Hirdetés
- Yettel topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Fotók, videók mobillal
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
booz
senior tag
amugy miért bántjátok Z-mestert
z veled vagyok
-
booz
senior tag
megint gyülnek az off-ok rendesen

-
AirBooms
addikt
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Jah, tényleg félreértettem...persze, hogy nem gyorsabb ugyanazon a frekin a Crucial a Kingmaxtól.

Viszont nagyobb esély van rá egy Crucialnál, hogy menni fog 1200 MHz-en akár 2,2 volttal, mint egy Kingmaxnál, ami esetleg még nagyobb feszt se fogja bírni. Hála istennek, neked szerencséfd volt, s ez a lényeg!

-
booz
senior tag
valami progi ami pontosan mutatja szoftveresen a ram feszt? everest kivéve
-
Zé_Mester
őstag
válasz
AirBooms
üzenetére
ezt most sztem félreértetted.
a hsz-em az 1200MHz-re vonatkozik, és nem hiszem hogy egy 2x olyan drága ram ugyanilyen sebességen, ugyanígy 5-5-5-15-be bármivel is jobb lenne, attól hogy Crucial vagy OCZ, de lehet hogy én tévedek, annyira nem értek a velős részre
de ez nem ide tartozik.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Quiksilver
üzenetére
persze.gondolkozzál csak.
Zé_Mester nekem8 -
AirBooms
addikt
válasz
Quiksilver
üzenetére
Talán nem véletlen, hogy itt a nagytöbbség a Crucialokat ajánlja neked...

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
mit bánom hova vágott téged a hsz, sztem egy "átlag" (és ezzel senkit nem akarok megsérteni) felhasználó számára nem hiszem hogy az lesz a fontos hogy mekkora a sávszél, hanem hogy ki tudja-e hajtani a procit az elképzelt órajelig vagy sem.
de lehet hogy én vagyok nagyon gyagya, de akkor nézzétek el
-
booz
senior tag
asszem megvan a megoldás aTÁP csere volt chif 400w-rol tutira mentem chiftec 850w és lám most mükszik 3,5ghz 1,4v 1000mhz cl 5.5.5.15 2,3v
subaruwrc és z-mester nemenjetek a dunára
-
AirBooms
addikt
válasz
Quiksilver
üzenetére
Én viszont pont azt írtam, hogy a crucialokkal jobban jársz, ráadásul nem egy mushkin xp2 8500 elfüstölt - köztük az enyém is...

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Quiksilver
üzenetére
nagyon egyszerű
CSAVARHÚZÓÓÓ !!!!!
[OFF]oda érinted ahova a bekapcsoló gonb csatika is menne, így összezárod és indul is
én majd 2 hónapig így hajtottam a gépet, sztem álmomból felébresztve vak sötétben is gondd nélkül ment volna a dolog
de majd megszokod ha olyan helyzetbe kerülsz
amúgy nagyon jó dolog volt, kicsit jobban tetszett a mostani hát power gomb nyomogatós dologtól, mert EXTRÉM, és azért mert így illetéktelen nem tudta bekapcsolni (máraki nem értett hozzá LoL
)[/OFF] -
subaruwrc
félisten
válasz
Quiksilver
üzenetére
egy csavarhúzóval megoldható de ha megmondod hogy ez miért ide tartozik vagy miért nincs offba akkor nyertél 4*2gb 800as kingmaxxot

