a lap is az E4300-zal, hogy egy-egy indításnál visszatette a frekiket alapra (mintha nem tudna elindulni az emelt FSB-vel). Ilyenkor az FSB emelés engedélyezését ENABLED-ről DISABLED-re állítja, amivel default-ra áll minden, és a RAM-ot is defaultra teszi. Egyszerűen be kell lépni BIOS-ba, és a két DISABLED-et visszaállítani ENABLED-re. Szerencsére ritkán fordul elő.
p
-
parandroid
félisten
válasz
fsb1000
üzenetére
A minimum szorzó 6-os. A legszélesebb szorzótartománya általában azonos processzorcsaládon belül a minél magasabb típusszámú prociknak van. Más kérdés, hogy ezek általában kevésbé tuningolhatók, viszont drágábbak.
Alapvetően azt tudom tanácsolni, hogy alapból hajtsd alacsonyabb órajelen a procidat, és ha tudod, hogy játszani akarsz, vagy egyéb teljesítményigényes feladatra készülsz, akkor emeld csak az órajelet.
Bár mire nem elég manapság egy alapórajeles bármilyen E4/6/7/8xxx proci?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
p
-
fsb1000
nagyúr
Üdv
Melyik az a Core 2 proci amelyiknek legnagyobb a szorzó tartománya és... kicsit tuningolni is lehet?
Jelenleg 6750-esem van 6-8 szorzóval.
Nagyon jót tesz a ház hőmérsékletnek hogy csak 6x-vel megy pl. netezés alatt.**
Számomra ideális lenne egy 5-10 szorzójú.... 333@400 FSB-jü proci.
De azt hiszem ilyen nincs. -
q2w3
senior tag
Hy! Most készülök venni, egy intel E8200-as procit, és azt szeretném tudni, hogy milyen hűtőt rakjak rá? olyan mx 8k lenne rá a keret.
-
C4mP
csendes tag
Sziasztok van egy hatalmas gondom...
Kb 4 hónapja vettem egy E6550-es procit, és azóta 3108MHz-en járattam egészen máig...
Semmi baja nem volt, most meg 333FSB-n megy (alap 2333) pedig a BIOSban 444 van. (mint eddig is)
Feszt adok neki 1.43-at, de a többi BIOS beállításom mintha nem fogadná el.
Egyik pillanatról a másikra, nem tudom hogy mi lehet a probléma pls segítsetek.
Biost most frissítettem és nem oldotta meg a problémámat.Konfigom: GA-P35 DS3, E6550, 2GB ram (1066), GA-NX96T (9600GT)
Bármilyen 5letet szívesen fogadok, akár priviben is...
-
HSM
félisten
válasz
BillBácsi
üzenetére
Az nem jelent semmit.... Nekem volt szerncsém olyan 6750-hez, ami 3200-on sem ment....
Kicsit ideges is ettem...
Előtte 6550-em volt, az 3325-öt ment alapfeszen. Azóta nagyobb szerencsém lett, találtam egy 6750-t, ami viszi a 3600-at... 
A tuning mindig szerencse kérdése! (+kicsi FPO ismerettel annyira nem
) -
törölt tag
Na gondoltam beírom.
E6300@3150Mhz (Menne 32xx-et is,csak így atomstabil)
Giga 965p-ds3 lapban
Crucial B. Tracer 800-as ramokkal
1,4V-n megy most, eddig 1évig 1,45-ön ment. Oka: lusta vagyok kísérletezni.
Windóz alatt: 40fok
Játék alatt 45fok

-
Nescafé
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Nekem is ennyivel megy a prockó 9*400-on,feszt mennyit állitasz biosba?
Mert én ha normalon hagyom és Prime95-öt elinditom akkor 1,168-at ad neki. -
Nomad10001
csendes tag
válasz
laragirl83
üzenetére
Köszi ez rendben...de mondjuk nekem van a gépben egy e4300-as proci, plusz 3 Giga 800 Mhz-es DDR2 Ram(Kingmax), és egy Geforce 6500-as kártya--meddig lehet mondjuk húzni az AI Tuningban, hogy ne szálljon el, gyári hűtővel? Esetleg azon kívül mást kell állítani, vagy azt magától automatán hozzákalibrálja?
Thx!

