Hirdetés
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Tavaszi szél S26-ot áraszt, a nyári hőség meg exynosos Flipet
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
Armando_19
üzenetére
pontosan

-
subaruwrc
félisten
válasz
Armando_19
üzenetére
azért kéne

-
Armando_19
őstag
Hehe!
Kell a fenének yorkfield!
Kukucs -
-
törölt tag
akkor immár számosítsunk is
2 giga kingmax még véletlenül sem dc-ben, (most 3 van itthon ebből van egy ami semmi esetre sem akar menni dc-ben a másik kettővel) 1066MHz 1:1 ben
everestel mérve:
olvasás: 7214
írás: 4200
másolás 5012
késleltetés 702 giga kingmax dc-ben 533MHz-en ugyancsak everest
a sorrend ugyanez
6409
4195
4624
82a többi procitesztben, pl photo worx a proci több pontot kapott 1066-os memóval, mint dc 533-ban. Így érthető voltam? de te is le tudod tesztelni akár a saját gépeden
én néha kényszerű végyat érzek hogy meggyőzzek embereket a saját butaságukról, de le kéne már szokjak róla, úgy tűnik fölösleges. pedig csak jót akarok mindig
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor olvasd el még egyszer amit a DulaChanel-ről linkeltem korábban. A dual chanel nem növel a modul sebsségét egy hangyaf@sznyival sem. Arra jó, hogy az elméleti sávszélesség megnő duplájára. Ettől nem fog a 400as ram 800-on menni.
Egyszerű példa: Van egy út megy rajta 1 kocsisor 100-al. Bővítik két sávosra (ez a DC), attól az autók sebessége nem gyorsul, csak annyit nyernek vele, hogy immár két sorban több autó tud átmenni.
-
wampa1
tag
OMG mi van itt
-
törölt tag
-
nbl2
senior tag
Voltam párszor a biosban, de ha ti is megnéznétek egyszer miért van a dual chanel akkor belátnátok, hogy nem baromság amit mondok. Pontosan azért taláták ki, hogy ne kelljen 800-as fsb-hez 800-as ram, hanem elég a 400 + dual chanel. Futtatnátok egy memoriateszte így meg úgy akkor kiderülne miről beszélek.
-
dokar
addikt
Viszont ez alapján akkor egy 800FSB c2d-hoz csak a 800-as memória jó, mert különben a lassab memória visszafogja a procit?
így van. a 800-as c2d-k csak DDR2-800-ig támogatják a ramokat, de ha felemeled az FSB-t 200-ról 266-ra, akkor már DDR2-1066-os modulokat is lehet használni, mert ekkor már kihajtja.
-
Sziasztok
Mi az a max Fesz memnek és cpunak amit hosszútávon is elvisel? Lap: ASUS P5B
e6600-os proci de csak 667-es a ram. Most 1,45 és 2,1 v-n megy. 3,3Ghz de itt már a gyári hűtővel 80 C-os volt. Lecseréltem egy 9500Zalmannra így már lehet feljebb is húzom. -
nbl2
senior tag
Bocsi, de értem, hogy jön ki az 1333 és 1066 mhz.

A dual chanlet is értem.
Viszont ez alapján akkor egy 800FSB c2d-hoz csak a 800-as memória jó, mert különben a lassab memória visszafogja a procit? Mondjuk nekem 800FSB van és 666-as ramok. Akkor szerinted ez visszafoja a rendszert?
-
Qru
MODERÁTOR
Kis kavar van. Az 1333MHz a QPB (Quad Pumped Bus) ott fixen 4-es szorzó van. Tehát a régebbi C2D alap fsb-vel: 266FSBx4=1066MHz QPB. Újabb C2D 333MHz-es alap fsb: 333*4=1333MHz QPB.
A memóriák másképpen kerülnek leosztásra, ahogy Dokar írta.
DC meg nem csinál semmit, csak az elméleti sávszélességet növeli 64bit-ről 128bit-re.
-
nbl2
senior tag
illetve a 333 MHz-es Core 2-es processzorokhoz is a rendszerbusz négyszerezéséből adódóan "illik" 1333 MHz-es memóriát társítani (4 x 333). részlet a cikkből.
Erre te ezt írtad: DDR2 = Double Data Rate 2 vagyis, az 1:1-es leosztásnál 400-as FSB-nél 800MHz-en megy a ramod (mert duplázódik).
Na akkor ki írt itt baromságot? Én tudom, hogy a cikk írója, mert 1333FSB-hez elég a 666Mhz-es ram pont a dual chanel miatt.

