Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Próbáltam 0,1-et, nem jött be.
P35 topicban végre válaszoltak, adjak 1,35V-ot a procinak. Kicsit soknak tűnik az alap 1,2 helyett, de állítólag így kell, mert úgyis leveszi más. Tény, hogy CPU-Z 1,2-nek látja a biosban beállított 1,262-t, és auto-n 1,265-nek látta, amire beállította, szóval lehet, hogy kell az 1,35. Csak erősen melegszik a proci. -
katt777
félisten
A problémám a következő. Rendszer atomstabil mindent alapra állítva 3,7GHz-en, RAM szorzó 2-re levéve. Adok normal helyett 1,262V-ot a procinak, ezt CPU-Z 1,2-nek látja (nem 1,265-nek, mint auto-tuninggal, ami eszerint több volt), minden más alapon, 3,7GHz helyett 3,9 stabil. Viszont bármit emelek ezután, hiába növelem a RAM-ok késleltetését, 4GHz-en megint csak vége. Mivel a RAM-oknak nem kell +fesz, elméletileg mennie kéne a rendszernek tovább is. Megoldás?
-
BalaNce87
addikt
Szerintetek a 8*400at vinné alapfeszültségen? Akkor emellett, hogy lehet a memókat 1Ghzre tenni?
-
BalaNce87
addikt
Szevasztok!
Ma fogom átvenni az új masinát és lenne egy két kérdésem. A proci egy wolfdale E 8200es lesz. Nem tudjátok véletlen, hogy alapjáraton mekkora fsb van hozzá rendelve?Illetve milyen szorzó? Elsőre a 333*8 lehet logikus...
Csak mert próbálnám majd húzni kicsit, aztán kíváncsi vok, h mit képes vinni alapfeszültségen, mert egyelőre marad rajta a gyári hűtése. Gyárilag 2.66 ra van belőve, de mondjuk 3at csak viszi alapfeszen. Vagy többet is, ki tudja...
Illetve egy másik kérdés, hogyan tudom megoldani, hogy a 800as ramok mondjuk ezren fussanak mellette? Ha tudtok akkor konkrét setupot mondjatok már, mert még nem vagyok guru a biosban és nem akarok rossz helyen nyúlkálni;)
Előre is köszi skacok!

-
Süni 1985 F
senior tag
Hello
Segítsetek légyszi procit felhúzni
Core 2 Duo 2.66GH 6750 -es és az alaplapom alap biossal ASUS P5K
Mit kell menyire és hol állítani?
Nézegettem a BIOST de FSB-t sehol nem lehet állítani vagy nemtudom!ADVENCED-ben.
Esetleg van egy másik menű amit nem találok vagy csak balf*sz vagyok?!
-
rob210
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Azért szoktak egy két tizedet adni, mert lehet , hogy csak látszólag stabil, de egy komolyabb terhelés mellett megborulna a rendszer.
Én spec mindig adok neki 0.1 et mert attól nem lesz baja.
A másik örülök neki, hogy te ilyen isten kegyeltje vagy, de én már láttam szétégett alkatrészeket. (sajnos)
Így ezen megjegyzésed cáfolnom kell sajnos.
Sőt már kingmax ramot is láttam megégve.
Semmi extra nem kellett hozzá csak egy Gigabyte ds4-es lap.
No comment.
/saját kezűleg sikerült leégetnem, gyönyörű fehéres világos szürkés füstöcske lengedezett a gép belsejében./ -
subaruwrc
félisten
ha alapfeszen stabil valami miért kéne egy két tized pluszban?

