Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Magisk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Telefunen
üzenetére
1,35V a procinak 2V a memóriának 5:6:6:18- as időzítéssel ennél jobb időzítéssel memória hiba van még 2,05Volton is. Ha 400 MHz- re veszem az FSB- t akkor a legkisebb érték a memóriának 800MHz. PCI freki 100- on van. Tegnap ugyan ezen a beállításokon futott le minden teszt+ játszottam is hiba nélkül vagy 3 órát. Ma meg nem akart elindulni ezen a beállításokon.
Egyébként a memóriák CL4- esek.
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Telefunen
üzenetére
Szia.
Ma indítottam a g.épet és nem volt hajlandó elindulni a tegnap beállított értékeken vissza kellett állítanom az alapértékekre. Tehát megint nem volt kép a monitoron holott tegnap Intel Burn Test, Prime 95 és Mem Test hibátlanul lefutott. Tehát nem értem, hogy miért nem indult el a jó beállításokon. Ezt gondolom nem kell minden egyes indításnál külön beállítani. -
msgt.fubar
senior tag
válasz
Telefunen
üzenetére
Igen, most megnéztem, hogy visszavettem a szorzót 6-ra fixen, és bírta a 450-es fsb-t 1:1-ben a Kingmax, szóval a procinak van vége arrafele. Mondjuk 50%-os tuning sem rossz szerintem, bár lehetett látni már errefele jobbakat is. Akkor szerintem várok egy jobb E8600-ra, köszi.

-
msgt.fubar
senior tag
válasz
Telefunen
üzenetére
Sajnos nem egy szerencsés darab, 3.2-nél kifújt a tuning. Igaz lehet, hogy közrejátszanak ebben a 400MHz-re hitelesített olcsó Kingmax ramok is. Általában csak 2.4-en, vagy 2.8-on hajtom, mert akkor még feszt se kell emelnem (vagy csak minimálisan), és nem is nagyon melegszik. Csak azon gondolkodtam, hogy az E8400 gyárilag 3 GHz, azzal jó ideig ellennék, aztán ha szükség van akkor könnyen ki lehet belőle csalni többet.
-
törölt tag
válasz
Telefunen
üzenetére
"Prime közben (talán ha a VGA-t is terhelnéd valami bench-el akkor még jobb lenne) az everest/érzékelők fül alatt monitorozd a 12V-os ágat.. ha nagyon alacsony (11,6V és alatta), akkor könnyen lehet hogy a tápod a gond"
Ezt elmagyaráznád hogyan is érted?Nagyon kezdő vagyok,mint láthatod

-
TheProb
veterán
válasz
Telefunen
üzenetére
Jelenleg nem 1:1 az arány (nem frissítettem az aláírást). Most 400X8 fesz 1,75V, ramok meg 1000(4:5) a fesz 2,3V. Sokan azt mondják, hogy sok az 1,75V akkor mennyire vissza és így mennyit tudok kihozni a ramok-ból is, ja és ramok-nak mennyi kakaót adjak? A cpu hűtő gyári,ja és nem akarom megsütni egyiket se

Szerkeztve: a cpu prime alatt így 71fokra ment fel eddig.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Telefunen
üzenetére
benchmark erejéig szerintem meg lehet oldani.
de amúgy támogatom a 450*8 megszilárdítását. (amúgy 1125mhz-en mennek a ramok, nem pedig 1166-on)
amúgy az én ramjaim kékhaláloznak 450*2,5(1125mhz) beállítással, viszont 360*3,2(1152mhz)-n 10percig engedtem a memtest-et, és addig hibátlan volt. -
old gray
addikt
-
Tyberius
aktív tag
válasz
Telefunen
üzenetére
Hát, utólag könnyen okos az ember... de az a helyzet, hogy már két éve nem volt pénzem gépet fejleszteni, és úgy néz ki, hogy most egy darabig nem is lesz. De hirtelen leesett egy kis extra pénz, azt vettem belőle, amit tudtam... alaplap, proci, értelmes (=a mostaninál jobb, lehetőleg 8xxx-es Nvidia) videokártya és memó tutira nem jött volna ki belőle, úgy meg nem fogok egy működő gépet beáldozni, hogy "eladogatok belőle ezt-azt, aztán majd csak összejön a pénz egy gépre", főleg, hogy most már nem könnyű vevőt találni az elavult cuccaimra.
Így viszont addig halaszthatom a további bővítést, ameddig jólesik, viszont megvan az, amit a leginkább akartam: a Bartonomnál sokkal gyorsabb, kétmagos proci.
Most éppen statisztikai számításokat végzek vele 2x gyorsabban, mint eddig (1 magon), de közben HD-filmeket nézni és 30 ablakban böngészni is jól lehet
és a kedvenc játékom, az erősen procizabáló Anarchy Online is lényegesen gyorsabban fut, mint eddig. Szóval 1GB DDR ide, 12%-os húzhatóság oda, én elégedett vagyok az új gépemmel. 
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Telefunen
üzenetére
Ezt nem tudom saját tapasztalatból...
Viszont olvastam külföldi OC oldalakon hogy bőven megküldik 1,5V-vel is az E8400-at.
Persze lehet hogy csak a max freki elérése miatt és nem igy üzemelnek folyamatosan.
Én speciel az alulórajelezés és alulfeszelés híve vagyok....A ramot sem tudtam fejből, de asszem írtam valahol, hogy gyári fesz +0,1V
-
Tristan13
csendes tag
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Telefunen
üzenetére
Jó, de én úgy szerettem volna, lehet hülyeség, hogy 3,2Ghz-re (400FSB) felhúztam a procit 1,41V-al, a Cpu Vid-je pedig:1,35.
Úgy akartam, hogy az XP-ben csak akkor emeljen feszt és mhz-t, hogyha szükség van rá, vagyis üres járaton ne 1,4V-tal menjen a proci.