-
dokar
addikt
válasz
ludasmatyi
üzenetére
400!!!!! hisz 2 a szorzó!!!!!

a szorzó 4

-
nbl2
senior tag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
Igen én is erre gondoltam.
Így minde ok.

-
dokar
addikt
Like all SDRAM implementations, DDR2 stores memory in memory cells that are activated with the use of a clock signal to synchronize their operation with an external data bus. Like DDR before it, DDR2 cells transfer data both on the rising and falling edge of the clock (a technique called "dual pumping"). The key difference between DDR and DDR2 is that in DDR2 the bus is clocked at twice the speed of the memory cells, so four words of data can be transferred per memory cell cycle. Thus, without speeding up the memory cells themselves, DDR2 can effectively operate at twice the bus speed of DDR.
A DDR2 memóriák esetében a vezérlő órajel az effektívnek a negyede. Még mindig ellenkezel?

-
nbl2
senior tag
Szerintem nem.
Nálam az FSB=200 és a memória nem megy 800-on mivel nem is tudna, mert CPU
ARM 1:1. A sávszélesség összefügg az órajellel nagyobb órajel nagyobb sávszélesség. Ezért kell a dual chanel a mem sávszélességet tudja növelni, és ne az órajelet kelljen, amit te úgy látsz, hogy a mem 800-on megy, de valójában csak400-on mivel a dualchanel miatt az 2*400Mhz, és ezt a cpu 800-nak látja. -
nbl2
senior tag
-
dokar
addikt
-
raziel01
veterán
Nekem Othossal terhelve 65 fokos a procim. Ez normális? Kicsit soknak találom.
-
kraven54
aktív tag
Sziasztok! Egy E6750 3.8GHz-n 1.47es terhelt feszzel 60 C-on mennyire nyirom a procit? Mármint élettartalmilag? Köszi
-
dokar
addikt
Mivel vettem egy kórót, ezért csináltam egy kis hasznos táblázatot, amivel lehet kalkulálni a különböző órajeleket:
-
Telefunen
őstag
válasz
gergo19
üzenetére
450-es FSB, 2.00-ás ramszorzó (tehát a ramok 900-on), ramnak +0.3V, procinak talán egy +0.05V (nem tudom mennyi a procid alapfesze, ezért nem konkrét feszültséget írok), MCH-nak +0.1V, C1E és EIST disabled.. valami ilyesmi. Szvsz. valószínűleg bírni fogja a ram is meg a procc is.
-
gergo19
aktív tag
Sziasztok most van egy Giga P35 DS3-as lapom, Geil ultra 2X1 Gb 800Mhz 4-4-4-4-12 memó és egy C2D 6750-es procim. Most 3200Mhz-en megy gyári hűtővel. Veszek rá egy komolyabb hűtőt a cél a stabil 3600Mhz lenne de ha van más ötlet akkor azt is szivesen fogadom ennél kevesebbet nem akarok. Megoldható ez a ramjaimmal? Miket kell beállítanom a biosba (fesz, osztási arányok stb). Köszönöm.