-
AirBooms
addikt
válasz
Quiksilver
üzenetére
Egyébként a Crucialokkal még a Mushkin XP2-nél is elégedettebb vagyok! Ráadásul az egyik nem bírta a gyár által megadott fesz alatti értéket sem, s ahogy hallottam a "forgalmazótól", másoknál is előfordult ilyesmi!
-
subaruwrc
félisten
válasz
Quiksilver
üzenetére
ezért ajánlottam pl a crucialt amiben nem csalódsz
és eléggé tuningram.....
de mindezeken kívül ez már egy ramos topikba tartozna... -
Zé_Mester
őstag
válasz
Quiksilver
üzenetére
azt nem írtad hogy procit vettél-e már vagy még agyalsz rajta ( ne vedd tolakodásnak de lenne egy ajánlatom) -->>C2D E6750 - GARIS
ha esetleg érdekel, írj privit, megbeszéljük !!!
-
subaruwrc
félisten
válasz
Quiksilver
üzenetére
ja és tuningramot keresel.....
-
Quiksilver
aktív tag
válasz
Quiksilver
üzenetére
jah már értem! hírdettél ramot én meg nem vettem meg!
sorry én kérek elnézést 
-
AirBooms
addikt
válasz
Quiksilver
üzenetére
Bezzeg két hete, amikor hirdettem, nem voltál sehol!
Egyébként meg szerintem Crucial Ballistix-ot, vagy Tracert vegyél. Szinte mindegyik megy 1200 Mhz-en CL5-ben, s az áruk is egész tűrhető!
-
subaruwrc
félisten
válasz
Zé_Mester
üzenetére
szerintem nem éri meg a 25-30e ft-os ram, csak azért hogy most az Baliistix vagy A-Data EE, mert a világon soha nem használod majd ki, csak esetleg villoghatsz vele hogy ilyen meg olyan késleltetéssel Everest tesztben ennyi meg annyi MB/s-et produkál. --> sztem nincs értelme !!! azért ennél picit többet ér az... intel rendszerben a sávszél kicsit nagyobb hangsúlyt kap mint amennyire te tartod....
kicsit mellbevágott a hsz-ed
-
subaruwrc
félisten
válasz
Quiksilver
üzenetére
elég a 800as is de az olcsó memó árak miatt jobban megéri az 1066os.több beállítási lehetőséged van.
jó igen a 4gb ramhoz 64bit es OS kell meg bit es programok.és nem a mennyiség számít....de te döntesz -
Quiksilver
aktív tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
hali! az alaplapot már megvettem! azért lett ez mert EBAY-en vettem és a kiszállítással együtt kb 23ft volt(ha jól tom akkor itt M.o.-n 35k körül van) ezért lett ez. a proci meg használtan lesz véve itt a PH!-n. a ramokkal én is nagy dilemmába vok mivel lehet h jobban megéri 2x1gb 1066mhz-es kingmax ram 13k-ért mint ugyanez a verzió mondjuk a Corsair kínálatában dupla ennyiért...csak hát nézzük azt is h legtöbb tuning ram gyártó sok garit vállal rá.
üdv. -
Quiksilver
aktív tag
válasz
Quiksilver
üzenetére
na azt még kifelejtettem h az E6600-hoz mindenképp 1066mhz-es ram kell vagy elég a 800mhz-es ram is(persze itt is tuning ramokra gondoltam)
Corsair
üdv. -
Quiksilver
aktív tag
válasz
Quiksilver
üzenetére
de azért köszi a segítséget!
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Quiksilver
üzenetére
hali
a deszkát megvetted már ? mert ha még nem akkor javasolnék helyette másat : ASUS P5K-E vagy P5K Premium, vagy ha nem akarsz ASUS-t akkor Gigabyte P35-DS4 vagy P35-DQ6.
ezek majdnem ugyanannyiba vannak mint az MSI, és tuning szempontjából is pizitív felőlük a visszajelzés.
ramokkal kapcsolatban nyugodtan dönthetsz a Kingmax mellett, de ne 800as ramot vegyél, hanem 1066-osat, így legalább amiatt nem fog később fájni a fejed hogy esetleg a ram visszafog tuningkor. azt hogy a Kingmax klafa-e vagy sem az relatív, de nézd meg az aláírásomba, nekem is 2x1GB Kingmax 1066MHz van és 1200MHz felett is mennek !!!
szerintem nem éri meg a 25-30e ft-os ram, csak azért hogy most az Baliistix vagy A-Data EE, mert a világon soha nem használod majd ki, csak esetleg villoghatsz vele hogy ilyen meg olyan késleltetéssel Everest tesztben ennyi meg annyi MB/s-et produkál. --> sztem nincs értelme !!!procival kapcs megintcsak kérdés hogy meg van-e már véve. mert ha még nincs, akkor javaslok egy újabb fajta C2D-t (E6550-E6750-E6850). tuningban is jobbak, így nagyobb esélyed van a magasabb órajelre

remélem tudtam segíteni

-
subaruwrc
félisten
válasz
Quiksilver
üzenetére
véleményem hogy nézd meg az aláírásomban szereplő első linket.ott biztos találsz valami faszásat ami passzol a konfigodba