-
laragirl83
őstag
válasz
Nomad10001
üzenetére
Amikor host freqit állítod, a 200at ami quad pumppal lesz ugye 800, vagyis az FSB, akkor ha 210-re rakod, akkor =4*210 ami ugye 840MHz FSB, az órajel pedig 9-es szorzóval = 1890MHz.
Az FSB érték ha minimum 1:1ben hajtod ramokat meghatározza a memória sebességét is. Vagyis ahogy növeled FSB-t úgy nő ram sebessége is. -
laragirl83
őstag
9*400MHz@1.168V

-
Nomad10001
csendes tag
Légyszi vki...:-)
Szájbarágósan lenne szükségem az infora...Köcce!
-
Nomad10001
csendes tag
Hali, All!
Alapvető kérdésem van, több topicot átnyálaztam, de egy vmit nem értek... e4300-as 1,8 Ghz-es procim van, aminek alapból 800 az fsb-je(ezt a CPU órajel alatt látom, szürke mezőben.) Tehát ha állítok a Host freqin(ami 200),mondjuk 10-et, akkor órajel lesz pl 1800-ról, 1890, de ez is megnő 890-re. Ez normális? Nem akarom hogy füstbe nem terv legyen...:-)
Elég újonc vok, lehet h lámát kérdezek, akkor sorry, dehát húznám a kicsit...
-
Pocak89
senior tag
Hali! Amióta 4GB memóm van azóta nem hajlandó működni a gépem 400-as FSB-vel. Vki tudna segíteni? 2GB rammal simán ment.
-
Dashes
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Link javítva
Nem rossz
, 24/7-hez ideális. -
matyee123
tag
Sziasztok!
Megpróbáltam felhúzni a Core 2 duo E6300 osomat!
1.87Ghz röl 2.8Ghz-re és nem értem hogy miért ingadozik a feszültség!
Egyszercsak 2.8Ghz en megy aztán leugrik 2.4-re!
Mitöl lehet ez?
P5kc alaplapom van!
FSB:400 ra van állítva
Szorzó :7*esre és a windows indulásakor kb félpercig úgy is van aztán fogja magát és a szorzó visszaugrik 6 osra és a feszültség kicsit ingadozik! -
Cyberbeni
addikt
9600gt-nek jót tesz az, ha magasabb a pci-e freki: [link]
-
ÉM
tag
Szevasztok!
Van egy olyan problémám, hogyha tuninggal próbálkozom, beállítok biznyos értékeket (2,8Ghz, 2,9Ghz, tök mindegy akármi) az első újraindításig tökéletesen megy a gép. De újraindítás után csak alaphelyzetben hajlandó elindulni. Tudtok vmi megoldást erre? Vagy vmit én rosszul állítottam be?
A konfigom: E6600, Gigabyte 965 S3, 2x1gb kingmax 1066.
Korábban egy E6300-at használtam annál ilyen nem történt, minden ment normálisan. -
jorden06
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Most 1,3V-nál járok, és úgy néz ki ez stabil (20perce megy az Orthos) bár ennél lentebb még nem mentem, érdemes még próbálkozni még kisebb értékkel? Azért ez érdekes, hogy alapból meg 1,4V-ot ad neki a lap, ezt, hogy találja ki, csak biztosra akar menni?
Ez az 1,3V kicsit érdekes nekem, szerintem a P5K lapom még alapon járatva is több feszt ad a procinak mint én most húzva
nem fura ez egy kicsit?Mindenesetre -10fok az eddigi eredményem
47/46 fok a magonkénti hőmérséklet load alatt Xigamatek HDT-S1283-mal 5V-os ventikkel (1elöl / 1hátul és 1procin)A gyári pasztából raktam rá de nem vittem túlzásba, ez mennyire számít jó eredménynek? -
Zé_Mester
őstag
válasz
jorden06
üzenetére
AUTO feszt el kell felejteni. FIX értéket állíts be és azon tesztelj.
a 6750-nek az 1,4V aféle bemelegítő fesz, lazán bírja, nem döglik meg tőle, mint a 45nm-es társai.
próbáld ki úgy, hogy beállítassz neki 1,375V-ot, és Prime95-tel teszteld le (SMALL FTTs).
ha prime megy 15-20 percig, akkor restart és vegyél vissza egy kicsit a feszből, pl 1,3725V.
és így is teszteld ki. és ha így is megy, akkor szépen úra restart, mégkisebb fesz, és újra teszt.
és így szépen.
lesz egy olyan fesz, amikor a Prime már bepirosodik (hibázik). akkor az azt jelenti hogy az a fesz már kevés. így megtalálod azt az értéket ami a minimum, és amin még stabil a rendszer.
ha megvan a végleges fesz, akkor engedj rá legalább 1-1,5 órás Prime-t.
ha nem hibázik akkor nyugodtan hátradőlhetsz és élvezheted munkád gyümölcsét

-
jorden06
senior tag
Hali!
Az E6750-es procim próbálgatom mostanában, az lenne a célom, hogy minnél kevesebb magfesz-el tartsa a 406*8 / 3248MHz-et (minnél kevesebb hőtermelés végett, hogy a ventik is lassabban járjanak és teljesítmény is legyen valamennyi)
Auto fesz. mellett kb 1,4000V-ra lövi be magát a lap, manuális állításokkal 1,3500V - 1,3750V tartományban kb 5-6 fokot nyerek vele, Orthos-al terhelem, hogy stabil-e és eddig végig az volt.
Ha beállítom kb 1,3625V-ra és pár órás benchmark után stabilnak tűnik, hagyhatom úgy? Nem kell aggódnom, hogy később valami baja lesz és restart pont mikor fontos dolog megy...?