-
Qru
MODERÁTOR
Léggel hűtve nem lesz ilyen bika, de igen kecsegtető értékek... 7000Cu nem egy mai darab, nekem 4200+ hűtött azzal éppen elvolt kis tuniggal, fesz emelés nélkül (bár az még 90nm-es volt ugye...). Alapfeszen 3200MHz bőven jó érték/teljesítmény lesz és oda elég 7000Cu max fordulaton. Egy 8800GTX-et is kihajtana 3,2GHz-es C2D, szvsz ettől több teljesítmény nem kell ma.
Viszont kérdés, hogy Orthossal izzasztva hol bukik el a tuning. Minden esetre tudod hol a proci határa. Már csak a lapod/ramod határát kell kitapasztalnod és meg lesz a stabil maximum. Mindenestre a 3,2GHz tartahtó lesz.
-
dokar
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
és mikor fogod leszteppelni?

-
McKennyKe90
tag
Sziasztok !
lenne egy két kérdésem ezzel a P5N-E sli lapomal kapcsoltba:
Mi az az LTD szorzó az mit szoroz??
Hogy lehet kiszámolni azt hogy tegyük föl unlinked módba adok neki 1500 mhz-t és akkor amemória vmi sync módba van tlán 450 mhz van akor cpuzbe vagy mi? nem értem a számolsá lényegét
MI az a sync mód? akor milyen rányok vannak?
mag mé nem az fsb t lehet állítani mért azt az értéket ami alapból 1333 azt hogy hiívják? -
dokar
addikt
procim: E4500 / SLA95 / Q727A433
mivel lapom még nem jött meg, így haver gépében lett tesztelve:
1.280V-on ~3200MHz-ig stabil
1.504V-on ~3600MHz-ig stabil
víz alatt volt és csak superpivel teszteltem.
néztünk FSB wallt: 425MHz még stabil volt, utána a következő vizsgált érték 435MHz már totál fagyi volt
nálam léghűtés lesz, 7000Cu.
ez most mennyire jó példány?
-
dokar
addikt
kinek van itt rajtam kívül E4500-a?
-
wampa1
tag
2x1Gb 800 A-Data Extreme Edition-nak mennyi fesz kell sztetek hogy menjen 1000 könyékén? Vagyi mennyit szabad adni neki, h folyamatos használat mellett ne legyen baja? És milyen idözitéseken menjen? Most 900-on mennek 5-5-5-15-be 2.1V-on.
-
m4rc!
őstag
Mivel ma eladtam a vidkarim ezért volt időm picit tuningal foglalkozni. Nyitottablakos megoldással egész jó hőmérsékleten sikerült tartani a prockót.
Sztem még nem ez a vége, de 520-nál már cmos clear kellett..azt meg nemtom hogy ott nem a lap halt-e már meg...majd holnap-holnapután még játszadozok egy picit![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Genji
őstag
-
McCartman
őstag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
olyat hol tudok?