mod: ez a szétég olyan vicces
akkora feszt sok lap nem is tud adni amitől valamelyik komponens szétégne. mondjuk hiába tud a dfi-m 3v felett adni a ramnak attól az nem szétégne hanem szétb...szná az elektromigráció és az életbe nem bootolna be többet.... -
Tragger
tag
Alpfesz-en 450Mhz-es FSB. Stabil . Alapfeszen ez az eredmény károsíthat valamit? Vagy adjak még a procinak, vagy az MCH-nak kis +feszt?
-
katt777
félisten
válasz
Skiller
üzenetére
Visszatértem az Intelhez! Kapásból nem is láttam, hol lehet az E8400 vége, mert 3,9 GHz-en is gond nélkül ment. Aztán észrevettem, hogy auto-n hagyva a lap felviszi a feszeket, és növeli a RAM-ok késleltetését, így mindent Normal-ra állítottam, és, mondom, megnézem 3,6GHz-en. Simán megy.
Érdekesség: Eddig olyan teszteket láttam régi C2D-kről, hogy egy 3870-et 3,5GHz fölött kezdtek kihajtani 3D06 default tesztben, 3GHz-es AMD-mnél a kihajtáshoz 1680x1050-es felbontás kellett 8XAA, 16XAF, high precision beállítások mellett (default beállításokkal nem is tudtam megnézni a végét), erre ez az új Intel proci 3GHz-en simán kihajtja a VGA-mat 3D06 default-on. Nagyon eltalált valamit az Intel.
Első tesztjeim a tesztoldalamon. -
Skiller
tag
Köszönöm!
-
Skiller
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem!
MSI s775 P31 NEO2-FR
Asus s775 P5KPL-E
Gigabyte s775 GA-P31-DS3LA három alaplap közül nem tudom melyiket érdemes választani. P35ös chipsetre nincs pénzem.
-
Rusher
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Sry az vcore akart lenni
alias cpu voltage....ahogy már mondta a kolléga nálad CPU Voltage Control-Normal.....Asus jutott eszembe
, mert ott Auto-van neked meg Giga...mind1
Szóval tedd Normal-ra különben nem fog működni 
mod.: nyugodtan próbáld ki nem hiszem, hogy agyonfeszelné a procit a lap 400FSB-n...én is kipróbáltam egy 965DS3-lapnál és pontosan annyit állított be mint amennyit én manuálisan, hogy stabil legyen

-
Telefunen
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Ha nem normalon (vagyis alapfeszen) jár a proci, akkor nem működik a feszcsökkentés, csak a szorzót veszi le hatszorosra, szóval amit elgondoltál az sajnos nem fog menni

-
Sziszifeca
őstag
válasz
Telefunen
üzenetére
Jó, de én úgy szerettem volna, lehet hülyeség, hogy 3,2Ghz-re (400FSB) felhúztam a procit 1,41V-al, a Cpu Vid-je pedig:1,35.
Úgy akartam, hogy az XP-ben csak akkor emeljen feszt és mhz-t, hogyha szükség van rá, vagyis üres járaton ne 1,4V-tal menjen a proci.

Ez lehet kivitelezhetetlen, de így akartam.
Azt tudom hol lehet manuálisan levenni a feszt!

-
Telefunen
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
A processzor feszültségét (CPU Vcore -te CPU voltage control néven fogod megtalálni a BIOS-ban, állítsd normal-ra -tehát ne auto-ra-, vagy kézileg állítsd be neki a VID értékét) állítsd alapértékre (avagy a VID szerinti értékre), csak akkor fogja visszavenni a feszt is, a szorzóval együtt
-
A6ON
csendes tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Ki tudja. Talán igen talán nem
Próbálkozz a biosban. ott talán le birod venni
-
Rusher
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Próbáld meg kapcsold be az EIST+C1E-t és a cpu vcpre-t Auto-ra....én úgytudom csak így működik.....

-
Joci??
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
hát igazán nincs mit!

-
Joci??
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
ahha! szerintem ezt majd holnap khmm.. ma megválaszolják a skacok hogy mi hogy merre! addig bírd ki valahogy!

-
Joci??
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
hát nekem a asrock-nál nem de lehet neked kellene mellette nem volt még giga lapom

-
Joci??
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
miért? nem reagál rá?

-
Joci??
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
no müxik?

-
Joci??
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
miért nem mondtad a lehetőségeket!
EIST-az!!! 
-
Sziszifeca
őstag
Halihó!
Ki tud nekem segíteni?
Azt tunningnál melyik opcióval tudom bekacsolni, hogy csak akkor emeljen feszt ha szükség van rá??
C1E ?
TM2 ?
vagy EIST?
-
Joci??
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
de jó tuningnál is! nekem sikerült bekapcsolnom az alaplapon de hogy pontosan mi volt a neve azt nem tom! lényege az hogy energiagazdaságosan mennyen! valahol ott keresed ahol a procit tod tuningolni! de ha nem találod biztos valaki megmondja a pontos nevét!
-
Sziszifeca
őstag
3,2-ig húztam, 1,41 Volt-tal Több nekem nem is kell, most 3,2 vagy 3,4 (nem ringat).
Viszont lenne 1 kérdésem:
Azt tunningnál be tudom állítani, hogy akkor emeljen feszt 1,4-re ha szükség van rá??
Értem ezt a C1E bekapcsolása alatt (ezzel lehet????) Vagy tunningnál nem jó?

-
Joci??
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
tökkkkéletes! hagyhatod igy!

mod: mhz, Volt mennyi?