-
subaruwrc
félisten
válasz
Quiksilver
üzenetére
számít.nagy átlagban 3600mhz megvan mindegyikben kérdés hogy mekkora feszen.1.35-1.5v ig van a tartomány kb.
-
Quiksilver
aktív tag
válasz
Quiksilver
üzenetére
jah az kimaradt h számít a deszka is meg h milyen ramok vannak benne? mert én így tudom
-
Quiksilver
aktív tag
Üdv mindenkinek! az E6600 mennyire bírja a tuningot?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Dany007
üzenetére
ne add fel, nem vagy te gyáva !!!!!!!!
igenis próbálkozni kell, nem feladni bazzzvan egy javaslatom. állítsd be mondjuk 9x333FSB-re.
és innen szépen kezdjél el felfele menni mondjuk 5 FSB-vel. megvárod míg Win betölt, elindítassz egy Prime95-öt, futtatod kb 10 percig (annyi elég lesz, ha nem bírja úgyis kifagy).
utána restart és megint +5FSB.
és így szépen eljutsz majd a végére, és tudni fogod hogy mennyi az annyi.
ha esetleg lefagy Boot közben akkor lehet hogy keves a fesz, akkor próbáld meg többel, ha úgyse akkor nincs mit tenni.
lehet hogy valami gyengébben hútható példányt fogtál ki (ami nincs kizárva).
sok sikert, várom az eredményt
-
Skizz
addikt
Háhá! Javitottam az eredményemen
[link] -
Dany007
veterán
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Köszönöm !

Amint hazaérek kipróbálom xD
Amúgy a PCIe 100Mhz-en van alapból. Olyan 66-33-as váltás már sz.tem nincs ezekben, legalábbis én semmi máshoz nem nyúltam.
Most gondolkodok, 1,325 az alapfesz 3ghz-et simán viszi... Adtam rá 1,45 körül, és 3,6 nál már elszállt. Lehet h tényleg kevés feszt adtam...
Bár őszintén nem szeretnék megsütni semmit se...
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Dany007
üzenetére
halika.
hát most csak tippeket tudok adni neked, mivel még MSI lapom nem volt csa valamikor nagyon régen még a 3000-es Prescot-om alatt.
és E6600asom se volt, valahogy kimaradt az életemből. De tippeket tudok adni, aztán vagy bejön vagy nem.
szóval : procinak mehet a 9x400FSB, adj neki 1.5V-ot teszt erejéig, aztán majd szórakozol vele hogy megy e kevesebbel.
ramokat ha 1-1be járatod mellé akkor 800-on fog majd menni így nem fog beleszólni, ha esetleg kevés lenne valami. feszt nem tom mennyit kér pontosan, de sztem 2-2,1V elégnek kell hogy legyen.
a VGA probléma meg : hát ez egy nagyon jó kérdés : régen volt PCI-AGP arány, amit 66-33-ra kelett állítani vagy FIX-re hogy ne emelje az FSB-vel szinkonba.
de most nem tom hogy van ,de állítsd a PCI Frekit 100MHz-re.
és akkor kb ennyi, elvileg mennie kell. az északi hídnak is adhatsz némi + fesz, ha esetleg nem menne nélküle.
remélem segítettem valamit, sok sikert.
ha mégse menne akkor írj , és gondolkozunk tovább
-
Glave
csendes tag
Nah adott egy e6300 gyári hűtővel próbálgatom rajta éppen a tuningot viszont azt az egyet nem tudom ,hogy körülbelül mekkora hőmérséklet az egészséges neki terhelés alatt(most orthos meg játékok alatt 46 celsius körül van
)? -
PPSH
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
de a ramot hogy lojjen be hogy 1:1-be mennyen?mert sztem a ram nem birta az 1GHZ-t foleg alapfeszen.ahogy az adatlapomon is van nekem 2x2GB van ami gondolom a meretenel fogva kicsit gyengebb a tuningot nezve.
de mindjart megnezem hatha osszejon.most nalam alapon 850-et megy semmi allitgatassal ami siman kijon 425-os FSB-re 1:1-ben

-
PPSH
őstag
hi emberek.E6750-es tuningolasarol lenne szo.ugye ezeknek a proccoknak vinniuk kellene alapfeszen a 8x400=3200mhz-t igaz?tegnap neztem es nem ment
amugy ilyenkor nem 1:1-be kellene hogy menjen a ram es a cpu?bar mondjuk az is lehetett a gond hogy a ramot 1ghz-re lotte be?
ram az adataimnal DDR2 800 CL5