-
McCartman
őstag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
a cpu-z ,everest 6-os szorzot ir ki, a bios pedig 8-ast.
ott a kép fenn.. -
McCartman
őstag
sziasztok!
C2D E6750-es processzorom van, 2.66-ról a biosban felhuztam 3.2-re. (terhelés nélkül 1.38 V-ot kap -nemtudom elég-e a vdroop jelenség kiegyenlítéséhez)
namármost , a biosban beállított frekvencia 8X400 =3200 Mhz - ezt az értéket írja ki a windows is (sajátgép).
DE az everest , és a cpu-z szerint !!6 X400 = 2400 Mhz a cpu órajele..
értitek ti ezt? most akkor milyen frekvencián megy a proc.? van vmi ötletetek..?
-
McKennyKe90
tag
Sziasztok !
lenne egy két kérdésem ezzel a P5N-E sli lapomal kapcsoltba:
Mi az az LTD szorzó az mit szoroz??
Hogy lehet kiszámolni azt hogy tegyük föl unlinked módba adok neki 1500 mhz-t és akkor amemória vmi sync módba van tlán 450 mhz van akor cpuzbe vagy mi? nem értem a számolsá lényegét
MI az a sync mód? akor milyen rányok vannak?
mag mé nem az fsb t lehet állítani mért azt az értéket ami alapból 1333 azt hogy hiívják? -
istvannet
csendes tag
Hi
Nah e6420 procimat felhúztam 2.6ghz-re, így terhelve 38 fok körül van.
Lehet még feljjebb húzni? A hűtés gyári. -
wampa1
tag
Igen én is a HyperTX-el szemezek, majd holnap elmegyek megnézni hátha van az itteni boltban is. Most adtam a procinak +feszt és 35 percnél szart be az orthos (ramok: 5-5-5-15 2.1V) de a proci már 72 fokos volt
Amig a játékok mennek, csak az orthos hibázik maradok az eredeti beállitásoknál, aztán majd ha megveszem az uj hütöt, akkor elkezdek komolyabban foglalkozni vele 
-
ShadowK
tag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
Miert is gagyi az az alaplap? amugy neked is ilyen van, de csak annyiban kulonbozik hogy nem 6 hanem 4 sata portja van.
-
válasz
ludasmatyi
üzenetére
Hűtés terén én inkább a CM HyperTX-et tudnám ajánlani. Kemény 4400Ft. És hűt úgy, mint a zalmi, szerintem...
-
fdisk
őstag
Az én véleményem meg az,h az orthost futtasd max 20-30 percet.Arra elég ennyi idő,h megtudd ha nagyon nem stabil a géped.
Az igazi stabilitás tesztelő progik az amiket gyakran,esetleg nap mint nap használsz.
Pl.:cod 4,crysis,konvertáló progik stb...
Mert semmi nem garantálja azt,h ha orthos stabil a géped,akkor más alkalmazásnál nem fagy le 1 perc alatt.
Ez az én egyéni véleményem.
peace -
ludasmatyi
tag
Próbáld a 15-ös értéket 18-ra tenni!Esetleg próbálj feszt adni még a cpu-nak ha sok akkor úgyis lefagy!Azért 1 próbát megér!A hűtést cseréld le Zalman CNPS9500-ra nekem is az volt a 6300-as cpu-mon és láss csodát 3360Mhz-en járattam és terhelve sem volt 55 foknál több terheletlenül meg olyan 40 fok!!!!Memóriafesz is lehet gond!Adj neki +0.3 voltot!Esetleg az MCH-nak is kell adni +0.1 volot!

-
wampa1
tag
Memok 1.8 alapbol, bios-ban +0.2 tehát 2.0V
ludasmatyi: Droppol a lapom, 0,05V-t kb, tehát most 1,35V BIOS-ban igy kap 1,3-at. Mivel gyári hütö van egyenlöre nem nagyon adnék neki több feszt, igy max terhelés mellett 65 fok fölé nem megy a proci. Esetleg mem idüzitésekkel lehet a gond? Probáltam 5-5-5-15 és 6-6-6-18 értékeket is.

-
ludasmatyi
tag
Először is a gagyi alaplapot vetted meg!Másodszor a cpu fesz lehet kevés esetleg a ram fesz!Ha az orthos fagy akkor pl. nyáron a melegben lehet gondban a géped!Akkor mondhatod stabilnak a géped ha legalább 2 órát járatod 9-es prion a géped!Akkor már elég nagy az esély hogy sosem fog lefagyni!Szóval a feszeket nézd meg és lehet találsz 1 olyan értéket ahol stabil lesz a gép!

Új hozzászólás Aktív témák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós kamerák
- Kuponkunyeráló
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- GAMEREKNEK Kötelező alaplap!!! Akár részletre is! Érdeklődj!!!
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

SB) arány, mivel a DDR2 effektív órajele a vezérlő órajel négyszerese. Tehát pl DDR2-800-as ramok esetén ha az FSB=200MHz a szinkron órajel, nem pedig a 400MHz.

Enyém Q736-os.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)