-
Sziszifeca
őstag
Hát köszönöm srácok, én a HWMONITOR-ral és a Core Temp-et használom, és azon az orthos terhelése alatt 1 óra után a max hőfok 61 volt, de ha netezek meg ilyesmi, akkor 30-32.
Ez yooo nem??
Tovább nem is akarom húzni, így teljesen stabil a gép.
-
Joci??
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
nekem nem érte el a 65fokot sem nem is engedtem volna "jobb félni mint megilyedni"
de sokan azt mondják hogy ha nem húzamosabb ideig használod magas hőfokon (80fok) akkor nem lessz semmi gond pl: teszteled. -
A6ON
csendes tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Nekem volt egy Intel Core 2 Duo-m csak eladtam és az max 70 fokig húzta

-
Joci??
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére

igen csúnyán néztem mikor megláttam 4V-ot a procinak!
1.5-se fájdalmas én megadtam neki és viselte csak húzamosabb ideig nem ajánlott! -
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
vagyis 1.4

-
törölt tag
Létezik olyan Intel proci, ami megfelelő léghűtés mellett alapórajelen tutira viszi a 3.2 GHz-t / 3.4 GHz / 3.6 GHz-t?
Én olyanról tudok, amit 3.0 GHz-t visz. Ugye ezek a 2-es és 4-es szériások...
-
laci06
senior tag
Akkor a délutáni/esti project lesz a proci további tesztelése

Ventiket kicsit feljebbtekerem, illetve kap egy kis feszt ez+az, minek kéne feszt adnom még? -
laci06
senior tag
Lejárt a mod...
3650-en azonnali kékhalál mihelyst indult a prime, mi lehet az oka?
Szerintem a procifesszel nem lehet még gond, esetleg a chipsetnek kéne emelni? P35-DS4, és most is +0,15v-t kap a chipset, a memória 2,2v-t kap, de 2,1v-n stabilan tudja az 1160-t, szal az nem lehet gond elvileg... -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Nah megjött az új hütőm, elkezdtem megnézni mit is tud a procim
itt járok
A cél a 3720 prime stabilan
, Noctua NH-U12P hüti, és a gyári venti 800-on, a mögötte lévő másik 12es venti is 800on pörög, vélemények a hütőről?
MOD: Kezdem 3650-en nézni -
Joci??
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
ez attól is függhet hogy húzva-e van van-e plusz Volt adva?
-
Sziszifeca
őstag
Hali!
Egy E6420-as procinak mekkora lehet a maximum hőmérséklete terhelt állapotban?
60 fok?
-
Tragger
tag
Szerintetek az gond, hogy tuning alatt be van kapcsolva az EIST és a C1E?
-
subaruwrc
félisten
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
nyílván majd abban a topikban válaszolnak. nem kell türelmetlenkedni.

-
[CS]Blade2
addikt
[link]
Erre válasz?? -
Rusher
őstag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Hát a 6420 nem ugyanaz a kategória volt sajnos tuningban
Inkább 1.37-1.38v körül érdemes próbálni a 400FSB-t...utána legfeljebb kevesebbel próbálkozni 
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Nem feltétlen. Az én e6400-amnak is 1,325v a vidje és mégis stabil 8x400-on 1,3v-tal. De, ha nem indul, akkor lépdess szépen felfelé a fesszel, de sztem 1,35v-tal már tuti, h vinni fogja.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Szia!
A procinak alapból 1,35000 V van megadva. Ennek nem kell nagyobb??
Köszike. -
Hurkaleves
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Hali!
8x400-at nézd meg. Ramok úgy 1:1-ben mennek frankón +0,2v nekik jó lesz. Porcinak lőjj be fix 1,3v-t , sztem bírni fogja. És a többi értéknek is adj meg vmi fix értéket: FSB, PLL meg mittudomén, hogy mik vannak, elég lesz vmi alacsony érték mindenhol, csak az a lényeg, hogy ne auton legyen, mert tuningnál abból nem mindig származik jó eredmény.
mod: a lapod topicjában amúgy tuti, h segítenek

-
Sziszifeca
őstag
Szió!
HELP!
A GA-EP35-DS3 új alpomban a 6420-as proci fesz emelés nélkül 2,9Ghz-en stabil, feljebb már van hogy be se bootol.!
A DDR2-t hútam +0,2V-ra, mert amúgy 3másodperces a resetem.
Valaki tudna segíteni!!!
Nem hiszem hogy a procim csak ennit bírna!
Melyik a jobb 8 x szorzóval, vagy nagyobb FSB 7-es szorzóval?Thx a segítséget!
-
Joci??
senior tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére

Kelvin:háá jaaa!

-
marci92
csendes tag
lol

Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD MSI SuprimX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

akkora feszt sok lap nem is tud adni amitől valamelyik komponens szétégne. mondjuk hiába tud a dfi-m 3v felett adni a ramnak attól az nem szétégne hanem szétb...szná az elektromigráció és az életbe nem bootolna be többet....

Szóval tedd Normal-ra különben nem fog működni 

EIST-az!!!
)