Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Yettel topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Fotók, videók mobillal
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
booz
senior tag
ezt a c.i.a.2 mire érdemes állitani?
-
booz
senior tag
sikerült valahogy 5.5.518 ra belöni megcseréltem a memoriákat
-
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Vannak lapok, amivel 2V-t is lehet adni, meg 3V-t DDR2-es memóknak, és? Gondolom pontos adataid vannak róla, hogy 45nm-es csíkszélességű proci esetében mekkora az átütési feszültség, ami 65nm-es esetében 1.65V valós fesz környéke. 45nm-en ez több vagy kevesebb szerinted?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
hát az én E8400-asomnak még így előre üzenem, hogy amennyiben nem hajlandó 4500-at menni (legalább) akkor jobb ha el se indul felém, mert nekifutásból vágom pofán.
na de most komolyba
: kíváncsi leszek mit fog alkotni, az tuti hogy kicsivel hűvösebb lesz mint a mostani E6750-em, márcsak abból is gondolom hogy 45nm.
meg az tetszik majd az egészbe hogy mostmár a Deluxe is le tud adni 1,7V-nál egy kicsivel többet a procinak : ~1,725-1,740V-ot, úgyhogy kíváncsi leszek mit fog alkozni a kicsike
de majd úgyis teszek ide képet
(csak már lenne itt
) -
zLL
tag
adatlap alapján nem nagyon cseréltél gépet tavaly nyáron

-
booz
senior tag
kedves subaruwrc erre modnd meg a választ én a biosba 4.4.4.12 re állitottam be a memokat és mégis ezt mutatja[link]

-
subaruwrc
félisten
no comment

ha lehet egy kérdésem rá tudok valahogy keresni régebbi cpu-z validomra úgy hogy nem tudom az ID-t?

-
zLL
tag
Hi!
Mennyire lesz húzható a 8000-es széria ? -
subaruwrc
félisten
válasz
Grof-Zero
üzenetére
1: az új biossal megjelent az fsb strap funkció ami auton van és feljebbtolja a lap magától amiért emelkedik a performance level és gyengülnek az eredmények
2: az új bios egy rakat szar.
hátha egy két eredménybe még a ramodat is megverem :-) lehet próbálkozni
már látom hol vagyok veszélybe
booz
az hogy az istenbe lehet? miért nem tudod fölérángatni?
minek kapcsolta ki a tápot?Zé_Mester te betegvagy

-
booz
senior tag
kedves rallyautó kollégám (subaruwrc)sajna amiota az asszony tegnap csak ugy kikapcsolta a tápon a kapcsolot nemnagyon tudom a procit 3,2 fölé gyötörni
semmi normális win kikapcsolás hanem puff a közepébe kivagyokMOST KÉNE A VÉRNYOMÁS MÉRÖ
-
Grof-Zero
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
nem erre értettem. A jelenség : 2 es bios ami alapban volt a lapon azzal dobálta a gép azokat az eredméyneket amivel mögötted vagyok a listán a memória írás olvasás meg ilyenekben. Ja és az ócska geil ultra memo 46ns időzítést hozott. Ezután nekibuzdulva hátha lesz ez még jobb is felpakoltam a 4es 5ös 6os biost. Gépet tuningba ugrattam, az hagyján hogy ugyan azt a sebességet nem tudtam beállítani ami előtte a 2es biossal ment nem sokkal rosszabra de azért sikerült belőni, a ram olvasás írás kb 1000 pontal lett kevesebb az everestbe , a másolás kb maradt ugyan annyi, az időzités nem akart 50ns alá menni. Na ezek után kérdezem én mi a fene van ? Az uj bios egy kalap kaka ? VAgy nem értem, nem jobbnak kellene lennie ? esetleg? Most azon gondolkozom felrakom a régi biost ha lehet, bár utána néztem ugy néz ki dos alól vissza lehet pakolni, hátha megint lesznek szép eredmények azuj 6850es procival és hátha egy két eredménybe még a ramodat is megverem :-)
-
Grof-Zero
tag
Hi mindenki!
Na én eladtam a 6750 et, ami kb 4120Mhz tudott 1.62V on. Most vettem egy 6850 est . Miért van az hogy 8*510 en még simán megy, 9x szozoval meg 4 GHz körülire tudom csak felrakni ? a 8x510 et 1.625V on tudja 56-60 fok körül. Mondjuk nekem nincs satirozva semmi a lapon , és a régi 2 es biossal simán nagyobb értékeket dobált a 6750. Valakinek van ötlete hogyan befolyásolhatja a bios a teszt eredményket? Asus lapon vissza lehet rakni régebbi biost?

-
Anthony28
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Ha elmegy az enyém veszek egyet, gondolom nálad is ez a project van előtérbe helyezve ha eladod a 6750-et.
Bár közel sem vagyok annyira biztos hogy mindegyik E8400 1,4V tudni fogja a 4ghz-et.
Szvsz u.a. lesz mint a 6750-el, vagy talán kicsit jobb.A nagy részük vinni fogja a 3,6-3,8ghz-et és a jobbak amiket talán annyira nem lesz nehéz kifogni,mert talán több jobb lesz belőlük mint az eddigi szériákból azok pedig a 4-4,2ghz-et.Persze lehet hogy tévedek.De az enyém normális hőfokok mellett tudja amit tud, tesztelve a 8400 pedig megint zsákbamacska lenne.Persze azzal is tisztában vagyok hogy 8-10k-t nyernék egy esetleges cserén.Ha elmegy ok, ha nem...marad. 
-
Anthony28
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Nem akarok több feszt adni neki.Direkt.Nem szeretem az ész nélküli fesz emelést, főleg azért a +30-40-50mhz-ért.Mindig a max. Prime95 stabil eredményre törekedtem amit használhatok akár 24/7-be is.A load 77fokból pedig 50mhz-ért nem akarok load 88fokot csinálni.Feleslegesen nyúznám a procit.Max. órajeles SuperPi 1M tesztek annyira nem motiválnak.Most is csak azért csináltam meg mivel árulom, és tudom hogy sokakat érdekel.
De azért köszi!