Ez lehet kivitelezhetetlen, de így akartam.
Azt tudom hol lehet manuálisan levenni a feszt!

-
Balupapa
senior tag
válasz
Telefunen
üzenetére
kicsit jol megy a procid

Ujra fogom pasztázni ( mert nagyon szarul lett megcsinálva, meg amugy is mikor legutoljára alaplap csere volt nem tudtam ujrapasztázni és 1.5 éves a cucc a procin meg a bordán
) Az segíthet valamit ha feldobok a infinity masik oldalára is egy 12-es ventit?mod: amugy nem

-
Joci??
senior tag
válasz
Telefunen
üzenetére
figy nem hiszem hogy ha én aszt mondom hogy "ha mázlid van akkor megy többet" erre ő nem fogja még megprobálni sem. miért lenne balszerencsém vele? azért mert nem hajtom ki a lelkét és csak 3.2Ghz-en futtatam attól még az ment többet 3,5ghz fölött meg már a hűtésem nem bírta!
mod: neked hogy megy 3570Ghz-en a proci?

-
rob210
nagyúr
válasz
Telefunen
üzenetére
Megy bizony nem is kevéssel.
Jó néhány E6420 volt a kezeim között szinte mindegyiket 3.6 Ghz-re sikerült felhúzni.
Igaz komoly hűtéssel.
1db-al találkoztam ami 3Ghzen már instabil volt, de ezen szerintem a kupak minősége volt a gond.
Sík felületre téve látszott, hogy egyenetlen a sipkája a procinak.
-
Biga123
addikt
válasz
Telefunen
üzenetére
4-modullal nekem a 800-asok se voltak hajlandók menni alapon 1,8-al...
2V-on ment 800-on stabilan.... ha kap egy kis tuningot akkor meg min 2.1 valós...(biosban 2.2) amennyire utánnaolvastam az 1066-osok még annyira se tuningolhatók mint a 800-asok...
Amúgy valószinű hogy a ramokkal van gubanc... az én E8200 alapfeszen simán viszi a 3600MHz-t.. 800-as ramokkal..... -
Fr@ps
tag
válasz
Telefunen
üzenetére
egyénként everest ultimate edition-nal mértem
18°C-volt 64°farenheit...komoly...a vinyóm 36° a deszka meg 30°
minek hazudnék...
a hűtés: egy 8cm-es venti oldalt...hátul 12 cm-es +a tápventi+a procventi....ami ottvan a proci környékén...és egy Thermaltake mambo házam van...szóval a házban is olyan 20-30° van...
ja igen és tudnál adni egy linket egy ujabb everestről...?
köszi 

-
katt777
félisten
-
rob210
nagyúr
válasz
Telefunen
üzenetére
Ebben nem kételkedek, de meddig?
Te már használtad a lapodat 500-as FSB felett stabilan nap mint nap?
Mert szerintem nem. (ha tévednék akkor viszont taníts)
500-as FSB felett az összes Gigabyte lap chipsettje el kezd forrni.
Ezt tapasztalatból mondom.
Gigabyte 965 ds4, ds3 / P35 DS4,(jelenlegi) lap tulaj voltam és mindegyiknél ezt tapasztaltam.
Még amikor a vizet rászereltem akkor is hihetetlen hőt adott le.
Tapasztalatom szerint a teljes vizes rendszerem hőmérsékletét 8°C- al emelte meg az 500FSB feletti hajtás.
Ami egy teljes vízhűtő körben nagyon soknak számít.

-
fdisk
őstag
válasz
Telefunen
üzenetére
A Tiedhez képest valóban elhanygolható.
7*530-on kb 3 perc prime után restart volt.
Feltettem 7*550-re.(mért ne
)
win csíkig eljut,felbontást váltott, fagyizott,majd restartoltam.
Vagy ram v ez a lap vége.Én a lapra saccolok.Bár a ram sem kizárt.
De mit is várjak,hisz 800-ok.mod.:7*515-ön a dos-os memtest 100%-ig lefutott hiba nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Anyagi helyzetek és életutak
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

4 elem hőfokát mutatja.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
és a kedvenc játékom, az erősen procizabáló Anarchy Online is lényegesen gyorsabban fut, mint eddig. Szóval 1GB DDR ide, 12%-os húzhatóság oda, én elégedett vagyok az új gépemmel. 

) Az segíthet valamit ha feldobok a infinity masik oldalára is egy 12-es ventit?

)