-
Zé_Mester
őstag
THX.

most 8x450FSB-vel simán bebootolt.
éjszaka majdnem kinyírtam a komplett gépemet, hála az asztal mellé kiterített motyónak és a monitor mellett lévő ásványvíznek
de nem történt ekkora baj, de fél 4-kor még itt törölgettem a vizet mindenhonnan
na mindegy, már álmos voltam 
nézem most tovább, hátha sikerül még egy kicsit többet is

-
Zé_Mester
őstag
szép estét emberek
tudom hogy csak én vagyok ilyen alvászavaros megszállott állat, de itt egy aprócska eredmény, egy ugyanilyen aprócska procitól :
Intel DualCore Celeron E1200@8x440FSB (3520MHz) - 120% OC !!! 
megindult a kis vacak, hejj azannya
ez még nem a végleges eredmény, megy még tovább is (remélem).
ui.: feszt csak találomra állítottam be neki, majd szórakozok vele hogy mennyi a min, amikor már megvan a vége

-
bosa
tag
Hy!
Problémám lenne a setfsb progival.
P5LD2/c lapom van a progiban csak vm -se ami CV122CPVG ez
beállítom majd get fsb és azt írja hogy: PLL ID error
Hogy tudnám kiolvasni a pci-ex frequencyt? -
Hurkaleves
őstag
Szerintem nem a ramokkal lesz ott a gond, azoknak sztem 900 Cl5-öt simán vinniük kéne 2,1v-tal. Próbáld meg nagyobb vcore-ral vagy esetleg az MCH-nak is adhatsz +0,1v-ot.
Vid-et csak akkor tudsz nézni, ha már bent van a gépben a proci, CoretTemppel tudod lecsekkolni, FPO-ból sajnos nem derül ki

-
PPSH
őstag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
neztem procc 1,4v ram 2,1v es semmi
8*425 ugyanugy nem megy
sztem a ramom keves neki
nembaj majd veszek szintugy 4gb fincsi CL4-es kit-et
amugy mas kerdes:honnan tudom megallapitani hogy az adott processzor milyen vid-el rendelkezik?az FPO-bol lehet valamire kovetkeztetni?
-
Hurkaleves
őstag
válasz
dokee78
üzenetére
PCIe frekit fixáld 100-ra, és nem árt, ha a vcore-t is fixálod, mert auto-n össze-vissza túl feszelheti a lap a procit ( mondjuk ez órajeltől függ és 3ghz még nem lenne veészes, de biztos ami tutifix )
Sztem 1,2v vcore-ral próbáld meg a 3ghz-et, ja meg a többi fesz értéket is fixálhatod ( giga lapoknál asszem van olyan, h normál, sztem arra rakd őket )
PPSH: total random. Pl nézd: az én e6400-am megy 1,3v-tal 8x400-at, de 8x425-höz már 1,39v kell neki. Szóval ki kell kísérletezni a legkisebb feszt..
-
PPSH
őstag
hi emberek.mik a tapasztalatok E6750-es tuningolasakor?arra utalok hogy 8*425-hoz mar kell feszt emelni?nalam 8*400-on megy most semmi piszkalassal.

-
dokee78
félisten
Hali!
Szeretném felhúzni az E8200 Procim 3Ghz-re és lenne pár kérdésem!
(tudom,hogy többre képes,de elég ennyi nekem)1.Ha a BIOS-ban állítom az FSB-t alul villog hogy optimalizáljam vagy ilyesmi.(Gigabyte EP-35DS3R alaplap)
Gondolom a feszültségek és pci express órajelre gondol.
2. Mennyire kell fixálni a pci express órajelet?3. Elég-e a gyári hütés 3Ghz-re?
Gigabyre EP-35DS3r
E 8200
2x1GB GEIL ULTRA 800Mhz
Samsung HD200J 200GB
Samsung S203D
Inno3D 9600GT
HKC UPS 550W táp
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de winrar, everest lefut, biztos van még benne

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, 24/7-hez ideális.
47/46 fok a magonkénti hőmérséklet load alatt Xigamatek HDT-S1283-mal 5V-os ventikkel (1elöl / 1hátul és 1procin)A gyári pasztából raktam rá de nem vittem túlzásba, ez mennyire számít jó eredménynek?
de nem történt ekkora baj, de fél 4-kor még itt törölgettem a vizet mindenhonnan