-
Skizz
addikt
Huhh mig nem voltam itt mennyi off gyült össze. Szégyen

-
booz
senior tag
MOST MEGYEK ÉS BA....OM A DUNÁBA A GÉPET AZ ASSZONY MÁR ELVÉRZETT

-
booz
senior tag
lehet az f1-es bios miatt van

-
booz
senior tag
ha a feszeket autómatán hagyom akkor elindul

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
hát igen, én is nézegetek utána a dolgoknak, és több helyen is láttam hogy nagyon gyorsan haldogálnak az új 45nm-es cuccok
eddig úgy néz ki hogy a 65nm valahogy "stabilabb" cucc, mint az újak.
úgy látszik most is igaz, hogy attól hogy új nem mindig jobb.
így ezekután úgy látom hogy ennek az egész 45nm-nek még igencsak ki kell forrnia, mert ez még nagyon gyerekcipő. mert nagoyn jól mutat hogy keresztbetettek az AMD-nek hogy elárasztották a piacot, de lehet hogy nagyrészt szívás lesz a "kapkodás".úgyhogy most nagyon úgy néz ki hogy mégse cserélek, amire az E6750 kell, arra bőven-bőven megfelel, és ráadásul még stabil is.
majd március-április környékén visszatérek a vásárlásra
addig meg ha esetleg sikerül egy jobbfajta lapot szerezni, akkor kihúzom a szemét is ennek
booz : első lépésben iktasd ki az asszonyt a gép környezetéből. aztán imádkozz hogy helyreálljon a rend.
na most nézem hogy neked is elszállt a 8400
na mostmár csak azért se veszek 
mod : meg azért majd szólj hogy merre dobálod, jó lesz az nekem, úgyis akarok a kád mellé is egy gépet, hogy ott is ONLINE legyek

-
booz
senior tag
amugy 1 db 8400 nekem is meghalt nem birta a meleget

haleluja
-
Anthony28
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Az a másik hogy gyanús hogy M3kk wolf-ja is elszállt.
Az a fura hogy a mostaniakból rossz procit nemigen láttam gondolok itt a xx00 és a xx50 C2D procikra, a wofból meg elszáll egy alig pár hetes.Lehet hogy ez a 45nm nem lesz túl tartós egyenlőre? Lehet menni fog és húzható is lesz 4ghz-ig...de meddig? 2 hónapig? 
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
amúgy mostmár én is ezen agyalok amin te.
mert lehet hogy mázlim van és menni fog rendesen úgy ahogy szeretném, de lehet hogy annyit se fog menni mint az E6750.
akkor tuti kötél, vagy agyonlövetem magam hogy hogy lehetettem ekkora marha.mert én lesz@rom hogy 6MB L2 cash meg 45nm, ha nem megy annyit mint a mostani

a hőfok meg rohadtul nem hat meg hogy most kevesebbet fogyaszt és ezáltal kevesebb a hőmérséklete is, mert amikor szét akarom húzni az agyát, akkor úgyis terasz lesz, amúgy meg amit bír maxra alapfeszen.
-
Anthony28
őstag
Tudom elég nehéz lesz, de ne ugorjon senki bele tesztek híjján egy E8400-be!
Most írt egy srác a proci hírdetésemhez hogy van nála 1db és nincs elájulva.E6850-et használ egyébként és azt írta balgaság aki azt képzeli hogy mindegyik vinni fogja a 4ghz-t.
Lehet várok még 1 kicsit az eladással...
Elbasznám a saját torkomat ha cserélnék és szarabbul menne a 8400 mint a 6850.
Írtam nei privátot hogy írjon eredményeket,fsb-t,hőfokokat...egyenlőre még nem válaszolt. -
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
nincs fent XP, és ahogy a hirdetést nézem , E8400-am se lesz még egy darabig, mivel nem tudom időben eladni az E6750-emet
a megrendelésemet is visszamondtam, találtam egy másik srácot aki elviszi majd helyettem, úgyhogy nála fog kikötni
úgyhogy még várni kell egy kicsit amíg megdöntöm az eredményedet. de ami késik nem múlik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- magyar billentyűzet - 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Le a Muskinnal!

nem ritka az 
amugy ilyenkor nem 1:1-be kellene hogy menjen a ram es a cpu?bar mondjuk az is lehetett a gond hogy a ramot 1ghz-re lotte be?