-
Anthony28
őstag
Megvan a végleges Prime95 stabil eredményem! 3960mhz, 8x495fsb, 1,568V. 5,5 órát nyúztam Prime95-tel szóval beton stabilnak mondható!
[Prime95] -
szombi
tag
Problémám van!
Vettem egy Gigabyte GA-G31M-S2L lapot
benne egy Celeron Conroe-L 440 ketyeg (200x10) 2.00GHz
és egy Kingston DDR2-800 1024MBProbléma, hogy az FSB tuningot hozzáköti a memóriához.
A memóriának csak ,,szorzót'' tudok állítani: [auto] vagy [x4.0+] vagy [x3.33]Emiatt még ez utóbbinál is eléggé korlátolt tuninglehetőségeim vannak,
230 FSB fölé nem tudok menni még memória-feszültségemeléssel sem.
Tudtommal ennek a procinak bírnia kell alapfeszen a 333FSB-t is,
de a memória miatt nem tudom megnézni...Ennek a lapnak is tudnia kéne a többi memória szorzót [x2.66] , [x2.00],
de nem tudom, hogyan kell előcsalogatni őket!
A Gigabyte EasyTune érdekes módon elő tudja hozni, csak a BIOS nem?
Nem hiszem hogy BIOS frissítés lenne a gond, mert akkor hogy a frászba lehetne
Core2 procit tenni a lapba???????????A CTRL+F1 csak a memória késleltetéseket hozza elő.
És nem, NEM veszek drágább lapot, mert nincs rá pénzem,
aki ezt írná inkább tartsa meg magának, vagy ******* sünt... -
Skizz
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hali

Ez a kép már az ősidőkben készült ám, tehát nem is tudomm... Asszem itt hagytam a ramokat a fracnba. Nem épp tuingbarát gél ramokrol van ám szo, tehát ilyen fsb mellett nem nagyon találják a helyüket, csak 800mhz vagy az alatt...
Asszem még valami 3.4ghz-en sikerált beállitani a szorzot ugy, hogy 930-on mentek, vagy nem tudom, de 950 fölött már besokallnak.
Vagy csak én b@sztam el valamit?
Minnyá' megyek a tuning kezdők topikba, csak hogy meglegyen a reggeli kávéd.
Ja és 5-5-5-15... Ezekkel még nem szorakoztam. Kisit hidegebb lesz a szobám akkor nekiesek megen a tuningnak, ramokat lehentelem és 16s alá megyek ha belepusztulok is 
-
Skizz
addikt
ON: [link]
Vagy netán már bélinkeltem? Na mind1. -
Próbáljatok kicsit kevesebbet offolni és csevegni, mert így elvész az infó. Plíz...
-
Zé_Mester
őstag
tövig

TÁJÉKOZTATÓ FELHÍVÁS !!!!!
mielőtt bárki megkérdezné hogy meddig lehet húzni a procit, meg mennyire érdemes, meg hogy nem árt-e neki, hogy xy fok felé megy, kérem külön írjanak privit Szépszemű kollégának (kicsikocsi-rally-team--->>subaruwrc)is , és akkor ő szívest örömest segít. addig én elmegyek veszek narancsot így előre is
Megértésüket köszönjük !
-
Skizz
addikt
Sok beteg ember...
Na de télleg hogy ON is legyek... Fuwazz nemtudok mit mondani. Na mind1. offtenger vége
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
ennyit szerintem simán elvárhatsz tőlem
tudod hogy mennyire sz...... szóval érted
na de hogy a modik ne b@sszanak ki mert csak offolok, itt egy kép.
ma készítettem. szobában történt, ASUS Silent Square Pro hűtővel.
sztem egész komoly lett (mármint a fesz-hőfok értelemben) -
Skizz
addikt
Tiszta nyugis lett itt minden.. Valaki árulja mán el nékem hogy meddig érdemes felhuzni a procimat.

-
Zé_Mester
őstag
jézus anyám!!!!!!
600as FSB azért nem kicsi, léggel meg nagyon komoly. űberbrutál cucc. gondolom nem a sarki zöldségesnél vetted

he Napsugár!!! (subaruwrc, vagy szépszemű, mitbánom én
mééé teszed tönkre a vérnyomásmérőt ???? elhiszem hogy neked már úgyse kell, de azért gondolj másokra. pl ajándékozd el, mert akik ezt olvassák garantáltan szükségük lesz rá
(de ha gondolod, csak szólj, segítek meghúzni a csomót
) -
booz
senior tag
kifogtam a jo procit E6550 alapfesszel és gyári hütövel 3500mhz

alapon 35fok terhelve crisys alatt max58fok a szobában kb 23fok
Új hozzászólás Aktív témák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Proxmox VE
- Yettel topik
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

küldjed neki az ívet ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

: kíváncsi leszek mit fog alkotni, az tuti hogy kicsivel hűvösebb lesz mint a mostani E6750-em, márcsak abból is gondolom hogy 45nm.
)

Bár közel sem vagyok annyira biztos hogy mindegyik E8400 1,4V tudni fogja a 4ghz-et.